krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:69/372)

Rolada bezowa z białą czekoladą. 127

rolada z kremem i świeżymi owocami, zimna z lodówki, w upalny dzień... już mi ślinka cieknie :) No dobra koniec marzeń, do lata jeszcze chwila :) Roladę zrobiłam z kremem ze śmietanki i mascarpone, z kawałkami białej czekolady. Od razu mówię, że rolada nie jest chrupka jak typowa beza. Jest raczej, jak delikatna pianka, lekko chrupiąca z wierzchu. Nie można jej wysuszyć(...)białka, to już wiecie co z nich zrobić :) Składniki: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Krem: 250 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady Dodatkowo: cukier puder Wykonanie: Czekoladę drobno pokroić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie, po woli wsypywać cukier, cały czas ubijając

Agusiowe smakołyki
Babeczki z kremem jagodowym 192

koktajle, desery, ciasta i inne słodkości. Dzisiejsze babeczki uwiodą nie tylko smakiem, ale również wyglądem, Piękny krem w kolorze jagodowym na pewno skusi łasuchów. Babeczki najprostsze, ucierane, krem z frużeliny i serka mascarpone również jest prosty w przygotowaniu. Polecam! Przepis z Moich Wypieków . Babeczki z kremem jagodowym Składniki na 20 sztuk: Na frużelinę jagodową: 250g świeżych lub mrożonych jagód pół(...)muffin wykładamy papilotkami, do każdej papilotki wkładamy ciasto do wysokości 3/4 foremki. Babeczki pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Krem jagodowy: frużelinę miksujemy z serkiem mascarpone, masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Babeczki z kremem chałwowym (3 składnikowym) 123

razu widać i czuć, ach ten smak…)Ich mottem jest „nie ilość tylko jakość …” Składniki: Na krem chałwowy: 100 g kakaowej chałwy – polecam chałwę TAK FOODS pół szklanki zimnej śmietany 30% 125 g mascarpone (z lodówki) Dodatkowo: kruche spody z tego przepisu (klik) –  u mnie(...)połowy porcji, dowolne ozdoby: u mnie słodki maczek i jadalne płatki róż. Przygotowanie: Chałwę rozkruszamy w rękach do miski, dodajemy mascarpone i powoli dolewamy zimną śmietankę. Składniki energicznie mieszamy ręczną trzepaczką, aż do uzyskania konsystencji gęstego kremu. Składniki też można zmiksować na wolnych obrotach miksera. Krem nakładamy do kruchych spodów, dowolnie zdobimy i podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Torciki bezowe z owocami lata 188

Zamiast jednej, dużej bezy pieczemy kilkanaście malutkich. Ma to swoje zalety: nie trzeba nic kroić (czasem zgrabne przekrojenie bezy nie jest łatwe), a deserki prezentują się wykwintnie. Krem śmietanowy przygotowuję z dodatkiem mascarpone, dzięki czemu jest bardziej zwarty, a całość osypuję sezonowymi owocami. Pychotki! :) Składniki Bezy 6 białek w temp. pokojowej szczypta soli 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków(...)masę na środek przygotowanych okręgów i formować bezy. Piec przez 1 godzinę 15 min., następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy w zamkniętym piekarniku przez kolejne 30 min. Wystudzić. Krem 150 g mascarpone 350 ml śmietanki 36% 1-2 łyżki cukru pudru, do smaku + owoce (truskawki, borówki, co lubicie) Mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera i ubić na sztywno

Słodkie inspiracje
Makaroniki serduszka 196

Składniki: 50 g białek 45 g cukru 65 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) + odrobina czerwonego barwnika spożywczego w żelu lub proszku Składniki na krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę(...)niż zazwyczaj. Gotowe makaroniki powinny mieć na górze „skorupkę” czyli chrupiącą warstwę i falbankę na dole. Upieczone makaroniki odstawiamy do przestudzenia. Krem przygotowujemy ubijając krótko kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem. Przekładamy krem do worka z ozdobną końcówką. Parujemy ciasteczka według rozmiaru, wyciskamy krem na co drugą połówkę i sklejamy. Gotowe makaroniki podajemy od razu lub wkładamy do szczelnie zamykanego

