źródło białka, a ja z tych co nie muszą jeść mięsa, zdecydowanie wolę zieleninę na talerzu. Potem gdy zaczęłam chodzić do pracy, zaczęłam robić moją ukochaną zupę krem z zielonego groszku, robiło się ją dosłownie w kilka chwil, potem raz ciach do blendera i obiad gotowy, ile ja się tej zupy w pracy objadłam! Ale chyba największą
SMYKWKUCHNIinnej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształ Diamant 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 10-12 czekoladowych ciasteczek z kremem Lukier śmietankowy 150 serka bieluch lub innego serka kanapkowego 3 łyżki cukru pudru Diamant 1 łyżka soku z cytryny kilka ciasteczek do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy na drobny piasek
DefinicjaSmakuŚwieże, czerwone, soczyste pomidory możemy znaleźć już na prawie każdym stoisku, więc nie pozostaje nic innego jak zrobić z nich pyszną zupę krem. Przepis jest prosty i wymaga jedynie posiadania piekarnika i blendera. Z całą resztą każdy z Was da sobie radę bez większego problemu. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaZupa krem idealnie sprawdzi się na obiad, kiedy chcemy zjeść pyszną, pożywną zupę. Robi się ją szybko. Ale i szybko znika :) ! Składniki: 750 ml bulionu (przepis TUTAJ ) 1 marchewka 1 kawałek pora 1 mała cebula 1 niewielka pietruszka 1,5 łyżki masła 100 g sera żółtego 100 g sera topionego śmietankowego 150 ml śmietany 30% sól pieprz gałka muszkatołowa
Gotuj z Mąkąpół twardo. Nalać chłodnik do miseczek. Podawać z połówkami jajek i pokruszoną fetą, posypany szczypiorem, koperkiem i natką. Smacznego! Ja tymczasem codziennie smaruję mój łaciaty nos grubą warstwą kremu, ale chyba nawet to już mu nie pomoże
Pożeraczka, czyli raz adobrzesmaku. 2. Posiekaj koperek i wymieszaj z pastą. 3. Posmaruj chleb pastą, nałóż koperek. KOLACJA K:309 / B:15.5 / T:6.1 / W:36.9 / Błonnik:17 ZUPA BEZMLECZNY KREM Z CIECIERZYCY (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Pieprz czarny mielony – 3 g (3 x Szczypta) Liść laurowy – 2 g (2 x Listek) Ziele angielskie
Powiedz dietom niebezów Żelatynę zalewamy zimną wodą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Truskawki obieramy ze szypułek (kilka odkładamy do dekoracji). Myjemy pod bieżącą wodą a następnie blendujemy na gładki krem. Podgrzewamy w garnku z cukrem pudrem (możemy zagotować). Zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dolewamy truskawki i miksujemy
VioletoweKucharzenienajwyższych obrotach, delikatnie powoli dolewajcie syrop do miksujących się białek. Następnie należy miksować jeszcze przez około 6 minut, aż piana z białek wystudzi się i będzie sztywna- krem gotowy do dekoracji
Piekarz-Kucharz-Garkotłukśmietan-fix,dodajemy serek mascarpone,cukry i mieszamy. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty.Pierwszy blat wkładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy rabarbar,odstawiamy,aż stężeje.Na rabarbar kładziemy krem i przykrywamy drugim blatem.Odstawiamy do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA 125 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka żelatyny 5 łyżek kwaśnej gęstej śmietany Żelatynę
Anielskie wypiekiskładnikami są białka i cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami – na ciepło i na zimno. Możemy z nich wykonać wiele ciekawych rzeczy, między innymi tort pavlova, bezy przekładane kremem, czy lody kawowe. Bezy z reguły nie pieczemy, suszymy je w niskiej temperaturze
AleTorcikdodać do masy i wymieszać tylko do połączenia składników. na koniec wmieszać likier lub syrop. Masę wyłożyć do foremek silikonowych do 3/4 wysokości. Piec w 170 stopniach 25 minut. Krem: 250 g ricotty 100 g białej czekolady łyżka syropu kokosowego wiórki kokosowe (8 łyżeczek) sparzone i obrane migdały (ok 24 sztuki) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, następnie stopniowo
coolinarnywody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo, aż się czekolada roztopiła i pięknie połączyła z galaretką tworząc aksamitny krem. Odstawiłam do wystudzenia. Przygotowałam spód ciasta. Biszkopty zmieliłam w blederze, dodałam stopione ciepłe masło i dokładnie wymieszałam. Tą mieszanką wylepiłam spód tortownicy (średn. 26 cm) i wstawiłam do lodówki
Kuchnia u Krysifacebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady 3-4 banany sok z połówki cytryny Margarynę rozpuścić w garnuszku i odstawić
Domowa cukiernia Ewywymieszać mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Składniki na krem: 1/2 litra mleka + 1/2 szklanki 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1 żółtko 3 łyżki cukru 1 kostka masła 1 łyżka wódki 330 ml śmietanki 30% Dodatkowo
Agusiowe smakołykiJabłka, orzechy i krem, a do tego ananas kombinacja wydawała by się dość dziwna, ale jest przepyszna. Kolejny przepis siostry Anastazji godny polecenia, a poniżej przepis na wersję uproszczoną tj. z budyniem z torebki . MEDUZA Składniki: (forma 20x30) spód: 2 jajka 1 szklanak mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/ 2 szklanki siekanych
Bon appetit mon amie