kremowa - 605 przepisów (strona:12/41)

Przepis na lody malinowe (bez maszynki) 382

sposobem lody owocowe są porównywalne w smaku i konsystencji do tych z najlepszych firm lodziarskich. Jaka satysfakcja z ich zrobienia, ponieważ te samodzielnie zrobione lody są pyszne, mają idealną kremową konsystencję, rozpływają się w ustach! I to nie jest tylko moja opinia, wszyscy tak mówili, którzy je kosztowali. To są najlepsze lody jakie do tej pory zrobiłam! Polecam! Najlepsze domowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsze lody owocowe bez maszynki 343

ręcznie na tworząc owocowe smugi. Zrobione tym sposobem lody owocowe są porównywalne w smaku i konsystencji do tych z najlepszych firm lodziarskich. Samodzielnie zrobione lody są pyszne, mają idealną kremową konsystencję, rozpływają się w ustach! Wszyscy, którzy ich skosztowali rozpływali się z zachwytu. To są najlepsze lody jakie do tej pory zrobiłam! Mówiłam, że te są najlepsze lody malinowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy przecier pomidorowy (Puree pomidorowe) 270

słońca, mają soczysty czerwony kolor i smakują jak pomidory. Bardzo lubię passatę, czyli włoskie purée z pomidorów. Pomidory przeciera się przez sito, dzięki czemu sos jest gładki i kremowy. Od pewnego czasu w sezonie jesienno /zimowo/wiosennym gdy nie mam domowego koncentratu pomidorowego kupuję tylko Passatę z kartonika zamiast gotowego koncentratu pomidorowego albo kupuję czasami pomidory krojone z puszki. W sezonie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sos kurkowy 156

pieprzem, tak przygotowywała kurki moja mama. Klasyczny sos z kurek, podobnie jak z innych grzybów, przygotujemy, zalewając podsmażone z cebulą grzyby wywarem warzywnym, albo rosołem, gotując i zagęszczając śmietanką kremową lub zasmażką z masła i mąki. Proponuję Wam jednak przygotowanie sosu kurkowego z dodatkiem serka mascarpone oraz prażoną na maśle gorczycą. Dostałam ten przepis od mojej przyjaciółki, a słyszę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym 183

może być suszony Sos z kurek, podobnie jak z innych grzybów, przygotujemy zalewając podsmażone na maśle z cebulą, posiekane drobno kurki wywarem warzywnym, albo rosołem, gotując i zagęszczając śmietanką kremową z dodatkiem siekanego koperku. PRZYGOTOWANIE: Gotujemy 1 torebkę ryżu Parboiled, lubimy ten ryż gdyż nigdy się nie rozpada, nie idzie go przegotować. Z kapusty wykrawamy głąb i parzymy lekko kapustę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pomysł na … placki z dyni z cytrynową nutą i szybki konkurs 171

placki z dyni są rewelacyjne w smaku. Dynia to bardzo modny składnik wielu jesiennych dań. Doskonale nadaje się do pieczenia z ziołami, można z niej robić pyszne kremowe zupy. Może zastąpić marchewkę w cieście. Niektórzy jednak wolą z dyni zrobić lampiony do straszenia, zamiast wykorzystać w jesiennym menu My bardzo lubimy placki ziemniaczane z gulaszem, albo placki z cukinii . Takie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Labneh (arabski serek jogurtowy) 175

okazji stać dłużej. Można również z tego serka zrobić małe kulki, obtoczyć je w świeżych ziołach, ułożyć je w słoiku i zalać oliwą. Labneh (arabski serek jogurtowy) ma delikatną, kremową konsystencję. Serek ten jest bez dodatków smakowych, więc można go wykorzystać do wytrawnych kanapek (tutaj z wędzonym łososiem) lub może też być bazą do paschy, sernika, czy też słodkich naleśników

