krem - 19817 przepisów (strona:775/1322)

Kostka cappuccino 276

Opis: Pyszna warstwa kremu Cappuccino połączona z dwoma biszkoptami, nieco przypominającymi Brownie i wszystko to połączone warstwą bitej śmietany. Całość uzupełnia starta czekolada. Składniki: Składniki na biszkopt: 130 g ciemnej czekolady 200 ml mleka 220 g mąki 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na bitą śmietanę: 100 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru Składniki

Ciastka i ciasta
Zupa grochowa z bekonem 158

zupy je z niesmakiem... Dzisiaj grochówkę przygotowałam z dodatkiem bekonu, więc nieco tłusta wersja. Wegan i wegetarian zapraszam na odsłonę grochówki bez dodatku mięsa, w kremowej odsłonie:  zupa-krem-z-grochu . A tym czasem zapraszam na grochówkę z boczkiem :-)  Składniki: groch łuskany 400 g, marchew 2 szt, ziemniaki 2 szt, pietruszka 1 szt, cebula pół szt, boczek

kulinarne odsłony pati
Kofta, za’atar i daktyle – nowe menu Samar dla Sphinxa 137

bawią się studenci, ale bardzo miło, szybko i profesjonalnie.   Co ugotowała Samar dla Sphinxa?   W nowym menu jest: Chlebek manouche z za’atarem i serem Zupa krem z czerwonej soczewicy Hummus z buraczkami i pasta z bakłażana Baba Ganoush Shoarma wołowa na hummusie, czyli mięso wołowe podawane z buraczkową pastą z ciecierzycy, pitą i sałatką tabbouleh Shish

Ugotowane pozamiatane
Kuchnia dla całej rodziny i ... zupa na odporność. 163

Autor- Kamila Szczawińska Oprawa- miękka Objętość - 224 stron Wydawnictwo - Edipresse Ksiażki Książka podzielona jest na trzy działy. Pierwszy z nich  to zupy gdzie przewagę stanowią  zupy krem. Są to lekkie zupy ponieważ bazą są tylko i wyłącznie buliony warzywne - w książce nie znajdziecie żadnej wzmianki na temat mięsa i wędlin. Drugi dział to sałatki i surówki

Radość kipiąca uśmiechem.
Parę powodów, przez które ciągle masz bałagan. Uporządkuj dom na wiosnę. 142

Przecież ta bluzka się jeszcze przyda, moda w końcu wróci. Fajny nowy kosmetyk, nie ma co trzeba wypróbować i w szufladzie nagle jest 5 zaczętych tuszy do rzęs, trzy kremy etc.  Sprzątając ostatnio szafę zostawiłam co drugą półkę wolną. Każde ubranie, które było przeze mnie używane, po wypraniu trafiało na wolną półkę. W taki sposób zrobiłam segregację rzeczy

Pani domowa
Zupa pomidorowa z kluseczkami (ze świeżych pomidorów). 156

pomidorów, z dodatkiem dużej ilości gęstej śmietany i makaronem domowej roboty. Wspaniały smak. Nie do zapomnienia. Ja również gotowałam taką zupę i długo nie dawałam się przekonać, że gęsty krem z pomidorów z kleksem śmietany na wierzchu też może być pyszny. Eksperymenty z nowymi smakami rozpoczęłam wraz z rosnącą świadomością na temat zdrowego odżywiania, a także zmuszona zrobieniem małej rewolucji

Moja Mama Gotuje
Przepis na jogurt naturalny 174

Jogurt sklepowy na pewno prawie nie zmienił swojego wyglądu, dalej jest gęsty i spójny, nie znajdziemy w nim ani odrobimy wody . Ekologiczny natomiast, na powierzchni sitka pozostawi niezwykle wartościowy krem i przynajmniej szklankę płynu tzw. serwatki. I o takie  jogurty nam właśnie chodzi! Zero chemii, tylko naturalne składniki! Co jeszcze przemawia za tym, żeby kupować jogurty naturalne ze sklepów

