drugiej strony bardzo puszyste. Muszę tylko znaleźć formę na mega muffinki, bo to akurat wiem, że się przyda. Oczywiście można dodać posypkę z cukru pudru lub jeszcze lepiej krem czekoladowy, ale uważam że taka rozpusta i tak jest już wystarczająca. Składniki: 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 160 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego
Gotowanie z pasjązrobić. Do tego ukochane przez nas borówki i maliny i deser jak marzenie. Składniki: 4 duże schłodzone białka 200 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka octu krem 500 ml śmietanki 2 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki soku malinowego lub wiśniowego 250 g borówek i malin Przygotowanie: w misce ubić białka na sztywną pianę ubijając nadal dodawać
Gotowanie z pasjąjajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przypraw korzennych 1/3 szklanki oleju 1/4 szklanki mleka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka startej marchwi Krem: 400g serka Mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Jajka połączyć z mlekiem i olejem. Dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać orzechy i marchew
kuchnia doskiantracyt. Jeżeli chodzi o okładkę to mamy wiele opcji do wyboru - może być ona: - standardowa z papieru fotograficznego matowa lub błyszcząca - z eko skóry o różnych kolorach: biała, krem, koniak, tytan, czarny szafir - z płótna o kolorach: ecru, jasny róż, jasny niebieski, biała - metaliczna złota lub srebrna - imitująca drewno o kolorze łupkowym lub krecim Oprócz tego możemy wybrać czy okładka
Kuchnia MagdaLenyPrzygotowanie: Czarną porzeczkę myjemy dokładnie. Osuszamy usuwamy gałązki i listki. Wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt naturalny i cukier, miksujemy krótką chwilę. Możemy dowolnie modyfiować przepis, miksując bardziej na gładki krem lub mniej pozostawiając kawałki porzeczki, możemy dodać więcej cukru jeśli lubimy słodsze lody lub cukier zastąpić inną substancją słodzącą. Masę porzeczkowo jogurtową przekładamy do maszynki do lodów, właczamy
Życie zaczyna się w kuchniGotowe posiada chrupiącą skórkę i przypomina pyszny chlebek. (U mnie znika jeszcze cieplutkie...) Takie zwykłe rewelacyjnie smakuje bez urozmaicenia, ale można je pokroić i posmarować masłem, dżemem bądź dowolnym kremem. Przed pieczeniem do środka możecie także dodać bakalie lub posiekaną czekoladę, wierzch posypać cukrem pudrem, udekorować ulubioną polewą lub lukrem... Smak lodów to też rzecz gustu, choć ja polecam śmietankowe
Di gotujeMurzynek – klasyczny przepis Wielu osobom ciasto to kojarzy się z dzieciństwem. Klasyczne, czekoladowe, bez dodatku kremów czy owoców – jest idealne o każdej porze roku. Na dodatek nie może się nie udać, bo nawet murzynek z zakalcem jest pyszny Doskonale sprawdza się jako ciasto na imprezy, bo uwielbiają go nawet dzieci. Jednocześnie łatwo je zapakować i zabrać ze sobą
Taste and Cookkażdy tam znajdzie coś dla siebie lub bliskich. Tak, taka pościel to też wspaniały pomysł na prezent na urodziny czy ślub. Wraz z mężem wybraliśmy komplet pościeli satynowej Lotus krem 160X200 cm z kolekcji Deluxe firmy Hobby. Piękna, elegancka, bez przesadzonych wzorów. Mój mąż, jak każdy mężczyzna, nie przepada za krzykliwymi kolorami i zbyt obfitym wzornictwem. Dlatego ten komplet jest
Słodkie okruszkiosuszamy, pozbawiamy szypułek, przekrajamy wzdłuż na ćwiartki lub połówki (w zależności od wielkości owoców). Formę wykładamy papierem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i olejem na puszysty krem. Dodajemy jajka, chwilę ucieramy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na najniższych obrotach robota tylko do połączenia składników. Masę przekładamy do przygotowanej formy, wyrównujemy powierzchnię i układamy
mojewypiekiinietylkonowych rosyjskich tylek – kul sferycznych i kolorowych bezików przygotowanych przez Małą Cukierenkę. Czego nauczą się uczestnicy szkolenia? 1. Przygotowania pysznego sernika z owocami na lato, bez pieczenia. 2. Wykonania kremu na bazie serka mascarpone. 3. Pracy z żelatyną. 4. Dekorowania ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego zakończonego tylką. 5. Przygotowania pysznej i zdrowej przekąski. 6. Przygotowania żelu owocowego i udekorowania
Mała Cukierenkawlewamy mleko. Wsypujemy kaszę, porzeczki bez łodyżek i cukier. Gotujemy na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje, a owoce puszczą sok. Odstawiamy do ostudzenia. Miksujemy starannie blenderem ręcznym na gładki krem. Jeśli kasza manna będzie zbyt gęsta, dolewamy nieco mleka. Podajemy na ciepło lub na zimno. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Na wierzchu układamy mrożone gałązki porzeczek
Moja smaczna kuchniaubiegłoroczne Święta Wielkanocne miałam okazję zrobić „Czekoladowe ciasto z kremem i jajeczkami”, z przepisu Doroty Świątkowskiej. Zawsze uważałam się za prawdziwego czekoladożercę, jednak kawałek tego ciasta wyprowadził mnie z błędu ;). Mimo iż nie zapałałam prawdziwą miłością do tego wypieku, to bardzo spodobało mi się czekoladowe ciasto, które stanowiło bazę całego wypieku. Dlatego
Słodki Pomysłwart. Koniecznie spróbujcie. Składniki (1-2 porcje): Shake: 1,5 szklanki (375 ml) lodów śmietankowych lub waniliowych 0,75 szklanki (180 ml) zimnego mleka 3 ciasteczka markizy czekoladowe z kremem śmietankowym (u mnie Oreo) Dodatkowo: ciasteczka do dekoracji Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek i udekorować pokruszonymi
Fitsweet.meśmietany i tapioki. Restauracja Ume no Hana. Kioto – deser cukrowy z wizerunkiem złotej świątyni (dziedzictwo UNESCO ) z dodatkiem jadalnego złota. Ogród herbaciany w Kinkakuji. Tokio – ciasto przełożone kremem i truskawkami z herbatą Sencha. Fukuoka – piekarnia z bułeczkami niedaleko parku Ohori. Znany i lubiany deser także w Polsce, prawda? Fukuoka – wata cukrowa, smak dzieciństwa. Totti Candy Factory na dworcu
Kuchcik gotuje