krem - 19817 przepisów (strona:368/1322)

Krem z brokułów 192

garnka z brokułami, uzupełniając poziom tak, aby je tylko przykryć. Cały myk z tą zupą polega na tym, że ma być zajebiście gęsta – tylko wtedy wyjdzie fajny krem. Jak brokuły będą już elegancko ugotowane (możesz je nawet delikatnie rozgotować), wyłącz ogień, weź blender i przemiksuj wszystko dokładnie. Użyj tej końcówki: klik . Powinien Ci wyjść gładki, aksamitny, w miarę gęsty(...)cholernie zielony krem. Teraz możesz doprawić całość. Doprawiaj tylko solą i pieprzem – nie używaj maggi, bo spi***lisz zupę. Jak już jesteśmy przy temacie. Moje skromne zdanie brzmi: wypieprz maggi do śmieci. Zawiera zajebiste ilości glutaminianu monosodowego, soli i zapewne innych gówien, o których producent zapomniał wpomnieć na etykiecie. Będzie zdrowiej, a każdy szanujący się kucharz (taki

manslogblog
Krem z dyni 203

robocie sraczka, więc mało było czasu na gotowanie i pisanie. Sytuacja wymagała kolejnego szybkiego przepisu. A ponieważ okres mamy taki a nie inny, musiało paść na krem z dyni w raczej klasycznej, lekko azjatyckiej formie. Nie zwlekając dłużej, nadrabiam pisarskie zaległości. Składniki: Około 1kg dyni (waga po obraniu ze skóry i wydrążeniu) Bulion drobiowy 1 papryczka chilli pieprz cayenne mleczko(...)chilli i imbir lubią przywierać! Następnie dorzuć dynię. Przesmaż ją dość intensywnie, niech się skarmelizuje. Jak już elegancko się obsmaży, zalej całość odcedzonym bulionem. Tak jak w przypadku kremu z brokułów , chcesz tylko przykryć „części stałe”. Zostaw na małym ogniu – niech się gotuje. Dynia, a przynajmniej ta, którą miałem, robi się miękka w zawrotnym tempie (porównuję

manslogblog
Testowanie produktów Monte 161

także wyrazili pozytywną opinię o produkcie. Zwracali uwagę na pyszne i delikatne ciasto, otulające masę kanapki. Kanapka Monte Snack od Zott: to delikatny biszkopt wypełniony mlecznym oraz czekoladowo-orzechowym kremem. Produkt należy przechowywać w temperaturze +4 °C do +8 °C. W sprzedaży od maja 2014 roku. Sugerowana cena detaliczna: 1.49 zł (w sklepach(...)Pyszny krem jaki jest wewnątrz biszkopta smakował każdemu, niektóre opinie jakie słyszeliśmy: - Pyszny i delikatny biszkopcik  - Bardzo smaczny krem -  Idealny posiłek na drugie śniadanie - Bardzo dobry deser, który można podawać każdemu, od małego do dużego Z naszej strony bardzo serdecznie możemy polecić ten produkt. Smakował całej rodzinie a dzieci były nim zachwycone.  Dziękujemy TRND i MONTE Zott

Gotuję Testuję
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 119

pieczenia. Daję ten komfort, że zawsze się udają i nie ma ryzyka zakalca. I oczywiście jest przy nich dużo mniej zmywania. paczka krakersów 2 paczki herbatników w czekoladzie Krem: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny cukier do smaku 200 g masła łyżka żelatyny 4 łyżki mleka 200 g wiórków kokosowych Polewa: 4 kostki gorzkiej czekolady łyżka mleka(...)łyżce zimnej masy mlecznej. Ilość cukru, jak zawsze powtarzam to indywidualna sprawa. Tu nie trzeba go zbyt dużo, mleko słodkie, wiórki też,  a więc niewielka ilość wystarczy. Gdy krem gotowy, dodajemy resztę wiórek, odkładając dwie łyżki do posypania wierzchu. Oraz namoczoną w mleku żelatynę. Zawsze dodaję, ta odrobina daje mi komfort tego,  że nie ma ryzyka iż ciasto

Dieta moja pasja
Choinka piernikowa 146

olej - 1/2 szkl  cukier - 1 szkl   kakao - 2 łyżki  przyprawa do piernika - 1 opak  soda - 1,5 łyżeczki  powidła śliwkowe - 3 łyżki  Krem : śmietana kremówka - 0,5 szkl cukier puder - 1 łyżeczka barwnik zielony spożywczy   Dekoracja: perełki srebrne, niebieskie lentilki konfetti mix świąteczny Dodatkowo foremka papierowa do pieczenia w kształcie choinki Przygotowanie(...)samym końcu dodać powidła śliwkowe, zmiksować.  Przelać ciasto do formy, w kształcie choinki, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez ok 40 minut. Wyjąć ciasto , ostudzić. Krem : Mocno schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem i barwnikiem na sztywno. Posmarować wierzch i boki piernika kremem śmietanowym. Gotową choinkę udekorować perełkami, lantynkami i posypką świąteczną. (function