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) 211

potrzebujemy 1 litr mleka świeżego lub pasteryzowanego 3,2 %. Serwatkę wraz z mlekiem zakwasza się sokiem z cytryny lub 6 % białym octem winnym. Jeśli chcemy by risotta była bardziej kremowa należy ją przecedzać przez gęsto tkaną ścierkę, jeśli chcemy mieć ricottę bardziej zwartą przecedzamy ją przez cienką gazę. Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) warta jest przygotowania. serwatka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki z modrej kapusty 136

szklanki śmietana 36 % 50 g masła sól, biały pieprz do smaku natka pietruszki Sos przygotujemy zalewając podsmażoną na maśle cebulkę, wywarem warzywnym, albo rosołem, gotując i zagęszczając śmietanką kremową, doprawiamy solą i pieprzem, możemy zagęścić sos również niewielką ilością mąki. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. PRZYGOTOWANIE: Podgotowujemy 2 torebki ryżu. Z modrej kapusty wykrawamy głąb i gotujemy kapustę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z avocado i sałaty 167

jajek Pasta z avocado i sałaty : Pasta z awokado i sałaty jest banalnie prosta do przygotowania, jednak smakuje wyśmienicie. Avocado / awokado w pastach doskonale zastępuje majonez gdyż jest bardzo kremowe, a przygotowanie pasty zajmuje chwilkę! Wszystkie składniki na pastę: 1/4 avocado, trochę mieszanki sałaty: lodowa, rzymska, liście boćwiny, radicchio oraz 2 łyżeczki sera ricotta miksujemy za pomocą blendera ale niezbyt

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chłodnik z avocado 147

avocado / awokado to świetny pomysł na ochłodę w ciepły marzec. Dodając do niego jogurt, trochę rukoli, sok z cytryny i świeżą natkę pietruszki, oraz sosu chili, otrzymamy fantastyczną, orzeźwiającą kremową zupę. Do dekoracji wykorzystałam kawałek avocado, pomidor koktajlowy (można go lekko poddusić z sosem balsamico) i natkę pietruszki. Chłodnik z avocado / awokado nie tylko apetycznie wygląda, ale też doskonale smakuje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dyniowe bliny z serkiem, łososiem i truskawkami 191

Gryczane, drożdżowe bliny z dodatkiem dyni podane z kremowym serkiem z kolorowym pieprzem oraz z gotowanym na parze łososiem z truskawkową salsą. Pyszne danie które podałam na kolację dla czterech osób z powodzeniem może stanowić obiad dla dwóch. Gorąco polecam :) bliny (8 szt): 1,5 szklanki mąki gryczanej 200 ml ciepłego mleka 2 kopiaste łyżki puree z dyni jajko

Mienta blog
Italian cheesecake 168

ojczyzny, i po jednej porcji czujemy, jakbyśmy zjedli conajmniej pół blachy tego ciasta.  Dlatego też w moim domu piekę najczęściej wersję serniczka, w którym ciężki twaróg zastępuję lekką, kremową ricottą. Potrzebujemy: Na spód: - 125 g mąki pszennej - pół łyżeczki soli - 50 g ricotty - 50 g miękkiego masła - 100 g cukru pudru - masło - do wysmarowania tortownicy - mąkę - do oprószenia tortownicy

W mojej holenderskiej kuchni
Egzotyczny krem z młodej marchewki! Dietetyczna kolacja! 181

Przepyszny, kremowy i rozpływający się w ustach krem z młodej marchwi, podany z awokado, pistacjami i olejem sezamowym. Przepyszny! Nieziemski!  ;-))) SKŁADNIKI: - 3 młode marchewki - 1/2 awokado - 7-10 szt pistacji solonych - olej sezamowy - sól morska - odrobina chili Marchewki ugotuj i gorące zmiksuj z 1/4 awokado, solą i chili na gładką masę. Przełóż do kokilek, podaj ze świeżym awokado

SMYKWKUCHNI
Czekoladowy mus lodowy 155

miksujemy). W osobnym naczyniu rozpuszczamy w wodzie kakao, dodajemy syrop z agawy, olejek waniliowy, sól i oliwę z oliwek. Mieszamy. Zalewamy mieszaniną banany i całość miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Krem ten przekładamy do pojemnika, a następnie wkładamy do zamrażalnika i mrozimy co najmniej godzinę lub dwie (można dłużej). Po tym czasie, nasze zamrożone, ale nie zmrożone na kamień lody

Weganizm infantylny

Proponowane wyszukiwania