krem - 19817 przepisów (strona:763/1322)

Przepis na bezglutenowy mazurek z masą orzechowo-kokosową 205

lnianego 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 80 g syropu klonowego 100 g oleju kokosowego 50 g masła orzechowego 100 ml mleka roślinnego 1/2 łyżeczki ziaren wanilii szczypta soli krem 225 g masła orzechowego lub z nerkowców 150 ml mleka kokosowego 2 łyżki syropu klonowego opcjonalnie 1 łyżka mleka w proszku gorzka czekolada i orzechy do dekoracji Jeśli spodobał

Eat me! Fit me!
COFFEE NOIR – CIASTO CZEKOLADOWO-KAWOWE 206

szkl. 2,00 zł maślanka – 1 szkl. [240g] 0,70 zł kawa rozpuszczalna – 4 łyżeczki 0,50 zł gorąca woda – 1/2 szkl. sól – szczypta // KREM // śmietana kremówka [300 ml] 3 zł kawa rozpuszczalna, najlepiej liofilizowana – 3 łyżeczki 0,40 zł cukier puder – 4 łyżki [lub więcej] 0,40 zł + alkohol do podlania ciasta

Nerds Kitchen
Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach 142

emocji: począwszy od ciekawości po radość z próbowania nowych intrygujących połączeń. Deser Ze wszystkich elementów degustacji do deseru, jako jedynego, miałem drobne uwagi. Truskawka kompresowana w cydrze, miętowa tapioka, krem mascarpone z dodatkiem limonki oraz czekolada z orzechami. To wszystko zapowiadało się całkiem dobrze. Niestety najmocniejszym punktem okazała się czekolada z orzechami. Truskawce na rauszu zabrakło moim zdaniem smaku, lecz

Food Square
Torta ze szinkōm (Tort z szynką) 135

wszystko 6 wzięło 7 żona 8 powiedziała 9 ô= ło 10 będzie 11 przez 12 tu: mężowi 13 urodziny 14 zorientować się 15 rozpieszcza 16 którą 17 jej 18 krem 19 w środku 20 rzodkiewek 21 szczypiorku 22 górze 23 śmietany 24 dekoracji 25 pomidory 26 bierzemy 27 wcześniej 28 tylko 29 ciężka 30 szczyptę 31 dodajcie 32 powoli

Chop w kuchni
TORT- CZEKOLADOWY BISZKOPT Z KREMEM ŚMIETANOWYM I MALINAMI 171

Kilka dni temu mój mąż obchodził swoje "18" urodziny ;) Na tę okazję przygotowałam tort... czekoladowy biszkopt z kremem na bazie śmietany kremówki a całość udekorowałam malinami i prażonymi migdałami. Tort wyszedł pyszny, lekki a co najważniejsze smakował solenizantowi :) Do upieczenia biszkoptu użyłam  maki pszennej tortowej typ 450  od  Młyny Stoisław . Składniki na biszkopt: * 5 jajek

Zrób to smacznie
Humus - pasta z ciecierzycy 106

wody, ponieważ ciecierzyca będzie twarda!) Ostudzić. Podprażony sezam zmiksować blenderem (z kminkiem) i dodać odcedzoną ciecierzycę, czosnek oraz sok z cytryny. Całość miksować do uzyskania kremowej konsystencji. (Jeśli zamiast kremu wychodzi sucha papka - dolać trochę wody i ponownie rozmieszać.) Doprawić solą i pieprzem.  (Po przełożeniu do miseczek - wierzch opcjonalnie posmarować oliwą.) Gotowy humus można przechowywać w lodówce przez kilka

Di gotuje
Jajka nadziewane brzoskwiniami i chrzanem. 129

twardo, obieramy. Kroimy na pół i wydrążamy żółtka. Brzoskwinie wcześniej zalewamy gorącą wodą, kiedy napęcznieją , odcedzamy. Do miski blendera wkładamy pokrojone brzoskwinie, żółtka i pozostałe składniki. Miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba. Rękaw cukierniczy napełniamy masą i dekorujemy połówki białek. Oprószamy papryką i zieloną pietruszką. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Wielkanocny mazurek cytrynowy 163

