wypiek z ciasta drożdżowego uformowany w lekko spłaszczoną kulę usmażony w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Pączki możemy nadziać ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym i udekorować lukrem lub cukrem pudrem. To tradycyjny wypiek przygotowywany w Tłusty Czwartek. Pączki z tego przepisu są bardzo mięciutkie i pyszne. Ja osobiście jestem zwolenniczką
Marta Gotujepłynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być jak najlepsza gatunkowo, nie możemy używać czekolady która ma na liście składników tłuszcze roślinne. Ganache z taką czekolada może się zważyć
Kuchnia Beatybył doskonały początek, potem było tylko lepiej ! Na naszym stole pojawiły się grzybowe tortellini z panna cotta z kalafiora ze smażoną brukselką, fioletową marchewką i orzechami laskowymi oraz zupa krem z karczocha z razowym czipsem i pudrem z chorizo. Potem zamówiliśmy risotto cytrynowo-waniliowe z krewetkami i przegrzebkami. Na deser zaszalałyśmy i spróbowałyśmy: kawowej panny cotty z lodami kokosowymi (OBŁĘDNE
Kulinarne przygody Gatitywięc dzisiaj zaproponować Wam deser walentynkowy dla dwojga. Jest to prosty deser zwany Meyer lemon pudding cake. Deser walentynkowy to inspiracja pochodząca z moich dwóch ulubionych deserów sufflé i krem creme brulee. Jak dla mnie idealny deser walentynkowy, który można podać z malinami, ich soczystą czerwienią symbolizującą miłość. Meyer lemon pudding cake najlepiej upiec w małych ceramicznych foremkach
codojedzeniarozgrzać w piekarniku przez około 10 minut w 160 stopniach (ważne, aby orzeszki nie zbrązowiały, ponieważ staną się gorzkie). Następnie wystarczy zblenderować je na jednolity krem. Całkowity czas miksowania to 15 – 20 minut, więc należy robić przerwy ponieważ blender się szybko nagrzewa zwłaszcza gdy orzeszki są jeszcze ciepłe. Pod koniec miksowania można dodać cukier
KuchniaWeDwoje.plwiele sposób. Możemy podać je w postaci ugotowanej, pieczonej, grillowanej. Wykorzystywane są jako dodatek do dań głównych np. jako frytki, ale również mogą służyć do przygotowania zup i kremów. Należy pamiętać, że mają słodki smak, więc w przeciwieństwie do tradycyjnych ziemniaków nie należy ich solić. Jak przechowywać bataty Bataty podobnie jak ziemniaki, zaraz po obraniu ciemnieją, dlatego należy je obierać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Omlet na słodko to wspaniały pomysł na śniadanie - szybko, smacznie, masa możliwości do kombinowania, bo dodatkiem może być wszystko co chcemy i lubimy: owoce, dżemy, kremy, sosy... Miliony możliwości :) Możliwości przygotowania samego omletu też jest sporo - można jajka lekko roztrzepać, można ubić całe na puszysto lub osobno ubić białka i dodać resztę składników. Ja zrobiłam właśnie ubijając białka osobno - dzięki
Kolorowy Przepisownikwrzodowej żołądka i dwunastnicy oraz w zgadze pomocny będzie napar z rokitnika. Wyciąg i olej z rokitnika są też składnikami kosmetyków - szamponów (również przeciwłupieżowych i do wypadających włosów), płukanek, kremów do cery suchej i przeciwzmarszczkowych
My Chcemy Jeśćsuszone pomidory 1 mały słoik, Sposób przygotowania: Z awokado usuwamy pestki, wyciągamy miąższ i umieszczamy go w malakserze. Miksujemy na gładki krem. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz s ó l i pieprz. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzamy i mieszamy z sosem. Wykładamy
kulinarne odsłony patiinne uroczystości. Jest przepyszny:) Biszkopt: 6 dużych jajek 160 g cukru 1 łyżeczka cynamonu 150 g mąki 70 g mielonych migdałów 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku Krem: 500 ml kremówki 36% 250 g mascarpone 3 łyżki Amaretto 1 łyżeczka cynamonu 100 g cukru pudru 3 płaskie łyżeczki żelatyny Poncz: 150 g konfitury morelowej 1/2 szklanki Amaretto Dodatkowo
Smaki Na Talerzudeskę dla dwojga (35 zł), która składała się z selekcji wędlin i serów włoskich wraz oliwkami i pieczywkiem. Bardzo fajna przystawka, też skubnęłam co nieco Mój ukochany zamówił zupę krem z pomidorów (14 zł) i był z niej bardzo zadowolony. Ja wpadłam na genialny pomysł, żeby zamówić sobie focaccię (11 zł), którą wyobrażałam sobie taką jak jadłam w innych miejscach
karmelowyCIASTO: szpinak mrożony - 35 dag cukier - 20 dag jajka - 4 szt olej - 1 szkl mąka pszenna - 1 szkl mąka krupczatka - 1 szkl proszek do pieczenia - 3,5 łyżeczki KREM: śmietana 36% - 500 ml śmietan - fin - 3 szt cukier puder - 3 łyżki DODATKOWO: owoc granatu Szpinak odmrozić i odcisnąć. Do miski wbić jajka i wsypac cukier, zmiksowac na wysokich obrotach
Camilla w kuchniTort tiramisu to przepyszny, podzielny i dostojny tort. Trzy blaty waniliowego biszkoptu, nasączone kawą i przełożone pysznym, rozpływającym się w ustach kremem tiramisu – tworzą wyjątkowy smak, którego dopełnieniem jest – opruszona kakao – bita śmietana. Tort jest pysznie wilgotny i wyjątkowo syty. Jest elegancką formą pysznego, włoskiego deseru tiramisu. Smacznie nadaje się na większe […] Artykuł Tort Tiramisu pochodzi
Domowe Tortymnie margaryna Kasia 3 duże jabłka, obrane i pokrojone w drobną kostkę Na blaszkę o średnicy 24 cm Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem na krem Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać, dodawać stopniowo ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać Jabłka obrać, umyć
Proste PotrawyPodsmażamy pokrojone szalotki. Dorzucamy ryż i na średnim ogniu tostujemy ok. 2 minut. Ryż zalewamy białym winem. Całość gotujemy dopóki wino nie odparuje. Do ryżu dodajemy krem marchewkowy. Stopniowo dolewamy gorący bulion, chochla po chochli, mieszając delikatnie od czasu do czasu. Risotto gotujemy ok. 18-20 minut. Risotto zdejmujemy z ognia. Przyprawiamy solą i pieprzem
La grande e la piccola cuoca