krem - 19817 przepisów (strona:775/1322)

Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe 321

zmiksować mikserem lub porządnie zadbać o roztarcie wszystkich grudek mąki. Lubię nasmażyć górę naleśników i podjadamy je same z talerza lub część ze zrobionym nadzieniem, część z dżemami czy kremem czekoladowym. Co kto lubi lub na co najdzie kogo ochota. Drukuj Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe Składniki 250 g mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody

Mieszam w Garnku
Puszyste pączki z budyniem. Pączki domowe 136

lubią budyń więc dostały pączki właśnie z budyniem. Chociaż tradycyjne pączki nadziewam konfiturą albo powidłami przed smażeniem to w przypadku budyniu lepiej zrobić to wstrzykując nadzienie, budyń albo jakiś krem, dopiero po usmażeniu ciastek. Tak jest wygodniej i mamy pewność, że nie wypłynie podczas smażenia. Słowo się rzekło i niniejszym Smaczna Pyza zaprasza na puszyste, domowe pączki nadziane waniliowym budyniem

Smaczna Pyza
Pieczony mus z Lusette 162

delikatnym i lżejszym Brownie. W związku z tym że przy okazji robienia tłustoczwartkowych łakoci ostało mi się sporo białek, to postanowiłam je wykorzystać w nieco odmienny sposób. Deser dopełnia krem i dekoracja z wymienionych wafelków czekoladowych Lusette. Zatem do dzieła.  Składniki na 4 porcje :  100 g  Wafelków Lusette o smaku czekoladowym  4 białka

vaniliowoczekoladowa
"Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem" Weronika Madejska 125

wyłącznie dopracowane receptury, mnóstwo wskazówek, by smakołyki które zobaczymy na zdjęciach można było zrobić we właśnej kuchni. Nie znajdziemy tu przepisów które zawierają produkty zwierzęce, jest za  mnóstwo kremów, ciast, ciasteczek, które zostały przygotowane nie tylko bez mąki pszennej, ale też bez jaj czy mleka. Książka podzielona jest na pory roku, każdy rozdział na podrozdziały ( na co dzień

kruche babeczki
Miodownik królewski. 252

Witajcie :) przy sobocie zapraszam na pyszne ciasto, miodownik z biszkoptem, powidłami firmy  ORZECH oraz pysznym kremem czekoladowym. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na ciasto miodowe : 320 g mąki pszennej luksusowej typ 550 Młynów Stoisław   1  szklanka cukru   125 g masła   2 łyżki płynnego miodu   3 jajka 1 łyżeczka sody   2 łyżki kwaśnej śmietany

Sama słodycz i szczypta chili
Raffaello na herbatnikach 233

mieszamy łyżką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia ciasta, na nim rozkładamy 1 paczkę herbatników (10 dag ), nakładamy masę , a na masę herbatniki - powinny wyjść 3 warstwy. Na wierzch wykładamy krem i posypujemy kokosem . Ciasto wkładamy do lodówki i  przykrywamy folią. Smacznego

Gorący kąsek
Restauracja włoska Trattoria Mamma Mia 158

zapiekany z serem ricotta, podawany z lekko pikantnym sosem ze świeżych pomidorów) Tonno marinata alla tartara (tatar z marynowanego tuńczyka z papryczką chili, podany z rukolą, pomidorami koktajlowymi i kremem balsamicznym) Tagliatelle con carne di vitello e speck (makaron wstążki w pikantnym sosie pomidorowo - paprykowym z cielęciną, z szynką speck i serem Grana Padano) Tagliatelle al tartufo con champignon

Karola gotuje
Deser ciasteczkowo- truskawkowy 163

ponury zimowy wieczór nam dla Was przepis na pyszny deser z kremem ciasteczkowym i musem truskawkowym. Deser ucieszy niejedno podniebienie. Warto go przygotować.  SKŁADNIKI: 5 wafelków Lusette smak mleczny , 250ml śmietany 30%, 4 łyżki serka mascarpone, 200g truskawek świeżych lub mrożonych, 2 łyżeczki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków. 2. Schłodzoną śmietanę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Migdałowiec bez pieczenia 389

dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy. Gdy mleko zaczyna się gotować wlewamy małym strumieniem, zmiksowane mleko z mąką, budyniem i jajkiem. Cały czas mieszamy, żeby nie powstały grudki, gładki krem odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia. Migdały prażymy na suchej patelni, co jakiś czas mieszając, aby uniknąć przypalenia migdałów. Ostawiamy do całkowitego wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance ciepłej wody

Życie zaczyna się w kuchni
Kurczak w sosie śmietankowym z bazylią i czosnkiem 193

mięso na talerz i przykryj aluminiową folię. Mięso jeszcze dojdzie za nim włożysz je do sosu. Do tej samej patelni co smażył się kurczak wlej śmietankę i bulion. Dodaj krem fraiche. Zagotuj sos. Pokrój grubo bazylię. czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do sosu. Przypraw solą i pieprzem. Zredukuj sos do trzy czwarte objętości lub według uznania. Dodaj usmażone mięso. Gotuj

codojedzenia
Florentynki ... z cukierni Panny Euforbii. 133

ciastka,  od razu uprzedzę że w książce nie ma przepisów a jedynie zarys składników potrzebnych do danego ciasta. Ja poszłam na łatwiznę i nie tworzyłam koszyczków z kremem jak w książce, mimo to wyszło smacznie. Florentynki bakaliowe. Składniki; pół szklanki rodzynków pół szklanki suszonych śliwek garść orzechów laskowych 4 suszone brzoskwinie garść suszonych daktyli garść płatków migdałowych pół szklanki

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto Delicja 749

wiem dlaczego tak długo zwlekałam z wypróbowaniem tego przepisu...to był naprawdę duży błąd. Rzadko piekę ciasta , powiedziałabym, że tylko okazjonalnie.  Pyszny biszkopt makowo- kokosowy przełożony słodkim, budyniowym kremem. Do tego delicje i galaretka- czego chcieć więcej. Ciasto pięknie prezentuje się na stole, więc polecam ten wypiek w szczególności na różnego rodzaju przyjęcia i imprezy . Składniki (25x36): 6 białek

Pobite gary Barbary
Sałatka z quinoa, awokado i mango 194

rzodkiewki pokroić w plasterki sałatę wypłukać i odwirować w suszarce. Odłożyć kilka większych liści, które posłużą za miseczki lub całą porwać na mniejsze kawałki wymieszać składniki winegretu na jednolity krem wymieszać wszystkie przygotowane składniki. Podawać na listkach sałatki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mus kokosowy z marakują 167

cyklu - zdrowe desery. Bo deser nie zawsze musi być z białym cukrem, niezdrowym tłuszczem czy białą mąką. Ja wiem, że czasem trzeba, czasem człowiek musi zjeść ciastko z kremem czy mega czekoladowy deser. No życie jest tylko jedno i nie ma sensu się ograniczać. Ale z drugiej strony, warto poznawać nowe smaki, doświadczać zmysłami smaku, być otwartym

kolorowotorcikowo
Zapiekanka gołąbkowa 224

pomidorowy 2 słoiki pomidorów krojonych  ( słoiki o pojemności 500 ml ) sól,cukier do smaku Przygotować sos pomidorowy. Do garnka przełożyć pomidory ze słoika i zmiksować blenderem na gładki krem. Zmiksowane pomidory zagotować, doprawić do smaku solą i cukrem. Gotowy sos odstawić do wystudzenia. Z kapusty wyciąć głąb i przełożyć ją do garnka. Zalać wodą aby przykryła kapustę i zagotować

Monia miesza i gotuje