krem - 19817 przepisów (strona:728/1322)

Zupa-krem dyniowo-serowa 227

ViolaPassion Wspaniała rozgrzewająca jesienna zupa -krem Tym razem pikantna  dyniowo-serowa  Treściwa i pyszna gotowa w pól godzinki Składniki: Jedna mała dynia piżmowa  moja ulubiona dynia) pokrojona w kawałki, obrana z pestek 1 cebula pokrojona 1 marchew pokrojona 3 łyżki masła kilka łyżek grzanek pieprz grubo mielony 1-1,5 litra wody  2 garści tartego dowolnego

Viola cooks with passion
MINI PIZZE DLA KIBICÓW 161

świeżych kurek - 1-2 figi Sos na pizze: - 3 talarki (około 3 łyżki) serka koziego - 70 -100ml śmietany 18% - 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego Całość wymieszaj dokładnie na gęsty krem. Dwa blaty ciasta smarujemy sosem, układamy plasterki białej kiełbasy, gałązki rozmarynu, listki cząbru, obgotowane i osuszone kurki (obgotowujemy przez 2 minuty), posypujemy obficie parmezanem. Dwa kolejne blaty smarujemy sosem, dodajemy

SMYKWKUCHNI
Koktajl marchwiowo-bananowy z cynamonem i płatkami owsianymi 113

dzisiaj pierwszy, bardzo smaczny koktajl owocowo-warzywny. Blender stojący Amica BTK 5011 IN o mocy silnika 800 W pozwala na przygotowanie nie tylko koktajli. Świetnie poradzi sobie z zupami, kremami, napojami i kruszeniem lodu. Pojemność szklanego kielicha to 1500 ml. Pokrywa blendera wyposażona jest w miarkę do odmierzania składników. To bardzo stylowy niezbędnik kuchenny każdej Pani domu. Elegancki, z podświetleniem

Moja smaczna kuchnia
CZEKOLADOWY KREM JAGLANY Z BORÓWKAMI 164

Przepyszny krem czekoladowy, który możemy jeść bez wyrzutów sumienia.     SKŁADNIKI 50 g kaszy jaglanej, 70 g gorzkiej czekolady, 100 ml mleka, 100 g jogurtu naturalnego, 1 łyżka cukru kokosowego borówki WYKONANIE Kaszę gotujemy do miękkości. Następnie blendujemy z cukrem, czekoladą podzieloną na kostki, mlekiem i jogurtem. Miksujemy aż konsystencja będzie gładka i puszysta. Podajemy z ulubionymi owocami. Spożywamy

słodki bratek
Zupa krem z kurek 134

Kurek w tym roku mam pod dostatkiem. Po dwóch latach nieurodzaju teraz goszczą często. Małe aromatyczne grzybki wykorzystałam do przygotowania zupki krem. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. składniki: 300 g oczyszczonych kurek 1 duża cebula 300 g obranych ziemniaków 500 ml bulionu 2 łyżki masła sól,pieprz Cebulę pokroić w drobną kostkę. W garnku rozpuścić masło

Monia miesza i gotuje
Orkiszowe tartaletki z figami i gorgonzolą 218

orkiszowej 1 jajko 1/2 kostki masła 82% 1/2 łyżeczki soli Składniki na nadzienie: 6 małych fig 1 opakowanie sera mozarella 1 opakowanie sera gorgonzola 1 opakowanie prosciutto świeża rukola krem balsamico  czarny pieprz (młynek) Wykonanie: Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, włóż ją do lodówki na minimum pół godziny. Jeśli ciasto będzie zbyt suche, dodaj

Garniec Magalie
Tarta cytrynowa 142

papierem do pieczenia i  obciążyć ceramicznymi kulkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Następnie zdjąć papier z obciążeniem i ponownie podpiec 5 minut, na złoty kolor. Krem cytrynowy 5 jaj 120 g drobnego cukru do wypieków 200 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej  otarta skórka z dwóch wyparzonych i wyszorowanych cytryn 150 ml świeżo wyciśniętego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
ZDROWA NUTELLA 152

