krem - 19817 przepisów (strona:778/1322)

TARTA Z MASCARPONE I OWOCAMI 134

Tarta z mascarpone i owocami, czyli kruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej

Zrób to smacznie
PĄCZKI IDEALNE 149

głębokim oleju.  A tu moje inne propozycje tłustoczwartkowe: *  GOFRY Z OWOCAMI *  IDEALNE DROZDŻOWE ROGALIKI *  FAWORKI DROŻDŻOWE *  FAWORKI JAK U BABCI *  RURKI Z KREMEM CYTRYNOWYM *  SEROWE MINI PĄCZUSIE *  ROGALIKI Z DŻEMEM

Z Majeczką w kuchni
Mini torciki cappuccino 214

naszła nas ochota na tort, jeszcze o tym nie pamiętałam i pomyśleliśmy, że w zasadzie nie było co świętować. Dlatego zrobiłam deser w wersji miniaturowej. Klasyczny biszkopt, przełożyłam kremem z bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem kawy. Całość ozdobiłam gorzką czekoladą oraz wafelkami o smaku cappuccino. Kto mnie zna, ten wie, że kupowane słodycze jem niezwykle rzadko. Ani jakoś specjalnie

Mienta blog
Wegetariańskie lasagne graham 163

siebie. Jeszcze 2 minuty i sos gotowy. Teraz ścieramy parmezan. Następnie przygotowujemy sos beszamelowy. Zagotowujemy mleko kokosowe. Solimy, pieprzymy i dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, mąkę i miksujemy na krem. Mąkę dodajemy na oko ciągle miksując. Nacieramy formę olejem kokosowym. Na dno dodajemy trochę sosu pomidorowego z jak najmniejsza ilością warzyw, następnie trochę białego sosu.  Kładziemy warstwę z płatów makaronu

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa z pieczonego batata i marchwi. 143

stopni na 1 godzinę. Upieczone warzywa przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować 15 minut na średnim ogniu. Dodać śmietankę i sok z cytryny. Zmiksować na gładki krem. Podawać z dużą ilością zielonej pietruszki, grubo zmielonym białym i czarnym pieprzem. Można dodać grzanki  z bagietki

zadanie-gotowanie
FIT DESER A'LA SNICKERS (wegański) 316

miseczce gorącą, ale nie wrzącą wodą. Odstawiamy do napęcznienia na kilka minut. Umieszczamy w malakserze płatki jaglane, dodajemy wodę, cukier trzcinowy i masło orzechowe. Miksujemy wszystko na gładki krem i przekładamy do jednej z miseczek.  na daktylowy karmel  opakowanie suszonych daktyli (150 g) 1,5 łyżki masła orzechowego woda Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na co najmniej

Kuchnia Ellie
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 153

który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 134

cudownych właściwościach dyni rozpisują się niejedni. O zupach słychać tu i ówdzie. Sezon na zupy trwa, szczególnie na zupy zdrowe. Przyjemnie jest się rozgrzać talerzem pełnym gęstego kremu, szczególnie jeśli ten posiłek ma właściwości lecznicze i poprawiające nastrój.  O tych dobrych właściwościach płynących z talerza dowiemy się z wielu dostępnych  poradników. Zupa dość łatwa w przygotowaniu .Pyszna

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki z toffee i kremem 87

Coś dla prawdziwych łakomczuchów. Lekko czekoladowe babeczki z toffee zakryte pysznym śmietankowym kremem. Babeczki są super łatwe w wykonaniu oraz super super smaczne. Musicie wypróbować koniecznie! Składniki: * 2 szklanki mąki pszennej * 2-4 łyżki kakao (w zależności od tego jak bardzo czekoladowe chcecie spód do babeczek) * 200g masła  * 2 żółtka * 1/3 szklanki cukru pudru * łyżka śmietany * 2 puszki masy

Klasyka Gotowania
Pudding czekoladowy z owoców. 143

awokado 4 łyżki syropu klonowego 4 łyżki kakao 2 łyżki mleka migdałowego nasionka z 1 laski wanilii 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Nałożyć do pucharków i schłodzić

zadanie-gotowanie
Orzechowiec z niespodzianką 250

orzechowo-herbatnikową. Pod koniec dodajemy cukier puder (do smaku). Wystudzony biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Nasączamy go połową pepsi/coli i wykładamy cały krem orzechowy, wyrównujemy. Przykrywamy drugą połówką biszkoptu, który również ponczujemy colą. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, odstawiamy do napęcznienia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Napęczniałą żelatynę

Smaki Na Talerzu
Zupa ogórkowa na wędzonce 151

gości na naszych stołach. Jednak nie musi być wciąż taka sama. Robię zupkę z dodatkiem ziemniaków z marchewką i koperkiem . Robiłam też wersję z ryżem i pulpecikami ,  ogórkowy krem  a także zupę z ogórków małosolnych . Tym razem do zupy ogórkowej wykorzystałam wywar z wędzonki. Trochę się obawiałam takiego połączenia ale niepotrzebnie bo ogórkowa na wędzonce wyszła bardzo smaczna

Monia miesza i gotuje
Szybka zupa z pietruszki i quinoy na rosole 142

rosołu 1 łyżka sezamu natka pietruszki łyżka oliwy z oliwek pół łyżeczki mielonej kozieradki świeżo mielony pieprz sól Wykonanie:  Rosół, pietruszki i quinoę blendujemy na krem. Następnie podgrzewami i przyprawiamy solą, pieprzem i  kozieradką. Sezam prażymy na suchej patelni, natkę pietruszki siekamy i posypujemy nimi nalaną do miseczek zupę. Na koniec polewamy odrobiną oliwy z oliwek i gotowe

Quinoa Raz!
PIKANTNE PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z KURCZAKIEM 140

jeszcze ciepłe. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, drożdżowe pierożki, z pikantego ciasta, wypełnione po brzegi pysznym farszem z kurczaka. Idealne solo albo jako dodatek do zup i kremów. Świetnie sprawdzą się na obiad, drugie śniadanie albo imprezową przekąskę! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 3250 g * letnia woda – 100 ml * mleko – 70 ml * świeże drożdże – 12 g * jajko

Ostra na Słodko
Chleb dyniowy AIP (paleo, bez jajek) 337

wyrób ciasto z wszystkich składników poza sodą i octem. W zależności od jakości i stopnia wilgotności posiadanych składników konsystencja ciasta może się różnić – postaraj się osiągnąć dość gęsty krem. Dodaj sodę, zamieszaj, a następnie ocet albo sok z cytryny i ostatni raz dobrze wymieszaj. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki ok. 10×20 cm i piecz

PaleoSMAK