Moja Mama Gotuje
Krem z awokado i orzechów laskowych z dodatkiem gruszki 95

składników: awokado oraz orzechów laskowych i który sprawia, że mój poziom s erotoniny  ( hormonu szczęścia) rośnie z każdą kolejną łyżeczką tego smakołyku.  Pełnia szczęścia na cały dzień! Krem z awokado i orzechów laskowych z dodatkiem gruszki Składniki: 15 dag orzechów laskowych 1 duże, dojrzałe awokado 2 i ½  łyżki miodu 2 łyżki kakao szczypta soli himalajskiej 1 łyżka

Moja Mama Gotuje
Sos chrzanowy z jajkami/Sos chrzanowo-żurawinowy 114

oraz w Ameryce Północnej. W kuchni, korzeni chrzanu używa się do przyprawiania mięs, ryb, buraków ćwikłowych, ogórków kiszonych i białego sera. Używany go także, do wytwarzania niektórych rodzajów musztardy, kremów i majonezów. Korzeń chrzanu pospolitego zawiera substancje działające  bakterio-, wiruso-, grzybo- i pierwotniakobójczo.  Działanie to wykorzystywano w kulturze ludowej do wykonywania okładów oraz dezynfekcji trudno gojących się

Moja Mama Gotuje
Koktajl bananowo-czekoladowy 103

Smaczliwka – czyli pospolite awokado, owoc pochodzący z wiecznie zielonych drzew z rodziny wawrzynowatych. Jak sama nazwa wskazuje, jest smaczny i nadaję się do przyrządzenia wielu rodzaju potraw. Sałatek, kremów, past, koktajli i deserów.  Awokado jako pierwsi odkryli Meksykanie i szybko rozpowszechnili po całej Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej, stamtąd wieść o tej niezwykłej roślinie powędrowała już na cały świat

Moja Mama Gotuje
Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną 140

zdjęcie pokrywki i zwiększenie ognia. Odkładamy na bok i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Studzimy. Mikserem ubijamy ( przez 10 minut) jajka z cukrem pudrem. Do kremu przesiewamy mąkę i bardzo delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, lekko mieszając. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę ( 23 cm) smarujemy masłem, spód wykładamy krążkiem z papieru do pieczenia, jeszcze

Moja Mama Gotuje
Tort serowo-truskawkowy 125

wymieszaniu wlewamy do reszty musu. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany partiami dodajemy mus truskawkowy z żelatyną delikatnie mieszając łyżką. Gotowy krem wykładamy na masę serową i wstawiamy do lodówki na całą noc. Rano dekorujemy według uznania (truskawkami, bezami, płatkami kwiatów). Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Zupa z dodatkiem jarmużu i czerwonej soczewicy 102

Lubicie zupy-krem? Oto jedna z naszych faworytek! Z dodatkiem jarmużu i czerwonej soczewicy. Wczesnowiosenna i rozgrzewająca.  Zapraszamy! Zupa z dodatkiem jarmużu i czerwonej  soczewicy Składniki: ½ szklanki czerwonej soczewicy 4 ziemniaki 2 marchewki 4-5 liści jarmużu 6 szklanek warzywnego bulionu 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz czerwona papryka 3 łyżki oliwy Przygotowanie: Umyty jarmuż pozbawiamy grubych

Moja Mama Gotuje
Tosty z mango i domową nutellą z koktajlem truskawkowo-pomarańczowym 156

Roztop czekoladę z olejem kokosowym w kąpieli wodnej lub w mikrofali i wlej mieszankę do mielonych orzechów. Dodaj szczyptę soli, cukier, kakao i odrobinę mleka. Miksuj do uzyskania gładkiego kremu – możesz dodać odrobinę mleka lub wody, gdy będzie za gęsty. Przełóż do słoika i wstaw do lodówki, żeby stężał. Obierz mango i pokrój je na plasterki. Na patelni grillowej zgrilluj

Eat me! Fit me!
Semlor, czyli szwedzkie bułeczki na tłusty wtorek 187

czas nagrzewania się piekarnika. 5. Piecz 8min w 210*C. Masa marcepanowa: 1. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą bardzo dokładnie, regulując gęstość masy wodą (powinna mieć konsystencję rzadszego kremu). Śmietana: 1. Śmietanę ubij na sztywno wraz z cukrem pudrem. Całość: 1. Wystudzonym bułeczkom odetnij wierzchy/ czapeczki. 2. Na środek bułeczek wykładaj porcję masy marcepanowej (możesz nieznacznie wydrążyć środki). 3. Nadzienie

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania