krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:62/372)

Tort tiramisu 286

Ulubiony włoski deser z biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso i likierem amaretto przełożony warstwą kremu z serka mascarpone, jajek, cukru i śmietany był inspiracją powstania mojego tortu urodzinowego. A podobno kobiety nie lubią swoich urodzin, ja wprost przeciwnie! Każde moje urodziny świętuję z wielką radością. Fantastycznie jest mieć jeden dzień w roku tylko dla siebie i poczuć się wyjątkowo(...)wyjątkowo pyszny deser na wyjątkową okazję! Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 50 ml mleka Dodatkowo: 80 ml mocnej kawy (podwójne espresso) 80 ml likieru amaretto lub kawowego, Baileys około

Smakowity Blog Kulinarny
Torcik orzechowo-kawowy 166

Święta nie może zabraknąć orzechowych smaków. Torcik orzechowo-kawowy będzie idealny na świąteczny stół – robi się go bardzo prosto, nie wymaga nasączenia i wybornie smakuje. Krem z serka mascarpone i kawy jest bardzo subtelny. Orzechy włoskie należą do moich ulubionych, kawę uwielbiam, więc smak tortu wyjątkowo przypadł mi do gustu. Torcik orzechowo-kawowy: 200 g mąki pszennej(...)masła w temp. pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 3 duże jajka 3 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 80 g posiekanych orzechów włoskich Bakalland Krem: 500 g serka mascarpone 2 łyżki espresso lub mocno zaparzonej kawy 2 łyżki syropu klonowego lub miodu 2 łyżki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='200 g mąki pszennej

Poezja smaku
Tiramisu 594

Kawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto  50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie(...)zanurzyć w szklance z wrzątkiem na około 10 sekund żeby pozbyć się ryzyka salmonelli.  Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. W drugiej misce ubić na sztywno śmietanę, pod koniec ubijania dodać namoczoną i rozpuszczoną w mleku żelatynę. Następnie śmietanę dodać do wcześniej przygotowanej masy

Szalona Kuchnia Eweliny
ciasto czekoladowe z cukinią i mascarpone 152

duża ilość czekolady, która dominuje w smaku ciasta. Samo ciasto zawiera cukinię ale nie bójcie się tego dodatku- ona nie zmienia smaku a tylko powoduje, że jest wilgotne. Krem na bazie mascarpone też ma w sobie czekoladę więc wszystko idealnie współgra. W tym wypadku potwierdza się teza, że ciasta robione na szybko, na oko i bez pomysłu wychodzą najlepiej(...)mąki 45 g gorzkiego kakao 1/3 szklanki mleka 125 ml jogurtu naturalnego 100 g czekolady mlecznej 250 g cukinii (1 niewielka sztuka) szczypta soli na krem: 350 ml kremówki 250 g serka mascarpone 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 100 g małych biszkopcików szklanka posłodzonej kawy łyżka gorzkiego kakao Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i jeśli jest bardzo soczysta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tiramisu w pucharkach 617

Włoski deser, który podaje się mocno schłodzony.  Nasączone kawą i likierem amaretto biszkopty oraz puszysty krem z jajek, cukru i serka mascarpone. Całość posypana kakao. Składniki na 2 pucharki: 12 biszkoptów Savoiardi 2 jaja 250 g mascarpone 2 łyżeczki cukru 3 łyżki likieru amaretto 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej kakao do oprószenia Kawę zaparzyć w filiżance i pozostawić do ostygnięcia(...)połamały) i ułożyć z nich w pucharkach jedną warstwę, potem nałożyć warstwę kremu i posypać kakao.  Powtórzyć układanie kolejnych dwóch warstw, tak aby na górze deseru był krem z mascarpone.  Schłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny i podawać posypane kakao

wyzwania kuchenne
Z mascarpone i truskawkami 177

wmieszać w krem - też może dobrze smakować) Przepis: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl mąki 2 łyżki kakao 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu Krem: 250g mascarpone 250 ml kremówki (30% , 32%) 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: truskawki czekolada mleczna Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem ubić na sztywno, dodać żółtka; zmiksować. Dodać proszek do pieczenia(...)szpatułki do połączenia składników. Wylać ciasto na blachę wysmarowaną masłem i wysypaną kakaem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 20 minut, bądź do suchego patyczka. Krem: Śmietankę ubić na pół sztywno, dodawać mascarpone po łyżce i mieszać do połączenia składników, na koniec dodać cukier puder i wymieszać. Połączenie: Gdy biszkopt ostygnie ułożyć na nim umyte i odszypułkowane truskawki

Motylkowa Kuchnia
Krówka bananowo-borówkowa 127

Słodziutkie warstwowe ciasto bez pieczenia, na herbatnikach z kremem budyniowym , kajmakiem, warstwą bitej śmietanki z mascarpone i mlekiem w proszku, z dodatkiem bananów i borówki, całość dopełnia gruba warstwa startej gorzkiej czekolady.  Kawałeczek tego ciasta skutecznie zaspokaja głód na słodkie. Ciasto jest podzielne, ładnie się kroi na drugi dzień po solidnym słodzeniu. Doskonałe na każde okazje w tym świąteczne(...)wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu, zmiksować aż powstanie gęsty krem. Masa śmietanowa: Dobrze schłodzoną śmietankę-prosto z lodówki zmiksować z serkiem mascarpone na gesty krem pod koniec wsypać puder oraz mleko w proszku i ponownie zmiksować tylko do połączenia. Kajmak, leciutko podgrzać w puszce w kąpieli wodnej , tak aby dał się rozsmarować

Wanilia i Kardamon
Słodkie naleśniki z kremem budyniowym i frużeliną truskawkową 164

podwieczorek - cienkie naleśniki nadziane kremem budyniowym i frużeliną truskawkową. Szybkie do przygotowania i bardzo syte. Uwaga: krem najlepiej smakuje i wygląda od razu po wymieszaniu budyniu z mascarpone. Niestety, na drugi dzień krem "puści" wodę, dlatego proponuje go przygotować tuż przed samym podaniem naleśników. Składniki na 8 sztuk (4 porcje): naleśniki 4/5 szklanki mąki pszennej (około(...)naleśnik = 3/4 chochli) . Naleśniki smażyć na średnim ogniu (najlepiej na suchej patelni) . Na samym końcu przygotować krem budyniowy. Ostudzony budyń bardzo dokładnie wymieszać z serkiem mascarpone i cukrem wanilinowym. Naleśniki posmarować kremem i frużeliną truskawkowa. Zwinąć w rulon i ewentualnie przekroić na dwie części. Od razu podawać. Ewentualnie wierzch naleśników ozdobić frużeliną truskawkową. Przepis STĄD

Ugotować
Tarta z malinami i kremem mascarpone 117

Wczoraj na zakupach natknęłam się na piękne maliny i oczywiście od razu zakiełkowała we mnie myśl o pysznej tarcie z malinami i kremem z serka mascarpone. Składniki (na formę o średnicy 23 cm): ciasto: 120 g masła, 1 łyżka oleju, 4 łyżki wody, 1 porządna łyżka cukru, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem 250 g serka mascarpone(...)tarty i wstawić do piekarnika na około 15 minut, do zrumienienia ciasta. W międzyczasie zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone, chwilę ubijać razem na wolnych obrotach, aż składniki połączą się w delikatny, puszysty krem. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem, wierzch udekorować malinami. Efekt wizualny i smakowy bardzo zadowalający. Smacznego

Moja kraina smaków
Rolada bananowo-orzechowa 114

kobiecą sukienkę :) Powiem nieskromnie - ta rolada wyszła mi przepyszna! Jestem z niej bardzo zadowolona :) I gorąco Wam ją polecam do upieczenia :) Biszkopt orzechowy przełożony orzechowym kremem na bazie kremówki i serka mascarpone i do tego banany. Poezja smaku :) Przepis na biszkopt orzechowy zaczerpnęłam stąd ( klik ) a cała reszta to już moja inwencja. Roladę najlepiej kroi się na drugi dzień(...)orzechowy: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 100 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 1 śmietan fix 4 łyżki cukru pudru 50 g mielonych orzechów włoskich Dodatkowo:  2 duże banany połówki orzechów kawa mielona Biszkopt orzechowy: Żółtka

My simple kitchen
Tort cytrynowy 395

Lekki, świeży, cytrynowy, pyszny ! Wszystkie te określenia pasują do naszego tortu- a cytrynowa nuta jest nie tylko zatopiona w delikatnym kremie z mascarpone, ale również mocno zaakcentowana w mięciutkim, cytrynowym biszkopcie. Pyszny tort w ciepłych kolorach, oblany gorzką czekoladą, będzie idealny na każdą okazję… może z wyjatkiem przyjęć dla dzieci- bo dla najmłodszych, jak to stwierdził mój synek(...)szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia sok i skórka starta z jednej cytryny SKŁADNIKI NA KREM CYTRYNOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone 3 duże cytryny barwnik spożywczy żółty (najlepiej w proszku) DODATKOWO: 1 gorzka czekolada DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien

Domowe Torty
TORT BLONDYNKI URODZINOWY, czyli czekoladowy i Matcha z Kremem Limonkowym i Ganache Czekoladowym 344

tortownicy o średnicy 23 cm i piekłam w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczony biszkopt wystudziłam i nożem strunowym pokroiłam na trzy równe blaty. KREM LIMONKOWY: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru świeżo wyciśnięty sok z 1 dużej limonki świeżo otarta skórka z 2 dużych limonek W tym przypadku wszystkie składniki(...)Wszystkie składniki umieściłam razem w misce i zmiksowałam do zgęstnienia na gęsty krem. Tym kremem limonkowym przełożyłam wszystkie potrzebne blaty biszkoptowe tortu. Ale o tym za chwilkę :) KREM ŚMIETANKOWY: 375 g serka mascarpone 375 ml śmietanki kremówki 36% cukier puder - do smaku Wszystkie składniki muszą być dobrze schłodzone. Serek i kremówkę umieściłam w misce i zmiksowałam na gęsty krem

Blondynka Gotuje
mini torciki 193

Składniki ciasto 2 jajka 90g mąki 90g cukru pudru krem 250g mascarpone 250 ml śmietanki 100g cukru pudru syrop: 100ml wody 50g cukru pudru 1 łyżeczka rumu orzechy ,lub migdały do posypki   polewa 1 tabliczka czekolady 2 łyżki mascarpone Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. .Oddzielić białka od żółtek. Ubić żółtka z cukrem przez 4-5 minut mikserem. Ubić(...)pieczenia kręgi i rozprowadzić ciasto w każdy. Piec około 15 -20 minut do zarumienienia wierzchu. Ostudzone wyjąć za pomocą noża. Koła oczyścić - zostaną ponownie użyte. Krem: Ubić śmietanę na sztywno dodając cukier. Rozmieszać mascarpone, następnie wmieszać z ubitą śmietanką,mieszając trzepaczką. Wstawić do lodówki. -Syrop: Do rondelka wlać wodę i cukier, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia , dodać

w mojej kuchni
Krucha tarta z kremem i truskawkami 137

Pyszna krucha tarta kremem z serka mascarpone i białej czekolady z truskawkami i galaretką. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram białej czekolady Dodatkowo: 1 kilogram truskawek 1 galaretka truskawkowa tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche , zawijamy w folię(...)smarujemy tłuszczem , wylepiamy rozwałkowanym ciastem ,nakłuwamy widelcem .Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut. Serek mascarpone przekładamy do miski , miksujemy . Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do serka miksujemy . Krem wykładamy na upieczonej tarcie .Truskawki kroimy w plasterki , układamy jeden koło drugiego tak żeby nachodziły na siebie. Galaretkę rozpuszczamy

Bajeczna Kuchnia
Tarta z kremem rabarbarowym i maracują 194

mąki pszennej   80 g cukru pudru 2 żółtka kilka kropli soku z cytryny Krem rabarbarowy: 130 ml soku z rabarbaru ( wyciskałam sokowirówką ) 250 g cukru pudru   70 g masła   5 żółtek 10 g żelatyny 250 g mascarpone Dodatkowo: 2 maracuje WYKONANIE: Zimne masło pokroić w kostkę, mąkę połączyć z cukrem pudrem. Do mąki dodać masło i żółtka(...)małym ogniu, nie przerywając mieszania. Po tym czasie krem powinien lekko zgęstnieć. Dodać namoczoną żelatynę - dokładnie wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Zimny curd rabarbarowy zmiksować z serkiem mascarpone na gładki krem. Kremem wypełnić tartę. Na wierzchu ułożyć wydrążony miąższ z maracui.   Smacznego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania