krem - 19817 przepisów (strona:728/1322)

Ziemniaczano-cukiniowa zupa krem 129

prześledziłam przepisy, które do tej pory Wam proponowałam- okazuje się, że robię ich całkiem sporo. Ciekawe... Jedno jest jednak pewne, mianowicie to, że zwykle lubię do takiego kremu dorzucić jakiś chrupiący element. No i tutaj kolejne zaskoczenie, bo moja dzisiejsza propozycja jest tego przeciwieństwem. Rozkosznie gładka zupka warzywna z cudownie słonym, maślanym wędzonym łososiem. Polecam. Czytaj więcej

Pichceniomania
Bułeczki z pesto 110

Wytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem. Gwarantuję, że znikają w szybkim tempie ;) Składniki na 16 bułeczek: 3 szkl. mąki pszennej 30 g drożdży świeżych szkl. letniej wody łyżka cukru łyżka soli 3 łyżki oliwy z oliwek słoiczek pesto z bazylii

wyzwania kuchenne
Ciasto marchewkowe z kremem 704

Ciasto marchewkowe to obowiązkowa pozycja podczas jesieni! Bardzo łatwe w przygotowaniu, wilgotne i miękkie po upieczeniu. Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Pasta z czerwonej papryki dla leniwych 169

sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku salsa chili na zimę konserwowe papryczki chili pieczona papryka

Kulinarne przygody Gatity
Creme brulee 170

obrotach, powoli dodając lekko ostudzoną śmietanę. Piekarnik nagrzać do 100 stopni. Naszą wodnistą substancję - wlać do żaroodpornych naczyń, przecedzając ją przez sitko.Wstawić do piekarnika piec ok 50/60 min. Krem powinien być ścięty po wyjęciu z piekarnika. Studzimy, wkładamy na noc do lodówki. Przed podaniem posypujemy cienką warstwą brązowego cukru i przy pomocy palnika - karmelizujemy cukier na deserze. Ozdabiamy miętą

dlaSmaQ
KRÓWKA BEZ PIECZENIA W PÓŁ GODZINY 190

WYKONANIE: ŁATWE  PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT (+ OKOŁO 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 24 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 25*25 CM. Składniki na krem budyniowy: 200 g masła (nie margaryny!) - w temperaturze pokojowej, budyń waniliowy Cykoria, 500 ml mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, łyżeczka mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: 300 g herbatników, 2 puszki kajmaku

JejKuchnia
Pieczarkowa zupa krem 107

gotujących się ziemniaków. Gotujemy razem przez ok. 5-10 minut. Kremówkę hartujemy gorącym wywarem i dodajemy do zupy. Zagotowujemy. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładki krem. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów 166

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszna, rozgrzewająca zupa krem z soczystej papryki oraz pomidorów z dodatkiem pachnących ziół   i aromatem wędzonej papryki.   Składniki: 4 duże strąki czerwonej papryki 0,4l passaty pomidorowej lub puszka pomidorów

W garach u Gosi
Tort Marchewkowy 186

niewielu tortów, który możecie przygotować naprawdę szybko, a efekt końcowy jest przepyszny! Pokrojone na blaty ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem i orzechami. W połączeniu z oryginalnym kremem, tworzy niepowtarzalny smak… smak w którym już dawno zakochali się Brytyjczycy i Amerykanie, a teraz zdobywa kolejne podniebienia. Jednak rosnąca […] Artykuł Tort Marchewkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Zupa-krem dyniowo-serowa 225

ViolaPassion Wspaniała rozgrzewająca jesienna zupa -krem Tym razem pikantna  dyniowo-serowa  Treściwa i pyszna gotowa w pól godzinki Składniki: Jedna mała dynia piżmowa  moja ulubiona dynia) pokrojona w kawałki, obrana z pestek 1 cebula pokrojona 1 marchew pokrojona 3 łyżki masła kilka łyżek grzanek pieprz grubo mielony 1-1,5 litra wody  2 garści tartego dowolnego

Viola cooks with passion
MINI PIZZE DLA KIBICÓW 158

świeżych kurek - 1-2 figi Sos na pizze: - 3 talarki (około 3 łyżki) serka koziego - 70 -100ml śmietany 18% - 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego Całość wymieszaj dokładnie na gęsty krem. Dwa blaty ciasta smarujemy sosem, układamy plasterki białej kiełbasy, gałązki rozmarynu, listki cząbru, obgotowane i osuszone kurki (obgotowujemy przez 2 minuty), posypujemy obficie parmezanem. Dwa kolejne blaty smarujemy sosem, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Koktajl marchwiowo-bananowy z cynamonem i płatkami owsianymi 110

dzisiaj pierwszy, bardzo smaczny koktajl owocowo-warzywny. Blender stojący Amica BTK 5011 IN o mocy silnika 800 W pozwala na przygotowanie nie tylko koktajli. Świetnie poradzi sobie z zupami, kremami, napojami i kruszeniem lodu. Pojemność szklanego kielicha to 1500 ml. Pokrywa blendera wyposażona jest w miarkę do odmierzania składników. To bardzo stylowy niezbędnik kuchenny każdej Pani domu. Elegancki, z podświetleniem

Moja smaczna kuchnia
CZEKOLADOWY KREM JAGLANY Z BORÓWKAMI 159

Przepyszny krem czekoladowy, który możemy jeść bez wyrzutów sumienia.     SKŁADNIKI 50 g kaszy jaglanej, 70 g gorzkiej czekolady, 100 ml mleka, 100 g jogurtu naturalnego, 1 łyżka cukru kokosowego borówki WYKONANIE Kaszę gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy z cukrem, czekoladą podzieloną na kostki, mlekiem i jogurtem. Miksujemy aż konsystencja będzie gładka i puszysta. Podajemy z ulubionymi owocami. Spożywamy

słodki bratek
Zupa krem z kurek 131

Kurek w tym roku mam pod dostatkiem. Po dwóch latach nieurodzaju teraz goszczą często. Małe aromatyczne grzybki wykorzystałam do przygotowania zupki krem. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. składniki: 300 g oczyszczonych kurek 1 duża cebula 300 g obranych ziemniaków 500 ml bulionu 2 łyżki masła sól,pieprz Cebulę pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić masło

Monia miesza i gotuje
Orkiszowe tartaletki z figami i gorgonzolą 216

orkiszowej 1 jajko 1/2 kostki masła 82% 1/2 łyżeczki soli Składniki na nadzienie: 6 małych fig 1 opakowanie sera mozarella 1 opakowanie sera gorgonzola 1 opakowanie prosciutto świeża rukola krem balsamico  czarny pieprz (młynek) Wykonanie: Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, włóż ją do lodówki na minimum pół godziny. Jeśli ciasto będzie zbyt suche, dodaj

Garniec Magalie