kremowa - 605 przepisów (strona:21/41)

Sernik czekoladowy z mascarpone 355

dekorować owocami sezonowymi, ja dodałam bitą śmietanę. Sernik marzenie! Nie jestem w stanie opisać jego obłędnego smaku:)  Komentarze rain1drop 2010/04/03 11:34:09 Piękny sernik, taki delikatny i kremowy. Przesyłam serdeczne życzenia radosnych świąt ;) la_mad 2010/04/03 23:05:48 Ten sernik wygląda niesamowicie! A smak musi być niesamowity. I jak tu się oprzeć... Będę musiała kiedyś go zrobić

Zdrowa Kuchnia Sowy
Omlet z kurkami 196

książce, którą dopiero co recenzowałam) to stwierdziłam, że i ja muszę w końcu te kurki kupić i coś z nich przygotować. Najpierw miałam ochotę na jajecznicę, potem na zupę kremową, a jak przyszło co do czego to skończyło się na omlecie:) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Zupa różnowarzywna z kaszą jaglaną i soczewicą 159

całe lato nie miałam ochoty na zupę, ale kiedy tylko zrobiło się chłodniej od razu taka ochota się pojawiła. Moja najulubieńsza wersja, czyli zupa z różnymi sezonowymi warzywami, częściowo kremowa (czyli trochę zmiksowana), podsypana kaszą jaglaną. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 179

woda. Więcej o produktach SONKO na ich stronie -  tu Miodoczekolada Królewski Miody to doskonałą kompozycja miodu i czekolady. Charakteryzuje sięczekoladowym kolorem i łagodnym, pełnym finezji smakiem miodu. Kremowa konsystencja sprawia, że łatwo rozprowadza się na pieczywie. Odpowiednio dobrane proporcje sprawiają, że jest to fantastyczny produkt dla wszystkich miłośników miodu i czekolady. Skład: miód pszczeli, czekolada. W chwili obecnej dostępne

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 262

gęsty       Koktajl bardzo pożywny. Dostarcza porcję energii. A jrgo kolor nastraja optymistycznie.    Napój Alpro o smaku waniliowym łączy bogaty, lecz delikatny smak wanilii z kremową konsystencją napoju sojowego. W rezultacie powstaje pyszne źródło wapnia oraz witamin B2, B12 i D. Soja i wanilia to doprawdy dynamiczny duet   Składniki woda, obłuszczone ziarno

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 143

powierzchni drewnianych - Classic Almond o zapachu migdałowych - Classic Beeswax - o zapachu miodowym Formuła nowych preparatów Breit oparta została na sześciu substancjach aktywno-pielęgnacyjnych oraz składnikach antystatycznych, które tworzą delikatną kremową konsystencję, łatwa do równomiernego rozprowadzania na powierzchni. Dodatkowo baza wyrobu opiera się na alkoholu etylowym, przez co wyróżnia spraye Brait na tle konkurencyjnych produktów tej kategorii. Inne tego typu środki

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 157

dodatku soi sposobem na ugaszenie pragnienia. Napój ryżowy Alpro, wykonany wyłącznie z najwyższej jakości ryżu, uprawianego i zbieranego w odpowiedzialny sposób, jest smacznym zamiennikiem tradycyjnego mleka. Słodki. Gładki. I kremowy. Nie zawiera sztucznych dodatków smakowych, barwników ani substancji słodzących. Ma wyłącznie cudowną, dobroczynną moc niewielkiego ziarna w płynnej postaci

kolorowotorcikowo
Zdrowe Warsztaty kulinarne 23-11-2013 179

Joanny Jabłczyńskiej * Krewetki królewskie w pikantnym sosie z mango podane z sałatką z melona i świeżej mięty Były też tortille z plastrami wędzonego łososia, suszonymi pomidorami, sałatami i kremowym serkiem philadelphia.  Zupa krem z dyni i marchwi podbiła moje serce - wkrótce przygotuję ją na blogu.   Danie główne stanowiły wspomniane już wyżej combry jagnięce. Ukoronowaniem obiadu, był przepyszny deser

