krem - 19817 przepisów (strona:757/1322)

Krem z groszku, szparagów i szynki parmeńskiej (Crema di asparagi, piselli e prosciutto crudo) 110

oraz groszek,  doprawiamy sol ą i  pieprzem.  Na koniec dolewamy gorący bulion. Zupę gotujemy ok. 10-15 minut. Po ugotowaniu zup ę miksujemy na krem.  Zupę oprószamy świeżo startym pieprzem, dekorujemy posiekaną natką pietruszki, plasterkami selera naciowego oraz szynki parmeńskiej. Dla uzyskania lepszego smaku, kawałki szynki parmeńskiej możemy podsmażyć

La grande e la piccola cuoca
Cukinia faszerowana warzywami 171

ceny dochodzą do 15-20 zł za kg), to w sezonie wiosenno-letnim pozwolić na nią może sobie każdy :) Cukinia rewelacyjnie smakuje w połączeniu z pomidorami w postaci zupy krem , którą bardzo często przygotowuję w sezonie jesiennym. Idealnie sprawdza się też  jako dodatek do sałatek . Faszerowana  cukinia z powodzeniem może stanowić samodzielne danie podane na obiad bądź

Pobite gary Barbary
Zupa z kalafiora i brokułu 119

Kolejna pyszna zupa , którą mogę jeść przez cały rok, to zupa z kalafiora i brokułu. Na ogół gotuję dwie oddzielne zupy, kalafiorową i brokułową w postaci kremu. Czasami jednak kiedy już mam w domu i świeży kalafior i dorodny brokuł decyduję się na zupną fuzję. Gotuję zupę na bulionie z kurczaka. Jest smaczna z pływającymi oczkami tłuszczu. Zadowoli każdego głodomora

codojedzenia
TIRAMISU Z MALINAMI I RICOTTĄ 177

zanurzaj w niej szybko po jednym biszkopcie, po czym układaj je jeden obok drugiego na dnie dużego prostokątnego naczynia****.   Po ułożeniu pierwszej warstwy biszkoptów, wyłóż na nie połowę kremu z ricottą, i posyp z wierzchu przesianym przez drobne sitko kakao. Następnie ułóż na wierzchu drugą warstwę biszkoptów nasączonych kawą, po czym przykryj je resztą masy z ricottą. Przykryj naczynie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Malinowa chmurka 275

Kruche ciasto, maliny z galaretką, krem z mascarpone i bitej śmietany i delikatna beza. Połączenie wielu pysznych smaków w jednym cieście. Bezę i kruche ciasto najlepiej przygotować wcześniej i kilka

Bullio
Ciasteczka orzeszki z nadzieniem z płatków owsianych. 158

olejem. Następnie wyjąć ciasto i formować małe kuleczki, umieszczać je w patelni i piec do ładnego zarumienienia. I tak do wyczerpania ciasta. Połówki orzechów ostudzić a następnie nadziewać ulubionym kremem. Ja część nadziałałam także masą kajmakowa. Przygotowanie masy; Płatki należy podpiec na suchej patelni, odstawić do przestygnięcia. W rondelku podgrzać masło z cukrem i mlekiem - do momentu aż cukier

Radość kipiąca uśmiechem.
"Detoks dla opornych" Agnieszka Mielczarek 162

śniadania, zupy, kasze i sałaty, zdrowe przekąski, koktajle detoksykujące, wody smakowe. Po detoskie znajdziemy też przepisy wprowadzające jajka, mąkę, nabiał, drób i ryby. Przepisy są naprawdę smaczne: zupa krem z czosnku, zupa z pomidorów, papryki i marchewki, kasza jaglana z pestkami granatu i rukolą, bigos warzywny, trufle daktylowe idealne na przekąskę, czy quinoa z jarmużem. Jest ich wiele, prostych

kruche babeczki
Ciasto kokosowo- ananasowe 163

problem, bo nie wiem jakie ciacho upiec tym razem...bo wszystkie ciasta są tak baaaardzo pyszne! W tym tygodniu, po długim czasie zdecydowałam się na ciasto kokosowo- ananasowe z kremem budyniowym i galaretką. Wyszło bardzo smaczne połączenie smaków 😊 W przepisie użyłam samych białek, więc żółtka możecie użyć na przykład do drożdżówek, pączków lub keksa. Składniki: ciasto kokosowe: białka

