krem - 19817 przepisów (strona:750/1322)

Kremowa zupa ogórkowa z kaszą 97

margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kolejny krem, który bardzo lubimy…choć zawsze jakieś „wkładki” serwujemy. Tym razem z naszym ulubionym bulgurem i młodą marchewką.  Składniki 500 g ogórków gruntowych 1 łyżka masła 1 l bulionu warzywnego

R'n'G Kitchen
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 200

który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki jaglane ugotowane na mleku kokosowym, syrop klonowy i granat. II Śniadanie 10:30 Jabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Beza ze mango (Po polsku nic innego nie wymyślę) 152

szczęście 5 którym 6 ogródku 7 nas 8 całkiem 9 zwykłe 10 sucha 11 z góry 12 w środku 13 miękka 14 białek 15 szczypta 16 cytryny 17 krem 18 żelatyny 19 szpryca, rożek do dekorowania 20 ładniej 21 piekarnik 22 włóżcie 23 dajcie 24 ostudzenie 25 ugotowanej 26 pokrójcie 27 kawałki 28 powoli 29 dodawajcie 30 wrzućcie 31 włóżcie

Chop w kuchni
Śniadaniowe serniczki na daktylowym spodzie z płatkami kakaowymi 142

Płatki śniadaniowe i orzechy umieszczamy w blenderze i mielimy tak aby orzechy pozostały w wyczuwalnych kawałkach. 2. Daktyle moczymy w wodzie przez ok. 20 min, a następnie blendujemy na krem. Dodajemy wcześniej zmielone płatki wraz z orzechami i ponownie blendujemy, aby połączyć składniki. 3. Powstałą masą wykładamy dno kokilek. 4. Następnie mielimy twaróg, dodajemy jajko, budyń, syrop z agawy, otarta

Podwójnaporcja
Sałatka owocowa z miętą i dressingiem miodowo-cytrusowym / Minty fruit salad with honey-citrus dressing 163

domu od lat, w różnych kombinacjach owocowych i szczerze mówiąc nie wiem dlaczego nie zamieściłam tego przepisu wcześniej. Przypomniałam sobie o niej kiedy wczytałam się w skład mojego kremu marki tołpa z linii green , a tam ekstrakt z miodu, olej z pestek czarnej porzeczki, masło shea! Miałam te składniki zinterpretować kulinarnie… i natchnienie przyszło samo " class="wp-smiley" style="height

karmelowy
DOMINIKANA zimą w/g Pasjolki 194

obrzydliwie. Potem zwiedziliśmy przepiękną Bazylikę, wioskę Haitańską, jedliśmy trzcinę cukrową. Warto kupić przed zajechaniem do  tej wioski kilka potrzebnych rzeczy do higieny osobistej, dla młodych dziewcząt. Dla siebie , krem z ekstraktem ślimaka, polecam , jestem zachwycona. Potem jedliśmy pyszny obiad, zupę z manioka, super rybę z grilla plus chipsy z banana w regionalnej knajpce. Piliśmy mamahuanę , narodowy trunek. Dominikana

Pasje Jolki
BABECZKI ZE SNICKERSAMI I TRUSKAWKAMI, MISS BABECZKI 171

okazji Dnia Dziecka. Inspiracją był ten przepis , trochę go tylko zmodyfikowała. Z podanych ilości wyszło jej ok.14-15 babeczek. Chciałyśmy by nie były zbyt wysokie tak, by zmieścił się i krem i dekoracja. Składniki: - 240g mąki orkiszowej typ750    (lub 225g pszennej) - 75g cukru (dałyśmy trzcinowy) - szczypta soli - 1 duże jajo - 150ml mleka - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Smaczne Zdrowe
Krem z pomidorów, jabłek i gruszek 119

gotowego bulionu dodać pulpę pomidorową, kawałki obranego jabłka i gruszki. Gotować na wolnym ogniu, aż owoce zmiękną. Dodać śmietanę, przyprawy, sól i pieprz. Podawać z zieleniną. Smacznego! Artykuł Krem z pomidorów, jabłek i gruszek pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą 109

następnie delikatnie wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z majonezem oraz musztardą i wymieszać ze szczypiorkiem. Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka. (Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.)  Całość ozdobić według uznania

Di gotuje
Salsa z mango 132

aromatycznym owocem, które sprawdza się nie tylko w daniach słodkich, ale również i w tych wytrawnych. I tak, będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach

Kulinarne przygody Gatity
Francuskie rożki z jabłkami 109

słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje dzieciństwo, to klasyka, którą zdecydowanie warto odtworzyć, kiedy tylko w Owsianka chałwowa Kiedy mam ochotę na słodkie śniadanie, najczęściej pada właśnie

NiePieprz.pl
kruche babeczki z czerwonymi owocami, budyniem i nutellą 136

Niby nic a efekt WOW:)  *na 30 sztuk Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 4 żółtka  na nadzienie: 5 łyżek kremu typu nutella 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki masła czereśnie poziomki truskawki dodatkowo: masło i mąka do foremek Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Soczewica- co zawiera oraz co można z niej zrobić? 102

pasty kanapkowe.  Zapraszam na kilka moich przepisów: Spaghetti z pulpetami z soczewicy (wegańskie) Dahl z soczewicy z brokułem i pomidorami Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej Zupa krem z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki z prażonym słonecznikiem Wegański pasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej

kulinarne odsłony pati
Omlety biszkoptowe z salsą owocową 156

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Owoce obieramy i kroimy w kostkę.   Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Odrobiną smarujemy każdy omlecik, nakładamy sałatkę owocową i dekorujemy boki pozostałym kremem śmietanowym. Posypujemy cukrem pudrem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia w czekoladzie
Zupa krem z młodej kapusty 123

Młoda kapusta smakuje pysznie w każdej postaci - czy to zasmażana z koperkiem, czy zapiekana, w surówce czy w bigosie, w zupach. Postanowiłam przełamać nieco tradycyjny przepis i przygotować zupę krem z kapusty. Podana z chipsami z boczku i chrupiącym słonecznikiem smakowała wyśmienicie, więc nic dziwnego, że w tym tygodniu gotowałam ją już dwa razy:) Składniki (na 4 porcje): 1 nieduża

Obiad gotowy