krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:68/372)

EKLERKI Z KREMEM KOKOSOWYM 166

orzeźwiającym. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 8-10 szt ) CIASTO: * woda – 0,5 szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * masło – 50 g * jajko – 3 szt KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 300 g * śmietana 36% – 150 g * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – ok. 80 g * żelatyna – 1 łyżka * cukier puder – 3 łyżki SPOSÓB(...)będzie dokładnie zmiksowane z masą. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut / 190C z termoobiegiem. KREM KOKOSOWY: Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy. Mascarpone miksujmy z cukrem pudrem, pod koniec wlewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Dodajemy ubitą na sztywno śmietanę kremówkę , wsypujemy podprażone wiórki kokosowe

Ostra na Słodko
Tarta z kremem straciatella i jeżynami 185

Uwielbiam kruche tarty, tym razem przygotowałam ją z pysznym kremem z serka mascarpone i jogurtu z dodatkiem wiórków czekoladowych. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 100 gram masła 70 gram cukru pudru 3 żółtka Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram jogurtu naturalnego 50 gram wiórek czekoladowych  2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram

Bajeczna Kuchnia
Pszczeli tort z jagodami 225

której był robiony zażyczyła sobie, by był niebieski i miał pszczoły. Jego wizja kształtowała się w ponadgodzinnej rozmowie. Koniec końców powstał klasyczny tort na białym biszkopcie z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz jagodami, które podczas krojenia miały uwalniać swój niezwykły kolor. Wierzch tortu ozdobiłem zaś kwiatami z borówek i wspomnianymi pszczołami. Zderzenie białego kremu i niebieskich jagód dało(...)jagód plus trochę do dekoracji100 g borówekpłatki migdałów do posypaniaPrzygotowanie:Kremówkę ubić z mascarpone na sztywno, dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Biszkopt pokroić na 3 równe blaty. Na paterze położyć pierwszy z nich i nasączyć go miodowym ponczem. Na biszkopcie rozsmarować krem, a następnie wyłożyć nań połowę jagód. Na jagody znów położyć trochę kremu i rozsmarować. Przykryć drugim blatem

Food Square
TORT KOKOSOWY Z FRUŻELINĄ TRUSKAWKOWĄ 422

dobra, nie ostatnia, a kolejna, niecierpiąca zwłoki zachcianka:)) Miałam potworną ochotę na coś mocno kokosowego i truskawkowego jednocześnie, pomyślałam więc, że upiekę tort:) Puszyste biszkoptowe blaty przełożyłam najlepszym kremem kokosowym z mascarpone, mleka kokosowego, kremówki i wiórków kokosowych, na to zaś wyłożyłam pyszną, gestą frużelinę truskawkową. Frużelinę w sezonie polecam Wam zrobić ze swieżych truskawek, natomiast przez resztę roku użyjcie(...)Odlej do szklanki wierzchnią warstwę, czyli wodę kokosową, która się zebrała, natomiast gęstą śmietankę dorzuć do kremówki z mascarpone i zmiksuj krótko, ale dokładnie.Dodaj wiórki kokosowe, cukier puder i opcjonalnie likier kokosowy, ponownie zmiksuj chwilę. Wsadź na chwilę krem do lodówki.PONCZ:Składniki ponczu wymieszaj ze sobą w szklance.SKŁADANIE TORTU:Wystudzony biszkopt przekrój na 3 równe blaty

Słodko-Słony Świat Ilony
Rodzynkowiec 1113

wiele przepisów na to ciasto, większość z nich ma w swoim składzie masę budyniową, z której ja zrezygnowałam, przygotowując swoją wersję tego wypieku. W moim rodzynkowcu znajdziecie pyszny, lekki krem kawowy powstały na bazie ubitej śmietanki i serka mascarpone.Wierzch rodzynkowca to polewa czekoladowa z dużą zawartością namoczonych w wódce rodzynek. Ponieważ nie przepadamy za zbyt słodkimi polewami, do jej przygotowania(...)uchylonym piekarniku, następnie wyjąć na blat, a po całkowitym ostygnięciu odkroić brzegi od formy i wyjąć z niej- ostudzony biszkopt przekroić na dwa cieńsze blatyMASA KAWOWA- śmietanka i mascarpone muszą być zimne, prosto z lodówki- mascarpone zmiksować krótko z kawą - ja użyłam drobnej kawy typu crema, zwykłą granulowaną kawę rozpuszczalną można najpierw rozdrobnić - śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania

