kremowa - 605 przepisów (strona:13/41)

Italian cheesecake 163

ojczyzny, i po jednej porcji czujemy, jakbyśmy zjedli conajmniej pół blachy tego ciasta.  Dlatego też w moim domu piekę najczęściej wersję serniczka, w którym ciężki twaróg zastępuję lekką, kremową ricottą. Potrzebujemy: Na spód: - 125 g mąki pszennej - pół łyżeczki soli - 50 g ricotty - 50 g miękkiego masła - 100 g cukru pudru - masło - do wysmarowania tortownicy - mąkę - do oprószenia tortownicy

W mojej holenderskiej kuchni
Egzotyczny krem z młodej marchewki! Dietetyczna kolacja! 178

Przepyszny, kremowy i rozpływający się w ustach krem z młodej marchwi, podany z awokado, pistacjami i olejem sezamowym. Przepyszny! Nieziemski!  ;-))) SKŁADNIKI: - 3 młode marchewki - 1/2 awokado - 7-10 szt pistacji solonych - olej sezamowy - sól morska - odrobina chili Marchewki ugotuj i gorące zmiksuj z 1/4 awokado, solą i chili na gładką masę. Przełóż do kokilek, podaj ze świeżym awokado

SMYKWKUCHNI
Czekoladowy mus lodowy 149

miksujemy). W osobnym naczyniu rozpuszczamy w wodzie kakao, dodajemy syrop z agawy, olejek waniliowy, sól i oliwę z oliwek. Mieszamy. Zalewamy mieszaniną banany i całość miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Krem ten przekładamy do pojemnika, a następnie wkładamy do zamrażalnika i mrozimy co najmniej godzinę lub dwie (można dłużej). Po tym czasie, nasze zamrożone, ale nie zmrożone na kamień lody

Weganizm infantylny
Torcik waflowy 197

przez ok. 1-2 minuty. Po tym czasie dodajemy syrop z agawy (ilość zależna od naszych preferencji), kakao oraz kilka kropel śmietankowego aromatu i jeszcze raz miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji.      Kolejność nakładania poszczególnych warstw jest dowolna. Ja zaczęłam od rozpuszczonej czekolady, drugi wafel pokryłam masłem orzechowym, a kolejny kremem kokosowym. Dalej szłam według tego samego

Weganizm infantylny
Kopiec kreta 209

całość "domiksować". Jeśli wasz blender zmiksuje wszystko na raz, nie musicie rozdzielać pracy na dwa miksowania. Kostki czekolady kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy je do zimnej masy kremowej. Mieszamy. Nasze ciasto przekrawamy poziomo na pół. Górną część ciasta kruszymy do osobnego naczynia. Dolną część delikatnie wydrążamy, pozostawiamy brzegi. Banany kroimy wzdłuż na pół i wedle potrzeby później na mniejsze

Weganizm infantylny
Jednorazowe? Wcale nie musi być na jeden raz ... 112

Umyj go i dobrze wysusz a następnie wypełnij go dowolną solą morską bądź czym tak tylko zechcesz, pieprzem, ziołami, .... Krok 3: Po napełnieniu młynka, włóż w rowki małą część ( kremową) a następnie włóż obudowę ( zieloną), aż usłyszysz że dobrze wskoczy.   I gotowe ! Taki młynek możesz używać teraz tak długo jak tylko będziesz chciała :) A ile zaoszczędzisz? Średni koszt

Niezły Młynek
Tarta czekoladowo - kokosowo - malinowa 238

masła drobno pokrojonego 2 duże żółtka Masa:  150 g białej czekolady 2 łyżki żelatyny w prożku 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki  cukru 500 g kremowego serka Dekoracja: 500 g malin  Przygotowanie ciasta: Składniki na ciasto umieść na stolnicy i wyrabiaj. Uformuj je w gruby placek, owiń folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Następnie

Niezły Młynek
Puree ziemniaczano porowe 232

rozgrzaną patelnię z oliwą  i obsmażyć. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy obsmażonego pora, łyżkę masła, sól, pieprz i szklankę ciepłego mleka. Wszystkie te składniki starannie łączymy. Chodzi o kremową konsystencję ziemniaków, jednak wyczuwalnego pora.  Smacznego

Niezły Młynek
Lody miętowe z czekoladą 159

podgrzewamy na wolnym ogniu mleko ze śmietaną, ciągle mieszając aż przy ściankach zaczną się pojawiać bąbelki.   Krok 2 W misce jajka i cukier ubijamy blenderem na gęstą kremową masę i stopniowo dodajemy podgrzane mleko ze śmietaną ciągle mieszając. Następnie wszystko przelewamy do większego garnuszka, dodajemy posiekaną miętę  i gotujemy do momentu kiedy masa zacznie

Niezły Młynek
Rozgrzewająca zupa-krem z pomidorów z bazylią, imbirem i chilli 168

zupa to wspomnienie tegorocznej "zimy". W tym roku robiłam ją średnio co dwa tygodnie i do dzisiaj mi się nie przejadła. Pyszna, kremowa, aromatyczna, rozgrzewająca...bohaterka dzisiejszego wpisu - zupa-krem z pomidorów. Składniki: dwie łyżeczki oliwy z oliwek 1 listek laurowy 3 marchewki pokrojone w plasterki 2 czerwone cebule pokrojone w kostkę 2 zmiażdżone ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru

Kulinarny Pamiętnik
Pasztet drobiowy 144

Wielkanocy jest jeszcze trochę czasu, ale powoli zaczynam już szukać pomysłów na świąteczne potrawy. Dzisiaj zaprezentuję Wam mój pasztet drobiowy. Wyszedł kremowy, delikatny i pachnący - świetna propozycja na Wielkanocny stół. Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 500 g wątróbki drobiowej 3 pokrojone w kostkę cebule 2 obrane i pokrojone na kawałki pietruszki 4 obrane i pokrojone na kawałki marchewki 4 ząbki

Kulinarny Pamiętnik
Domowy majonez 162

jogurtem greckim albo - kiedy naprawdę muszę go wykorzystać - dodaję minimalną ilość. Nie wyobrażam sobie jednak potraw wielkanocnych bez tego dodatku. Prezentuję Wam mój przepis na domowy majonez - delikatny i kremowy w smaku. Jego podstawą są świeże jajka, pochodzące ze sprawdzonego źródła. Składniki - wszystkie (poza ciepłą wodą) w temperaturze pokojowej: 2 żółtka 250 ml oleju rzepakowego łyżeczka ostrej musztardy szczypta soli

Kulinarny Pamiętnik
CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA II 152

zieleniny w chłodniku , musiałam przygotować jej uboższą wersję, tzn.pominęłam koperek i szczypiorek. Dodatkowo zamiast warzyw krojonych w kostkę jak praktykowałam do niedawna starłam je na tarce. Nadały zupie kremowej konsystencji i dodatkowo bardzo fajnie, naturalnie ją zagęściły. Dla mnie obydwie wersje są rewelacyjne, nie wyobrażam sobie lata bez chłodnika... Składniki: - 1 pęczek botwiny - 1 średni zielony ogórek - 1/2-1 pęczka

Smaczne Zdrowe
Sernik wiśniowy 242

która współgra kolorystycznie z resztą wypieku, a także doskonale uzupełnia jego smak. Śmietana znajduje się też w składzie masy serowej, co wpływa na jego konsystencję, sernik jest delikatny i kremowy. Sernik z poniższego przepisu można przygotować w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik wiśniowy Składniki: ciasto 100g mąki pszennej 60g masło 30g cukier puder szczypta soli 1 żółtko masa serowa 500g

Smakołyki Bereniki