Ciastkozercy
Szybka tarta kinder bueno 166

pomijać żadnego ze składników, ani nie zamieniać go na inny. Bo o ile w przypadku spodu możecie użyć dowolnych ciasteczek lub też przygotować inną wersję spodu, tak w przypadku kremu masła z orzechów laskowych nie zamieniajcie na inne, bo to już nie będzie to samo. Biała czekolada też jest tutaj z ważnego powodu, więc jeśli chcecie, możecie zmniejszyć jej ilość(...)odstaw ją do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawaj stopniowo serek mascarpone. Następnie dodaj masło z orzechów laskowych, erytrol oraz rozpuszczoną białą czekoladę. Całość bardzo dokładnie i delikatnie wymieszaj. Krem wyłóż na schłodzony spód ciasta, rozprowadź go równomiernie po całej jego powierzchni. Ciasto udekoruj batonikami oraz startą gorzką czekoladą. Gotowe wstaw

365 dni dookoła kuchni
Renifery Świętego Mikołaja, czyli babeczki korzenno-miodowe z puszystym kremem 159

Dzieciaki miały z nich ogromną frajdę! Inspiracją dla dekoracji były Rudolfy z bloga  Moje Wypieki . Moje reniferki są zrobione z korzenno-miodowych babeczek i kremu z bitej śmietany i serka mascarpone. Czerwony nosek to kandyzowane wiśnie, rogi to kawałki precelków, a cukrowe oczy kupiłam w sklepie internetowym Tortownia. Składniki na 25 babeczek na ciasto: 1 szklanka miodu 1 szklanka(...)Kiedy będzie już gęsta dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać dalej, aż zrobi się sztywna. Następnie wlewamy powoli sok z cytryny, cały czas miksując dodajemy po łyżce serka mascarpone. Powstanie gęsty krem. Gotową masę nakładać na wystudzone babeczki - technika dowolna. Dekorujemy jak na zdjęciu... Gotowe babeczki pysznie smakują z mocną czarną herbatą

Kulinarne Inspiracje
Runo leśne czy leśny mech a może arbuz? 180

właśnie arbuza. I całkiem nieźle mu to wychodzi. :) Przepis na Runo Leśne znajdziecie tutaj: Runo Leśne - klik.   W deserze zamieniłam krem na bazie kremówki na mieszany (mascarpone+kremówka). Przepis na krem podawałam już przy okazji muffin, abyście jednak nie musieli klikać na różne linki, podaję poniżej: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki(...)sztywno, zmniejsz obroty miksera i dodaj do kremówki serek mascarpone oraz galaretkę. Miksuj tylko do połączenia się składników. Jeśli chcesz, aby Twoja galaretka miała bardziej intensywny kolor, dodaj do całości odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Aby uzyskać jaśniejszą barwę ciasta wystarczy zmniejszyć w przepisie ilość szpinaku do 200 gramów. Środkowa warstwa kremu jest biała (nie zawiera galaretki). Proponuję także nie dodawać

Garniec Magalie
Rurki z kremem pomarańczowo-dyniowym 164

skórki, zblendować i przełożyć do słoika. Takie puree przechowujemy w lodówce i wykorzystujemy w ciągu 2 tygodni. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do zup, sosów, kluseczek, kremów, ciast itp. Krem, który przygotowałam do tych rurek wyszedł naprawdę bardzo dobry i można użyć go również do ciast na zimno, biszkoptów czy innych deserów. Na pewno ten smak mile zaskoczy Waszych bliskich(...)łyżki puree z dyni 1 małe jajko 3 łyżki cukru + 0,5 łyżeczki cynamonu do posypania masło do nasmarowania foremek Przygotowanie: Krem: Galaretkę rozmieszać w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia. Kiedy galaretka zaczyna tężeć, ubić śmietankę, dodać mascarpone, puree z dyni, galaretkę i jeszcze chwilę zmiksować. Odstawić do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie przygotować rurki. Rurki: Schłodzone ciasto

