krem - 19817 przepisów (strona:100/1322)

Las w słoiku z biszkoptem szpinakowym 88

Chyba każdy zna kultowe, efektowne ciasto szpinakowe Runo Leśne, nazywane też niekiedy Leśnym Mchem. Spektakularne ciasto z biszkoptem szpinakowym przełożonym kremem śmietankowym, udekorowane pestkami granatu. Inspirując się szpinakowym ciastem, postanowiłam stworzyć deser w pucharku – nazwałam go Las w Słoiku. Nazwa deseru idealnie odzwierciedla deserek, możesz przygotować go w ozdobnych słoikach. Możesz stworzyć 4 większe porcje deseru lub więcej mniejszych(...)Deser Kuchnia: Polska Trudność: Ławe Ilość 4 desery Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 350 kcal Deser Las w słoiku inspirowany Runem Leśnym – słynnym ciastem szpinakowym z kremem śmietankowym i granatem. Ciasto w słoiku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: BISZKOPT SZPINAKOWY 2 duże jajka szczypta soli 80 g cukru drobnego, do wypieków 40 g mąki pszennej tortowej 1 płaska

ProstePesto.pl
Deser z musem kajmakowym i jagodami 135

Walentynki, święta czy uroczyste kolacje. Przygotowuje się go bardzo szybko, a smakuje tak, jakbyśmy spędzili pół dnia w kuchni. Puszysty mus kajmakowy idealnie uzupełnia się z nieco mniej słodkim kremem wiśniowym na bazie mascarpone i soczystymi jagodami . Całość uzupełniają kakaowe herbatniki . Po prostu niebo w gębie! Szybki deser w pucharku Niezapowiedziani goście, romantyczna kolacja walentynkowa czy po prostu potrzeba czegoś(...)jakże pyszna rozpusta. Głównymi bohaterami są tu śmietana kremówka i ser mascarpone . Kremówka jest jednym ze składników musu kajmakowego, natomiast mascarpone pojawia się zarówno w musie jak i w kremie wiśniowym. Jak więc widzicie, mając w planach podanie tego deseru, można pomyśleć o nieco mniejszej porcji obiadu, bo bilans kaloryczny i tak będzie się zgadzał 😉 Mus kajmakowy Żeby przyspieszyć przygotowanie

Na-talerzu.pl
CIASTO BIAŁA DAMA Z BRZOSKWINIAMI 105

Przepis na ciasto biała dama z brzoskwiniami , serkiem philadelphia i kokosem. Ciasto jest na biszkopcie, przełożone kremem z brzoskwiniami i posypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest delikatne w smaku. Brzoskwinie nadają mu świeżości, a serek philadelphia dodaje fajnego i wyrazistego akcentu. Jak zrobić takie ciasto biala dama pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative(...)Biszkopt:  jajka (6 szt.rozmiaru L) cukier (3/4 szkl. = 170 g) mąka tortowa (3/4 szkl. = 110 g) mąka ziemniaczana (1/4 szkl. = 40 g) aromat pomarańczowy (2 łyżeczki) sól (szczypta) Krem: śmietanka kremówka   35% (400 ml.) serek philadelphia (400 g) serek waniliowo - ciasteczkowy typu danio (150 g) * może być waniliowy  cukier puder (8 łyżek kopiastych) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca

RITA food channel
Number cake – prosty i efektowny torcik urodzinowy 96

wykonaniu i bardzo efektowny torcik urodzinowy. Wykonanie ciasta jest dość czasochłonne, ale możemy sobie prace trochę rozłożyć w czasie. Kruche blaty spokojnie można upiec dzień wcześniej, natomiast przełożenie kremem powinno nastąpić rano w dzień podania, ponieważ ciasto musi mieć czas, aby zmięknąć. Torcik dekorujemy dopiero przed podaniem, gdyż krem śmietankowy może rozpuścić nam np beziki czy makaroniki. Jeżeli do dekoracji(...)wkładamy blachę z ciastem i natychmiast zmniejszamy temperaturę do 180’C . Cyfry pieczemy kolejno, z termoobiegiem przez około 12-15 minut , do zrumienienia. Po upieczeniu odkładamy do wystudzenia *** *** Krem śmietankowy: Wszystkie składniki przekładamy do misy miksera i ubijamy, aż otrzymamy gęsty, jednolity krem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z dużą, okrągłą tylką i wyciskamy raz przy razie na pierwszy

Blog z Apetytem
Ciasto Morze Czarne 129

Bardzo smaczne i efektowne ciasto Morze Czarne to idealna propozycja na każde spotkanie. Ciemny czekoladowy biszkopt w połączeniu z mocno czekoladowym kremem i przełamany malinową frużeliną? Po prostu niebo w gębie. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warte wykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)zależności od piekarnika, najlepiej wykonać test drewnianym patyczkiem – gdy jest suchy biszkopt jest gotowy). Gotowe ciasto studzę, a następnie przekrawam na dwa równe blaty. Blaty nasączam posłodzoną herbatą. Krem czekoladowy: opakowanie serka mascarpone 250 g szklanka śmietanki 30% 150 g kremu czekoladowego (użyłam Bakoma) 100 g czekolady gorzkiej Krem czekoladowy Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej (kruszę ją do metalowej

Ania gotuje
Ciasto leśny mech na dużą blachę 682

temperaturze pokojowej 450 g mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki krupczatki 4 całe jajka 1 i 1/3 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem Składniki do zrobienia krem powinny być schłodzone w lodówce. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany 30 – 36 % (śmietanki kremówki) 3/4 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 szklanki jagód(...)ciasta odcinam 1cm. Ostudzony przekrajam wzdłuż na 3/4 wysokości. Ciasto wyrasta z górkę, którą po prostu ścinam. Zarówno jedno-centymetrowe skrawki jak i górę ciasta kruszę. Krok 5. Przygotowuję krem. Krem przygotowuję oczywiście w trakcie studzenia biszkoptu. Do miski wlewam 500 ml śmietanki kremówki, dodaję 500 g serka mascarpone i ubijam za pomocą miksera na średnich obrotach, aż będzie sztywna

Ania gotuje
Ciasto warstwowe z kremem sezamowym (bez glutenu, bez laktozy i cukru białego) 114

sody -3 łyżki wody Budyń waniliowy -400ml mleka kokosowego (min. 82-5% kokosa) -200ml mleka roślinnego (np. ryżowe) -2x40g budyń z wanilią -100g ksylitolu Nutura Krem budyniowy -ok 230g tahini Nutura -ok 200ml mleka kokosowego (min. 82-5% kokosa)  -budyń (zrobiony ten wyżej) Dodatkowo -ok 1/2 szkl ciepłej wody + sok z 1/2 cytryny (do nasączania(...)blatów . 7. Blaty piec osobno po kolei w 160’C ok 10 minut. Blat ma być przyrumieniony, może być miękki ale po wystudzeniu nieco stwardnieje. BUDYŃ WANILIOWY I KREM BUDYNOWY 1. Ksylitol i 400ml mleka kokosowego zagotować w garnku. 2. 200ml mleka roślinnego i budynie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania

Candy Pandas
Krem Russel 105

Dzisiaj polecam krem russel- czyli krem maślany , który możemy użyć do dekorowania i przekładania tortów, ciast tortowych oraz rolad. Składniki: 250 g masła 2 jajka 110g cukru 10 g cukru wanilinowego Jaja ubić z cukrem w kąpieli wodnej, (miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą), tak aby masa zwiększyła swoja objętość 2-3 krotnie. Masło utrzeć na pulchną masę(...)ucierając tłuszcz dodawać partiami przestudzona masę jajeczna i ubijać , aż powstanie pulchny kem. Gotowy krem możemy barwić barwnikami, kakao, lub roztopioną czekoladą ale nie gorącą. Do białego kremu można dodać ulubiony likier lub mocny napar kawowy. Artykuł Krem Russel pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Tartaletki orzechowe z likierem 97

bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 12 sztuk Ciasto: 160g mąki 100g masła 82% 60g drobno zmielonych orzechów laskowych 30g cukru pudru 1 żółtko Szczypta soli   Krem czekoladowy: 150ml słodkiej śmietanki 30% 1230g czekolady deserowej (60% kakao)  Garść orzechów laskowych Krem z likierem "Słony karmel" 100g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50ml likieru "Słony karmel" Dodatkowo(...)złoty kolor, ok 18 minut (jeśli mamy listki, to te pieczemy znacznie krócej, ok 10-12 minut). Upieczone babeczki, po ok 5 minutach wyciągamy ostrożnie z foremek i studzimy. Krem czekoladowy:  Orzechy prażymy na suchej patelni. Gorące przekładamy na bawełnianą ściereczkę i dokładnie owijamy. Po upływie ok 5 minut odwijamy i ściągamy łupki. Śmietankę podgrzewamy, dodajemy do niej posiekaną

Kuchnia w czekoladzie
Cytrynowy tort bezglutenowy „Lemoniada” 93

przypadku nie jest to konieczne, bo sam tort jest kwaskowaty. Jest to więc dobra opcja również dla tych dzieci, które preferują tort bez owoców . W przepisie wykorzystałam bezglutenowy krem z mascarpone i bitą śmietaną, który u nas zawsze się sprawdza. Jeśli jednak szukasz pomysłu na krem bez laktozy, sprawdź TEN PRZEPIS . Bezglutenowy tort „Lemoniada” zrobiłam na bazie biszkoptu(...)wyśmienicie i w mojej ocenie niczym nie odbiega w smaku od tego klasycznego, na mące pszennej. Wierzch tortu ozdobiłam mini piankami marshmallow oraz białą czekoladą, którą również umieściłam w kremie, w jednej warstwie. Bardzo dobrze wkomponowały się w smak tortu. BEZGLUTENOWY TORT CYTRYNOWY „LEMONIADA” Składniki: na biszkopt bezglutenowy: 4 jajka 2 łyżki mąki ryżowej

Wiszniówka
Sernik pszczółka z nasionami chia 136

oglądania.    Subskrybuj kanał RITA creativ e a nie ominą Cię nowe przepisy.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK PSZCZÓŁKA Z NASIONAMI CHIA SKŁADNIKI: Spód: sucharki (170 g) krem czekoladowy typu nutella (250 g) Krem: mascarpone (500 g) śmietanka kremówka 36% (500 ml.) mleko (1 szkl.) nasiona chia (40 g) żelatyna sypka (3 łyżki) cukier puder (6 łyżek kopiastych(...)szklanka 250 ml. miarka kuchenna   waga kuchenna   folia bąbelkowa   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Spód . Sucharki rozdrabniamy w malakserze na piasek i łączymy z kremem czekoladowym. Wykładamy na dno tortownicy.  2.) Krem . Do pół szklanki mleka wsypujemy nasiona Chia, dobrze mieszamy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników.  Do miseczki wsypujemy 3 łyżki

RITA food channel
Karpatka Kinder Bueno (bez glutenu, laktozy i białego cukru) 133

Ciasto parzone (składniki na jeden blat, zrobić dwa) -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -40g mąki kukurydzianej -4 duże jajka Krem „Bueno” -600ml mleka kokosowego* -40g budyń czekoladowy -40g skrobi ziemniaczanej -170-200g ksylitolu -300g pasty z orzechów laskowych Nutura -ok 6 łyżek śmietany kokosowej** -szczypta(...)soli *u nas Real Thai 85% kokosa – czarny kartonik lub puszka Uwaga: nie może być zwykłe mleko krowie, krem nie zastygnie! **stałej części z puszki mleka kokosowego z Lidla, puszkę schłodzić w kilka godzin w lodówce Dodatkowo -orzechy laskowe Nutura -kilka kostek deserowej czekolady -tabliczka „mlecznej” wegańskiej (lub zwykłej) CIASTO PARZONE 1. Wodę i olej umieścić w garnuszku i zagotować

Candy Pandas
Beza pavlova z lemon curd i owocami 168

300g drobnego cukru 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki soku z cytryny Lemon curd: 4 żółtka (ok 80g) 150g cukru 70ml soku z cytryn Szczypta soli 55g masła Krem: 200g śmietany 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Owoce (truskawki), mięta, cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania : Białka ubijamy na wolnych obrotach, dodajemy szczyptę soli gdy się spienią(...)Dodajemy sok z cytryny i szczyptę soli. Mieszamy i przekładamy nad zagotowany wcześniej garnek z wrzątkiem. Zmniejszamy ogień do minimum i cały czas mieszając czekamy k 15 minut aż krem zacznie gęstnieć. Wyłączamy palnik i stopniowo „wkręcamy” masło. Gotowy krem przykrywamy folią spożywczą tak, by przylegała do jego powierzchni (jeśli chcemy go użyć tego samego dnia) lub przekładamy do słoiczka

Kuchnia w czekoladzie