Kuchnia Danusi
Ciasto „Cycki Murzynki” 200

pieczenia 3 łyżki wody   Biszkopt  makowo-kokosowy: 6 białek 20 dag cukru 10 dag wiórek koksowych 3/4 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 25 dag. masła 6 żółtek 1 budyń waniliowy 1 ½ szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 9 łyżek cukru cukier waniliowy Dodatkowo: duże opakowanie okrągłych biszkoptów słoik dżemu wiśniowego(...)cukrem. Dodajemy mak wiórki kokosowe  i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wylewamy  na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Przygotowanie kremu 1/ 2 szklanki mleka mieszamy dokładnie z żółtkami, cukrami, budyniem i mąką. Pozostałe  mleko gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy masę żółtkową i gotujemy budyń. Po ostudzeniu  miksujemy z masłem

W kuchennym oknie Ewy
Zupa krem z buraków z czerwoną fasolą 153

Taką zupę krem z buraków polecam na lekki obiad lub kolację w środku tygodnia. Jeśli jesteście posiadaczami szybkowara, kolację podacie w pół godziny. Jeśli nie - dwadzieścia minut później:) Zupa krem z buraków z czerwoną fasolą 6 buraków 2 marchewki 1 ziemniak 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 szkl. wody 2 łyżki octu jabłkowego, z białego wina lub soku z cytryny(...)cytryny), przykryć pokrywką i gotować 40 minut od momentu zagotowania. Po upływie 40 minut dodać łyżeczkę masła i resztę octu (cytryny) i zmiksować na gładką masę. Posolić do smaku. Krem wyłożyć na talerze, dodając do każdej porcji 2 łyżki odsączonej fasoli z puszki. Smacznego

Posadzone i zjedzone
Buraczane muffinki na Dzień Mamy 92

szklanka soku z buraków – ok 200g ugotowanych/pieczonych buraków (zblendujcie) – 1/3 szklanki oleju – 1/3 szklanki cukru pudru – 1 proszek do pieczenia – 1 jajko Do przygotowania kremu potrzebujemy: (możecie zrobić go wcześniej, przechowujcie go w lodówce 2-3 dni, ale wyjmijcie ok. 30 minut przed ozdabianiem muffinek) – 1 opakowanie serka Philadelphia (bez laktozy) – cukier puder(...)drugiej misce wymieszać mokre składniki. Połączyć składniki mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Przygotować krem – za pomocą miksera (wolne obroty) lub trzepaczki utrzeć ser z cukrem. Za pomocą rękawa cukierniczego (ja wykorzystałam woreczek śniadaniowy, któremu obcięłam róg!) udekorować muffiny, a na wierzch kremu ułożyć świeże

Szybko Tanio Smacznie
Ciastka Szczęki na Halloween 184

łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl mąki pszennej 60 g zmielonych orzechów włoskich 100 g czekolady z kawałkami orzechów, pokrojonej na kawałki Dodatkowo: ulubiony krem, np. budyniowy czerwony barwnik spożywczy słupki migdałowe lub fistaszki mini pianki Marshmallows (mnie nie udało się ich znaleźć, więc zastąpiłam je cukierkami galaretkami w cukrze)     Przygotowanie: Ciasto: Miękkie masło(...)piekarnika i pozostawić na chwilkę na blaszce do ostygnięcia, następnie przenieś na kratkę i wystudzić. Ostudzone ciastka przekroić na pół (otrzymamy tym samym 32 połówki). Każdą połówkę wysmarować kremem, który uprzednio zabarwić barwnikiem  spożywczym na czerwono (kilka kropel powinno wystarczyć). Na 16 połówkach ułożyć pionowo mini pianki marshmallows lub tak jak ja- galaretki w cukrze (ciasno obok siebie

Nastoletnie Wypiekanie
Dyniowa zupa curry z mleczkiem kokosowym 118

Świetna zupa krem o smaku curry z wyczuwalnym smakiem nasion kolendry i ostrą nutą dzięki chili. Dyniowa odsłona curry połączona z delikatnym mleczkiem kokosowym. Tej zupy trzeba spróbować! Składnik: 1kg (waga obranej i oczyszczonej dyni) 400ml mleczka kokosowego 400ml bulionu warzywnego/rosołu imbir - kawałek ok. 5cm 3 płaskie łyżki przyprawy curry 3 płaskie łyżki nasion kolendry (roztartych w moździerzu) garść(...)temperaturze 180*C. Imbir obieramy, ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Bulion podgrzewamy, dodajemy upieczoną dynię, garść bazylii, dwie szczypty soli, curry oraz kolendrę oraz imbir, blendujemy na gładki krem. Zupę podgrzewamy, wlewamy mleczko kokosowe i intensywnie mieszamy. Krem podajemy z kleksem z pasty chili

