jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 3250 g * letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko
Ostra na Słodkowyrób ciasto z wszystkich składników poza sodą i octem. W zależności od jakości i stopnia wilgotności posiadanych składników konsystencja ciasta może się różnić – postaraj się osiągnąć dość gęsty krem. Dodaj sodę, zamieszaj, a następnie ocet albo sok z cytryny i ostatni raz dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki ok. 10×20 cm i piecz
PaleoSMAKKochani do wyboru, do koloru, przedstawiam moją historię domowych pączków :) TŁUSTY CZWARTEK: Pączki tradycyjne Pączki parzone drożdżowe Wyborne pączki parzone z kremem waniliowym Pączki-oponki parzone lukrowane Bananowe mini pączki orkiszowe Wytrawne mini pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe
coolinarnyukładamy na prostokątnej foremce. Masę korówkową podgrzewamy w kąpieli wodnej i smarujemy nią wcześniej wyłożone herbatniki. Na masę wykładamy kolejną warstwę herbatników. Przestudzony budyń ucieramy z masłem. Przygotowanym kremem smarujemy herbatniki i układamy już ostatnią ich warstwę. Śmietanę ubijamy wraz z śmietan-fix. Wykładamy na wierzch i posypujemy startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin. Masę
Pani domowaZawierają one błonnik, a ten wiadomo sprzyja przemianie materii. Brokuły są delikatne w smaku. Czasami wolę je od kalafiora. Przyrządzam je na wiele sposobów z makaronem lub gotuję brokułowy krem . Sałatka z brokułu bardzo mi przypadła do smaku. Po raz pierwszy wypróbowałam brokuł z dressingiem na bazie majonezu. Polecam Wam jednak zrobić domowy majonez i przyprawić go gorczycą. Sądzę
codojedzeniamąki orkiszowej lub pszennej 250 ml mleka 50 g drożdży 2-4 łyżki cukru 1 jajko 4 łyżki oleju 1 szczypta soli dodatkowo: jajko do smarowania marmolada lub krem czekoladowy do nadziewania wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem oraz ok 4 łyżkami letniego mleka. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy rozmieszane drożdże, jajko, sól oraz pozostałe letnie mleko i mieszamy
Domowy Smak Jedzenianiej raz i potem już często gościła w moim obiadowym menu. Ciekawa odmiana od tradycyjnych zup, sycąca i rozgrzewająca, idealna do makaronu. Możecie ją także zblendować na krem i podać np z grzankami. Za chwilę pewnie się posypią komentarze, że jest niezdrowa z racji tego serka topionego, ale uwierzcie mi od jednej porcji zupy nikt jeszcze nie umarł, a serek
Cynamonowe szczęścietylko 1-2 tygodnie a nie wiele miesięcy czy nawet lat jak to bywa w przypadku domowych nalewek . Potem można delektować się pełnią smaku mleczno jajecznego, wzmocnionego procentami, kremu. To co, zachęciłam Was do zrobienia takiego likieru jajecznego? Mam nadzieję, że tak więc służę przepisem. Smaczna Pyza serdecznie poleca! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSłodki deser na Walentynki pod masą marcepanową, przełożony kremem z białego sera i białej czekolady! Przepis wkrótce. Miłego dnia
Wino Francja KuchniaDzisiaj jest dzień świętego Walentego, patrona zakochanych. Legendy głoszą, że Walenty udzielał potajemnych ślubów legionistom, przez co zdobywał sympatię zakochanych. Są również inne teorie, że w
kuchniabellissima.wordpress.combananów są naturalnie słodkie i nie trzeba ich dosładzać. Można je jeść same albo z dodatkami moje dziecko jadło z dżemem jeżynowym (akurat taki był otwarty), a mąż z kremem czekoladowym oraz jogurtem orzechowym
Państwo Wojtczuk gotującukier i razem mieszamy widelcem. Na koniec dodajemy mąki i mieszamy. Nakładamy na patelnie i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z dowolnym dodatkiem dżem, krem czekoladowy, miód. U mnie część była z dżemem jeżynowym , a do popicia kawa Inka. Trudno mi podać szczegółowy przepis, bo serek i mąkę dodawałam
Państwo Wojtczuk gotującukier i razem mieszamy widelcem. Na koniec dodajemy mąki i mieszamy. Nakładamy na patelnie i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z dowolnym dodatkiem dżem, krem czekoladowy, miód. U mnie tym razem kilka placuszków zjedliśmy z miodem truskawkowym, który w ramach eksperymentu zakupiłam jakiś czas temu. Trudno mi podać szczegółowy przepis, bo kefir i mąkę dodawałam
Państwo Wojtczuk gotujądodawać po łyżce mascarpone, za każdym razem mieszając łyżką do połączenia się składników. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę i dodać ją w 3 partiach do kremu czekoladowego, za każdym razem delikatnie mieszając łyżką lub szpatułką. Poncz: zaparzamy czarną dość mocna herbatę, słodzimy ją i dodajemy sok z cytryny. Zostawiamy do ochłodzenia. Pierwszy krążek biszkoptowy kładziemy
Państwo Wojtczuk gotująkalafiorem – to przepyszna zupka kalafiorowa. Oczywiście dla Karolinki w wersji zmiksowanej, – ponieważ nie lubi ona jak za dużo „dziwnych warzyw” pływa jej w talerzu. Podając jej zupę krem mam gwarancję, że ją zje. Taki mój sposób na przemycenie warzyw, gdyż mała bardzo od nich stroni. Jak przygotować zupę kalafiorową? Składniki
Pani domowa