Ze smakiem i z pasją
Tort malinowo-miętowy 87

przesianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia tortownica 20 cm Krem malinowy śmietanka 36 % 400 g 1 serek mascarpone 300 g 200 g malin 3/4 szklanki cukru Krem miętowy śmietanka 36% 250g serek mascarpone 250g kilkanaście listków mięty ( taka garstka jak nasza ręka) 1/4 szklanki cukru Poncz 300 ml gorącej wody sok z 1 cytryny cukier do smaku Tynkowanie tortu(...)krem wzmocnić 2 łyżeczkami żelatyny. Żelatynę dodać do kremu na koniec, wcześniej ją namoczyć. Krem miętowy Kilkanaście listków rozdrobnić blenderem( oberwać je z łodyżek do ozdoby boków tortu) z łyżką gorącej wody. Sok przecedzić przez sitko. Śmietankę z listkami mięty przelać przez sitko do misy miksera. Mięte wyrzucić. Dodać cukier ubić na sztywno. Kiedy jest sztywna dodać serek mascarpone

gotuj ze mną
Kokosowe babeczki z budyniem i malinowym kremem 149

może poza tymi, którzy nie cierpią wiórków kokosowych ( są one dodatkiem do ciasta ) ;) Środek każdej babeczki skrywa budyń waniliowy, a wierzch udekorowany jest pysznym malinowym kremem, na bazie frużeliny malinowej i serka mascarpone, który nie spływa i zachowuje wyciskany wzorek. Takie babeczki mogą stanowić fajn ą alternatywę dla urodzinowego tortu :) Składniki na około 12 babeczek: 120 g mąki pszennej(...)suchego patyczka ( patyczek wbijamy bardziej z brzega babeczki, pamiętając że pośrodku jest budyń ). Upieczone babeczki przełożyć na kratkę, wystudzić. Krem malinowy : Stężałą frużelinę malinową zmiksować z serkiem mascarpone na gładki, jednolity krem. Uwaga: Jeżeli frużelina malinowa po stężeniu będzie zbyt twarda, należy dodać 2 - 3 łyżki gorącej wody i wymieszać, to rozluźni jej konsystencję. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego

Opowieści z piekarnika
Pieczone brzoskwinie z kremem malinowym i jagodami 214

bogactwem sezonowych owoców. brzoskwinie ok 7 sztuk 1 łyżka masła 1 łyżka cukru brązowego 1 garść jagód płatki czekoladowe KREM MALINOWY: 200 g malin 1 łyżka soku cytrynowego 2 żółtka 3 łyżki cukru białego 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka wody Do pieczenia najlepiej wybierać brzoskwinie dojrzałe, ale twarde. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Ułożyć(...)gotującą się wodą. Żółtka ucierać, aż będą puszyste i bardzo ciepłe. Najlepiej sprawdzając palcem, nie może parzyć. Do przestudzonej masy żółtkowej wlać mus malinowy, a następnie połączyć z mascarpone. Kiedy krem zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na upieczonych i wystudzonych brzoskwiniach. W krem powciskać świeże jagody i posypać czekoladowymi płatkami do dekoracji. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO

https:KKuchniaMniam
Babeczki z kremem malinowym 187

korzystając z okazji, że coraz łatwiej dostać je w sklepach, postanowiłam upiec babeczki z malinami. Czekoladowe muffinki z kostką gorzkiej czekolady w środku świetnie komponują się z delikatnym kremem z serka mascarpone i malin - w dodatku są dziecinnie proste do zrobienia.Składniki na babeczki czekoladoweSkładniki na krem malinowy:500 g serka mascarpone0,5 szklanki malin2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru

Ciastkozercy
Drożdżowe babeczki z makiem i polewą z białej czekolady 133

upiec ciasto z makiem - polecam babeczki drożdżowe z makiem i polewą z białej czekolady. Każda z babeczek składa się z trzech ruloników przepełnionych masą makową, i pokryta jest kremem z mascarpone i białej czekolady. Babeczki są puszyste i mięciutkie. Najlepsze zaraz po upieczeniu :)   Składniki na 12 sztuk: 250 g mąki pszennej 20 g drożdży 125 ml mleka 1 jajko(...)białą czekoladę. Delikatnie mieszać do momentu, aż cała się rozpuści. Odstawić do przestudzenia. Kiedy czekolada będzie już chłodna (ale nie stwardnieje), dodać do serka mascarpone i mieszać do całkowitego połączenia serka z czekoladą. Tak przygotowanym kremem posmarować każdą makową babeczkę.   drukuj przepis

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania