krem - 19817 przepisów (strona:370/1322)

RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 249

słodkich kuleczek ), dlatego też postanowiłam przygotować i deser o tym smaku. Deser w słoiczku – czyli to, czym ostatnio tak bardzo wszyscy się zachwycamy! Połączenie fantastycznego, słodkiego, kokosowego kremu z chrupiącymi krakersami tworzy obłędną całość! Słone krakersy wspaniale przełamują słodki smak kremu i zachwycają podniebienie! Taki deser jest idealnym pomysłem na romantyczną randkę albo przyjęcie . Gwarantuję, że każdy będzie oblizywał(...)razem bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minuty. Gęsty budyń odstawiamy do przestudzenia. Masło ubijamy, a następnie miksujemy z przestudzonym budyniem, wsypujmy podprażony kokos. Do słoiczka wkładamy porcję kremu kokosowego, zasypujemy posiekanymi krakersami i podprażonymi migdałami. Naprzemiennie układamy aż do wykończenia składników. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i bakaliami. Podajemy mocno schłodzone. Smacznego

Ostra na Słodko
Bezglutenowy biszkopt z kremem kokosowym - zdrowe pyszności :) 160

słów :D Ciastem jest bezglutenowy biszkopt , przygotowany z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej, który kompletnie nie sprawia żadnych problemów podczas pieczenia. Nadzieniem i wierzchnią warstwą ciasta jest obłędnie pyszny  krem jogurtowo-kokosowy ! Na wierzchu świeże malinki i gorzka czekolada . Całość smakuje fantastycznie, nieziemsko, bajecznie! Ciacho zrobione wieczorem, gdzie nazajutrz, późnym rankiem nie było już po nim śladu! Zajadały się(...)przygotowanych z niej potraw. Podsumowując - zasmakuje każdemu :)  Biszkopt: 4 duże jajka 100 g ksylitolu lub erytrolu (Look Food) 70 g mąki ziemniaczanej  70 g mąki kukurydzianej  Krem: 400 g gęstego jogurtu naturalnego  120 g musu kokosowego (Look Food) 6 łyżek syropu klonowego (Look Food) 30 g agaru 1/2 szklanki wody  Dodatkowo: woda z sokiem

Zdrowie na języku :P
Ciasto marchewkowe z orzechami i żurawiną przekładane kremem śmietankowym 197

grubych oczkach 200 ml oleju rzepakowego 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g żurawiny 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 250 ml śmietanki 36% 250 g serka maskarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki gorącej wody 50 g posiekanych orzechów włoskich Białka ubić na sztywną pianę,dodawać stopniowo cukier(...)rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzoną połączyć z ubitą śmietaną. Serek maskarpone zmiksować z cukrem pudrem i połączyć ze śmietaną.   Na marchewkowy placek położyć 3/4 kremu,przykryć drugim plackiem,lekko docisnąć. Resztę kremu rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać posiekanymi orzechami. Ciasto schłodzić w lodowce

Kolorowa kuchnia Elki
Krem z dyni 130

Pyszny, rozgrzewający KREM Z DYNI z dodatkiem imbiru to klasyk każdej jesieni. Jeśli lubicie pikantne i wyraziste zupy dodajcie do niej więcej imbiru i płatków chilli! Artykuł Krem z dyni pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 525

słodkich kuleczek ), dlatego też postanowiłam przygotować i deser o tym smaku. Deser w słoiczku – czyli to, czym ostatnio tak bardzo wszyscy się zachwycamy! Połączenie fantastycznego, słodkiego, kokosowego kremu z chrupiącymi krakersami tworzy obłędną całość! Słone krakersy wspaniale przełamują słodki smak kremu i zachwycają podniebienie! Taki deser jest idealnym pomysłem na romantyczną randkę albo przyjęcie . Gwarantuję, że każdy będzie oblizywał(...)razem bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minuty. Gęsty budyń odstawiamy do przestudzenia. Masło ubijamy, a następnie miksujemy z przestudzonym budyniem, wsypujmy podprażony kokos. Do słoiczka wkładamy porcję kremu kokosowego, zasypujemy posiekanymi krakersami i podprażonymi migdałami. Naprzemiennie układamy aż do wykończenia składników. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i bakaliami. Podajemy mocno schłodzone. Smacznego

