krem - 19817 przepisów (strona:112/1322)

Tort z Gudetamą 172

Polecam Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia żółty barwnik spożywczy mała szczypta soli Krem: 600 ml śmietany kremówki 30 % 200 g mlecznej czekolady 200 g gorzkiej czekolady 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 500 g malin Dekoracja: masa cukrowa barwniki spożywcze Przygotowanie(...)skórkę” i ewentualną górkę), pokruszyć i przełożyć do miseczki. Następnie biszkopt odwrócić „do góry nogami ” i przekroić na trzy równe części (okruszki można dołożyć do pokruszonego biszkoptu). Krem: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki na kilka

Oryginalny smak
Tartaletki z truskawkowym kremem 183

mojprepisna.pl | Tartaletki z truskawkowym kremem Świetne kruche mini tarty z szybkim kremem na bazie truskawek, mleczka kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki(...)zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia 2 łyżki cukru pudru (lub więcej do smaku, w zależności o słodkości truskawek) Dodatkowo

moj przepis na
Prosty tort śmietankowy z truskawkami 163

masła 3/4 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 jajka 100 ml mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 280 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny+ 4 łyżki zimnej wody   Dodatkowo: 400 g truskawek cukier puder(...)Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do studzenia. Ostudzone przekroić na 2 blaty. W razie potrzeby wierzch górnego blatu przyciąć, by nie było "górki".       Krem śmietankowy: Żelatynę zalać zimną wodą, po czym umieścić na kilka sekund w mikrofalówce, by żelatyna się rozpuściła. Dobrze wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodając

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto "(Nie)typowe jabłuszko" 589

potrafię teraz odnaleźć źródła. Po kilku małym modyfikacjach publikuję przepis na Nastoletnich. Mam nadzieję, że i Tobie zasmakuje. Ciasto składa się z kilku warstw herbatników przełożonych przepysznym, cytrynowym kremem budyniowym, aromatyczną masą jabłkową i delikatną pomarańczową pianką. Mnóstwo smaków nieprawdaż? Nie przejmuj się, one wszystkie naprawdę dobrze ze sobą współpracują. Polecam!     Składniki: (na keksówkę o wymiarach 30x12(...)galaretka pomarańczowa 1 szkl wrzątku   Masa jabłkowa:  700 g jabłek  3/4 szkl wody 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki soku z cytryny 1 galaretka cytrynowa   Krem cytrynowy:  1/2 szkl. soku z cytryny (3-4 cytryny) 1/2 szkl wody 150 g cukru   1 budyń waniliowy  150 g miękkiego masła     Dodatkowo

Nastoletnie Wypiekanie
Tort czekoladowo truskawkowy 307

jeśli do tego jeszcze są słodkie… idealnie! ;) Dziś mam dla Was zatem kolejną propozycję na słodki upominek na Dzień Matki: tort czekoladowo truskawkowy z bitą śmietaną. Żeby krem był bardziej stabilny dodałam do niego serek mascarpone i śmietanFix, można użyć też dowolnej bitej śmietany w proszku jako utrwalacza. Biszkopty piekłam w dwóch niedużych tortownicach o średnicy 18 cm. Składniki(...)biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 (płaskie) łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500-600 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietanFixu lub innego utrwalacza do bitej śmietany +truskawki do dekoracji, białe wytrawne wino na poncz lub dowolna owocowa herbata jeśli tort będą jadły dzieci

Ciastkozercy
Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone) 175

Tort jest przygotowany z ciasta czekoladowego, które jest delikatne w smaku i wilgotne, pachnie czekolad ą , nie jest suche, nie wymaga nasączania ponczem. Krem to miks s erka mascarpone, ricotty i cukru pudru.  Krem nie jest za ciężki, ale delikatny i bardzo kremowy.  Do dekoracji wykorzystałam moje kochane truskawki. Torcik(...)pszennej     200 gr  gorzkiej  czekolady 100 gr masła  100 gr cukru 16 gr proszku do pieczenia 150 ml mleka 4 jaja szczypta soli Krem 500 gr ricotty 250 gr mascarpone 100 gr cukru pudru PRZYGOTOWANIE Ciasto W garnuszku rozpuszczamy czekoladę z masłem, od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy

La grande e la piccola cuoca
Ciasto stracciatella z malinami 177

Czekoladowy biszkopt z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz malinami. Całość posypana startą, mleczną czekoladą. Ciasto nie jest bardzo słodkie. Biszkopt: 5 jajek 200 g cukru 150 g masła 75 g gorzkiej czekolady 50 g kakao 100 g śmietany 18% 4 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 600 ml śmietany(...)wyłożyć papierem. Przelać ciasto i wyrównać. Piec ok. 25 – 30 minut w temperaturze 160ºC (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem). Ciasto ostudzić i przekroić wzdłuż na dwie części. Krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i zmiksować. Krem powinien być dość sztywny. Czekoladę (50 g mlecznej) utrzeć i wymieszać ze kremem. Na blacie wyłożyć krem (3/4 masy) i posypać malinami

Bullio
Tort motocyklisty 193

mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Biszkopt ciemny 7 jajek 120 g mąki tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli Krem ferrero rocher 500 g masła 500 g mascarpone 400 g czekolady gorzkiej 350 g nutelli 250 g mielonych orzechów laskowych 220 g wafelków orzechowych bez polewy Nasączenie 350 ml zaparzonej, mocnej(...)razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Krem Wafelki blendujemy na proszek i odstawiamy. Będą nam potrzebne do przełożenia tortu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy. Nie przerywając ucierania dodajemy powoli czekoladę oraz

Wędrówki po kuchni
Czekoladowe makaroniki 262

Pierwsze w moim życiu makaroniki! Czekoladowe z kremem z nutelli. Delikatne, chrupiące, prawdziwe, przepyszne makaroniki. Jestem z nich tak cholernie dumna, że rozsadza mnie energia od środka! Od teraz nie ma rzeczy niemożliwych dla mnie. Makaroniki przygotowałam na bezie włoskiej. Przepis na bezę włoską pochodzi ze strony www.mojewypieki.com Składniki (na 30-35 makaroników): 50 ml wody(...)białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 35 g kakao 115 g cukru pudru 150 g zmielonych migdałów Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce

Mango Papaja
Ciasto cytrynowo-jagodowe 190

wokół której tworzy się to całe „zamieszanie” jest tort. Tutaj warto jednak zwrócić uwagę, że nie zawsze chodzi o ten tradycyjny, na biszkopcie, przełożonymi kilkoma warstwami super kremu i mega dekoracjami na wierzchu. Obchody imienin taty wypadły akurat w jeden z niewielu moich dni wolny. Po przyjściu z pracy szukałem jakiejś inspiracji na fajne ciasto. Na coś(...)pewno mu zasmakuje. Pamiętałem jak zajadał się babeczkami cytrynowymi, które kiedyś robiłem. Dlatego więc, to właśnie ciasto cytrynowe postanowiłem wziąć na bazę „tortu”. A krem… powstał z tego, co było pod ręką. Przypominam, iż po ponad 12 godzinach pracy w kuchni nie zrobiłem absolutnie żadnych zakupów. W zamrażarce znalazłem jednak jagody i już pomysł był gotowy

Jacob Tastes
Kakaowa tarta z cytrynowym kremem lemon curd 163

Tarty to ciasta dość szybkie i proste w przygotowaniu. Wystarczy sprawdzony przepis na kruche ciasto, dobry krem i gotowa pyszna tarta. Najchętniej przygotowuję ją wiosną i latem, z dodatkiem musów owocowych, czasami z bezą. Kakaowa, słodkawa tarta z dodatkiem kwaskowatego cytrynowego kremu to połączenie idealne. Do tego filiżanka dobrej, mocnej herbaty. Kto spróbuje, ten się zauroczy :) Składniki: ciasto: 1 szklanka(...)mąkę ziemniaczaną. Przy użyciu miksera lub trzepaczki rózgowej wszystko razem połączyć. Ustawić na niewielkim ogniu i cały czas mieszając gotować przez około 2 minuty.  (Trzeba energicznie mieszać, aby krem nie przypalił się. Można go przygotować w kąpieli wodnej, wtedy nie ma obaw o przypalenie, jednak trwa to znacznie dłużej.) Odstawiony z ognia krem można przetrzeć przez sitko, jeśli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciastka/babeczki "grzybki" 180

dużą pomocą, by miała przy okazji fajną zabawę, bo nie ma nic gorszego dla dziecka niż nuuudaaaaa...! Składniki: Ciasto: 4 szkl. mąki pszennej 1 margaryna 200g śmietany 18% Krem budyniowy: 1/2 litra mleka 1/2 szkl. cukru 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 pełne łyżki mąki pszennej 1 cukier wanilinowy Delecta 1 margaryna Dodatkowo: 1 białko mak niebieski kolorowe posypki (użyłam(...)studzimy. Kapelusze smarujemy polewą o smaku mlecznej czekolady (przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu). Posmarowałam nie wszystkie, bo czekoladowe miały wyglądać jak podgrzybki, a te bez polewy jak prawdziwki :D KREM: Z mleka odlewamy pół szklanki i mieszamy w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami i wlewamy zawartość szklanki cały czas mieszając, aby powstał gładki budyń. Studzimy. Margarynę

Kolorowy Przepisownik
Ciasto kokosowy cytrusek z kremem mascarpone 133

Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto – kokosowy cytrusek z kremem mascarpone. Idealna słodkość do kawy lub herbaty. To ciasto kryje w sobie tyle smaków, które odkrywa się z każdym kęsem – słodycz przełamana delikatną cytrynową nutą i kokos, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość, a wszystko uzupełnia pyszny cytrynowy krem z mascarpone. Spróbujcie. Ciasto kokosowy(...)cytrusek z kremem mascarpone 2016-04-13 09:39:38 Write a review Save Recipe Print 855 calories 10 g 275 g 86 g 15 g 48 g 250 g 803 g 8 g 0 g 26 g Nutrition Facts Serving Size 250g Amount Per Serving Calories 855 Calories from Fat 752 % Daily Value * Total Fat 86 g 132 % Saturated

Słodkie okruszki
Tort kokosowy (Torta al cocco) 133

jest kokos, powinien spróbować tego tortu.  Tort jest przepełniony wi ó rkami kokosowymi, które s ą  obecne w cieście, kremie i w dekoracji.  W cieście m ą ka pszenna została zastąpiona wiórkami kokosowymi. Ciasto zyskało na tej zamianie(...)kokosowych  100 gr m ą ki ziemniaczanej 16 gr proszku do pieczenia 200 gr masła (w temperaturze pokojowej) 1 cytryna 6 jaj 2 laski wanilii Krem 4 żółtka 170 gr cukru 40 gr m ą ki pszennej 500 ml mleka 1 cytryna 100 gr wiórków kokosowych Dekoracja 100 gr wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE

La grande e la piccola cuoca
Na Dzień Kobiet - Tort Mimosa (La torta mimosa) 142

wstydliwości .  8 marca Włoszki dostają mimozę w postaci kwiatów, ale również w postaci przepysznego tortu. Tort przygotowany z biszkoptu i kremu pasticcera z dekoracj ą  przypominającą mimozę . Prosty w przygotowaniu, smaczny a przy tym bardzo efektowny. SKŁADNIKI Ciasto 100 gr m ą ki pszennej    100 gr cukru(...)laska wanilii 4 jaja s ó l      Krem 2 żółtka 25 gr cukru 25 gr  m ą ki pszennej    500 ml mleka 1 cytryna PRZYGOTOWANIE Ciasto 1. Zmiksować jaja z cukrem, miąższem z laski wanilii i szczypt ą  soli ok. 3-4 minut. Pod koniec stopniowo dodawać

La grande e la piccola cuoca