białej czekolady. Mieszać bardzo dokładnie, aż czekolada zupełnie się rozpuści. Powstały ganach odstawić na kilka minut. Lekko tężejący ganach  z białej czekolady przelać do lemon curd - wymieszać. Powstały krem cytrynowo-czekoladowy wyłożyć na kruchy spód. Wierzch mazurka dowolnie udekorować. Mój mazurek udekorowałam płatkami migdałowymi, drażetkami czekoladowymi i posypką cukrową. Smacznego

kolorowotorcikowo
Czekoladowy budyń jaglany :) 148

minut. Wówczas powinno zostać jeszcze trochę płynu.  Całość przenieś do malaksera, dodaj pozostałe składniki i odczekaj chwilkę, aby czekolada się rozpuściła.  Wszystko zmiksuj na gładki krem. Przed podaniem udekoruj wybranymi owocami - u mnie truskawki.  Kod rabatowy do sklepu Pole na stole , upoważniający do zniżki w wielkości -10% !!! HASŁO: ZDROWIENAJEZYKU

Zdrowie na języku :P
Ciasteczka waniliowe z kremem cytrynowym i lukrem 249

mogą obyć się bez słodkości. Na pewno będzie jakaś puszysta baba, może jakiś sernik lub kolorowy mazurek i postanowiłam zrobić jeszcze małe ciasteczka. Waniliowe ciasteczka, przełożone kwaskowym, cytrynowym kremem i polukrowane, będą ozdobą świątecznego stołu i łakociem, któremu nikt się nie oprze. Takie ciasteczka lub inne drobne wypieki możecie też zapakować w celofan albo małe pudełeczka i obdarować nimi bliskich

Smaczna Pyza
Sernik Kapitański 258

piekarnika, zdjąć folię i pozostawić w obręczy do całkowitego ostygnięcia  (fot.5) . Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Śmietankę, mascarpone i cukier umieścić w misie miksera. Miksować do konsystencji kremu  (fot.6) . Za pomocą szprycy dekoratorskiej udekorować sernik masą śmietanową  (fot.7) . Oprószyć kakao  (fot.8) . Żródło: zjemto.blox.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Mazurek pomarańczowo-morelowy z białą czekoladą i różami 194

przypadku innych ciast dekoracja to jedynie wierzchnia warstwa, o tyle w przypadku mazurka to właśnie dekoracja stanowi jego istotę. Do zdobienia mazurków używa się słodkich mas, czekoladowych, kajmakowych, konfitur, kremów oraz różnorodnych bakalii, im słodziej tym lepiej, a granicę stanowi jedynie Wasza wyobraźnia. Do klasycznego spodu na mazurka powinno użyć się mielonych orzechów, dowolnego gatunku, oraz prawdziwego masła

Słodki Kompromis
Tort Imieninowy po raz trzeci! 190

razem dla Mamy. I specjalnie pod mamy gust, ponieważ jest entuzjastką maku. Mogłaby go dodawać zawsze i do wszystkiego. Długo myślałam nad tym jaki krem, byłby doskonałym uzupełnieniem biszkoptu makowego. I w końcu wymyśliłam, a raczej znalazłam inspirację podczas wielu wizyt na innych stronach i blogach kulinarnych. Padło na jabłko. Delikatna masa śmietanowo-jabłkowa jest wspaniałym uzupełnieniem tortu. Jabłko

Moje Pyszne Siódme Niebo
Mini serniczek czekoladowy 125

dnie biszkopty. Śmietankę przelewamy do miseczki i dodajemy cukier puder. Miksujemy na sztywno, dodajemy deser i znowu miksujemy. Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i chwilę miksujemy. Napełniamy obręcze kremem i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki. Po 30 minutach roztapiamy obie czekolady z olejem w mikrofalówce (ok. 20 sekund i mieszamy). Wyjmujemy serniczki z obręczy( najlepiej odciąć je delikatnie nożem). Sosem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wielkanoc na słodko 306

kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-pomaranczowo-miechunkowym.html Sernik królewski http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/11/sernik-krolewski.html Serobrownie z batatem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/03/serobrownie-z-batatem.html Sernik bez mielenia http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/sernik-bez-mielenia.html Babeczki do koszyczka http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/sodkie-mini-babeczki-do-wielkanocnego.html Bezowe gniazda z kremem oreo http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/04/bezowe-gniazda-z-kremem-oreo.html Czekoladowe ptasie gniazda http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/czekoladowe-ptasie-gniazda.html Jajka sadzone na słodko http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/jajka-sadzone-na-sodko.html

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania