SKŁADNIKI: BABECZKI: * płatki Corn Flakes kakao i miód – 2 szkl * orzechy włoskie – ok. 3/4 szkl * orzechy laskowe – 1 łyżki * daktyle – 1 garść * olej kokosowy – 2 lyżki * sezam – 2 łyżki KREM JAGLANY: * kasza jaglana ( sucha ) – 0,5 szkl * kokos – 0,5 szkl * mleko kokosowe – 2 szkl * cukier brązowy – 2-3 łyżki * malin, kandyzowane wiśnie, granat SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do misy
Ostra na Słodkojednego i drugiego warzywa. Jeszcze niedawno nie było można dostać jej w żadnym sklepie a dziś można zakupić w Kauflandzie. Polecam zupę na jej bazie, jest pyszna. Zupa krem z brukwi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewiśniowy z kakaowym biszkoptem, a za dekoracje posłużyły mi draże M&M's. Efekt końcowy był ładny, ale przez całą noc w lodówce draże weszły w reakcje z kremem i spłynął z nich barwnik. Na szczęście tylko od spodu. Poza tym tort jest bardzo smaczny. SKŁADNIKI Na biszkopt: 7 jajek szczypta soli 200 g cukru 2 łyżki oleju rzepakowego
Passions hobbies lifeczęsto przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno
Kulinarne przygody Gatitywiele zasosowań po rozpuszczeniu świetnie sprawdziły się jako polewa do deserów,ciast lub kawy. Niżej podsyłam linki do przepisów z wykorzystaniem Werther's Original Soft Caramels. Beza z kremem karmelowym: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/06/beza-z-karmelem-i-kremem-smietanowym.html Budyń karmelowy: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/karmelowy-budyn-z-dodatkiem-cukierkow.html Pudding chia z karmelem: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/pudding-chia-z-mlekiem-kokosowym-i.html Szyszki z owsem ekspandowanym: http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/szyszki-z-owsa-ekspandowanego-z.html A czy Wy już próbowaliście
Życie zaczyna się w kuchnimargin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką. Składniki 500 g ogórków gruntowych 1 łyżka masła 1 l bulionu warzywnego
R'n'G Kitchenktóry wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.comszczęście 5 którym 6 ogródku 7 nas 8 całkiem 9 zwykłe 10 sucha 11 z góry 12 w środku 13 miękka 14 białek 15 szczypta 16 cytryny 17 krem 18 żelatyny 19 szpryca, rożek do dekorowania 20 ładniej 21 piekarnik 22 włóżcie 23 dajcie 24 ostudzenie 25 ugotowanej 26 pokrójcie 27 kawałki 28 powoli 29 dodawajcie 30 wrzućcie 31 włóżcie
Chop w kuchniPłatki śniadaniowe i orzechy umieszczamy w blenderze i mielimy tak aby orzechy pozostały w wyczuwalnych kawałkach. 2. Daktyle moczymy w wodzie przez ok. 20 min, a następnie blendujemy na krem. Dodajemy wcześniej zmielone płatki wraz z orzechami i ponownie blendujemy, aby połączyć składniki. 3. Powstałą masą wykładamy dno kokilek. 4. Następnie mielimy twaróg, dodajemy jajko, budyń, syrop z agawy, otarta
Podwójnaporcjadomu od lat, w różnych kombinacjach owocowych i szczerze mówiąc nie wiem dlaczego nie zamieściłam tego przepisu wcześniej. Przypomniałam sobie o niej kiedy wczytałam się w skład mojego kremu marki tołpa z linii green , a tam ekstrakt z miodu, olej z pestek czarnej porzeczki, masło shea! Miałam te składniki zinterpretować kulinarnie… i natchnienie przyszło samo " class="wp-smiley" style="height
karmelowyobrzydliwie. Potem zwiedziliśmy przepiękną Bazylikę, wioskę Haitańską, jedliśmy trzcinę cukrową. Warto kupić przed zajechaniem do tej wioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana
Pasje Jolkiokazji Dnia Dziecka. Inspiracją był ten przepis , trochę go tylko zmodyfikowała. Z podanych ilości wyszło jej ok.14-15 babeczek. Chciałyśmy by nie były zbyt wysokie tak, by zmieścił się i krem i dekoracja. Składniki: - 240g mąki orkiszowej typ750 (lub 225g pszennej) - 75g cukru (dałyśmy trzcinowy) - szczypta soli - 1 duże jajo - 150ml mleka - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Smaczne Zdrowegotowego bulionu dodać pulpę pomidorową, kawałki obranego jabłka i gruszki. Gotować na wolnym ogniu, aż owoce zmiękną. Dodać śmietanę, przyprawy, sól i pieprz. Podawać z zieleniną. Smacznego! Artykuł Krem z pomidorów, jabłek i gruszek pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienianastępnie delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z majonezem oraz musztardą i wymieszać ze szczypiorkiem. Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka. (Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.) Całość ozdobić według uznania
Di gotujearomatycznym owocem, które sprawdza się nie tylko w daniach słodkich, ale również i w tych wytrawnych. I tak, będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach
Kulinarne przygody Gatity