Ostra na Słodko
Kruche ciasteczka cytrynowe przekładane kremem toffi 145

oknami szaro, buro i ponuro. Na poprawę nastroju proponuję Wam przepis na pyszne kruche ciasteczka przekładane kremem toffi. Bardzo szybko i łatwo się je przygotowuje. Doskonale smakują ze szklanką gorącej herbaty z miodem i cytryną.  SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki, 100g masła, 2 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka śmietany 18%, 1/2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia, skórka otarta z połowy cytryny, Krem Toffi ZENTIS , kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję masło i siekam nożem. Następnie dodaję żółtka, cukry, śmietanę, proszek do pieczenia oraz skórkę z cytryny. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na środku połowy krążków robię kieliszkiem mniejsze kółko.  3. Ciasteczka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rurki z kremem. 179

Wspaniałe,kruche ,rozpływające się w ustach . Krem zależy od waszych upodobań ,u mnie zostały nadziane domowym kremem budyniowym. Przepis podpatrzyłam u Małgosi z bloga Na Piecyku – polecam bardzo!. Składniki : na około 30 rurek 2,5 szklanki mąki 125 g masła Szczypta soli 1 szklanka śmietany 18 % Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy mąkę(...)Przygotowane kawałki nawijamy na rurki zaczynając od najwęższego miejsca ,nakładając lekko ciasto na siebie w górę . Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut ,aż się delikatnie przyrumienią. Krem: 4 żółtka 200 g cukru , u mnie 100 g 1 l mleka 50 g masła 80 g mąki pszennej 80 g mąki ziemniaczanej Mleko zagotować z masłem .Odstawić .Żółtka ubić

Ladylaura.
Czekoladowe Ciasto z czerwonej fasoli (bezglutenowe) 237

Delikatne jak biszkopt, mocno czekoladowe i nikt kto wcześniej go nie jadł nie zgadnie z czego jest zrobione :)   Takie ciasto z niespodzianką! Oryginalny przepis urozmaiciłam o krem z mascarpone i bitej śmietany, całość polewając sosem z czarnych porzeczek. Jako ozdoby użyłam kwiatów nagietka które również są jadalne. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm 2 puszki czerwonej fasoli(...)końcu dodajemy białka. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy ciasto w 180 c ok 60 min do suchego patyczka , ciasto będzie w środku trochę wilgotne. krem: mała śmietana 36 % mały serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Krem wykładamy na wystygnięte ciasto i polewamy sosem z czarnych porzeczek

W kuchennej krainie
Tiramisu na biszkopcie 141

mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo kakao  25 ml spirytusu 1 szklanka mocnej kawy- słodkiej dżem porzeczkowy lub inny kwaśny PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy na krem, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy. Do kremu dodajemy po łyżce mascarpone. Mieszamy, by masa mascarpone łączyła się ze śmietanką. Biszkopt kroimy  na trzy części. Każdą warstwę nasączamy kawą wymieszaną ze spirytusem(...)pierwszą  warstwę nakładamy 1/3 masy, posypujemy kakao. Na to kładziemy następny blat biszkoptowy i smarujemy sporą warstwą dżemu. Na dżem nakładamy kolejną warstwę kremy i posypujemy kakao.Kolejna warstwa to biszkopt,  na który wykładamy resztę masy kremowej. Brzegi na górze dekorujemy za pomocą wyciskarki do masy. Będzie ozdobnie. Wierzch posypujemy sporą warstwą kakao. Ciasto wkładamy do lodówki. Będzie dobre

W kuchennym oknie Ewy
ROLADA KOKOSOWA DIETETYCZNA 119

ładamy ściereczkę wysypaną lekko cukrem pudrem .Ściągamy pergamin z biszkoptu i  wykładamy gorący biszkopt na ściereczkę,  szybko rolujemy ściereczką.Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.A teraz zabieramy się za krem.:)   Krem kokosowy: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 300 ml.mleka 0.5% 10 dag.wiórek kokosowych 2-3 łyżki budyniu śmietankowego odrobina wody do rozrobienia budyniu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko wlewamy do garnka,dodajemy wiórki kokosowe,zagotowujemy .Budyń rozrabiamy(...)wodą tak jak to się robi z mąką ziemniaczana i wlewamy do masy .Chwilę zagotowujemy.Schładzamy.   Roladę rozwijamy ,smarujemy kremem i znów zwijamy ale bez ściereczki i wstawiamy do lodówki na 2 godz.Obficie posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy 210