kulinarne odsłony pati
Potrawka z czerwonej soczewicy 164

samo, bo kombinować nie lubię i stawiam raczej na proste, sprawdzone rozwiązania. Tym razem moją uwagę przykuło napoczęte opakowanie czerwonej soczewicy. Jakiś czas temu niesamowicie zasmakowała mi w zupie krem, a teraz postanowiłam użyć jej do bezmięsnej potrawki. Powstała w ekspresowym tempie, przez kilka minut dusząc się w towarzystwie pomidorów i marchewki, delikatnie doprawiona papryką i kurkumą. Wyszło pysznie, rozgrzewająco

Kuchnia Ellie
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 155

Rabarbar i beza. Cierpkie i słodkie. To podstawowe połączenie smaków towarzyszy mi od lat, wykorzystywane w przeróżnych wypiekach. Dzisiaj połączyłam delikatny ale zwarty krem – curd z rabarbaru, kruche ciasto na żółtkach i bezowy, chrupiący i subtelny jednocześnie, elegancko zapiekany wierzch. Przepis obiecałam jeszcze przed ‚urlopem’ i modernizacją strony – a jak obiecałam, to po prostu musi tu być Zapisz Zapisz Kruche

Karo in the Kitchen
SZYBKI TORCIK Z OWOCAMI (NA GOTOWYM SPODZIE TORTOWYM) 287

Gotowe biszkopty to dobry wybór dla osób, które nie mają możliwości samemu je upiec. Są też doskonałą alternatywą dla niespodziewanych gości. Wystarczy taki biszkopt przełożyć kremem czy śmietaną, udekorować i już jest pyszne ciasto. Ogólnie nie jestem zwolenniczką gotowych ciast czy biszkoptów, jednak  spód tortowy  od  Dan Cake  w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest

Zrób to smacznie
Minitarty karmelowe bez pieczenia [bez cukru] 134

następnie wyłóż do każdej spód dokładnie ugniatając Włóż spody do zamrażarki na kilka godzin - dzięki temu łatwiej będzie wyjąć ciasto z foremek Delikatnie wyjmij minitarty i wypełnij je karmelowym kremem Ozdób owocami i posiekaną czekolada Zjedz od razu lub przechowuj kilka dni (w lodówce). Wskazówki Przygotuj sos karmelowy w bardziej gęstej wersji, dodając mniej mleka Minitarty możesz posypać także orzechami

Powiedz dietom nie
Wiśniowa jaglanka z w serkiem wiejskim 180

rozgniecionego banana i wiśnie. Dodajemy odrobinę wody, tak by kasza się nie przypaliła, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 3-5 min, aż wiśnie się roztopią, a całość będzie gęstym kremem. Przekładamy do miseczki, a na górę kładziemy waniliowy serek. Gotowe ! Całość ma ok. 360 kcal. Smacznego

Gawron w rosole
Zawijasy drożdżowe ze szpinakiem 234

Polecam bardzo są pyszne, idealne w towarzystwie zupki krem. To jest dość duża porcja. Przygotowanie ciasta – do miski dodać wszystkie składniki na ciasto drożdżowe, drożdże pokruszyć. Zagnieść ciasto na gładką sprężystą masę. Miskę wysmarować olejem i włożyć wyrobione ciasto. Przykryć folią spożywczą. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Thermomix ciasto – do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, czas 3 minuty, naczynie

Kuchnia Pokoleń
Błyskawiczna zupa kalafiorowa 432

dodajemy pietruszkę. Całość gotujemy ok. 30 minut. Na koniec możemy zupę zabielić śmietaną i dodać świeży koper. Zalecamy podawać z ziemniakami. Możecie też zblendować zupę i podać ja jako krem. Koszt: 15 zł (porcja dla czterech osób) Przygotowanie: 40 minut (bez gotowania bulionu) Błyskawiczna zupa kalafiorowa Błyskawiczna zupa kalafiorowa Czy szukasz blendera? Musisz sprawdzić ich bogatą ofertę w tym sklepie

Kuchennyviral.pl