krem - 19817 przepisów (strona:730/1322)

Babeczki ze śliwką i rodzynkami. 140

proszku do pieczenia kilka śliwek 1/4 szklanki rodzynek wiórki kokosowe do posypania babeczek   WYKONANIE : Białka ubijamy na sztywną pianę, masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną na krem. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy, na końcu dodajemy stopniowo ubitą pianę z białek i rodzynki, delikatnie mieszamy łyżką. Do foremek lub papilotek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości

Sama słodycz i szczypta chili
Szarlotka w pucharku 161

cukrem pudrem. 3. Na spód pucharków dałam pokruszone słomki ptysiowe z cynamonem. Do każdego pucharka tak po 8 sztuk, na słomki część serka mascarpone, uprażone jabłka, następnie porcję kremu i po dwie słomki :-) Smacznego

kruche babeczki
Ciasto z kremem budyniowym i malinami 175

działce u mojej siostrzyczki, udało mi się dopaść późne malinki. Nazbierałam ich naprawdę sporo, więc powstał nie tylko pyszny jogurtowy koktajl, ale również cudowne ciasto z kremem budyniowym i galaretką. Jeśli jeszcze u Was znajdą się jakieś malinki, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Miłego pieczenia 😊 Składniki (wymiary blaszki to 23/33): biszkopt: jajka 6 szt, cukier 12 łyżek, proszek

kulinarne odsłony pati
Babeczki czekoladowe 132

ogniu, aż się rozpuszczą. Zdejmujemy z palnika, wlewamy mleko, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka ucieramy z cukrem na jasny puszysty krem (około 5 minut). Dodajemy suche składniki i miksujemy do połączenia. Na końcu wlewamy masę czekoladową i miksujemy (krótko, tylko do połączenia składników).  Formę do muffinek wykładamy papilotkami, wlewamy ciasto

Smak mojej kuchni
Maślane ciasteczka z syropem klonowym 178

kakao (doskonałe jest np. VanHouten) lub 3 łyżki zmielonych na proszek, a następnie przetartych przez sitko i dodanych do mąki migdałów. Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na jasny puszysty krem, korzystając z najwyższych obrotów miksera. Po około 5 - 7  minutach, nie przerywają ubijania dodać żółtko rozbełtane z syropem klonowym i ekstraktem waniliowym. Zmniejszyć obroty miksera o połowę, dodać mąkę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zupa-krem z pora 126

przygotowaniu. Jesienią stragany uginają się od świeżych i tanich warzyw. Wykorzystajmy ten czas, niech na naszych stołach królują zupy o smakach i kolorach jesieni. Nie wyobrażam sobie września bez krem z pomidorów, zupy dyniowej i kremowej z pora. Do przygotowania zupy potrzebujemy:   dwa świeże pory dwa ziemniaki wywar warzywny -ok 1 litra w 2 łyżki gęstej śmietany sól

Kasia i jej kobiecy świat
Jaglane placuszki z brzoskwinią i jabłkiem 139

mlekiem. Kasza wchłonie całe mleko. Do kaszy wbijamy jajko, dodajemy miód. Owoce obieramy ze skorupek i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy je do kaszy. Całość miksujemy blenderem na gładki krem. Gdy masa jest zbyt gęsta możemy dolać jeszcze odrobinę mleka. Smażymy na patelni małe placuszki. Nakładałam po 2 łyżki na jeden placuszek. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Placuszki

VioletoweKucharzenie
NAPOLEONKI Z KRAKERSAMI BEZ PIECZENIA 172

mleka dodajemy mąkę żółtka oraz budynie.Wszystko ubijamy mikserem bardzo dokładnie żeby nie było grudek.Wymieszaną masę wlewamy do gotującego się mleka z masłem i cukrem i gotujemy jak budyń.Krem ma być gładki. Gorącą jeszcze masę wylewamy na krakersy i na górę dajemy warstwę krakersów.Możemy posypać cukrem pudrem i zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto wystygnie,wstawiamy do lodówki

Mała w garnku miesza
Tort chałwowy z orzechami 261

tortownica o średnicy 22 cm) Składniki: Biszkopt: 7 jajek 140 g cukru (2/3 szklanki) 90 g mąki (2/3 szklanki) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem budyniowy: 140 g masła (2/3 kostki) 1 budyń 35 g cukru pudru Dodatkowo: 250 g chałwy orzechowej ¾ szklanki obranych fistaszków Przygotowanie: Ugotować budyń z godnie z opisem

KuchniaWeDwoje.pl
Rozgrzewająca zupa dyniowo-warzywna z ciecierzycą 166

Przyjemnie rozgrzewająca i zarazem sycąca zupa idealna na zimne, jesienne dni. Można ją podawać jako zupę krem lub w postaci rzadkiej. SKŁADNIKI 200 g suchej ciecierzycy 2 łyżeczki sody 1 kg dyni (waga już bez skóry, pestek i białego miąższu) 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 niewielkie ziemniaki 3 ząbki czosnku mielony imbir, mielona kurkuma, sól

Passions hobbies life
Kakaowiec z masą serową 281

jajkami i dodajemy do reszty. W mleku mieszamy budyń śmietankowy, wlewamy do gotującego sera i mieszamy ok minutę. Gdy zestawimy z ognia, mieszamy z płatkami migdałów i delikatnie przestudzony krem wylewamy na biszkopt posmarowany masą krówkową. Od razu układamy herbatniki i smarujemy je konfiturą z czarnych porzeczek. Masa śmietanowa: Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietanfixem, a następnie

Kuchnia w czekoladzie
IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE 92

bardzo proste w wykonaniu i robi się je błyskawicznie, nawet nie trzeba mieć miksera w domu 😉 Przekąska idealna na imprezy oraz spotkania ze znajomymi lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu. Można zabrać je również ze sobą do pracy czy szkoły. U mnie sprawdzają się przy każdej okazji! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami 109

Przelej ciasto do formy. Wyrównaj powierzchnię 5. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. 6. Wcinaj póki jest ciepłe,a czekolada przyjemnie płynna bądź półpłynna. Idealnie smakuje z kremem z mleczka kokosowego

U Fiolki
Małdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu. 146

tłuszczem. 5.Przed smażeniem możesz obtoczyć w mące. Smaż na małym ogniu,przewracając delikatnie w trakcie smażenia. 6. Odsącz z nadmiaru tłuszczu i... Podawaj z: ulubionymi owocami,  konfiturami, kremami Polane: jogurtami owocowymi sosami miodem roztopioną czekoladą -tak naprawdę z czym dusza zapragnie Smacznego

U Fiolki
Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny 162

moja nowa propozycja sernikowa. Słony sernik, który wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, podany z konfiturą żurawinową jak i na zimno. Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko lekki

Raj dla Podniebienia