krem - 19817 przepisów (strona:722/1322)

Łatwy sernik na ciastkach 101

wystrzałowe ciasto, bo tylko i aż sernik. Klasyk, który również gości na wszelkiego typu imprezach okolicznościowych. Tylko, bo wiadomo, sernik to przeważnie ciasto raczej skromne z wyglądu, bez żadnych kremów, przekładek i kombinacji. Aż, bo dobry sernik, przynajmniej dla mnie, jest najlepszym wśród ciast. Dziś u mnie sernik łatwy i w miarę szybki do zrobienia. Bez ciasta na spodzie

Waniliowe Improwizacje
Ciasto bajaderka na herbatnikach 88

piernik, keks, sernik, czy makowiec. Wszystkie resztki zamienią się w pyszne, bardzo aromatyczne ciasto! Ciasto bajaderka w naszym wydaniu prezentuje się wyjątkowo atrakcyjnie. Bajaderka jest pyszna, z doskonałym śmietanowym kremem oraz posypką ze startej czekolady! Przepis nie przysporzy żadnych trudności w przygotowaniu. Ciasto bajaderka to wyjątkowy deser, który zawsze smakuje inaczej. Za każdym razem do masy dodajemy kawałeczki innych ciast

Kuchnia Na Wypasie
PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 przepisów 138

bazie jogurtu, to podstawa zapiekanek gyros! Polecamy! Zapiekanki gyros – Przepis   PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 PRZEPISÓW Na słodko   11. 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Delikatny maślany krem, bita śmietana oraz kajmak, wszystko w kruchej tartaletce, to nasze 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Bez wątpienia, to doskonały pomysł na oryginalny deser lub klasyczną, słodką przekąskę z mega pysznym

Kuchnia Na Wypasie
Sernik rosyjski 100

soli na sztywną pianę. Żółtka natomiast dodawałam po jednym do sera zmiksowanego z cukrem. Następnie do sera wmieszałam proszek budyniowy. Dobrze schłodzoną śmietanę ubiłam w oddzielnej misce na sztywny krem i dodałam ją do masy serowej. Na koniec do masy serowej dodałam ubite białka i wymieszałam masę drewnianą łyżką. Masę wyłożyłam na podpieczony spód. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam

Waniliowe Improwizacje
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 94

także słownik terminów kulinarnych. Joël Robuchon zaprasza do stosowania prostych, odpowiednio wybranych produktów i odkrycia ich smaków w licznych przepisach na sosy i wywary, przekąski, sałatki i przystawki, zupy, kremy, rillettes i terriny, ryby i owoce morza, podroby, mięso, drób, dziczyznę. Kusząco brzmią przegrzebki z cykorią, jajka w sosie z czerwonym winem, purée z bakłażana z pomidorami, makrela w białym

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Makaron z kiszoną kapustą, pieczarkami i boczkiem 55

będą pasowały do tego łazanki, wiadomo. U mnie jednak ich zabrakło. Uparłam się jednak, żeby do tej potrawy niczego nie dokupować, dlatego stanęło na węgierskim dodatku. Dziś zrobiłam dodatkowo krem z pieczarek (ale wyszedł bardzo średnio na jeża, więc nie będę go publikować), a na wieczór mam w planie zrobić sos pieczarkowy do placków z kiszonej kapusty – na jutro

Kardamonovy
POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI 57

coś, kwaskowa limonka, soczysta pomarańcza i orzeźwiająca mięta! Tak w kilku słowach można opisać ten deser. INNE PRZEPISY NA DESERY:   GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE     KREM CYTRYNOWY LEMON CURD     CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU     TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY     SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM

globuskulinarny
Ciasto dyniowe z gruszkami 91

również zrobić pure, a następnie je zamrozić. Wtedy, gdy już minie sezon dyniowy możemy również cieszyć się jej smakiem. Z dyni możemy przygotować zupę krem, możemy ją oddać do gulaszu, do curry, do zapiekanki, do sałatki z makaronem czy też z kaszą. Idealnie sprawdzi się jako farsz do wytrawnej tarty lub wierzch do pizzy

Kulinarne przygody Gatity
MUFFINKI DROŻDŻOWO -KRUCHE Z DYNIĄ 102

ułóż na blaszce i wstaw do piekarnika, pieczemy w temp. 200 stopni C, około 25 minut. 2. Dynię, Syrop do mleka marki Herbapol, cukier, masło zmiksuj blenderem na gładki krem. 3. Mąkę wymieszaj z drożdżami instant, dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj ciasto robotem planetarnym przy użyciu haka przez 15 minut. 4. Ciasto odstaw na 1 godzinę, ciasto nie wyrasta spektakularnie

SMYKWKUCHNI
Sernik dyniowy z karmelem. Najważniejsze zasady: Jak piec sernik? 142

ziemniaczana - 220 g pieczonej dyni Hokkaido - 40 g cukier kokosowy WYKONANIE I TIPY NA SERNIK! W/w składniki umieść w misie lub w misie blendera kielichowego i zmiksuj na gładki krem. Masy na sernik nie powinniśmy zbytnio napowietrzać, nie można jej zbyt długo też miksować, masę na sernik najlepiej zmiksować szybko na idealnie kremową masę. Ja używam do tego urządzenia

SMYKWKUCHNI
ARABSKA ZUPA Z DYNI, ZIEMNIAKÓW I CIECIERZYCY – przepyszna! 91

puszce. Dodajemy pastę Harissa oraz wszystkie przyprawy – po ok. łyżeczce na początek. Zalewamy wrzątkiem, tak by przykrył warzywa i gotujemy przez ok 20 minut ( do miękkości ). Blendujemy na krem. W razie potrzeby doprawiamy do smaku – zupa ma być wyrazista! Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy ostatnią cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę, przesmażamy. Wrzucamy ciecierzycę oraz pokrojoną w kosteczkę cukinię

Ostra na Słodko
Kopytka dyniowe 74

które są nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Śmiało możesz dorzucić je niemal do każdej sałatki lub koktajlu. Ciekawym pomysłem może być też dodanie dyni do deserów – kremów, ciast lub musów. Czy kopytka dyniowe można mrozić? Kopytka z tego przepisu doskonale nadają się do mrożenia. Można zrobić to zarówno przed, jak i po ugotowaniu. W tym drugim przypadku

okolicepalnika.pl
Sos pieczeniowy – tylko domowy! 200

Następnie dodajemy resztę przypraw oraz czosnek i bardzo wolno dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. 4. Wyciągamy mięso i liść laurowy, resztę składników po wystudzeniu miksujemy na jednolity krem. Jeżeli wytworzy się dość spora ilość tłuszczu, należy go przed miksowaniem zebrać. Dzięki temu sos jest kalorycznie lżejszy i wygląda bardziej estetycznie. Na zakończenie jeszcze dwie sprawy: Ziemniaki

Kuchnia Na Wypasie