Jaglany budyń czekoladowy

Jaglany budyń czekoladowy

Jaglany budyń czekoladowy

Przepis na : deser

Pyszny i zdrowy deser na bazie kaszy jaglanej. Możemy go zjeść na ciepło lub zimno. Wierzch dodatkowo możemy udekorować ulubionymi owocami. ¾ szklanki kaszy jaglanej 1 1/4 szklanka mleka 1,5% 1 łyżka miodu spadziowego 1 łyżka kakao 1 banan Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sitku pod zimną wodą. Następnie przelewamy ją wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy ją w jednej szklance mleka do miękkości (wchłonie całe mleko). Do ugotowanej kaszy wlewamy miód, wsypujemy kakao, dodajemy kawałki banana i wlewamy re... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.