oraz marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler. Gotować wszystko ok 20 minut, po tym czasie dodać wcześniej obrane i pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę rozdrobnić blenderem na krem. Życzę Wam smacznego! Dajcie koniecznie znać czy lubicie zupę marchewkową i w jaki sposób ją przygotowujecie? Polecam Wam również przepis na zupkę z marchwi , którą można zrobić wykorzystując niedzielny rosół
Pani domowaczosnek chwilę podsmażam. Następnie dodaję soczewicę i znów chwilę podsmażam. Do garnka wlewam bulion, dodaję 1 łyżeczkę słodkiej papryki i gotuje przez 20 minut. Zupę blenduję na gładki krem, posypuję posiekaną natka pietruszki, doprawiam solą i pieprzem
KukuleczkiNorweskie bułeczki skoleboller. Proste w wykonaniu, słodkie, idealne do szkoły, na śniadanie, kolację czy podwieczorek. Są pyszne dzięki temu, że do ciasta dodajemy kardamon, a całość uzupełnia krem budyniowy i kokos. Całość polana słodkim lukrem. I takie bułeczki tygryski lubią najbardziej. Pycha, polecam! Źródło książka Wypieki z różnych stron świata Składniki Ciasto 70 g roztopionego masła 300 ml letniego
O kuchni z uczuciemNaleśniki z mąki z amarantusa są bezglutenowe, dietetyczne i lekkostrawne. Idealne dla osób dbających o linię, podałam je z twarożkiem i kremem z młodego jęczmienia co wzbogaciło walory zdrowotne naleśników. Młody jęczmień jest do nabycia w sklepie internetowym PLENUS
Kulinarne Fantazje Marioliposmarować dżemem. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Nało ż yć trochę kr emu na dżem. Tak samo przyg otować drugi blat. Na trzeci na łożyć tylko krem. Wyrównać dobrze cały tort i na pó ł godziny wstawić do zamrażarki. Tak przygotować drugi tort. W tym czasie przygotować lustrzaną polewę czyli namoczyć że latyn ę w 120ml wody
Magiczne Życie Martydzięki temu mogę im przemycić warzywa, których w innej formie by nie zjedli. Jeśli Wasze dzieci również nie przepadają za warzywnymi dodatkami zdecydowanie polecam zacząć im przyrządzać zupy krem w rozmaitych kolorach. Dzisiaj z okazji zbliżającej się wiosny zupa zielona :) Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 ½ szklanki bulionu 1 brokuł ( o wadze
Kolizje Smakówzazwyczaj przygotowuję jakieś warzywne kotleciki z dodatkiem mięsa lub ryby. Do tego dużo warzyw (zarówno surowych, jak i gotowanych) i ewentualnie kasza lub ryż. Często też gotuję pożywne zupy krem, które starczą mi na kilka dni. Powyżej przygotowałam cukiniowe mielone (po przepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze ząbek czosnku. Moje kotleciki podałam
Kuchnia Elliepatelni i pozbawiamy skórki. 3. Orzechy blendujemy na masło orzechowe. 4. Daktyle (bez wody) blendujemy na gładką pastę. 5. Łączymy masło orzechowe z pastą z daktyli, kakao i mlekiem. Krem jest bogaty w: - magnez (pochodzącą z orzechów i kakao), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych, - jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów laskowych), które działają przeciwmiażdżycowo. Wartość odżywcza jednej łyżeczki: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachWitajcie :) mam dzisiaj dla Was karpatkę ale w nieco innej wersji bo z kremem śmietanowo-galaretkowy a nie budyniowym. Ciasto wyszło pyszne, mi bardziej smakuje w takiej wersji a Was zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 250 g margaryny Kasi 1 cukier waniliowy 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 8 jajek 1 l kremówki 30 % 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru
Sama słodycz i szczypta chilipieprzem i solą. Rada: seler naciowy p osiada charakterystyczny, nieco pikantny smak i z powodzeniem potrafi zastąpić sól, dlatego zupę solimy i doprawiamy na samym końcu. Zupę krem przed podaniem można posypać mieszanką przypraw suszony pomidor z rukolą i sezamem. Ta przyprawa dodaje fajnego smaku. Smacznego
Moniki Smakołykitarta czy quiche? Tarta to wytrawny lub słodki placek składający się z ciasta i nadzienia, owe ciasto to najczęściej kruche, potem francuskie i drożdżowe. Tarty najczęściej wypełnia się kremami, czekoladą, owocami, mięsem, warzywami, grzybami itp. Czasami, głównie to wytrawne nadzienie, wiązane jest masą śmietanowo-jajeczną. Quiche natomiast pochodzący z Alzacji i Lotaryngii to zawsze placek z ciasta kruchego
Słodki Kompromis25x34): biszkopt 6 jaj 1 szklanka kartoflanki 1 duża łyżka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru masa cytrynowa 3 cytrynowe kisiele 2 cytryny 10 łyżek cukru krem śmietanowy 0,5 l śmietany kremówki ( u mnie 36%) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny masa mascarpone 25 dag mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 cytryny ponadto biszkopty
Pobite gary Barbaryprzepisami, jak i ofertą sklepu, podczas najbliższych zakupów! Przygotowaliśmy cztery posiłki (przepisy na poniższym zdjęciu): 1. Pasta z zielonego groszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chili i kolendrą 2. Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami 3. Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki z ryżem cytrynowo- miętowym 4. Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową
SMYKWKUCHNIOdpowiadała na wszystkie pytania, doradzała i wskazywała, jakie elementy warto zmienić w swojej diecie, a co z niej wyeliminować. Na warsztatach przygotowaliśmy: Pastę z zielonego groszku i awokado Zupę krem z białej rzodkwi i pora z oliwą truflową i suszonymi pomidorami Krewetki z ryżem jaśminowym Sorbet z mango ze śmietanką kokosową i orzechami. Zapraszam do krótkiej fotorelacji z warsztatów
Kuchnia Bon Appetitkońcówkę karnawału. Z tyłu na zdjęciu mam jeszcze jednego kosmetycznego faworyta - z którego korzystam nieprzerwanie od ponad pół roku (nawet nie liczę ile już opakowań użyłam). Krem do ciała Shea&kakao marki Isana uwielbiam za nieziemski zapach oraz super działanie. Jeśli chodzi o literaturę to w tym miesiącu często przewijała mi się przez ręce książka pt. " Zdrowo każdego dnia
My simple kitchen