Domowy likier jajeczny to coś co mój starszy Żarłoczek po prostu uwielbia. Ja wypiję kieliszek a reszta właściwie należy do niego. Po prostu zdecydowanie wolę swoją aromatyczną lipówkę . Ale daję słowo, że kremowy, gęsty i pachnący wanilią advocat jest naprawdę pyszny, oczywiście jeśli jest się amatorem tego trunku. I skoro Żarłoczek tak go kocha to dostał właśnie flaszeczkę na Walentynki. A co! Bardzo ważne jest to, że ten likier jest banalnie prosty do zrobienia . Wystarczy kilka składników i mniej więce... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.