krem - 19817 przepisów (strona:772/1322)

Pesto z jarmużu 163

bazylii, warto pokombinować z innymi wariantami. Bardzo zdrowe jest to z jarmużu. Dodaję do niego słonecznik i natkę pietruszki. Taki zdrowy dodatek podajcie z makaronem lub z zupą, np. kremem z dyni

Milion Smaków
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 191

BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut.  KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się mleka. Zagotować budyń, odstawić do zimna. Miękkie masło utrzeć mikserem do białości, dodawać zimnego

Gotuję Testuję
Fale Dunaju z truskawkami 187

Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić obie mąki i cukier wanilinowy. Do gotującego mleka wlać rozpuszczone mąki i zagotować ciągle mieszając. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo wystudzony krem i wyłożyć na zimny placek. Na koniec posypać startą czekoladą

Gotuję Testuję
Przekładaniec z Michałkami 191

obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy i zalać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.      Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce zimnego kremu, ucierać aż masa będzie puszysta. Pod koniec dodać spirytus i drobno pokruszone cukierki Michałki. SKŁADANIE   Na biszkopt orzechowy kładziemy połowę masy michałkowej, przykrywamy jasnym biszkoptem oraz drugą częścią masy

Gotuję Testuję
Jabłecznik z masą z orzechów laskowych 247

zagotować, a w reszcie rozpuścić obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy. Wlać na gotujące mleko ciągle mieszając aż zgęstnieje. Wystudzić. Margarynę z cukrem utrzeć na puszysto. Dodawać po łyżce kremu ciągle ucierając aż do wykończenia. Pod koniec ucierania dodać spirytus i orzechy (odrobinę orzechów zostawiamy na posypanie góry placka). Dokładnie wymieszać. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach

Gotuję Testuję
Domowy kopiec kreta 202

proszku (do utwardzenia) 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO 3 jabłka 1 galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru CIASTO   Do miski wbić jajka i ubić z cukrem na puszysty krem. Następnie mąki wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać przesiane przez sito suche składniki i dodać mleko i olej. Całość dokładnie zmiksować.   Ciasto wylać na tortownicę wysmarowanej margaryną

Gotuję Testuję
Karpatka z kremem adwokatowym 166

rodziny. Polecam na zbliżające się święta Wszystkich świętych, będzie rodzina, będzie mnóstwo ludzi, ciasto musi być.  TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Karpatka z kremem adwokatowym CIASTO 1/2 kostka margaryny 1 szklanka wody 20 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek MASA 1 litr mleka 2 jajka 2 żółtka 1 cukier wanilinowy 1 kostka

Gotuję Testuję
Rokitnik doskonały w kuchni i kosmetologii 230

herbaty jesienią i zimą. KOSMETOLOGIA W kosmetologii oprócz owoców, wykorzystywane są także liście oraz olej z owoców i nasion rokitnika. Rokitnik jest naturalnym barwnikiem dodawanym do kosmetyków m.in. kremów np. do skóry suchej w celu opóźnienia jej starzenia się. Olej z tej rośliny dodawany jest do szamponów i odżywek do włosów. Dzięki jego obecności w szamponach możemy pozbyć się łupieżu

Gotuję Testuję
Kremówka 179

dwie części. Położyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok. 20 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i włożyć drugą część. Odłożyć po upieczeniu i ostudzić.  KREM: większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu.Wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu

Gotuję Testuję
Placki miodowo - korzenne przekładane kremem mleczno - orzechowym. 171

smarujemy wierzch ciasta. Ta polewa nie jest konieczna, doskonale sprawdza się oprószenie kakao lub np inką. Niestety aby ciasto dobrze smakowało musi trochę postać, aby suche placki naszły wilgocią kremu. I czym dłużej leżakuje tym jest lepsze. A w ogóle najlepsze jest jak się kończy, ale to zawsze tak jest.  W tym cieście zamknęłam kilka smaków.... korzenną nutę piernika

Dieta moja pasja
"Michałki" domowa wersja znanych i lubianych . 204

zalewamy daktyle. Zaparzone kakao jest bardziej intensywne w smaku,  a kawa jeszcze bardziej podkręca ten smak. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia i lekkiego rozmoknięcia daktyli. 3/4 orzechów miksujemy na krem,  resztę odkładamy na bok. Do zmiksowanych orzechów wlewamy mleko z daktylami i miksujemy. Następnie partiami wsypujemy mleko w proszku i miksujemy aby nie było żadnych grudek.  Ciasteczka kruszymy

Dieta moja pasja
Mleczno owocowy krem z makaronem. 182

zagotowanego i zagęszczonego nic nie ruszy, nawet owocowy kwas. Teraz dodajemy jagody, mogą być nawet mrożone. Wyławiamy goździki , słodzimy według własnych upodobań i dokładnie miksujemy. Powstaje delikatny, aromatyczny krem, znakomity o każdej porze roku. Niczym nie przypomina zupy mlecznej, a jednak na mleku

Dieta moja pasja
Gołąbki z papryką i natką pietruszki czyli z dużą dawką witaminy C. 166

wolnym ogniu około 30 minut. Gotowe gołąbki przekładamy na talerz, do tego co powstało w czasie duszenia, dodajemy rozgotowaną cukinię, czosnek przegnieciony przez praskę i miksujemy na gładki krem. Do jednolitej masy wlewamy przecier oraz resztę składników,  doprawiamy do smaku, doprowadzamy do wrzenia. Otrzymujemy naturalny, pyszny i rozgrzewający sos, który nie tylko się sprawdzi z gołąbkami ale także

Dieta moja pasja
Słodko ostry krem z pasternaku 182

jesienną niepogodę proponuję rozgrzewający, optymistycznie kolorystyczny krem z pasternaku. Jest lekko słodki dzięki głównemu składnikowi, zaś pikantność zawdzięcza przyprawom. Zdaję sobie sprawę, ze pikantność jest pojęciem względnym i niektórzy prychną widząc jakich niewielkich ilości przypraw do niej dodałam, ale ja bardzo pikantnych przypraw nie lubię i niespecjalnie mogę. Jeśli ktoś lubi "żyletki w buzi", może spokojnie zwiększyć ilość imbiru

Kuchenne zapiski Edyty
Tort leśny mech 1092

Tort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł

Domowe Torty

Proponowane wyszukiwania