Zima się już skończyła, ale myślę, że na chłodne pierwsze dni wiosny idealnie nada się pożywny krem marchewkowy. Jest aksamitny, gęsty i bardzo aromatyczny. Koniecznie należy podawać go z grzankami, które lekko w nim zanurzone smakują wyśmienicie. Mogę otwarcie przyznać, że ostatnio stał się moją ulubionym pomysłem na obiad. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaPropozycja na dzisiejszy obiad to krem z borowików. Jest to pyszna, aksamitna zupa, którą pokochają nie tylko zapaleni grzybiarze. Polecam podawać ją ze świeżo posiekaną pietruszką i grzankami czosnkowymi, które podkreślają jej smak i aromat. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkapierwszy na świecie ekstraktor składników odżywczych. Z jego pomocą w szybki sposób przygotujesz pyszne i co najważniejsze bardzo zdrowe posiłki, takie jak: smoothie, koktajle, pasty, lody, zupy krem. Pomoże w upieczeniu naleśników, placków, ciasta, chleba. NutriBullet nie ma sobie równych! Jego obecność sprawi, że Twoje dotychczasowe żywienie może ulec diametralnej zmianie! Na lepsze! :) CZYM JEST EKSTRAKCJA Ekstrakcja to proces
Zdrowie na języku :PGrzanki są idealnym dodatkiem do zup kremów i sałatek. Czosnkowe grzanki z oregano nadadzą im oryginalnego smaku i aromatu. Składniki: kilka kromek pieczywa (chleba lub bułek) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku pół łyżeczki oregano Wykonanie: Pieczywo kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Ilość grzanek powinna być taka, aby na patelni leżały jedną warstwą. Oliwę mieszamy
Smak mojego domumigdałowe możesz przechowywać w lodówce około 5 dni. Wspaniale smakuje z płatkami kukurydzianymi lub owsianymi z dodatkiem świeżych lub suszonych owoców. Możesz z niego zrobić pyszne smoothie, budynie czy kremy do ciast. Mleko migdałowe jest bardzo pożywne. Zastosowań jest mnóstwo a smak i wartości odżywcze tego napoju rekompensują wysiłek włożony w jego przygotowanie. Smacznego
w mojej kuchniCebulę obierz, pokrój w talarki i zeszklij na oliwie. Do rondelka przełóż paprykę, obrany i podpieczony czosnek, całość zalej bulionem i gotuj przez 15 minut. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku. Podaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego
Kukuleczkijagodzianka autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawkowe orzeźwienie autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Truskawa na rukoli autorka: kulkiwrosole | blog: Kulki w rosole Truskawki w kremie czekoladowym autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Blok sezamowo-orzechowy autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog Jogurtowy deser z malinowym chia żelem autorka: colorfulrecipesblog | blog: colorfulrecipesblog
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki : * biszkopt z tego przepisu * 3 małe śmietany kremówki * 2 śmietan-fixy * 2 łyżki cukru pudru * szklanka soku pomarańczowego * słoiczek dżemu malinowego albo wiśniowego * 200g gorzkiej czekolady * mała krem ówka * owoce do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blat , każdy nasączyć sokiem pomarańczowym i przełożyć d żemem i kremówką ubitą z fix-em i cukrem pudrem . Cały tort
Magiczne Życie MartyOstatnio bardzo polubiliśmy różnego rodzaje kremy z warzyw. Tym razem przyszedł czas na kalarepkę. Wspaniały smak, delikatny, podkreślony przez jarzyny i makaron ryżowy. Składniki 3 kalarepki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mały seler 50 g makaronu ryżowego (świderki) natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kalarepki obieramy, kroimy w kostkę
R'n'G KitchenZupa krem z buraka ViolaPassion Skladniki: 1kg buraczków najlepiej młodych 0.5 kg schabu Mała śmietana najlepiej łaciata 18% marchew średniej wielkości Liść laurowy Wywar : schab ,marchew i palona cebula Sól,pieprz , kostka rosołowa liść laurowy SPOSOB : Ugotowane i obrane buraki blendujemy razem ze schabem marchwia cebulka i bulionem W zaleznosc od konsystencji dodajemy tyle wywaru
Viola cooks with passionZupa krem ze szpinakiem i wedzonym oscypkiem ViolaPassion Skladniki: 500 dag swiezego szpinaku pokrojonego (moze byc mrozny) 1 cebula 4 zabki czosnku 2 wieksze ziemniaki 1 oscypek (tarkujemy na malych oczkach i dodajemy pod koniec gotowania nadaje on super posmak i zapach) 4 lyzki oliwy z oliwek (pamietaj do smazenia!!! uzywajac oliwe z oliwek do salatek mozesz zaszkodzic
Viola cooks with passionViolaPassion Zupa krem na baraninie z pomidorami Szybka do zrobienia i przyjemna do zjedzenia Sklad: Okolo 300 dag baraniny najlepiej schab Puszka pomidorow w sosie Cebula Marczew Swierza koledra kilka listkow Czosnek do smaku Odrobina smietany soli pieprzu i do dekoracji pieruszka Sposob: gotujemy okolo godziny mieso, w miedzy czasie wrzucamy cebule
Viola cooks with passionZupa-krem z PORA Składniki: 2 pory 1 cebula 2 duże ziemniaki 1 natka pietruszki 3 łyżki koperku świeżego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła szczypta gałki muszkatałowej sól,pieprz jogurt grecki 1 litr bulionu Sposób: C ebulę kroimy w piórka, Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę, Kroimy pora nie drobno Siekamy koperek ,pietruszkę,i czosnek Zostawiamy troszkę
Viola cooks with passionViolaPassion Następna wspaniała lekka zupa krem. I bardzo łatwa do zrobienia SKŁADNIKI: 700g cukinii 1 cebula biała 1/2 cebuli czerwonej 600ml bulionu Sól,pieprz 2 łyżki masła Sposób: Cebule kroimy w kostkę,i Smażymy aż do zeszklenia na maśle. Pokrojona cukinie w krążki dodajemy do cebuli,mieszamy i szklimy około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy na małym
Viola cooks with passion