krem - 19817 przepisów (strona:767/1322)

Kokosowy budyń z kaszy manny 149

smaku wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko. Wsypujemy kaszę i cukier. Gotujemy na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje. Odstawiamy do ostudzenia. Miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem. Jeśli kasza manna będzie zbyt gęsta, dolewamy nieco mleka. Podajemy na ciepło lub na zimno. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Moja smaczna kuchnia
Lemon curd - muślinowy krem cytrynowy 191

Lemon curd czyli lekki, maślany i aksamitny krem cytrynowy jest świetnym dodatkiem do różnych wypieków i deserów. Lubię smarować nim świeżą chałkę czy bułeczki, można przełożyć nim też kruche ciasteczka. Jest słodki i jednocześnie kwaśny. Jest przepyszny i uzależniający. Dobrze mieć lemon curd go w słoiczku, w lodówce, i móc sięgnąć po niego w każdej chwili. Ale nie warto robić

Smaczna Pyza
Miodownik (Stefanka) 247

masa wyraźnie zgęstnieje, cały czas mieszając, alby nie zrobiły się grudki. Jeśli masa będzie za rzadka, dodaj więcej kaszy. Pod koniec dodać sok i otartą skórkę z cytryny. Krem odstawić do ostygnięcia (może być letni), a następnie podzielić na 3 części i równomiernie przełożyć nim płaty miodownika. Polewa czekoladowa: 4 łyżki masła 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 4 łyżki

Mojewlasne.pl
PRZEPIS NA PACZKI 132

duże) 100 g roztopionego, wystudzonego masła pół łyżeczki soli 250 ml letniego mleka 2 łyżki rumu 20 g świeżych drożdży lub 10 g drożdży suchych dodatkowo: ulubione nadzienie: konfitura, krem budyniowy i.in. polewa lukrowa, czekoladowa lub cukier puder do posypania  olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Krok 1.     Ze świeżych drożdży najpierw przygotowujemy rozczyn. Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże

Moja Książka Kucharska
Wytrawne syrniki – serowe placki ze szczypiorem i wędzonym boczkiem 203

dosłownie kilku składników – świeżego twarogu, jajek i odrobiny mąki. Najczęściej podaje się je tak samo jak pancakes – na słodko, z sezonowymi owocami, dżemem, powidłami, słodką śmietanką, owocowym sosem, waniliowym kremem. Ja zrobiłam syrnikowy przegląd lodówki – świeży wiosenny szczypior i swojski wędzony boczek pasowały! Chciałam zrobić słodki obiad ale okazało się, że nie ma na niego chętnych Cóż, przyszło mi obrócić

Karo in the Kitchen
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3225

nadzieję, że znajdziecie coś dla siebie :-). Miłego dnia :-)  1.  Makowiec z lekką budyniową pianką  2.  Puszysty jabłecznik z nutą cytryny  3.  Murzynek z kremem śmietankowo - cytrynowym  4.  Ciasto łaciate 5.  Ciasto Świętego Jakuba  6.  Ciasto pianka cytrynowa  7.  Piernik przekładany powidłami śliwkowymi  8.  Kremówka

kruche babeczki
Zupa serowa z brokułem 164

zupa tak na prawdę powstała z chęci przetestowania receptury na zupę lekko pikantną i ciągnącą się. Jednak tak na prawdę wyszła pyszna zupa-krem ziemniaczana co nie zmienia faktu że jest przepyszna. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Zupa krem z pora i cukinii 142

około 10 minut. Cukinie kroimy w plasterki i dodajemy do pozostałych warzyw. Mieszamy, chwilę dusimy, zalewamy bulionem lub rosołem i gotujemy około 10 minut. Następnie zupę miksujemy blenderem na krem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy aż się przyrumieni. Zupę podajemy z przygotowanym mięsem

Smakowity Blog Kulinarny
Szybki biszkopt z owocami 190

ważne). Następnie blaty biszkoptowe przekłada się…. kwaśną śmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ

Smaki Na Talerzu
Kolorowa babka 119

łyżki kakao cukier puder do oprószenia Wykonanie: Białka oddzielany od żółtek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasny, puszysty krem. Dodajemy po jednym żółtku ucierając po każdym dodaniu. Następnie wlewamy olej i miksujemy. Wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy do ciasta, delikatnie

Smak mojej kuchni
Krem czekoladowy z awokado-FIT nutella 135

Pyszna fit Nutella z awokado z dodatkiem orzechów, banana i kakao. Idealna do kanapek, naleśników, grzanek i wszelkiego rodzaju słodkich placuszków. Sam krem robi się błyskawicznie do tego jest pyszny i zdrowy. Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 dojrzały banan 3 łyżki kakao miód do smaku (opcjonalnie) garść orzechów laskowych Wykonanie: Na patelni uprażyć orzechy, ostudzić

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe 124

pieczenie zajmie 45 min. Gotowe ciasto zostawiamy do ostygnięcia i dopiero wtedy wyciągamy z blaszki. Wedle uznania posypujemy cukrem pudrem, oblewamy polewą lub lukrem. Można także przełożyć je dowolnym kremem, ale i bez tego ciasto jest po prostu przepyszne. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 322

słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Polędwica wileńska Schab karkowy z pończochy Zupy Aksamitny krem z selera Żurek na domowym zakwasie Zakwas na żur na mące razowej pszennej Ekspresowy czerwony barszcz na zakwasie Rosół z kaczki Zakwas na żurek Zakwas na czerwony barszcz Zakwas żytnio-owsiany

Kulinarne przygody Gatity
Tort chałwowy 178

masą z chałwy i schładzamy kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy wg uznania, u mnie były to zielone czereśnie koktajlowe w syropie oraz prażone płatki migdałowe. Dodatkowo tort był udekorowany kremem cynamonowym (przepis tutaj

Smak mojej kuchni
Sernik pomarańczowy 177

dżemu pomarańczowego lub morelowego 4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%   Wykonanie: Spód: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, odstawiamy lekkiego przestudzenia. Masło miksujemy z cukrem na jasny, puszysty krem. Do masła dodajemy przestudzoną czekoladę, mąkę, przyprawę do piernika. Jajko miksujemy na pianę, dodajemy do masy, lekko mieszamy całość. Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno), pieczemy

Smak mojej kuchni