łyżeczka chrzanu pieprz i ewentualnie nieco soli do smaku Warstwa jajeczna: 1 ugotowane jajko eko 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz i sól do smaku Krem do tortu: 100 g serka twarogowego (użyłam jogurtowego Almette) 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka tartego chrzanu Przybranie tortu: kawior wędzony łosoś świeży ogórek koperek sałata Przygotowanie: Z kromek(...)przykryć równo kolejną kromką chleba. Następnie nałożyć warstwę łososiową i przykryć kromką chleba.  Nałożyć warstwę jajeczną i przykryć kromką chleba.  Wierzch i boki tortu posmarować równomiernie kremem z serka i udekorować. Tort schłodzić w lodówce, przez ok. 2 godziny. Jeśli chcecie przygotowac duży tort, składający się z wielu kromek chleba, trzeba postąpić z nim nieco inaczej. Po ułożeniu

Codziennik Kuchenny
Kremowa zupa z porów z oscypkiem 119

Lubię gotować gęste, kremowe zupy warzywne, nie trzeba poświęcać im wiele czasu - wystarczy obrać warzywa, ugotować do miękkości i zmiksować. Krem z porów jest bardzo smażoną, delikatną w smaku zupą. Dla wzbogacenia smaku można dodać do niej grzanki lub trochę jogurtu lub oliwy smakowej. Tym razem dodałam do kremu z porów, oscypek przywieziony z feryjnych wojaży ;) Składniki: 3 szklanki pokrojonych(...)dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i bulion. Zupę gotować ok.15-20 minut, na niewielkim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Po ugotowaniu, pozostawić zupę do przestygnięcia, a następnie zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dodać nieco bulionu lub wody. Podgrzać ponownie zupę, doprawić solą i białym pieprzem. Przed podaniem dekorować zupę utartym na tarce oscypkiem. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny krem z zielonych warzyw 103

Krem z zielonych warzyw jest bardzo wartościową odżywczo zupą. Ugotowałam ją z warzyw, których większość po ugotowaniu nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Moje dziecko lubi warzywa, ale niechętnie widzi w zupie rozgotowane liście. Po zmiksowaniu zupa ma piękny zielony kolor, a przedszkolak pewnie nazwałby ją zupą Szreka;)  Zupę krem z zielonych warzyw można podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, płatkami migdałowymi(...)cukier i posolić tyle, aby zupa była lekko słona, gotować jeszcze 5 minut. Po zakończeniu gotowania dodać do zupy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.  Zmiksować zupę na gładki krem i dodać jogurt, dokładnie wymieszać i podgrzać. Gorącą zupę podać udekorowaną płatkami migdałowymi uprażonymi na patelni i dodać 1/2 łyżeczki oliwy. Smacznego

Codziennik Kuchenny
pysznotka ze śliwkami 160

bardzo podobnie, jednakże w smaku mocno się różni, zaryzykowałabym stwierdzenie, że jest jeszcze lepsza:) A jaka jest? Dwie warstwy kruchego ciasta ze śliwkami i chrupiącą, orzechową bezą, przełożone delikatnym kremem na bazie serka mascarpone! Ciasto najlepsze jest drugiego dnia, kiedy kruche blaty nabiorą wilgoci, wówczas po prostu rozpływa się w ustach! Ponieważ zwykle zalegają mi w lodówce jakieś białka, uwielbiam(...)żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g cukru pudru beza: szklanka białek szczypta soli szklanka cukru 3/4 szkl mielonych orzechów włoskich krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny ponadto: ok 500 g śliwek węgierek Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Posiekać

6niebo
Zupa krem z dyni 126

ostatnim czasie na blogach kulinarnych pojawiło się wiele kuszących przepisów na zupy kremy z dyni. Tak mnie nęciły, że sama zabrałam się do roboty :) Zwykle robiłam zupę na bazie dyni, ziemniaków i dużej ilości curry, która jest pyszna, ale tym razem miałam ochotę coś zmienić i kiedy znalazłam ten przepis wiedziałam, że muszę go wypróbować. Krem wyszedł wyśmienity, bardzo gęsty(...)kostkę cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać do zupy. Doprawić curry, kurkumą, pieprzem i solą. Wyjąć z garnka listki laurowe oraz ziele angielskie i zblendować zupę na krem. Podawać na ciepło

Simply Food