krem - 19817 przepisów (strona:732/1322)

Zupa pomidorowa z mascarpone i bazylią 105

solą, pieprzem i 1 - 2 łyżeczkami cukru. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, gotować przez 25 - 30 minut na małym ogniu. Dodać bazylię i zmiksować na maksymalnych obrotach blendera na gładki krem. Podgrzewając na małym ogniu, dodać mascarpone. Zupę wymieszać i podawać gorącą. Źródło: Kwestia Smaku  Smacznego

Zielona Kuchnia
Mleka roślinne - przegląd produktów dostępnych w sklepach sieciowych 210

cukry: 0,6 g Białko 3,1 g Sól: 0,03 g Joya Napój kokosowo-ryżowy Dostępność: Lidl Składniki: woda, ryż 11,5%, mleko kokosowe 10% (krem kokosowy, woda), maltodekstryna, emulgator: lecytyna słonecznikowa, substancja zagęszczająca: guma gellan, sól. Cena: 9,99zł / 1l Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 64 kcal Tłuszcz: 1,8 g / w tym kwasy nasycone

Zielona Kuchnia
KOKOSANKI 139

środkiem, robi się je baaardzo szybko, a co najważniejsze zawsze się udają 😉  Są super pomysłem na wykorzystanie białek, które czasem zalegają nam w lodówce od jakiegoś ciasta czy kremu. Idealne do popołudniowej "małej czarnej" 😊 Składniki: ( na 24 ciasteczka) 4 białka jaj 200 g wiórków kokosowych 1/2 szkl. cukru (lub 5 łyżek erytrytolu) 80 g masła szczypta soli 1 łyżeczka

Walijskie Pichcenie
Mus z białej czekolady z orzechami 315

Opis: Mus z białej czekolady to pyszny i puszysty deser, który zachwyci każdego. Mus z czekolady możemy podawać jako samodzielny deser, ale też możemy użyć go jako krem do przełożenia ciast czy tortów. Deser nie jest trudny ani czasochłonny do przygotowania. Składniki: 150 g białej czekolady 3 białka 200 g śmietanki kremówki 25 g drobnego cukru lub cukru pudru Szczypta

CookMag
Torcik z malinami 134

malinami, w końcu mam ich pod dostatkiem Ale, że nie miałam zbyt wiele czasu to postanowiłam pójść trochę na łatwiznę. Mianowicie owoce wymieszać z rozpuszczoną galaretką malinową, a krem budyniowy w wersji „z torebki” ale wymieszanej z masłem. To pójście na łatwiznę zemściło się na mnie podwójnie, ponieważ galaretka stygła mi chyba ze 3 godziny czyli czasu

Relaxtime
Cynamonowe muffinki na maślance 233

pewno ? A nie czasem babeczki (cupcakes) ? I tu mam dylemat. Bo te nie są na maśle ,ale z drugiej strony są wilgotne , dość ciężkie i nie potrzebują żadnego kremu. A może ja się zwyczajnie nie znam ? ;) Nieważne jak je nazwać, i tak pachną cynamonem i jabłkiem :) Jabłkiem, choć nie dodajemy jabłka. Sekretem jest moja ulubiona smakowa maślanka, o dumnej nazwie

CynamonemPoOczach
Wafle ze śmietanką do kawy i powidłami 399

jest dość słodka i nie wystarcza do posmarowania wszystkich wafli, więc całość idealnie komponuje się z kwaśnym dżemem bądź konfiturą. Zdecydowanie polecam! Zobaczcie też przepis na domowe wafle z kremem czekoladowo-maślanym - klik . 1 paczka wafli tortowych (5 sztuk) Masa: 200g śmietanki do kawy 125g masła 1/2 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki kwaśniej śmietany  Dodatkowo

Di gotuje
Krem z zielonego groszku z miętą 149

Dodajemy miętę. Garnek zdejmujemy z ognia, gdy groszek będzie miękki. Pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Następnie miksujemy wszystko blenderem na jednolitą masę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy krem rozlewamy do misek i przed samym podaniem dodajmy odrobinę śmietany na środek

CookMag
Krem z pieczonej papryki i pomidorów 302

Trochę dobrej muzyki + Lampka wina + Spokojnie śpiące dziecko = Przyjemny wieczór ;) Krem z pieczonej papryki i pomidorów to ostatnio nasza ulubiona zupa. Robiłam już ją kilka razy i za każdym razem szybko znika z talerzy. M stwierdził, że mógłby takie zupy jeść cały rok. I ja mu przyznam rację. Składniki na 2 porcje: 3 czerwone papryki 2 pomidory 5 ząbków czosnku

My simple kitchen
Babeczki kruche z kremem figowym 183

mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka zimnej wody nadzienie: powidła śliwkowe 300 ml … Czytaj dalej Babeczki kruche z kremem figowym

czarrna od kuchni
Kakaowo-migdałowa vegan pasta z batatów 203

niekoniecznie było dobrym pomysłem. Jednak to wcale nie oznacza, że zrezygnowałam całkowicie ze słodkich past na kanapki (chyba bym nie przeżyła). Jeśli podobnie jak ja, szukacie alternatywy dla przesłodzonych kremów kanapkowych, mających w składzie całą tablicę Mendelejewa, to mam dla Was bardzo zdrowe rozwiązanie :). Czy uwielbiacie migdały? Ja wręcz dałabym się za nie pokroić, zwłaszcza za mus, istna poezja. Jeden

Smiling Shrimp
Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i figami 127

Niech będzie figowo!  O trzech podstawowych plusach Chorwackiego zakwaterowania Wam wspomniałam ale nie wspomniałam o gratisie najlepszym. Cudowna, starsza Pani smażąca nam rano naleśniki z dżemem morelowym i kremem czekoladowym. Pobudki zapachem świeżo upieczonego ciasta z wiśniami, które czekało na tarasie na nas kiedy tylko otworzyliśmy oczy. Niesamowita dobroć serca i ta zdolność porozumiewania się z nami, pomimo tego

Mango Papaja
Zupa cebulowa z bagietką i gorgonzolą - najlepsza! 347

się zeszkli. Wtedy zalewamy 2 litrami wody, dosypujemy przyprawy, dodajemy pokrojoną marchew i ziemniaki. Gotujemy przez około 1 godzinę.  2. Kiedy zupa przestygnie blendujemy ją na gładki krem. Dosypujemy gałkę muszkatołową (zaczynamy od 1/2 łyżeczki, próbujemy i wtedy ewentualnie dosypujemy więcej), doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  3. Bagietki kroimy na kawałki, na każdym kawałku układamy 1/2 plasterka

Szefowa kuchni
Ciasto michałkowe. 167

przygotowania Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej śmietan fix. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone i pokruszonymi cukierkami. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy go wcześniej przygotowanym kremem

Pani domowa
Zupa Ziemniaczano-Porowa 150

czasu do czasu zamieszać. 3. Zwiększyć ogień, dodać  bulion lub wodę i zagotować. Po czym zmniejszyć ogień do minimum i gotować aż warzywa zmiękną. 4. Zmiksować na gładki krem. Według uznania posolić i popieprzyć. Posypać szczypiorkiem

Dziś Ja gotuje