Gotowanie i blogowanie
MUFFINKI DUSZKI 143

nadchodzące halloween SKŁADNIKI Muffinki: 1 szkl. mąki, ¾ szkl. puree dyniowego, 2/3 szkl. cukru, ½ szkl. oleju, 2 jajka, 1 łyżeczka przyprawy do piernika, ½ łyżeczki sody, 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem: 100 g masła, 100 g śmietanki 36%, 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżki masła orzechowego Dodatkowo: cukrowe duszki   WYKONANIE Muffinki: jajka mieszamy z olejem i puree dyniowym. W drugiej misce(...)łączymy suche składniki. Suche składniki łączymy z mokrymi. Przekładamy do foremek na muffiny, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Krem: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy masło orzechowe, a na końcu kremówkę, mieszamy, przekładamy do szprycy. Kremem dekorujemy muffinki, na wierzchu układamy cukrowe duszki

słodki bratek
Krem z dyni hokkaido z bazylią i groszkiem ptysiowym 129

Bardzo prosta, szybka i smaczna zupa krem. To łatwy sposób na pożywny obiad, kiedy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie.   Składniki: 300ml bulionu warzywnego lub rosołu 600-800g obranej i oczyszczonej dyni hokkaido szklanka listków bazylii świeżo mielony pieprz sól groszek ptysiowy Brześć Dynię oczyszczamy, ściągamy skórę obieraczką (możemy ją zostawić, ale dynię należy porządnie wyszorować), kroimy(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut w temperaturze 180*C. Rosół/bulion podgrzewamy, dodajemy listki bazylii i upieczoną dynię, blendujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy. Krem podajemy z groszkiem ptysiowym, mój pochodzi od firmy Brześć

Gotowanie i blogowanie
Najlepsze przepisy z blogów #1 | Przepisy na dynię 153

BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Syrop dyniowy BLOG: http://www.kuchenneszalenstwa.pl/ Pyszne placuszki dyniowe z sosem karmelowo-figowym BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Surowa tarta z musem z dyni (bezglutenowa) BLOG: http://cookitlean.pl/ Zupa krem z dyni i gruszek BLOG: http://www.poracoszjesc.pl/ Bezglutenowe kluski śląskie z dynią i sosem kurkowym BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Ravioli z dynią BLOG: http://madameedith.com/ Owsianka dyniowa BLOG: http://www.truetastehunters.com/ Babeczki(...)dyniowe z kremem karmelowym BLOG: http://vegazone.blox.pl/html Rolada dyniowa BLOG: http://candycompany.pl/ Jesienna sałatka z pieczoną dynią BLOG: http://gotowaniecieszy.blox.pl/ Kopytka dyniowe BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Gulasz wołowy z dynią i ziemniakami BLOG: http://krainamiodemplynaca.blogspot.com/ Szybkie bułeczki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Naleśniki dyniowe BLOG: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/ Zupa krem z dyni BLOG: http://czynnikipierwsze.com/ Zobaczcie też: Szybkie i łatwe cynamonowe ciasto

Kuchnia Bazylii
Zupa marchewkowa krem 157

warzyw i owoców o obcych nazwach, ale o zawrotnych cenach, zamiast sięgnąć po pyszną i polską Panią Marchewkę, z której można wyczarować takie pyszności jak dzisiejsza zupa marchewkowa krem . Czym to jest spowodowane, że ludzie nie sięgają po pospolitą marchewkę? Czy na złą godzinę trafiłem? A może rzeczywiście ludzie wolą to co drogie i brzmi obcojęzycznie… Coś czuję(...)szybko, a efekt końcowy… sami spróbujcie i się przekonajcie. Połączenie tahini i marchewki to dla mnie nowość, którą na pewno jeszcze powtórzę. Z czym podawać? Ja najczęściej zupy krem serwuję z mleczkiem kokosowym i prażonymi pestkami dyni lub, tak jak w tym przypadku, słonecznika. Bardzo fajnie sprawdzi się również kruszonka z chleba lub grzanki. Wszystko to kwestia gustu oraz

Blendman
Krem owsiano-bananowy 173

Koktajle, smoothie i kremy są świetną alternatywą zdrowego drugiego śniadania. W moim menu pojawiają się dość często, gdyż szybko sie je przyrządza, są pyszne i możnazabrać je w shakerze do pracy/szkoły. Poza zielonymi koktajlami, których u mnie ostatnio sporo (zajrzyjcie na Facebook lub Instagram) pokochałam ten prosty w przygotowaniu krem. Z dowolnymi, ulubionymi dodatkami tworzy mega fajny deser(...)Spróbujcie! KREM OWSIANO-BANANOWY ✔1 banan ✔4 łyżki płatków owsianych ✔mleko kokosowe ✔1 łyżeczka syropu klonowego ✔popping jaglany @fitlovebox ✔baton bezglutenowy Aloha @fitlovebox Płatki zalewamy przegotowana wodą odrobinę ponad ich poziom. Odstawiamy na kilka minut. Dodajemy banana, mleko i syrop.  Blendujemy.  Ja używam zamienie albo blendera nutri boost lub robota illumina firmy Russell Hobbs.  Idealnie sprawdzają się

Tetiisheri