krem - 19817 przepisów (strona:793/1322)

Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu 162

tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu wykwintny deser. Kiedyś już prezentowałam Wam wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) , który jest również warty uwagi. Zapraszam do wypróbowania! Składniki suche: – 150g mąki owsianej (bezglutenowej lub nie) – 40-50g cukru trzcinowego/ksylitolu – garść orzechów włoskich zmielonych

Be Fit Be Strong
Zimowa Inka w świątecznym nastroju 154

łyżeczce konfitury pomarańczowej. Następnie rozlej wcześniej przygotowaną kawę do dwóch szklaneczek z konfiturą. Udekoruj ubitą na sztywno śmietanką. Ja zrobiłam to za pomocą rękawa cukierniczego. Zamiast śmietanki możesz użyć kremu maślanego. Posyp startą czekoladą i prażonymi orzechami. Udekoruj kawałkiem pomarańczy lub mandarynki. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
KREM PIERNICZKOWY 156

Okres zimowy, a zwłaszcza świąteczny, wielu osobom kojarzy się z zapachem piernika. U mnie w kuchni już drugi miesiąc leżakuje piernik staropolski, ale w międzyczasie zrobiłam sobie krem. Czytaj więcej

Kasia Sarna
weekendowe piernikowanie 150

efekcie mamy piernikową chatkę i całą górę pierniczków z tego przepisu . Rozdysponowałyśmy również leżakujące od początku listopada ciasto na piernik staropolski , z niego powstały trzy blaty, które później przełożę kremem (po świętach podam przepis) oraz prawdziwy hit - przepyszne pierniczki w czekoladzie nadziane domowym dżemem pomarańczowym z dyni . Podobne pierniczki wraz z opisem przygotowania pokazywałam tutaj . Ponieważ przepisy na ciasto piernikowe

6niebo
DIY: Ozdoby z suchej porcelany (nie tylko na Święta) 135

zdrową żywnością - koszt około 7 złotych za 500g. (ale jeszcze raz dodam, że na ziemniaczanej też wyjdzie). Przy braku oliwki można ją zastąpić wazeliną, kilkoma kropelkami gliceryny (lub odrobiną kremu do rąk z gliceryną), a nawet rozpuszczonym olejem kokosowym ;) Gdyby masa była za sucha i nie chciała się kleić dodajemy więcej kleju, ale nie oliwki! Zuzia, bawiąc się masą, foremkami

Kolorowy Przepisownik
Marokańska zupa dyniowa 179

chce. Ja swoją dzisiejszą zupę znalazłam u Komarki i polecam gorąco. Rozgrzewa, jest delikatna i wyrazista w smaku zarazem, tak jak to w Maroku jadają tubylcy, polecam. Zupa krem to pyszne danie zawsze, przynajmniej dla mnie ale musi mieć ona jakiś chrupiący dodatek a tym razem padło na pieczoną ciecierzycę, to znakomity dodatek, polecam, granat tym razem łagodzi smak ostrości

Moje Małe Czarowanie
.1270. zmiksowana 211

kakaowy krem owsiany z mango (również w środku) i masłem orzechowym~ Jeszcze tylko niecały tydzień i świeta! Ja już nie mogę się doczekać, a Wy? ;) Z drugiej strony...jak ten czas szybko leci, troche to przerażające :o Zapraszam do obejrzenia nowego filmu na moim kanale  JESTEŚ WEGANINEM WIĘC MUSISZ JEŚĆ ZDROWO Zgadzacie się z tym? Jakie jest Wasze zdanie

breakfast of dreams
Zdrowe snickersy wegańskie bez pieczenia, mąki i cukru !! 184

jasna część :  1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych  1 szklanka nerkowców  1/2 wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokoswego 2-3 łyżki miodu 3 duże łyżki kremu kokosowego (po odlaniu wody z mleczka kokosowego pozostawionego na noc w lodówce) daktylowy karmel :  2 szklanki daktyli  3-4 łyżki masła orzechowego 100%  szczypta soli morskiej wierzch

zdrowa vege kuchnia
Świąteczna rolada z kurczaka 147

mieszanką przypraw nacieramy płat kurczaka, wystarczy tylko z jednej strony), odstawiamy do lodówki na godzinę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Żurawinę, śliwki i czekoladę blendujemy – może być gładki krem lub z widocznymi kawałkami śliwek suszonych. Płat kurczaka wyciągamy z lodówki, wzdłuż brzegu układamy farsz i rolujemy mięso. Roladę obwiązujemy sznurkiem wędliniarskim, by nie rozpadła się podczas smażenia. Na patelni

Gotowanie i blogowanie
Wegański krem z dyni i "Ostatni dzień roku" 212

Może wczorajsza mroźna, ale słoneczna pogoda natchnęła Was na wielkie przedświąteczne porządki z myciem balkonów i okien włącznie oraz opatulaniem roślin na zimę? Na rozgrzanie proponuję szybką zupę-krem z dyni,którą na pewno macie jeszcze gdzieś w zapasach albo znajdziecie na bazarze. Przed Świętami macie pewnie pełne ręce roboty, więc taka zupa może się okazać zbawienna - nie tylko jest

Weekendy w domu i ogrodzie
KAWA RAFAELLO Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ 158

kawę Inka, rozpuszczamy, dodajemy likier kokosowy. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ze śmietaną kremówką. Wiórki kokosowy przesmażamy z masłem i cukrem. Na dno szklanki układamy porcję kokosu. Zalewamy kremem białej czekolady i przygotowaną kawą. Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną 36% ( dodatkową ) i posypujemy lekko podprażonym kokosem. Smacznego

Ostra na Słodko
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 254

kruche paszteciki ! 11. Zamrażamy ciasta świąteczne na Sylwestra Mało osób wie, że większość ciast idealnie nadaje się do mrożenia. A w szczególności serniki,ciasta drożdżowe, babki, torty, ciasta z kremami. Nie polecam mrozić bezy i ciast z galaretką. W Święta zawsze mamy nadmiar ciast, więc zamiast zmarnować i wyrzucić najlepiej zamrozić (w odpowiednim momencie, gdy są jeszcze świeże). 12. Zamrażamy

Tradycyjna Kuchnia
Piernik herbaciany z masą mleczną- pycha 160

herbaty (taka na wyczucie), ostudzonej 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki przyprawy do piernika, 1 łyżka kakao Składniki na mleczny krem: 200 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 120 g białej czekolady 4 łyżki śmietanki

Kubki smaku
Jak kupowaliśmy choinkę. I szafranowe drożdżowe supełki 181

cukier i skórkę z pomarańczy. Zmiksować na gładką masę, odstawić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 równe części. Jedną odłożyć, drugą rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmarować połową kremu, zwinąć w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić ostrym nożem na 12 części. Każdy plasterek rozciągnąć, a następnie przeciąć wzdłuż, nie rozcinając do końca. Zapleść oba końce, następnie zlepić

Pożeraczka, czyli raz adobrze