kolorowotorcikowo
Serowa zupa z wędzonym łososiem 238

Macie ochotę na ciepły posiłek, ale jakoś tak ... czasu, chęci, weny na gotowanie brak ! Zupę serową przygotujecie w kilka chwil. Ciepła, kremowa, z kawałkami wędzonego łososia i świeżym szczypiorkiem. Skusicie się ? Składniki: 250 g włoszczyzny w paskach 1 l wody 200 g serka pleśniowego Brie 100 g serka topionego ementaler sól pieprz kolorowy KAMIS gałka muszkatołowa KAMIS 70 g łosoś

kolorowotorcikowo
Risotto z kurczakiem i szparagami 301

ryż podlewać wodą z sosem sojowym i dusić na małym ogniu, co raz uzupełniając płyn. Na koniec wlać do ryżu wino - odparować. Gdy ryż wchłonie płyny i stanie się kremowy, dodać szparagi i mięso z kurczaka - wymieszać. Zestawić z ognia. Dodać do risotto starty żółty ser oraz łyżkę masła, doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i przyprawą carry indyjskie

kolorowotorcikowo
Risotto z kurkami 151

ryż w całości ją wchłonie, wówczas dodajemy następną. Czynność powtarzamy do wyczerpania bulionu, jednocześnie sprawdzając co jakiś czas miękkość risotto. 5. Kiedy uznamy, że ryż jest idealny, a risotto kremowe, dodajemy pozostałe masło, doprawiamy i mieszamy. 6. Wyłączamy gaz i przykrywamy danie na 10 minut. Potem drobniutko siekamy pietruszkę i mieszamy ją z risotto

Pasja Smaku
Risotto z pieczarkami i suszonymi grzybami 153

już bardzo wiele razy, dodają różne dodatki. Przyznaję, że najbardziej lubię te z grzybami: kurkami, pieczarkami... Mam też wielką ochotę na takie z dodatkiem świeżych borowików. Pyszne i kremowe.  Składniki: 200 g ryżu arborio 3 pieczarki cebula kilka plasterków suszonych grzybów (podgrzybki, borowiki, kozaki) 3 łyżki masła 10 dag żółtego sera  kostka Bulion pieczarkowy z maślaną nutą Domowa

Pasja Smaku
Restauracja hotelu Luxor w Lublinie - opinia 155

pozostało nam czekać na to, co dla nas wybrał.  Na początek podano cappuccino z selera z mocno wyczuwalnym tymiankiem. Dla mnie to było coś nowego, mimo, że podobne kremowe zupy już jadałam, chociaż nigdy wcześniej z selera. Danie, co oboje możemy przyznać, było niezwykle delikatne i przyjemne. Zwłaszcza jego puszystość zwracała uwagę. Po chwili stały przed nami puste naczynia

Pasja Smaku
Test sosów do warzyw na ciepło 281

może jeszcze kiedyś skorzystam.  szpinak I na koniec coś o sosie do brokułów i kalafiora. Oprócz warzyw i zawartości torebki trzeba dodać 100 ml śmietany. Sos jest serowo-kremowy, delikatny, ale wyczuwalny. Najlepiej smakują warzywa ugotowane al dente - wtedy nie rozpadną się podczas mieszania z sosem. Sos do brokułów i kalafiora Sosy na ciepło marki Knorr to propozycja

Pasja Smaku
Zupa z pieczonych warzyw 135

zimno, gdy Ci źle, zupa z pieczonych warzyw na nogi postawi Cię!  Pyszna, kremowa zupa z mocnym aromatem pieczonych warzyw. Lekko słodkawa, ale też odrobinę pikantna. W sam raz na okres wzmożonego okresu przeziębieniowego przed nastaniem wiosny.   Składniki: 4 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona cebula kilka gałązek świeżego rozmarynu (lub 1 łyżka suszonego) 1 litr bulionu szczypta gałki

Pasja Smaku