krem - 19817 przepisów (strona:759/1322)

Zupa szpinakowa 141

czosnkiem, oczyszczony szpinak i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlewamy mleko. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 5-10 minut. Zdejmujemy z ognia i miksujemy przy pomocy blendera na jednolity krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z jajkiem ugotowanym na twardo. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 15 zł Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Crème brûlée z malinami 161

zimną wodę, tak aby sięgała mniej więcej do połowy kokilek. W takiej kąpieli wodnej należy piec Crème brûlée przez około 40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie krem należy schłodzić przez minimum 2 godziny przed podaniem w lodówce. Przed podaniem wierzch posypujemy równo brązowym  cukrem i przypalamy palnikiem tak aby się stopił i na wierzchu utworzyła się

Delusional Trine
Crème brûlée z malinami 161

zimną wodę, tak aby sięgała mniej więcej do połowy kokilek. W takiej kąpieli wodnej należy piec Crème brûlée przez około 40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie krem należy schłodzić przez minimum 2 godziny przed podaniem w lodówce. Przed podaniem wierzch posypujemy równo brązowym  cukrem i przypalamy palnikiem tak aby się stopił i na wierzchu utworzyła się

Delusional Trine
Zupa szczawiowa – smak wiosny 158

szczawiową Na patelni podgrzej masło, cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj szczaw, podsmaż i zalej rosołem. Gotuj 10 min. Odcedź połowę szczawiu, a resztę zmiksuj na zupę krem, dodając dużo pieprzu. Na każdy talerz wlej zupę, dodaj trochę nie zmiksowanych liści szczawiu, śmietanę (jeśli jej używasz) i 2 połówki jajka. Artykuł Zupa szczawiowa – smak wiosny pochodzi

Ugotowane pozamiatane
Jak podać dziecku kaszę ? Proponuję bułki :) Przepis na bułki pszenno – kukurydziane z kaszą jaglaną 222

bułeczek. Pieczywo robione przez nas własnoręcznie jest świeżutkie i nie ma wnim zbędnych wypełniaczy. I ten zapach piekarni w domu … ahhhh. Dziubasek często zajada bułki posmarowane dobrym, zdrowym kremem. Przepis na domową nutellę do posmarowania bułeczek znajdziesz tu: Coś lepszego niż nutella. Przepis na masło orzechowo – kakaowe. Pszenno – kukurydziane bułki z kaszą jaglaną 1 szklanka wody

Krupeczki
prosty tort z lentilkami 330

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: opakowanie cukierków lentilek (ok. 230 g) 2 opakowanie rurek z kremem wstążka wykonanie tortu Jeden biszkopt jasny układamy na paterze, nasączamy go, smarujemy 1/2 cz. dżemu. Spód ciemnego biszkopta smarujemy 1/3 cz. masy i układamy masą na dżemie. Wierzch ciemnego biszkopta nasączmy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Pani Walewska 192

zmiksuj, zagotuj. Ostudź. Przykryj folią spożywczą, zapobiegnie to powstaniu kożucha. Masło utrzyj na puch i powoli , stopniowo , ciągle miksując dodaj zimny budyń.Na końcu dodaj amaretto, zmiksuj i krem jest gotowy. Przełóż placki masą i włóż placek do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki jagodowe z kremem 159

naturalnego 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 szklanka mrożonych jagód 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Muffinki jagodowe z kremem

czarrna od kuchni
Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu 88

Krem z białych warzyw to jedna z moich zup na zimę, kiedy nie ma zbyt wielu ciekawych składników. Danie to dorobiło się już kilku wariantów w mojej kuchni na przykład takiego ja ten: klasyczna baza z bulionu i warzyw ze szczyptą chili a do podania grillowana gruszka, chrupiący słonecznik i chipsy z jarmużu oraz sos balsamiczny z nutką trufli

Milion Smaków
Bezy. 125

godziny. Na koniec zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze z 30 minut. Zostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Bezy możemy przełożyć bitą śmietaną lub jakimś kremem. Wedle uznania. Smacznego

Magia jedzenia.
Sernik z rosą 499

piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Masa serowa – Ubić mikserem 2 jajka i 4 żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysty biały krem. – Stopniowo dodawać zmielony biały ser cały czas miksując. – Wymieszać mleko z budyniami i stopniowo wlewać je do masy serowej. Miksować na małych obrotach

To co kocham
Najprostszy sos pieczarkowy 328

sałatki.  Trzeba jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Podrzucam jeszcze kikla

Kulinarne przygody Gatity
Deser jaglany z kiwi i miętą (Vege & White sugar free) 160

Następnie studzimy i blendujemy na gładką masę.  3.Banan i kiwi dzielimy na cząstki dodajemy do kaszy wrzucamy całe nerkowce oraz wlewamy sok z limonki, wszystko blendujemy na jednolity krem.  3. Dodajemy syrop z agawy i siekamy drobno miętę. Mieszamy z masą.  4. Wykładamy i przybieramy ulubionymi dodatkami ( u mnie kokos i jagody goi) Smacznego

vaniliowoczekoladowa
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką 248

Chłodną śmietankę ubić z łyżeczką cukru pudru. Wstawić do lodówki. W tym czasie utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodawać do nich serek mascarpone. Połączyć w jednolity krem i dodać dosłownie łyżkę rumu z owoców. Na sam koniec dodać połowę ubitej śmietany i jak ktoś lubi odrobinę skórki z cytryny, żeby nie było za mdło ( to sugestia mojego

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania