krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:63/372)

Czekoladowe ciasto z buraczkami i dynią 334

100g czekolady gorzkiej (70%) 100g masła 200g buraków ugotowanych 1 łyżeczka octu 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody KREM Z DYNIĄ: 250 mascarpone 200g śmietanki 30% 1/4 szklanki cukru pudru 200g puree z pieczonej dyni np hokkaido 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki brandy 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody POLEWA(...)wodzie, a następnie rozpuścić. Puree z upieczonej dyni połączyć razem z cynamonem, alkoholem. Odłożyć łyżkę dyni do dekoracji, a do reszty wlać przestudzoną żelatynę. Zimną kremówkę i mascarpone ubić na sztywny krem dodając pod koniec ubijania cukier puder. Połączyć z dynią. Wystudzone ciasto czekoladowe przekroić na pół i przełożyć kremem dyniowym. POLEWA: w garnuszku zagotować cukier puder z wodą

https:KKuchniaMniam
Torcik Herbaciany 149

jajka kl L 1/2 szkl mąki pszennej tortowej 1/4 szkl cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego bez cukru 2 łyżki oleju Krem herbaciany z mascarpone: 125 g mascarpone 80 ml śmietanki 30-36% 3 czubate łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny napar z herbaty teekanne fruit love o smaku malin(...)wszystko i  wylewamy do natłuszczonej, i wysypanej bułka tartą blaszki. Pieczemy w 180 stop przez około 20-25 minut Upieczony biszkopt studzimy, a następnie przekrawamy w pół. Krem herbaciany z mascarpone 2. Herbatę zaparzamy w 1/2 szkl wody. Następnie napar podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę i odstawiamy do przestudzenia. 3. Śmietankę wraz z mascarpone umieszczamy w wysokim naczyniu

Gotowanie...to proste !
Kremowy deser z frużeliną truskawkową i biszkoptami 129

łyżeczka żelatyny w proszku 3 łyżki cukru (lub do smaku, zależnie od owoców) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Krem: 150 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: biszkopty ladyfingers świeże truskawki sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki wody(...)owoców dodać napęczniałą żelatynę, wymieszać i postawić znów na palnik, podgrzewać już tylko do momentu całkowitego rozpuszczenia żelatyny, już nie zagotowywać. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Przygotować krem: schłodzony serek mascarpone i schłodzoną śmietankę kremówkę umieścić w misie miksera i ubić na gęsty krem, dodać sok z cytryny, dosłodzić cukrem pudrem i zmiksować. Z wody, soku z cytryny

Kocham..lubię..gotuję..
Bezy z kremem i owocami 80

Bezy z kremem i owocami to dla mnie deser idealny! Chrupiące z zewnątrz i lekko ciągnące w środku. Do tego krem na bazie mascarpone i śmietanki, który idealnie komponuje się ze słodyczą bezy. Pamiętajcie, żeby dobrze ubić białka i stopniowo dodawać cukier. Jeśli chcecie uzyskać śnieżnobiałe bezy, to pilnujcie, żeby temperatura nie była za wysoka . Drukuj Bezy z owocami Przygotowanie(...)pozostaw bezy do wystudzenia (możesz zostawić na całą noc, ale nie jest to konieczne). Udekoruj bezy kremem (najlepiej przed podaniem) i ułóż na wierzchu owoce. Gotowe bezy z kremem trzymaj w lodówce. krem Śmietankę wlej do miski i ubij na sztywno. Następnie dodaj mascarpone i cukier puder. Całość zmiskuj do całkowitego połączenia składników. Gotowy krem nakładaj łyżką lub przełóż

Przepisy na widelcu
Tort bezowy Dacquoise z orzechami i migdałami 147

Beza: 7 białek 300 g cukru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka soku z cytryny 8 sztuk daktyli pokrojonych na małe kawałki kilka drobno posiekanych orzechów   Krem:   250 g mascarpone 0,5 l kremówki 30 -36 % 200 g kajmaku 0,5 szklanki posiekanych orzechów 0,5 szklanki pokrojonych daktyli + opcjonalnie granat na wierzch         Przygotowanie(...)wyłożone papierem. Najlepiej wcześniej narysować sobie dwa równe koła. Bezę suszymy w nagrzanym piekarniku w tem  140 stopni 90 min. Bezę studzimy i w tym czasie przygotowujemy krem. Śmietanę kremówkę, mascarpone i kajmak wlewamy do miski i miksujemy. Spokojnie możecie to zrobić kremówka się ubije bez problemu. Kiedyś mama kazała mi zawsze ubijać kremówkę oddzielnie i dopiero potem dodawać

Lili w kuchni
Pomarańczowe ptysie z kruszonką 269

Ptysie pieczone z kruchym ciastem na wierzchu, które równomiernie przykrywa wierzch tworząc chrupiącą i słodką kruszonkę. Wypełnione kremem na bazie serka mascarpone o intensywnym smaku pomarańczy. CIASTO NA PTYSIE: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 60 g masła lub margaryny 2 jajka szczypta soli KRUSZONKA: 100 g masła 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru KREM POMARAŃCZOWY(...)proszku budyniowego. Ugotować gęsty budyń, zdjąć z ognia i dobrze wymieszać z rozpuszczoną galaretką. Odstawić do wystudzenia, kontrolując gęstość. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić razem z serkiem mascarpone, a następnie zmiksować z budyniem. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i napełniać przekrojone ptysie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Desery , eklerki Tagged: budyń , galaretka , kremówka , kruszonka

https:KKuchniaMniam
Bakaliowiec z kremem pomarańczowym 69

papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawiam do wystygnięcia. Składniki na krem pomarańczowy: 250 ml śmietanki 30 % 200 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru Sok i skórka otarta z 1 pomarańczy 3 kostki czekolady Śmietankę ubijam, następnie dodaję do niej cukier puder i na połowę mascarpone(...)Miksuję, następnie dodaję drugą część mascarpone i ponownie miksuję. Na koniec dodaję sok i skórkę z pomarańczy i krótko miksuję do połączenia się składników. Krem wykładam na wystygnięte ciasto i na górę ścieram 3 kostki czekolady. Smacznego Artykuł Bakaliowiec z kremem pomarańczowym pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Bakaliowiec z kremem pomarańczowym 266

papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawiam do wystygnięcia. Składniki na krem pomarańczowy: 250 ml śmietanki 30 % 200 g mascarpone 1 łyżka cukru pudru Sok i skórka otarta z 1 pomarańczy 3 kostki czekolady Śmietankę ubijam, następnie dodaję do niej cukier puder i na połowę mascarpone(...)Miksuję, następnie dodaję drugą część mascarpone i ponownie miksuję. Na koniec dodaję sok i skórkę z pomarańczy i krótko miksuję do połączenia się składników. Krem wykładam na wystygnięte ciasto i na górę ścieram 3 kostki czekolady. Smacznego Artykuł Bakaliowiec z kremem pomarańczowym pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Orzeźwiająca tarta cytrynowa 143

Bardzo orzeźwiająca i delikatna w smaku tarta cytrynowa. To ciasto to idealna propozycja na letnie, niedzielne popołudnie. Przygotujecie ją bardzo szybko i z całą pewnością zaskoczycie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto porzeczkowy raj. 221

jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wiórek kokosowych Na krem: 900 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru 1 mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (miałam swojski w słoiczku po musztardzie) Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubić(...)wymieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na krem, dodać mascarpone i cukier puder. Zmiksować. Na koniec dodać dżem i zmiksować do połączenia składników. Biszkopt przekroić na dwa blaty. Na dolny blat, wyłożyć większą część kremu. Przykryć drugim blatem

Agusiowe smakołyki
Fantazyjne desery z kremem biscuits crunchy 210

krem Latus, który doskonale nadaje się również do śniadań, przekładania wafli, gofrów, babeczek itd. Jest po prostu pyszny. Polecam! Składniki: (na 2-3 porcje) 250 g mascarpone (z lodówki) 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego Latus – można nabyć w Kuchni Świata preparowany brązowy ryż – po około 2 łyżki na pocję sos wiśniowy do deserów chipsy kokosowe 2-3 kandyzowane(...)świeże wiśnie 4-6 listków świeżej mięty Przygotowanie: Mascarpone wyciągamy z lodówki, przekładamy do miski. Do serka dodajemy 3 czubate łyżki kremu ciasteczkowego, miksujemy do połączenia składników i próbujemy. Smak ciasteczkowy ma być wyczuwalny, ale nie dominujący (deser nie może być mdły), opcjonalnie dodajemy kremu. Na dno pucharków wsypujemy preparowany brązowy ryż. Zalewamy do około 1 łyżką sosu wiśniowego. Następnie

Słodkie okruszki
Babaczki tiramisu 119

nawiązujących do tego pysznego włoskiego deseru. Zasady przy babeczkach są takie same jak przy tradycyjnym przepisie – podstawą jest miękki biszkopt nasączony likierem kawowym z kroplą Amaretto, krem to oczywiście słodkie mascarpone przełamane gorzką posypką z kakao. Ładna forma babeczek to ich dodatkowy atut – idealnie nadają się na eleganckie przyjęcie. Składniki (na 12 babeczek): 3 jajka 6 łyżek cukru(...)wlewamy śmietankę i zaczynamy miksować na wolnych obrotach. Następnie stopniowo zwiększamy obroty miksera i dodajemy cukier puder. Miksujemy, aż śmietana jest mocno sztywna. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone i miksujemy na gładki krem. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy nim muffinki zgodnie z upodobaniem. Wierzch posypujemy kakao.   Muffinki możemy od razu podawać albo schłodzić w lodówce

Smaczna Strona
Mazurek pomarańczowy z mascarpone 84

najlepszy. Smak masy nie jest wtedy przytłumiony zbyt grubym i twardym ciastem. Kremowy serek mascarpone połączony z aromatem pomarańczy jest wspaniały, użyłam dżemu z kawałkami skórki pomarańczowej, która jeszcze mocniej podkreśla ten cudowny smak. Mazurki są niezwykle łatwymi ciastami i można wypełnić je najróżniejszymi kremami. Dżemami oraz różnego rodzaju dodatkami, panuje tutaj pełna dowolność i nie trzeba trzymać się idealnych(...)mascarpone, dodać dżem, cukier, skórkę startą z pomarańczy i likier, całość energicznie wymieszać widelcem. Na wystudzony spód wyłożyć kilka łyżek dżemu, rozsmarować na całej powierzchni ciasta. Następnie krem z mascarpone rozłożyć porcjami na całym cieście, a następnie przy pomocy dużej łyżki (wypukłą jej częścią) rozsmarować delikatnie krem po całej powierzchni mazurka. Wierzch mazurka można "podrapać" widelcem, aby nadać

SprawdzonaKuchnia.pl