papierem (25x 30 cm) wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut (do suchego patyczka). Następnie odstawiam ciasto do wystygnięcia. Składniki na krem gruszkowy: 3 średni gruszki 250 ml śmietanki 30% 200 g mascarpone(...)łyżka cukru pudru 50 g czekolady (ulubionej) Gruszki obieram, wycinam gniazda i kroję na małe kawałki, odstawiam. Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder i połowę mascarpone. Ubijam do uzyskania jednolitego kremu. Następnie dodaję drugą połowę mascarpone i ponownie ubijam. Do kremu dodaję gruszki i 2/3 czekolady startej na tarce i całość delikatnie mieszam. Ciasto marchewkowe wyrównuję (jeśli to konieczne
Słodki sentymentpapierem (25x 30 cm) wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut (do suchego patyczka). Następnie odstawiam ciasto do wystygnięcia. Składniki na krem gruszkowy: 3 średni gruszki 250 ml śmietanki 30% 200 g mascarpone(...)łyżka cukru pudru 50 g czekolady (ulubionej) Gruszki obieram, wycinam gniazda i kroję na małe kawałki, odstawiam. Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder i połowę mascarpone. Ubijam do uzyskania jednolitego kremu. Następnie dodaję drugą połowę mascarpone i ponownie ubijam. Do kremu dodaję gruszki i 2/3 czekolady startej na tarce i całość delikatnie mieszam. Ciasto marchewkowe wyrównuję (jeśli to konieczne
Słodki sentymentmnie świetnie sprawdził się na rodzinną imprezę, więc na pewno skradnie serca i starszych i młodszych także w Twoim domu. Pyszna czekolada, do tego owoce i śmietankowy smak mascarpone jako krem robią dobrą robotę. Zobacz przepis na tort brownie i pozwól sobie na odrobinę letniej rozpusty! Przepis na tort brownie z owocami Uwielbiam ciasto czekoladowe, więc kiedy organizowałam u siebie(...)tabliczka gorzkiej czekolady, 1,5 tabliczki mlecznej czekolady, 250g. masła, 250g. cukru, 80g. mąki, 3 jajka, pół szklanki wody, 1 łyżka cukru waniliowego. Składniki na krem: 200g. śmietany 30%, 1 opakowanie serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Składniki na ozdobę tortu brownie – zależą od Ciebie – truskawki, borówki, maliny. Do dekoracji przydadzą się listki mięty. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik
RozdomowionaKolejna odsłona "nudnego" omleta :) Tym razem w towarzystwie kremu na bazie mascarpone, aromatycznej kawy i ciemnego kakao. Polecam na kolację dla tych, którzy szukają nowych smaków :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki miodu Krem: 2 łyżki mascarpone 1 łyżka jogurtu naturalnego Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać
Chocolate Muffin Blogtiramisu. Kto powiedział, że tiramisu musi być jedynie na biszkoptach? Spróbujcie wariantu na piernikach! Smak pierników idealnie współgra z kawą i amaretto a całość tworzy doskonałą bazę dla kremu z mascarpone. A smak? Rewelacja! Jeśli mogłabym coś zmienić, to jedynie dodałabym tutaj maliny, których nie udało mi się niestety dzisiaj kupić. Schłodzony deser świetnie nadaje się na upalne(...)posypywania"],"name":"Piernikowe tiramisu","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Kaw\u0119 \u0142\u0105czymy z amaretto i odstawiamy do ostygni\u0119cia.\r","Krem\u00f3wk\u0119 ubijamy z cukrem pudrem na puszyst\u0105 mas\u0119.\r","Mascarpone ubijamy, dodaj\u0105c po jednym \u017c\u00f3\u0142tku.\r","Na koniec ubijania dodajemy po 2-3 \u0142y\u017cki ubitej krem\u00f3wki
Mieszam w Garnkuktóre idealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku 3 łyżki kawy 90 ml likieru amaretto(...)300ml wody 2 galaretka jagodowe Dodatkowo na dekorację: 125g jagód bita śmietana Wykonanie: 1. Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. W drugiej misce ubić na sztywno śmietanę z śmietan-fixami, pod koniec ubijania dodać do wcześniej przygotowanej masy z mascarpone i całość delikatnie
Szalona Kuchnia Ewelinygorące ciasto upuścić z wysokości ok. 60 cm na podłogę. Ja tego nie robię jeszcze z racji początkowego cukiernika. Składniki na krem: 150 g białej czekolady 200 ml śmietanki 30 % ok. 80 g serka mascarpone dodatkowo: dżem porzeczkowy, owoce do dekoracji ponch- pół szklanki przegotowanej wody, sok z połówki cytryny, łyżka jakiegoś alkoholu ( opcjonalnie). Wykonanie: Czekoladę(...)lodówce. Rano ubić z serkiem mascarpone. Zimny już biszkopt przekroić na trzy części. Każdy z nich "pokropić" wykonanym z w/w składników ponchem. Na pierwszy okrąg wyłożyć krem z mascarpone, przykryć kolejnym, przełożyć dżemem, przykryć kolejnym i wierzch przykryć kremem. Udekorować wg uznania. Pamiętajcie!!! Używając żywych kwiatów na tort owińcie je w folię spożywczą, żeby nie dotykały
pieprzny smaczekszybko ze składników, które miałam w domu. Biszkopty namoczone w kawie (wersja dla dorosłych), a herbacie dla dzieci, następnie obficie posypane kakao, na kakao warstwa kremu z ubitej śmietany 30% i serka mascarpone, następnie po 3 gałki lodów (miałam smak tiramisu), truskawki, kolejna warstwa kremu, kakao i wierzch przyozdobiony truskawką i listkiem bazylii. Deser pyszny i kaloryczny, ale czasem trzeba(...)łyżeczkę), miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. 2. Biszkopty nasączamy posłodzoną kawą lub herbatą i układamy na spodzie pucharka, posypujemy kakao, następnie dajemy część kremu ze śmietany i mascarpone, na niego po 3 gałki lodów. Kolejne idą pokrojone truskawki, pozostała część kremu, który posypujemy kakao. 3. Wierzch dekorujemy truskawkami i listkami bazylii lub mięty. Smacznego
kruche babeczkiróżowy. Zdjęcia robiłam na drugi dzień i kolor jaki był dzięki róży niestety się ulotnił :( BEZY: 5 białek (250ml) szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka octu winnego KREM: 250g mascarpone 1 szklanka śmietanki 30% 2 łyżki konfitury z płatków róży ok 500g truskawek Na papierze do pieczenia narysować 3 okręgi o średnicy ok 25cm, 20cm i 16cm. Odrysowałam(...)urośnie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i ustawić termoobieg z temperaturą 100*C. Suszyć przez 2godz. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Schłodzone mascarpone i kremówkę ubić, a kiedy zgęstnieją wmieszać konfiturę różaną. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Ściągnąć ostrożnie bezy z papieru do pieczenia. Na największy krążek wyłożyć porcję kremu robiąc na brzegach wzorki
https:KKuchniaMniamkakao Dr.Oetker 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek wody 5 łyżek oleju Poncz: 350 ml mocnego lekko osłodzonego naparu z rozpuszczalnej kawy 150 ml amaretto Krem krówkowy: ½ kg serka mascarpone 40 dag masy krówkowej (kajmaku) Krem kawowy: ½ litra śmietany kremówki 3 listki żelatyny 1,5 łyżeczki rozpuszczalnej kawy (nie granulowanej) 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 mały(...)oderwać od papiera i ponownie na pergaminie ułożyć w blaszce. Nasączyć wystudzonym naparem kawowym wymieszanym z amaretto (około 15 łyżek). Po nasączeniu posmarować konfiturą wiśniową. Krem krówkowy: Zimny serek mascarpone prosto z lodówki połączyć z kajmakiem , ucierać mikserem około 3 minuty na wysokich obrotach, do uzyskania gęstego kremu, wyłożyć na ciasto posmarowane konfiturą , następnie ułożyć na całości biszkopciki
Wanilia i Kardamonokoło 15-20 sztuk) 500 g białego sera 3 jajka 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki stołowe cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany nadzienie: krem jagodowy serek mascarpone śmietana 36% 2 łyżeczki cukru pudru jagody 3 garście dekoracja: czekolada mleczna bądź deserowa: rozpuszczona w kąpieli wodnej 2 garście jagód Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać resztę składników. Wyrabiać ciasto(...)będzie potrzebne więcej mąki- bądźcie na to gotowi. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut po każdej ze stron. krem jagodowy: Jagody rozdrobnić w blenderze, dodać śmietanę, mascarpone, cukier, wymieszać. Gotowym kremem nadziewać pączki. Nadziewać pączki po ostudzeniu. Polać je gorącą czekoladą i wyłożyć na nie pokrojone w plasterki jagody Smacznego
KreatywnePinySkładniki Biszkopt - 40 g mąki kukurydzianej - 4 jajka - 0, 5 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej - 40 g cukru/słodzika Biały krem - opakowanie serka mascarpone - duże opakowanie jogurtu greckiego - 2-3 łyżki cukru/słodzika Krem orzechowy - 100 g orzechów laskowych - 5 daktyli namoczonych w wodzie - 2 łyżki kakao - 1/4 szklanki wody Dekoracja - kilka orzechów laskowych Wykonanie Dzień(...)tortownicy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia. Wystudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Biały krem Do miski wkładamy serek mascarpone oraz odsączony jogurt grecki. Chwilę miksujemy. Następnie dodajemy cukier/słodzik. Ponownie miksujemy. Gotowy krem układamy na jednej części biszkoptu a następnie przykrywamy drugim krążkiem. Krem orzechowy
Health-Fit-LifePyszny czekoladowy biszkopt z kremem śmietanowym z mascarpone i obowiązkowo truskawki. Taki torcik na Walentynki sprawdzi się na pewno. Częstujcie się! Składniki : * 4 jajka * szklanka mąki pszennej * 2 łyżki kakao * pół szklanki cukru * łyżeczka proszku do pieczenia * 500ml kremówki * 200g serka mascarpone * słoiczek dżemu wiśniowego * 2 łyżki soku z cytryny * truskawki i czekolada do dekoracji Przygotowanie : Ubić jajka(...)przelać ciasto do prostokątnej blaszki. Piec 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt wystudzić i przekroić na pół. Każdy blat nasączyć ciepłą wodą z cytryną. Wyłożyć dżem i krem z ubitej kremówki z mascarpone. Ja nie dodaję cukru do kremu - czekolada jest słodka. Odstawić torcik do lodówki na kilka godzin. Udekorować
Magiczne Życie Martystylu pieczenia, gotowania. Print Krem Truflowy (z cukierkami Trufle) .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine worldwide Keyword czekolada, dekorowanie tortu, krem, krem do tortu, krem truflowy Prep Time 15 minutes czas studzenia 2 hours Total Time 2 hours 15 minutes Servings 500 ml kremu Calories 455 kcal Equipment garnuszek(...)cukierki truflowe. Mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady i ujednolicenia masy. Kremu nie wolno zagotować. Jeśli zależy Ci na gładkim kremie, przecedź krem przez sito. Krem odstawiamy do wystudzenia, a następnie do lodówki najlepiej na całą noc. Gdy krem będzie już zimny zmieszaj go razem z serkiem mascarpone. Połącz te dwa składniki razem mieszając początkowo silikonową szpatułką, a następnie zmiksuj
SmartBake.pl