Cześć! Dziś pragnę Wam zaprezentować proste i szybkie wafelki. Zwykły piszinger oblany czekoladą w posypce z płatków Fitella całkowicie odmienią Wasze spojrzenie na andruty. Tą słodką
Pora coś zjeśćZupy odgrywają istotną rolę w trakcie stosowania diety dr Dąbrowskiej, szczególnie gdy mamy ochotę na coś gorącego. Ja z reguły robiłam gęste zupy kremy, które przygotowywałam na bazie wegańskiego wywaru warzywnego , ale czasami mieliśmy ochotę na coś innego i tak powstał wegański rosół z makaronem z marchewki. Jest idealny na rozgrzewkę i na prawdę doskonale smakuje. Na blogu znajdziecie(...)Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego 2 pory 1 marchewka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Wywar wlewamy do garnka. Pory oczyszczamy, białą część kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy do garnka. Zieloną część wkładamy do wywaru w całości, później po ugotowaniu
Kulinarne przygody Gatityprezentowanym cieście są jedynie miłym akcentem, bo główną rolę grają tutaj: czekoladowe Creme Ole i truskawki w syropie. Ciasto jest smaczne, lekkie. Szkoda tylko, że nie spotkałam do tej pory w naszych sklepach "Creme Ole" Dr Oetker'a:( Tym razem Creme zakupiłam w Czechach:) Biszkopt: 4 jajka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 3/4 szklanki mąki pszennej; 2 łyżki kakao(...)Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i piec w temperaturze 175 o C około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i delikatnie nasączyć, np. kompotem z truskawek. Krem: 2 opakowania 'Creme Ole' czekoladowego; 1 puszka truskawek w syropie (410g); 250 ml śmietany 30% lub 36%; 1 opakowanie śmietany "Śnieżka" lub 2 opakowania "Śmietan-Fix"; 1 czubata łyżka żelatyny
In my kitchenmlekiem dodaj masło i wlej masę, od tej pory ciągle mieszaj masę tzw. rózgą -trzepaczką. Masa wraz ze stopniem gotowania się będzie gęstnieć, dzięki ciągłemu mieszaniu nie zrobią się żadne grudki. Masa jest kremowa i gęsta. Tortownicę wysmaruj masłem, wylep dno ciastem wyjętym bezpośrednio z lodówki. Wyłóż gorący krem budyniowy. Na krem budyniowy wykładamy dżem porzeczkowy u mnie
SMYKWKUCHNISzparagi są wspaniałe, uwielbiam ich smak. Przepis na zupę z thermomix na dole. Do garnka wlać wodę, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchew, seler naciowy
Kuchnia Pokoleńpowyżej) Śmietanę ubijamy ze Śnieżką na sztywno i mieszamy z kremem orzechowym. Smarujemy wierzch i boki ciasta. Od góry możemy przyozdobić połówkami orzechów. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder ManufactureZupa krem marchewkowy z pomarańczą... Kremowa, gęsta zupa o intensywnie pomrańczowym kolorze. Z dużą ilością marchewki i soku z pomarańczy. Zabielona słodką śmietanką, doprawiona chili. Oprószona koperkiem i startą skórką pomarańczową. Pycha! Składniki: 1 kg marchwi; 2 średnie pietruszki; Biała część pora; Sok wyciśnięty z 3 średnich pomarańczy; Skórka starta z 1 pomarańczy; Płaska łyżeczka chili
Gospodyni Miejskaprzez gęste sito, pozbywając się szumowin i przypraw) wywar z kostką rosołową. Całość gotujemy na malutkim gazie, pod przykryciem, do miękkości warzyw. Warzywa już miękkie, zupa powoli sobie pyrka, pora ją zabielić, zagęścić i doprawić. Na patelni rozpuszczamy masło. Wsypujemy do niego mąkę i energicznie mieszając pozbywamy się jakichkolwiek grudek, następnie smażymy przez minutę, dwie, jasną zasmażkę. Rozprowadzamy(...)krem z kury’, na pewno ta zupa to coś dla Was. Jest nieporównywalnie zdrowsza i o wiele bardziej treściwa niż jej sproszkowany odpowiednik. Porcja z przepisu to zupa na 2-3 dni dla 2-3 dorosłych osób. Przy odgrzewaniu tylko zyskuje na smaku. SKŁADNIKI ok. 1kg podudzi z kurczaka 2 średnie pietruszki 2 średnie marchewki biała część średniego pora
Karo in the KitchenWiosenna zielona zupa ze szpinakiem jest prosta i ekspresowa w przygotowaniu. Takie dania ratują mnie, gdy nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu :) 2 cienkie
Mienta blogZ tej porcji wyjdą dwie rolady lub jedna duża. Idealne jako dodatek do zupy krem lub jako danie na kolację. Jeśli podacie na kolację to idealnie
Kuchnia Pokoleńkremem z bitej śmietany. O takich babeczkach pomyślałam, kiedy moi rodzice opowiedzieli mi o swoich pierwszych randkach. Podobano za czasów studenckich, w każdy czwartek, po zajęciach spotykali się na ławeczce przed mała cukiernią. Ze wszystkich smakołyków serwowanych w cukierni najbardziej przypadły im do gustu właśnie babeczki. Stały się one dla nich taką tradycją. Ich smak zależał od pory roku(...)180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek 1. Mąkę przesiać i wymieszać
Mała Cukierenkakremem z bitej śmietany. O takich babeczkach pomyślałam, kiedy moi rodzice opowiedzieli mi o swoich pierwszych randkach. Podobano za czasów studenckich, w każdy czwartek, po zajęciach spotykali się na ławeczce przed mała cukiernią. Ze wszystkich smakołyków serwowanych w cukierni najbardziej przypadły im do gustu właśnie babeczki. Stały się one dla nich taką tradycją. Ich smak zależał od pory roku(...)180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek 1. Mąkę przesiać i wymieszać
Mała Cukierenkakremem z bitej śmietany. O takich babeczkach pomyślałam, kiedy moi rodzice opowiedzieli mi o swoich pierwszych randkach. Podobano za czasów studenckich, w każdy czwartek, po zajęciach spotykali się na ławeczce przed mała cukiernią. Ze wszystkich smakołyków serwowanych w cukierni najbardziej przypadły im do gustu właśnie babeczki. Stały się one dla nich taką tradycją. Ich smak zależał od pory roku(...)180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek 1. Mąkę przesiać i wymieszać
Mała Cukierenkachyba najbardziej uroczy deser, jaki do tej pory przygotowałam :) Zachwyca nie tylko wyglądem ale i delikatnym smakiem nadzienia i wielością tekstur; od kremowego wnętrza, poprzez strzelające sokiem, jędrne borówki, aż po chrupiące kawałeczki ciastek. Takie doniczki możecie wypełnić także nadzieniami według własnych upodobań, ważne, aby były na zimno...krem budyniowy i maliny? Wanilia z truskawkami? A może biała czekolada
Kuchnia w Słońcu Skąpana