krem - 19817 przepisów (strona:744/1322)

Ciasto jaglane 141

już dobrze ostudzoną kaszę jaglaną włożyć do misy Thermomixa lub innego urządzenia typu mikser/malakser razem z resztą składników na masę, całość należy miksować na wysokich obrotach do uzyskania gładkiego kremu bez grudek. U Anny było to jakieś 5 minut, u mnie trochę więcej- ale ja też lekko zmodyfikowałam ilości produktów. Po tym czasie gładką masę wylać na schłodzony spód, wyrównać

ClauditteMissCooking
Kokosowy sernik mango z tofu bez pieczenia 172

mleczko się zagotuje, gotujemy je ok. minuty i zdejmujemy z ognia, chwile studzimy. W misie blendera umieszczamy wszystkie pozostałe składniki wraz z zagotowanym mleczkiem i miksujemy na gładki krem. Tak przygotowaną masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Następnie dekorujemy nasze ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by całkowicie stężało. Podajemy oblewając

Be Fit Be Strong
Trufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze 104

słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje dzieciństwo, to klasyka, którą zdecydowanie warto odtworzyć, kiedy tylko w Owsianka chałwowa Kiedy mam ochotę na słodkie śniadanie, najczęściej pada właśnie

NiePieprz.pl
Puszyste ciasto maślane z rabarbarem. 146

łyżeczki proszku do pieczenia  1,5 szklanki cukru 5 cienkich młodych łodyg rabarbaru Blaszka o wymiarach 25/35 cm Masło ucieramy z cukrem, olejem i cukrem waniliowym na puszysty krem, następnie dodajemy jajka, chwilę ucieramy i przesiewamy mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto i wyrównujemy. Rabarbar myjemy i ściągamy niteczki, następnie kroimy

Sama słodycz i szczypta chili
Przepis #43 Truskawkowy FIT deser 110

Owoce te świetnie sprawdzają się jako składnik słodkich deserów. Poniżej przedstawiam Wam przepis na taki właśnie deser w którego skład wchodzą: mus truskawkowy, jogurt z truskawkami oraz krem czekoladowy i mus kokosowy, którego można dodać opcjonalnie (przepis wkrótce). Jedna porcja (przedstawiona poniżej) dostarcza (bez musu kokosowego): 291 kcal

Health-Fit-Life
Przepis #46 Domowy MUS kokosowy 122

odsączmy resztę wody z wiórków (można jej odrobinę pozostawić). Dodajemy wystudzone płatki ryżowe z cukrem i dokładnie blendujemy. Tak przygotowany mus przechowujemy w lodówce - max 3 dni! Krem jest bardzo kokosowy i delikatny w smaku. Smacznego

Health-Fit-Life
Przepis #47 Owsiana tarta z domowym budyniem oraz brzoskwiniami 164

Witajcie, tradycyjnie przed weekendem przychodzę do Was z pomysłem na ciasto. Dzisiaj będzie to tarta na owsianym spodzie. Krem to domowy budyń waniliowy. Na wierzchu znajdują się brzoskwinie, które przełamują delikatny smak budyniu. Składniki Spód - 200 g mąki owsianej - 50 g mąki kokosowej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 g cukru lub słodzika - 30 g oleju kokosowego

Health-Fit-Life
Dietetyczna zupa z botwinki 370

ognia i wlej do niej jogurt oraz przypraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem i posiekanym koperkiem. Spróbuj także: Toskańska zupa pomidorowa pomidory bazylia Zupa krem z kalarepy papryka cebula szpinak Sałatka buraczana buraki jajko ser bałkański

Fit&Fast Kitchen
Czekoladowe koszyczki z kremem i malinami | bez glutenu / cukru / laktozy | 159

Pyszny, szybki deser czekoladowy z kremem i malinami. Dodatkowo bez glutenu, cukru i laktozy!  Idealny dla alergików, miłośników zdrowego żywienia (przeciwników też!), a nawet kosmitów. Im na pewno też posmakuje. Yummy!  Składniki na 5 babeczek:  100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy) 4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy  4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu

Czarnawisienka
ZUPA POMIDOROWA Z PULPETAMI 348

koncentratem pomidorowym - doprowadzić do wrzenia,gotować ok 15 min. Do zupy włożyć pulpety,przykryć i gotować ok 10 min od wypłynięcia na wierzch. Pulpety odcedzamy. Zupę miksujemy na gładki krem,dodajemy przyprawy tj pieprz,pieprz ziołowy,paprykę ostrą i słodką,zioła prowansalskie,bazylię suszoną - ewentualnie ząbek czosnku . Ponownie wkładamy pulpety i na wolnym ogniu chwilkę gotujemy aż zupa przejdzie przyprawami

Niespełnione zdolności kulinarne
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 143

ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z kaszy jaglanej z morelami i migdałami 160

kaszy jaglanej z dodatkiem mąki migdałowej a z owoców postawiłam na morele. Wiem, że morele się świetnie parują z migdałami ( przerabiałam to połączenie np w tych morelach zapiekanych w kremie migdałowym ) więc wierzch posypałam płatkami migdałowymi skarmelizowanymi w miodzie. Wcieście jest soda, ale wyrasta ono tylko trochę, raczej jest ciężkie i wilgotne. Emilka nie przepada za takimi zbitymi ciastami, zresztą

Cooking for Emily
Ciasto jogurtowo kokosowe z owocami 549

takie ciasto bez problemu zabrać na piknik, nad rzekę i w słoneczny dzień do kawki na świeżym powietrzu. Nic się nie topi i nie mięknie jak w ciastach z kremami lub z galaretką. Do tego ciasta pasują wszystkie sezonowe owoce. Składniki: 4 jajka 150 g cukru  150 ml oleju 150 g jogurtu naturalnego 90 g mąki pszennej 40 mąki

Ala piecze i gotuje
Tort z ananasem 174

Tort z ananasem zatopionym w kremie z naturalną dekoracją imitującą kwiaty jest puszysty i delikatny w smaku

Przepisy Kulinarne
Szybki i lekki deser z rabarbarem, Kopiec Konfederatów Barskich 132

Warstwy: podłużne biszkopty + krem jaglano-cytrynowy  (ale uwaga: bez soku z cytryny i skórki cytrynowej) + rabarbarowy wierzch. Jak go zrobić? Pokroić 6-8 łodyg rabarbaru, zasypać na noc ok. ¾ szklanki cukru. Następnego dnia wymieszać 1 opakowanie budyniu  śmietankowego z 1 łyżką mąki ziemniaczanej i kilkoma łyżkami zimnej wody. Zagotować sok rabarbarowy i rabarbar. Gdy będzie wrzał, wlać miks

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania