kremowa - 605 przepisów (strona:18/41)

Pomidorowa zupa krem z klopsikami i ryżem 201

zawsze wyjdzie coś pysznego. A więc postanowiłam upichcić to czego jeszcze nigdy nie robiłam (jak zwykle hihi) i zrobić zupę pomidorową z klopsikami. I ryżem. I jest pyszna, kremowa, pachnąca i chyba zagości na moim stole na stałe.  Składniki: młoda marchewka 4 sztuki młody seler  młody por pietruszka 1 kg pomidorów (ja użyłam około 400 gram koktajlowych żółtych

Mango Papaja
Krem z marchewki z zielonym groszkiem. 156

podobnych przepisów. Zupka wygląda bardzo ładnie, a jeśli chodzi o smak – sami spróbujcie. Składniki: 4 duże marchewki 4 ziemniaki mrożony groszek zielony – 1 opakowanie 450g 1 cebula serek topiony kremowy 100g bulion warzywny – 1 kostka przyprawy: sól, pieprz, cukier Warzywa obieramy i kroimy na kawałki – jest to jeden z tych przypadków, kiedy rozmiar nie ma znaczenia:) – wrzucamy do garnka, zalewamy

Gotuj z Misiem
Sernik z malinami 563

jeszcze ciepłe letnie dni. W ten weekend zrobiłam sernik na zimno z malinami. Użyłam sera z wiaderka kanapkowo - sernikowy "Mój Ulubiony" firmy Wieluń. Ser jest trzykrotnie mielony ma gładką, kremową  konsystencję więc na sernik na zimno nadał się idealnie. Możecie również polubić ich profil na fb klik. Składniki: Spód 240 g herbatników szkolnych 120 g margaryny Masa sernikowa

Ala piecze i gotuje
Domowe lody jabłkowo-gruszkowe 166

obieramy, kroimy na cząstki i zamrażamy. Zamrożone miksujemy w malakserze bądź blenderze z jogurtem, przyprawami, sokiem z cytryny, ekstraktem z wanilii oraz miodem.  Jeśli konsystencja będzie zbyt kremowa do nakładania gałek, wkładamy lody na ok pół godziny do zamrażalnika. Lody można także przygotować inaczej, zamiast mrozić owoce, można zmiksować wszystko na początku

Ze smakiem i z pasją
Sernik z Twixami 179

Jeśli lubicie serniki koniecznie wypróbujcie ten przepis. Sernik jest delikatny i kremowy a spód mimo, że chrupiący również rozpływa się w ustach, o polewie to już nawet nie wspomnę :) warto upiec samemu i przekonać się jak smakuje :) Składniki Spód: 180g herbatników zbożowych 70-80g masła Masa serowa: 1kg sera twarogowego waniliowego w wiaderku  4 jajka 2 łyżki mąki

Ze smakiem i z pasją
Biszkopt na migdałach z kremem borówkowym na bazie mascarpone 212

biszkopt a wierzch dekorujemy borówkami. Gdyby masa długo pozostawała zbyt płynna można dodać więcej żelatyny. Z kremu nie powinna jednak powstać galaretka. Ma być lekko sztywny, ale jednocześnie mieć kremową konsystencje. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Pasta z tuńczyka z papryką 216

Dziś proponuję Wam przygotowanie pasty z tuńczyka, twarożku, cebuli i papryki. Pasta ma kremową konsystencję, jest bardzo smaczna, lekko pikantna i z powodzeniem zastąpi smarowidła ze sklepu, które zazwyczaj są pełne konserwantów. Najlepiej smakuje ze świeżą pszenną lub żytnią bagietką. Składniki na miseczkę pasty: 250 g gładkiego twarożku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała czerwona papryka 1/2 niewielkiej

Ze smakiem i z pasją
Zupa krem z zielonego groszku 225

jadamy. Z zupami jest tak, że jeszcze nie potrafię sfotografować ich tak, aby prezentowały się apetycznie, ale obiecuję poprawę, w końcu praktyka czyni mistrza :) Dziś coś dla fanów gęstych, kremowych zup - aromatyczna zupa krem z zielonego groszku z grzankami, pestkami dyni i parmezanem. Składniki: 750 g mrożonego zielonego groszku 1 l rosołu lub bulionu warzywnego 1 l wody

Ze smakiem i z pasją
Ciasto orzechowe pod kawową pierzynką 286

kawę rozpuszczalną. Krem równomiernie wyłożyć na ciasto, wierzch posypać kawą rozpuszczalną i mielonymi orzechami. Ciasto włożyć do lodówki, po kilku godzinach można je kroić. Masa pozostanie delikatna i kremowa, jeśli ma być sztywna należy dodać jeszcze jeden fix do usztywniania lub odrobinę rozpuszczonej żelatyny

Ze smakiem i z pasją
Sernik kokosowy z polewą krówkową 201

Przepyszny, delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach sernik, który w dodatku jest bardzo prosty w przygotowaniu. Lekko kokosowy z owsiano-kakaowym spodem i krówkową polewą będzie idealnym deserem do popołudniowej kawki :) Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 0,5 kg mascarpone 0,5 kg gładkiego sera twarogowego 400 ml mleczka kokosowego 100 g kokosu 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu

Ze smakiem i z pasją
TORT LEBKUCHEN (LEBKUCHENTORTE) 300

inaczej napisać osoba uzależniona od przypraw korzennych? :) Aby nadać ciastu większej puszystości zmieniłam sposób jego wykonania. W oryginalnym przepisie autorka pisze o ubiciu całych jajek z cukrem na kremową masę. A potem na połączeniu suchych składników z mokrymi. Swoje ciasto upiekłam w formie indywidualnych deserów. W przepisie należy użyć sporo creme fraiche. Wydaje mi się, że jej substytutem w Polsce

Przepisy Aleksandry
LIKIER KOKOSOWY A'LA MALIBU 15897

Likier nr 3 to wersja dla wielbicieli Malibu. Kremowa i delikatna biała rozkosz ;). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Zapiekanka ziemniaczana 809

przelewamy do blendera i miksujemy wszystko razem. Ja miksuję całość w blenderze. W ten sposób pozbywamy się wszelkich ewentualnych grudek, a sos robi się naprawdę gładki i kremowy. Tak przygotowanym sosem zalewamy zapiekankę. Całość obficie posypujemy tartym żółtym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Zapiekanka czekająca na wstawienie do piekarnika Pieczemy pół godziny. Po tym czasie

Ratunku obiad
Pasta! 239

nieco zaostrzy smak potrawy. Myślę jednak, że nie jest to konieczne, ale czasami, dla urozmaicenia, można spróbować. Robiłam też kiedyś ten makaron z odrobiną płynnej śmietanki. Jest wtedy bardziej kremowy i delikatny. Mnie smakowała każda z tych wariacji, dlatego bardzo go polecam. Nadaje się na szybką kolację, lunch czy nawet obiad. Ja chętnie zabiorę jutro porcję do pracy :) Miłego wieczoru

Ratunku obiad
Naleśniki ze szpinakiem 259

jakieś 10-15 min. (nie mierzyłam czasu, więc ciężko mi to określić) albo po prostu do momentu, kiedy kurczak nie będzie już surowy, a nadzienie stanie się jednolite i kremowe. Na środek każdego naleśnika nakładamy łyżkę farszu i składamy je w następujący sposób: najpierw zawijam do środka górny i dolny brzeg naleśnika, a później boki. Powstaje zgrabny prostokąt, który należy

Ratunku obiad