SKŁADNIKI ( na mały słoiczek ) 1/3 awokado  1 bardzo dojrzały banan 1 łyżka kakao  1 łyżeczka miodu  PRZYGOTOWANIE: Składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko, przekładamy krem do słoiczka i przechowujemy w lodówce

Marcepanowa kuchnia
Zupa serowa z groszkiem i brokulami 120

wyjątkowo mi się udało. Tak właściwie jest pochodną tego co miałam w lodówce i czego chciałam się już z niej pozbyć, czyli brokułów, rosołu z niedzieli i mrożonej zupy kremu groszkowego od Poltino . I tak powstał niezły miszmasz, ale wyjątkowo pyszny. Ser cheddar podkreślił całość, dzięki czemu zupa nabrała charakteru. Zapraszam do eksperymentowania w kuchni. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasztet grzybowo grochowy. 132

soli i pieprzu a także majeranek. Dolewamy odrobinę wody i dusimy do momentu aż grzyby zmiękną a płyn wyparuje. Wszystkie składniki przekładamy do wysokiej miski i blendujemy na gładki krem. Jeśli masa jest za luźna dodajemy więcej mąki migdałowej. Doprawiamy do smaku, wstawiamy do lodówki na kilka godzin i gotowe. Pieczywo posmarowane pasztetem do tego kiszony ogórek, posypujemy po wierzchu

Radość kipiąca uśmiechem.
Dukkah – egipska mieszanka przypraw 147

dorsz w dukkah są fenomenalne!) i innych mięs (w Australii robi furorę jako panierka do jagnięciny i baraniny). Można nią posypać gotową zupę lub sałatkę – świetnie urozmaica wszelkie zupy-krem. Na śniadanie sprawdzi się do osypania jajecznicy, jajek w koszulce lub otoczenia jajek na twardo. Bardzo lubię ją z naturalnym, gęstym jogurtem, awokado i grzanką na śniadanie. Pasuje do hummusu

Karo in the Kitchen
Jesienna zupa krem z dyni, papryki i ziemniaków 172

zagotować. Po jakimś czasie warzywa wymieszać, tak aby wszystkie się ugotowały. Całość gotować około 30 minut. Gdy warzywa będą już miękkie, to wyłączyć palnik i zmiksować zupę na jednolity krem (najlepiej blenderem ręcznym). Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać w talerzach lub miseczkach z dużym kawałkiem wędzonego łososia i posiekaną natką pietruszki. #krakus #smacznieiszybko

Passions hobbies life
DROŻDŻÓWKI z malinami – proste, tanie (wegańskie) 230

drogie, a do ich przygotowania nie potrzebujemy wielu składników. Są pyszne z malinami, ale możesz je nadziać praktycznie wszystkim – innymi świeżymi owocami, owocami z syropu, budyniem, kremami, czy też dżemem. Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki rozczyn: 30 g drożdży, 2 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 100 ml ciepłego mleka szczypta soli

Via Gusto
Bezglutenowe ciasto marchewkowe 165

okazji Pierwszego Dnia Jesieni mam dla Was typowo jesienne ciasto. Chyba nic tak się nie kojarzy z tą porą roku jak właśnie ciasto marchewkowe i krem z dyni. Ciasto w dzisiejszej wersji ma tę wadę, że znika szybciej niż się je piecze… No cóż, udało mi się jednak je spróbować i mogę Wam zaświadczyć, iż jest naprawdę wyśmienite. Jego

365 dni dookoła kuchni
Zdecydowanie najlepsze lody jakie jadłam! (cytrynowe z lemon curd bez maszyny) 263

wypaliłam I tak od słowa do słowa okazało się że ten lemon curd to nie żaden likier a popularny w UK deser, który jest bazą do deserów- lodów, kremów, tortów. Hm…a mówią że Anglicy nie potrafią gotować Dostałam więc wskazówki co i jak- jak mieszać, co z czym łączyć, jak ubijać i słuchajcie- to autentycznie najlepsze lody jakie

Arbuziaki

Proponowane wyszukiwania