krem - 19817 przepisów (strona:103/1322)

Tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym 331

Zapraszam na pyszne tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym. Proste i szybkie w przygotowaniu. Wyglądaj bardzo apetycznie, pięknie pachną, nie można im się oprzeć :). Spód jest kruchy, krem jest waniliowy i ładnie ze sobą je łączy konfitura malinowa. Jedne z moich ulubionych kruchych babeczek. Robiłam już takie w zeszłym roku: Tartaletki z dżemem i kremem waniliowym. Zamiast truskawek możemy użyć(...)innych owoców jagodowych jak maliny, borówki, jagody. Bardzo polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym Składniki na około 9-10 tartaletek o średnicy 10cm: Ciasto: 250g mąki pszennej (użyłam tortowej) 60g cukru pudru 130g schłodzonego masła 1 jajko Krem: 300ml śmietanki kremówki o zawartości

Mała Cukierenka
Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 280

okazji tego święta zawsze robię tort :-) W tym roku nie było inaczej :) Przygotowałam tort, z którego jestem bardzo dumna :) smakował rewelacyjnie, świetnie wyglądał :) Tort składał się z orzechowego ciasta, kremu z dodatkiem cukierków Michałków, a środkowy spód stanowiła pokrojona w plasterki rolada z białym kremem :)  Wszystko świetnie się komponowało i wspaniale smakowało :) Polecam ten tort, jest na prawdę pyszny(...)proszku do pieczenia -8 łyżek wody -8 łyżek oleju -pół łyżeczki kakao dla koloru ROLADA blaszka 25x25 -3 jajka -1 łyżka kakao -3 łyżki cukru -0,5 szkl mąki KREM -1 litr mleka -3 jajka -0,5 szkl cukru -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -2 łyżki mąki -300g masła lub margaryny -250g Michałków zmielonych  PONCZ

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort cappuccino z żywymi kwiatami 224

wafelkową.   Przykrywamy drugim blatem, oprószamy cappuccinem.   Masa cappuccino: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszany fix z cukrem pudrem oraz sypkie cappuccino - miksujemy.   Na wierzch nakładamy krem cappuccino i przykrywamy trzecim dużym blatem.  Krem śmietankowy:  Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem - ubijamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji kremu śmietankowego. Kremem śmietankowym smarujemy(...)wierzch trzeciego blatu biszkoptowego. Na nim układamy mały blat, który smarujemy konfiturą. Na mały blat nakładamy krem śmietankowy i drugi blat biszkoptowy mały. Wierzch smarujemy śmietaną. Boki tortu delikatnie gładzimy kremem śmietanowym.    Dekorujemy kremem i perełkami.   Tort wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wbijamy żywe kwiaty

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tiramisu z mascarpone, bez jajek (Tiramisù con mascarpone, senza uova) 152

temperatura przekracza 30 stopni,  nie chc ę  piec ciast, włączać piekarnika a mamy ochotę na coś słodkiego.  Dziś chciałam Wam przedstawić wersj ę  bez jajek. Krem przygotowałam na bazie serka mascarpone i śmietany, do tego ciasteczka savoiardi, dużo mocnej kawy, kakao do dekoracji i mamy gotowy deser. Jeżeli lubicie tiramisu, zapraszam Was do spróbowania przepisu(...)torcik tiramisu z kremem z ricotty z dużą ilością gorzkiej czekolady .  Smacznego :) **** Il tiramisù, uno dei più famosi dolci italiani, è anche uno dei miei preferiti. E' ideale d'estate quando si ha voglia di qualcosa di appagante ma la temperatura supera i 30 gradi e non si ha voglia di accendere il forno.  Oggi vorrei presentarVi

La grande e la piccola cuoca
Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków 250

ciemnego kakao bez cukru 180-200g jasnego brązowego cukru 2 duże jajka 2 łyżki oleju 100ml maślanki lub jogurtu naturalnego Do nasączenia: około 1/2 szklanki delikatnie posłodzonej kawy Krem: 300ml śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g lub pasta waniliowa 1 fix do śmietany (niekoniecznie(...)powstawanie jednolita masa trzymamy jeszcze polewę na małym ogniu przez około 30-60 sekund. Następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia na około 10 minut (w międzyczasie przygotujemy krem). Krem: 7. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem (fixem; z fixem krem będzie bardziej zbity) i wanilią. Dodać serek mascarpone, wymieszać mikserem. Krem przełożyć do foliowego woreczka

Mała Cukierenka
Owsiane koszyczki z truskawkowym kremem 179

biegu potrzeba nam też tego jednego dnia, by naprawdę celebrować ten czas jeszcze mocniej i bardziej. Od kilku dni myślałam dość intensywnie o takich lekkich, leciutkich babeczkach z delikatnym kremem i owocami, które przywodzą na myśl ciepłe wspomnienie wakacji.  Używając sprawdzonego przepisu na owsiany spód, stworzyłam podstawy do moich babeczek. Wypełniłam je kremem z twarożku, niewielkiej ilości kaszy jaglanej(...)odżywki białkowej o smaku... lodów truskawkowych! I chociaż nie przepadam za smakiem odzywki, to ta wyjątkowo mi zasmakowała! Dzięki niej mój krem wyszedł niezwykle pyszny i lekki. Nie potrzebowałam nawet dodatku cukru do zrobienia tych babeczek. 😉 Muszę przyznać, że jestem baaardzo zadowolona i usatysfakcjonowana z tego małego, kulinarnego eksperymentu. Owsiane spody z lekkim, słodkim kremem o smaku prawdziwych lodów truskawkowych

Kuchnia Ellie
Charlotte malinowa 1118

wymaga pieczenia, wprost nie może się nie udać. Przygotowanie Charlotte zajmuje około 15 minut. Wystarczy umiejętnie ułożyć biszkopty, ubić kremówkę i wymieszać z owocowym musem. Reszta to oczekiwanie, aż krem stężeje. Ale na pocieszenie powiem Wam, że nawet to nie trwa długoa, bo zimna kremówka bardzo szybko się wiąże i już nawet po godzinie możemy się cieszyć tym wspaniałym deserem(...)Przygotowanie Charlotte z malinami gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy! Ten pyszny deser z pewnością będzie idealnym prezentem. ;) * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 18-20 cm Krem malinowy: 300 g malin* 500 ml śmietany kremówki 36% 200 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 4 płaskie łyżeczki żelatyny Malinowa galaretka: 200 g malin* 2 łyzki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny

Food Square
Najmodniejszy tort urodzinowy - unicorn 463

suchy, znaczy że biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie). Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki. Krem na bazie bezy szwajcarskiej  ( do posmarowania tortu z wierzchu) 460 g masła miękkiego i pokrojonego w kosteczkę 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Odrobina(...)barwnika niebieskiego (użyłam blue sky wiltona) Zobaczcie na  filmie  jak poradzić sobie z kremem.  Białka umieścić w misce, roztrzepać ze szczyptą soli.  Dodać cukier i mieszać w kąpieli wodnej (ustawiamy miskę na garnku z gotującą się lekko wodą, uważając aby dno garnka nie dotykało wrzącej wody)  Mieszać aż cukier się całkowicie rozpuści (łatwo sprawdzić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Piątki z piłką. Dwa 200

rumowy z truskawkami: 500 g sera ricotta 225 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki rumu 6 listków żelatyny 50 ml mleka 400 g truskawek krem maślany: 125 g miękkiego masła 500 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki mleka dekoracja: marcepan plastyczny czarny i zielony barwnik spożywczy w paście Czekoladę(...)Mleko zagotować, zdjąć garnuszek z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Dodać do serka, zmiksować. Dodać rum, połączyć. Kremówkę ubić na pół sztywno, delikatnie wmieszać łyżką do kremu. Truskawki umyć, osuszyć, odciąć szypułki i pokroić na ćwiartki. Dodać do kremu, połączyć. 1/3 kremu wyłożyć do miski, przykryć ciastem. Następnie znów wyłożyć krem, później ciasto, resztę kremu i przykryć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowy z orzechami na Światowy Dzień Pieczenia z Kasią 156

tortownice o średnicy 26 cm: ciasto: 150 g gorzkiej czekolady 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 150 g kostki do pieczenia Kasia 1/2 laski wanilii 130 g mąki krem: 300 g gorzkiej czekolady 200 g czekolady mlecznej 250 ml słodkiej śmietanki 1 pomarańcza 150 g kostki do pieczenia Kasia 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka włoskich orzechów dodatkowo(...)przesianą mąkę. Na końcu dodać pianę z białek i wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 50 minut. Dobrze wystudzić bez wyjmowania z formy. Krem: Pomarańczę wyszorować i sparzyć. Zetrzeć z niej skórkę, sok wycisnąć. Śmietankę podgrzać w garnuszku, rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Dodać skórkę z pomarańczy i wystudzić. Kostkę do pieczenia Kasia zmiksować

