krem - 19817 przepisów (strona:747/1322)

3bit, ciasto bez pieczenia 741

masła Przygotowanie: W szklance zimnego mleka rozprowadzić obie mąki+ żółtka. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać przygotowany budyń mieszając zagotować. Wystudzić. Masło dokładnie utrzeć mikserem na gładki krem dodając porcjami zimny budyń. Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć folią spożywczą/stretch. Na niej wyłożyć pierwszą warstwę herbatników. Na nich rozsmarować masę krówkową. Jeśli byłaby zbyt zwarta można wstawić puszkę na kilka

W garach u Gosi
Sernik jaglany na zimno 280

jakiś czas kaszę należy pomieszać. Ugotowaną kaszę odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Do kaszy dodajemy mleko kokosowe, cukier, skórkę z pomarańczy oraz masło orzechowe i miksujemy wszystko razem na gładki krem. Masę wykładamy na gotowy spód i równomiernie rozsmarowujemy.  Truskawki kroimy w plastry i układamy na masie (boki truskawek odrzucałam.)  Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody

kulinarne odsłony pati
22. Cydrowe babeczki czekoladowo - owocowe bez tłuszczu 163

Kuchnia wegańska. Składniki na polewę: 200g dżemu z owoców leśnych 40g kakao w proszku Wykonanie: 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i bardzo dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gęstego kremu. Składniki na 13 babeczek: 400ml cydru - około półtora małej butelki 120g suszonych moreli szczypta soli 1 łyżeczka aromatu waniliowego 190g cukru trzcinowego 80g kakao w proszku 2 łyżeczki octu jabłkowego

Pland based fille
Krem z zielonego groszku i mascarpone z czipsem z boczku 136

minut. – Zupę zmiksować blenderem. Gęstość zupy można regulować ilością wody. – Wrzucić serek mascarpone i roztrzepać trzepaczką, zagotować. – Dodać śmietankę i wymieszać ponownie. – Podawać zupę krem z grzankami ziołowymi i czipsem z boczku

To co kocham
Tort truskawkowo kokosowy 175

minut lub do tzw. suchego patyczka ustawiając piekarnik góra - dół. Ten większy biszkopt, który będzie spodem wyjęłam po 20 minutach. Upieczony biszkopt pozostawiamy do wystygnięcia, następnie wycinamy blaty. Krem kokosowy: Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody, po przestudzeniu mieszamy z mlekiem kokosowym oraz ubitą na sztywno śmietanką z cukrem pudrem.  Masą przekładamy każdy blat oraz wierzch tortu, wcześniej nasączamy

Życie zaczyna się w kuchni
RAVIOLI Z NADZIENIEM Z GROSZKU I JARMUŻU O SMAKU MIĘTOWO -KOLĘDROWYM 174

źródło białka, a ja z tych co nie muszą jeść mięsa, zdecydowanie wolę zieleninę na talerzu. Potem gdy zaczęłam chodzić do pracy, zaczęłam robić moją ukochaną zupę krem z zielonego groszku, robiło się ją dosłownie w kilka chwil, potem raz ciach do blendera i obiad gotowy, ile ja się tej zupy w pracy objadłam! Ale chyba największą

SMYKWKUCHNI
Sernik z ciasteczkami i śmietankowym lukrem 199

innej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształ Diamant 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 10-12 czekoladowych ciasteczek z kremem Lukier śmietankowy 150 serka bieluch lub innego serka kanapkowego 3 łyżki cukru pudru Diamant 1 łyżka soku z cytryny kilka ciasteczek do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy na drobny piasek

DefinicjaSmaku
Zupa krem z pieczonych pomidorów 151

Świeże, czerwone, soczyste pomidory możemy znaleźć już na prawie każdym stoisku, więc nie pozostaje nic innego jak zrobić z nich pyszną zupę krem. Przepis jest prosty i wymaga jedynie posiadania piekarnika i blendera. Z całą resztą każdy z Was da sobie radę bez większego problemu. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Kremowa zupa serowa z grzankami 188

Zupa krem idealnie sprawdzi się na obiad, kiedy chcemy zjeść pyszną, pożywną zupę. Robi się ją szybko. Ale i szybko znika :) ! Składniki: 750 ml bulionu (przepis  TUTAJ ) 1 marchewka 1 kawałek pora 1 mała cebula 1 niewielka pietruszka 1,5 łyżki masła 100 g sera żółtego 100 g sera topionego śmietankowego 150 ml śmietany 30% sól pieprz gałka muszkatołowa

Gotuj z Mąką
O fretce, która nie jest fretką, czyli poznajcie Mortena. I różowy, letni chłodnik 147

pół twardo.  Nalać chłodnik do miseczek. Podawać z połówkami jajek i pokruszoną fetą, posypany szczypiorem, koperkiem i natką. Smacznego! Ja tymczasem codziennie smaruję mój łaciaty nos grubą warstwą kremu, ale chyba nawet to już mu nie pomoże

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal #2 122

smaku. 2. Posiekaj koperek i wymieszaj z pastą. 3. Posmaruj chleb pastą, nałóż koperek.   KOLACJA K:309 / B:15.5 / T:6.1 / W:36.9 / Błonnik:17   ZUPA BEZMLECZNY KREM Z CIECIERZYCY (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Pieprz czarny mielony – 3 g (3 x Szczypta) Liść laurowy – 2 g (2 x Listek) Ziele angielskie

Powiedz dietom nie
Eton mess z truskawkami i nektarynką 159

bezów Żelatynę zalewamy zimną wodą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Truskawki obieramy ze szypułek (kilka odkładamy do dekoracji). Myjemy pod bieżącą wodą a następnie blendujemy na gładki krem. Podgrzewamy w garnku z cukrem pudrem (możemy zagotować). Zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dolewamy truskawki i miksujemy

VioletoweKucharzenie
Beza włoska 168

najwyższych obrotach, delikatnie powoli dolewajcie syrop do miksujących się białek.  Następnie należy miksować jeszcze przez około 6 minut, aż piana z białek wystudzi się i będzie sztywna- krem gotowy do dekoracji

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Śmietanowiec z rabarbarem 159

śmietan-fix,dodajemy serek mascarpone,cukry i mieszamy. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty.Pierwszy blat wkładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy rabarbar,odstawiamy,aż stężeje.Na rabarbar kładziemy krem i przykrywamy drugim blatem.Odstawiamy do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA 125 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka żelatyny 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany Żelatynę

Anielskie wypieki
Beziki 146

składnikami są białka i cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami – na ciepło i na zimno. Możemy z nich wykonać wiele ciekawych rzeczy, między innymi tort pavlova, bezy przekładane kremem, czy lody kawowe. Bezy z reguły nie pieczemy, suszymy je w niskiej temperaturze

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania