krem - 19817 przepisów (strona:746/1322)

"fistaszek"- ciasto z masłem orzechowym 475

ostatnio pieczonych. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto orzechowe: 2 jajka 1/2 szklanki startych orzechów włoskich (nie zmielonych) łyżka mąki 1/2 szklanki cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 kopiata łyżka mąki pszennej  2 łyżki cukru 100 g masła 500 ml mleka dodatkowo: 400 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
PRZEPIS NA ZURYSKI TORT PARAFIALNY i FOTORELACJA Z WARSZTATÓW 135

małe foremki do tart, wstawić do lodówki. Jajka ubić z cukrem, dodać marcepan, sok z cytryny, migdały, skrobię i śmietanę. Do foremek wylepionych ciastem, na spód wyłożyć dżem, wlać krem, na wierzch położyć plasterki jabłka. Pieczemy 20 min w 190 stopniach. Dziękuję za zaproszenie

SMYKWKUCHNI
Zdrowa Nutella z awokado, daktyli i kakao 274

miski i dodajemy 50 ml letniej wody. Moczymy przez około 20 minut. Następnie daktyle, wodę po daktylach, miąższ awokado i kakao wkładamy do blendera. Wszystko miksujemy na gładką masę. Krem czekoladowy jest gotowy! Możemy go zajadać praktycznie bez żadnych wyrzutów sumienia   Często pytacie mnie dlaczego w przepisach podaję informację, że najlepiej użyć awokado hass i dlaczego wybieram akurat taką

Taste and Cook
Chłodnik na niepogodę. Ogórkowy 151

czosnku 50 ml oliwy sól pieprz dodatkowo: 4-8 kromek pszennego chleba Ogórki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w blenderze z miętą, bulionem i jogurtem, zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, mocno schłodzić. Listki mięty, sok i skórkę z cytryny, orzeszki, starty parmezan i czosnek umieścić w blenderze. Zmiksować na jak najgładszą pastę. Dodać oliwę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem 141

ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity
Biszkopt z masą śmietanową i truskawkami 162

żelatyny dodać 2 łyżki masy i dokładnie rozmieszać, wlać całość do masy i krótko miksować. Masę przełożyć na ostudzony biszkopt (najlepiej odwrócić go spodem do góry, tak by nakładac krem na jego równą powierzchnię) i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Galaretkę rozpuścić w 800 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Na masę śmietanową wyłożyć umyte i pokrojone

Malinowo w kuchni
Ciasto z rabarbarem 134

puścił sok. Następnie odsączamy go na sicie, zachowując sok (np. do kompotu ). Masło miksujemy z cukrem,  cukrem z wanilią i szczyptą soli na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i po 1 jajku miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy na przemian po 1 łyżce mąki i 1 łyżce

Smak mojej kuchni
DELIKATNY KREM Z KALAFIORA 134

Delikatna, kremowa i aksamitna zupa. Jak każdą zupę krem, tak i tą uwielbiam. Szybka do zrobienia i smaczna. Dobra na każdą porę roku, a szczególnie w sezonie kalafiorowym ;) SKLADNIKI: (ok. 4-5 porcji) 1 średni kalafior 1,5 L bulionu warzywnego 3-4 duże ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 gałązki świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego pół łyżeczki

Calzonella.com
Ciasto ptasie mleczko truskawkowe. 126

wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy do niej zimną już galaretkę delikatnie mieszając. Do powstałej masy dodajemy kawałki truskawek (zostawiamy część do dekoracji). Krem wylewamy na wcześniej upieczony biszkopt. Całość dekorujemy truskawkami. Ciasto chłodzimy w lodówce

Pani domowa
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 196

najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka łyżek soku z wiśni lub kilka wydrylowanych wiśni.  Składniki  1 kg truskawek (można użyć mrożonych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fit salatka z kalafiora 127

trawiennego. Porcja tej sałatki to jedynie 60 kcal! A jest naprawdę ogromna i sycąca :) Całość, zawiera 4 sugerowane porcje. Dlaczego warto sięgać po kalafior pisaliśmy przy okazji Fit zupy krem z 3 warzyw (klik)  . POMIDORY - to tylko 15 - 18 kcal / 100 g, są więc doskonałe dla osób na diecie, ponadto mają ogromne pokłady witamin

Kuchnia od dwojga
CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 147

cytryny (do smaku, ja zużyłam 1/2 cytryny)  WYKONANIE: - Do misy blendera włóż buraczki, śmietanę, cebulę, czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny, całość zmiksuj na bardzo gładki krem. Spróbuj i dopraw, ale nie dosalaj. Wstaw do lodówki na godzinę. Wyjmij i spróbuj, smaki się przegryzły, i może się okazać, że dodatek soli byłby zbyteczny. Chłodnik powinien mieć wyczuwalną nutę

SMYKWKUCHNI
Deser truskawkowy z mascarpone à la tiramisu 109

przygotowanie go zajmuje max 20 minut, do tego godzinka w lodówce i można częstować gości Spróbujcie naszego deseru truskawkowego z mascarpone à la tiramisu! Składniki: 200 g świeżych truskawek Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru Spód biszkoptowy: 100 g biszkoptów 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 kieliszek likieru czekoladowego / wódki Opcjonalnie: naturalny aromat migdałowy

Taste and Cook
TARTA KOKOSOWO-GRYCZANA Z TRUSKAWKAMI 231

nosa blachę i zrobić jakieś ładne     Składniki: ciasto: szklanka mąki gryczanej pół szklanki mąki kokosowej 50 ml oleju kokosowego rozpuszczonego 3 łyżki miodu/syropu cynamon, szczypta soli woda krem: puszka (400 ml) mleczka kokosowego 1 laska wanilii lub parę kropel aromatu waniliowego 1/4 szklanki słodzika 2 łyżki mąki kukurydzianej 250 g truskawek kisiel lub galaretka truskawkowa Przygotowanie: 1. Wszystkie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pasteis de Nata. 171

minut na małym ogniu (uwaga: łatwo się przypala!). Wystudzić. Z ciasta francuskiego wyciąć 10-12 kółek i powkładać je do otworów w blaszce na muffinki, wysmarowanej masłem.. Z kremu wyjąć laskę cynamonu i napełnić nim babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 30 minut. Jeszcze ciepłe babeczki posypać cynamonem

zadanie-gotowanie