Codzienna kuchnia niecodzienna
RAFAELLO NA BISZKOPCIE 229

Rafaello na biszkopcie to ciasto idealne dla wszystkich tych, którzy lubią kokos. Puszysty lekki biszkopt, krem budyniowy i kokos. Ciasto jest tak pyszne, że po zjedzeniu jednego kawałka ma się ochotę sięgnąć po więcej. Przepisów na rafaello jest sporo, jednak ja od lat korzystam z tego jednego sprawdzonego i nigdy się nie zawiodłam. Rafaello przygotowałam dla swojego męża i córeczki(...)ciągle mieszając ugotować budyń. Odstawić do wystudzenia. W misce utrzeć kostkę do pieczenia Kasia na gładką masę, kolejno dodawać stopniowo przestudzony budyń, tak by wszystko się dobrze połączyło. Krem budyniowy podzielić na 2 części (w proporcja 1/3 i druga 2/3 kremu). Do większej części kremu dodać 4 łyżki kokosu, wymieszać. Na pierwszy płat biszkoptu wyłożyć krem budyniowy z kokosem, zakryć

Zrób to smacznie
Pani Walewska 215

miejcie mi za złe mojej nieobecności.  Na przeprosiny mam dla Was przepyszne ciasto, które większość z Was pewnie zna. Pani Walewska tudzież Pychotka to klasyka ciast z kremem. Kruche blaty z dżemem porzeczkowym i bezą i aksamitnym kremem. To musi smakować. I smakuje. Ja skorzystałam z przepisu stąd (klik) ale krem zrobiłam po swojemu. I moja rada - nie trzymajcie(...)kwaśnej śmietany 18% Beza: 6 białek szczypta soli 1,5 szklanki cukru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki  100 g płatków migdałowych Krem: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe 6 łyżek cukru 200 g masła Ciasto: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło i posiekać szybko nożem. Dodać żółtka, cukier, sól, śmietanę

My simple kitchen
Tort o smaku rumu i cytryny 175

Torcik na szybko.Też pewnie czasem tak macie, że  mało czasu a jednak chce się coś słodkiego zjeść.Bardzo prostym rozwiązaniem są gotowe kremy do tortów. Dziś u mnie taki mini  torcik na szybko tortownica 17 cm. Krem smaczny, oczywiście to nie śmietana ale smakoszy na krem też jest dużo. Musiał smakować skoro zjedli go moi milusińscy. Składniki(...)biszkopt : 3 jaja L mąka pszenna 2 łyżki mąka ziemniaczana 1.1/2  łyżki cukier 1 łyżka Dodatkowo: krem to tortów rumowy Cykoria 1 szt mleko ( jest podane na opakowaniu) czekoladowe dmuchane kuleczki do dekoracji czekolada rureczki do dekoracji  rękaw cukierniczy z końcówką gwiazdka do dekoracji tortu Poncz cytrynowy: sok z cytryny 100 ml przegotowanej wody cukier

Różowa kuchnia
delikatne ciasto a la raffaello 308

blaszki (ok. 21×25 cm) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki (min. 30 %) 250 g serka mascarpone 100 g czekolady białej 3 łyżki cukru pudru 150 g wiórek kokosowych wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej a następnie odstawiamy(...)przestudzenia. Serek rozmiksowujemy, dodajemy przestudzoną czekoladę oraz wiórka i miksujemy. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i dodajemy do kremu, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników. Odkładamy ok. 3 łyżki kremu na posmarowanie wierzchu ciasta. dodatkowo: ok. 125 ml ponczu (np. likier kokosowy lub sok z cytryny+troszkę cukru wymieszany z wodą – proporcje wg uznania

Domowy Smak Jedzenia