krem - 19817 przepisów (strona:760/1322)

prosty tort z lentilkami 324

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: opakowanie cukierków lentilek (ok. 230 g) 2 opakowanie rurek z kremem wstążka wykonanie tortu Jeden biszkopt jasny układamy na paterze, nasączamy go, smarujemy 1/2 cz. dżemu. Spód ciemnego biszkopta smarujemy 1/3 cz. masy i układamy masą na dżemie. Wierzch ciemnego biszkopta nasączmy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Pani Walewska 191

zmiksuj, zagotuj. Ostudź. Przykryj folią spożywczą, zapobiegnie to powstaniu kożucha. Masło utrzyj na puch i powoli , stopniowo , ciągle miksując dodaj zimny budyń.Na końcu dodaj amaretto, zmiksuj i krem jest gotowy. Przełóż placki masą i włóż placek do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki jagodowe z kremem 147

naturalnego 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mrożonych jagód 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Muffinki jagodowe z kremem

czarrna od kuchni
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu 83

Krem z białych warzyw to jedna z moich zup na zimę, kiedy nie ma zbyt wielu ciekawych składników. Danie to dorobiło się już kilku wariantów w mojej kuchni na przykład takiego ja ten: klasyczna baza z bulionu i warzyw ze szczyptą chili a do podania grillowana gruszka, chrupiący słonecznik i chipsy z jarmużu oraz sos balsamiczny z nutką trufli

Milion Smaków
Bezy. 122

godziny. Na koniec zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze z 30 minut. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Bezy możemy przełożyć bitą śmietaną lub jakimś kremem. Wedle uznania. Smacznego

Magia jedzenia.
Sernik z rosą 489

piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Masa serowa – Ubić mikserem 2 jajka i 4 żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysty biały krem. – Stopniowo dodawać zmielony biały ser cały czas miksując. – Wymieszać mleko z budyniami i stopniowo wlewać je do masy serowej. Miksować na małych obrotach

To co kocham
Najprostszy sos pieczarkowy 327

sałatki.  Trzeba jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Podrzucam jeszcze kikla

Kulinarne przygody Gatity
Deser jaglany z kiwi i miętą (Vege & White sugar free) 157

Następnie studzimy i blendujemy na gładką masę.  3.Banan i kiwi dzielimy na cząstki dodajemy do kaszy wrzucamy całe nerkowce oraz wlewamy sok z limonki, wszystko blendujemy na jednolity krem.  3. Dodajemy syrop z agawy i siekamy drobno miętę. Mieszamy z masą.  4. Wykładamy i przybieramy ulubionymi dodatkami ( u mnie kokos i jagody goi) Smacznego

vaniliowoczekoladowa
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką 245

Chłodną śmietankę ubić z łyżeczką cukru pudru. Wstawić do lodówki. W tym czasie utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawać do nich serek mascarpone. Połączyć w jednolity krem i dodać dosłownie łyżkę rumu z owoców. Na sam koniec dodać połowę ubitej śmietany i jak ktoś lubi odrobinę skórki z cytryny, żeby nie było za mdło ( to sugestia mojego

Jemy Pijemy
Gulasz warzywny z czerwoną soczewicą 132

gotowaniem... Zgadywałyśmy składniki i na tej podstawie próbowałam znaleźć przepis, który odpowiadałby temu daniu. Mnie ono  bardzo smakowało, dlatego też postanowiłam odtworzyć je w domu. Była też zupa krem, ale o tym niebawem. Składniki na gulasz warzywny z czerwoną soczewicą (4 porcje): 2 cebule ząbek czosnku duża marchewka 2 łodygi selera naciowego cukinia 400 g pieczarki

Karola gotuje
Zupa pomidorowa 202

bazie jest oczywiście najlepsza. Niektórzy przygotowują zupę z użyciem kostek rosołowych, jednak nie ma ona takiego aromatu, jak gotowana na wywarze. Nie znam osoby, która pogardziłaby dobrą pomidorówką czy kremem z pomidorów , a Wy? Najbardziej lubię zupę pomidorową z makaronem świderki, bądź też ryżem Zobacz przepis na domowy rosół! Przepis na zupę pomidorową Drukuj przepis Porcji: 5 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
Domowy sos BBQ - sezon grillowy czas start! 294

możesz przetrzymywać w lodówce do 2 tygodni. Zapraszam Was również do zapoznania się z przepisami na udany grill innych Łódzkich blogerek mmm zapowiada się pyszna majówka :) Grilowane ananasy z kremem czekoladowym u Cook Yourself Grilowane Szparagi S ałatka orientalna Grillowany kurczak whiskey z sosem

Wylizany Rondel
Ciasto a'la Kinder Country z orkiszem 127

rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z czekoladą. Całość wylewamy do tortownicy na herbatniki i posypujemy wierzch zbożem (można bardzo delikatnie wcisnąć je do kremu. Całość chłodzimy w lodówce minimum 1,5 godziny (a najlepiej około 3 godzin, by torcik dobrze stężał i ładnie się kroił

Kolorowy Przepisownik
Lody jogurtowo-bananowe 113

soku z cytryny 400 ml jogurtu naturalnego Przygotowanie: Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy banany do wysokiego naczynia, polewamy sokiem z cytryny i blendujemy na gładki krem. Dodajemy miód i blendujemy przez chwilę. Na koniec dodajemy jogurt naturalny i jeszcze chwilę blendujemy aż się połączą obie masy. Przekładamy lody do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na kilka

słodkie i nie tylko historie kulinarne