czekolady deserowej -7 dag orzechów laskowych Przygotowanie Mąkę wymieszać z kakao, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Mikserem utrzeć masło z ośmioma łyżkami cukru i cukrem wanilinowym na puszysty krem. Ucierając, dodawać po jednym jajku. Następnie dalej ucierając, stopniowo - po łyżce - dodawać mąkę z dodatkami. Dołożyć cukinię oraz posiekaną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Formę o pojemności 3 litrów wysmarować masłem
Zielona KuchniaPomału wracam w łaski zup. A korzystając z sezonowych pomidorów powstał smakowity krem. Składniki -1 kg dojrzałych pomidorów -1 duża cebula -4 ząbki czosnku -kostka rosołu drobiowego -sól, pieprz, słodka papryka -natka pietruszki -2-3 dag masła osełkowego Przygotowanie Dokładnie umyć pomidory i pokroić na mniejsze kawałki (jeśli mają bardzo grubą skórkę, można wcześniej lekko je sparzyć i obrać). Obrać
Zielona Kuchniagarnku zagotować osoloną wodę, wrzucić tortellini, ugotować wg instrukcji. Odcedzić. Listki szałwi umyć (obecnie ich mi niestety zabrakło), osuszyć. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez grube sito na gładki krem. Rozlać do miseczek. Do każdej włożyć porcję tortellini. Udekorować szałwią. Smacznego
Zielona Kuchniamałych okrągłych foremek. Piec 40 minut w temp. 180 st. C. Kawę zaparzyć w małej ilości wody (1/2 filiżanki). Gdy ciasto ostygnie, nasączyć je kawą. Zrobić krem: szklankę mleka zagotować z połową szklanki cukru. Pół szklanki mleka rozmieszać z czterema łyżkami mąki. Wlać do mleka z cukrem i zagotować, mieszając. Ostudzić. Następnie zmiksować z margaryną
Zielona Kuchniamiękkości warzyw. Pod koniec dodać całą marchew. Gdy zmięknie, wyjąć ją, pokroić w kostkę i odłożyć. Do zupy dodać chrzan. Całość zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem. Podawać z kleksem śmietany, garścią pokrojonej marchewki i małymi kawałkami piersi kurczaka. Posypać posiekaną pietruszką. Smacznego
Zielona Kuchniasolą, pieprzem i 1 - 2 łyżeczkami cukru. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, gotować przez 25 - 30 minut na małym ogniu. Dodać bazylię i zmiksować na maksymalnych obrotach blendera na gładki krem. Podgrzewając na małym ogniu, dodać mascarpone. Zupę wymieszać i podawać gorącą. Źródło: Kwestia Smaku Smacznego
Zielona Kuchniacukry: 0,6 g Białko 3,1 g Sól: 0,03 g Joya Napój kokosowo-ryżowy Dostępność: Lidl Składniki: woda, ryż 11,5%, mleko kokosowe 10% (krem kokosowy, woda), maltodekstryna, emulgator: lecytyna słonecznikowa, substancja zagęszczająca: guma gellan, sól. Cena: 9,99zł / 1l Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna: 64 kcal Tłuszcz: 1,8 g / w tym kwasy nasycone
Zielona Kuchniaśrodkiem, robi się je baaardzo szybko, a co najważniejsze zawsze się udają 😉 Są super pomysłem na wykorzystanie białek, które czasem zalegają nam w lodówce od jakiegoś ciasta czy kremu. Idealne do popołudniowej "małej czarnej" 😊 Składniki: ( na 24 ciasteczka) 4 białka jaj 200 g wiórków kokosowych 1/2 szkl. cukru (lub 5 łyżek erytrytolu) 80 g masła szczypta soli 1 łyżeczka
Walijskie PichcenieOpis: Mus z białej czekolady to pyszny i puszysty deser, który zachwyci każdego. Mus z czekolady możemy podawać jako samodzielny deser, ale też możemy użyć go jako krem do przełożenia ciast czy tortów. Deser nie jest trudny ani czasochłonny do przygotowania. Składniki: 150 g białej czekolady 3 białka 200 g śmietanki kremówki 25 g drobnego cukru lub cukru pudru Szczypta
CookMagmalinami, w końcu mam ich pod dostatkiem Ale, że nie miałam zbyt wiele czasu to postanowiłam pójść trochę na łatwiznę. Mianowicie owoce wymieszać z rozpuszczoną galaretką malinową, a krem budyniowy w wersji „z torebki” ale wymieszanej z masłem. To pójście na łatwiznę zemściło się na mnie podwójnie, ponieważ galaretka stygła mi chyba ze 3 godziny czyli czasu
Relaxtimepewno ? A nie czasem babeczki (cupcakes) ? I tu mam dylemat. Bo te nie są na maśle ,ale z drugiej strony są wilgotne , dość ciężkie i nie potrzebują żadnego kremu. A może ja się zwyczajnie nie znam ? ;) Nieważne jak je nazwać, i tak pachną cynamonem i jabłkiem :) Jabłkiem, choć nie dodajemy jabłka. Sekretem jest moja ulubiona smakowa maślanka, o dumnej nazwie
CynamonemPoOczachjest dość słodka i nie wystarcza do posmarowania wszystkich wafli, więc całość idealnie komponuje się z kwaśnym dżemem bądź konfiturą. Zdecydowanie polecam! Zobaczcie też przepis na domowe wafle z kremem czekoladowo-maślanym - klik . 1 paczka wafli tortowych (5 sztuk) Masa: 200g śmietanki do kawy 125g masła 1/2 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki kwaśniej śmietany Dodatkowo
Di gotujeDodajemy miętę. Garnek zdejmujemy z ognia, gdy groszek będzie miękki. Pozostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Następnie miksujemy wszystko blenderem na jednolitą masę. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy krem rozlewamy do misek i przed samym podaniem dodajmy odrobinę śmietany na środek
CookMagTrochę dobrej muzyki + Lampka wina + Spokojnie śpiące dziecko = Przyjemny wieczór ;) Krem z pieczonej papryki i pomidorów to ostatnio nasza ulubiona zupa. Robiłam już ją kilka razy i za każdym razem szybko znika z talerzy. M stwierdził, że mógłby takie zupy jeść cały rok. I ja mu przyznam rację. Składniki na 2 porcje: 3 czerwone papryki 2 pomidory 5 ząbków czosnku
My simple kitchenmąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka zimnej wody nadzienie: powidła śliwkowe 300 ml … Czytaj dalej Babeczki kruche z kremem figowym
czarrna od kuchni