Smakołyki Bereniki
Szarlotka w słoiku – Deser jabłkowy bez pieczenia 185

Szarlotki w słoiku to połączenie chrupiących, maślanych herbatników oraz słodko kwaskowatych, karmelizowanych jabłek, które dzięki użyciu cukru trzcinowego są jeszcze bardziej aromatyczne. Całości dopełnia delikatny, cynamonowy krem z bitej śmietany i serka mascarpone. Koniecznie spróbujcie. Składniki (2 porcje): Spód: 6 pełnoziarnistych herbatników maślanych Jabłka: 2 duże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT(...)cynamon. 6) Na dno każdego słoiczka/szklanki pokruszyć po trzy herbatniki. Na herbatniki nałożyć karmelizowane jabłka razem ze sosem. 7) Całość udekorować za pomocą szprycy cukierniczej kremem z bitej śmietany oraz mascarpone i posypać prażonymi płatkami migdałów. 8) Deser podawać na ciepło od razu po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce (jeżeli chcecie podać później to krem nałożyć na wystudzone jabłka

Fitsweet.me
Szarlotka w słoiku.Deser jabłkowy bez pieczenia. 257

Szarlotki w słoiku to połączenie chrupiących, maślanych herbatników oraz słodko kwaskowatych, karmelizowanych jabłek, które dzięki użyciu cukru trzcinowego są jeszcze bardziej aromatyczne. Całości dopełnia delikatny, cynamonowy krem z bitej śmietany i serka mascarpone. Koniecznie spróbujcie. Składniki (2 porcje): Spód: 6 pełnoziarnistych herbatników maślanych Jabłka: 2 duże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT(...)cynamon. 6) Na dno każdego słoiczka/szklanki pokruszyć po trzy herbatniki. Na herbatniki nałożyć karmelizowane jabłka razem ze sosem. 7) Całość udekorować za pomocą szprycy cukierniczej kremem z bitej śmietany oraz mascarpone i posypać prażonymi płatkami migdałów. 8) Deser podawać na ciepło od razu po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce (jeżeli chcecie podać później to krem nałożyć na wystudzone jabłka

Fitsweet.me
Ciasto z malinami i bezą na Dzień Mamy 640

Ciasto, choć nieco czasochłonne, jest banalnie proste w przygotowaniu, a smakuje obłędnie! Kruchy, maślany spód, galaretka z zatopionymi w niej słodko-kwaśnymi malinami, rozpływający się na języku waniliowy krem z mascarpone, a całość zwieńczona śnieżnobiałą, idealnie kruchą bezą. Jeśli jeszcze nie dostaliście ślinotoku, należy Wam się order, bo ja na samo wspomnienie robię się głodna. Ciacho smakuje niebiańsko, i jestem(...)cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mąki pszennej 65 g zimnego masła galaretka: 500 g malin 2 galaretki malinowe 600 ml wrzątku krem: 350 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru nasiona z 1 laski wanilii beza: 2 białka 100 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 30 g płatków migdałowych Kruchy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka grzybki z kremem-pyszne +FILM 146

pozostałych części. Układamy je na blaszce i pieczemy na złoty kolor. Tak prezentują się gotowe elementy grzybków. KREM ***jeśli chcecie możecie przygotować dowolny krem. Grzybki można nadziać kremem z mascarpone i śmietanki, samą śmietanką lub nawet gotowym kremem, ja jednak zachęcam do wykonania kremu samodzielnie :)  Do garnka dajemy 0,5 szkl cukru, 2 budynie śmietankowe bez cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Mini pawlowa z kremem malinowym 158

pierwszym razem nie wyjdzie doskonała. Beza kapryśna jest, ale nawet jeśli za bardzo się spiecze, lub pokruszy, nadal jest pyszna.  Można zrobić do bezy krem z mascarpone, lub najprostszą bitą śmietanę. Pamiętajcie jednak, że kremy na śmietanie mogą bezę rozpuścić, i należy położyć krem bezpośrednio przed serwowaniem.  Krem, który Wam dziś proponuje to krem maślany z malinowym pure

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki jagodowe 234

Małe cudeńka :) Nie dość, że pyszne to jeszcze pięknie się prezentują, a to za sprawą obłędnego kremu na bazie jagód, mascarpone i bitej śmietany. Krem jest delikatny, niezbyt słodki, po prostu pyszny! Ale to nie koniec jego zalet: ma zwartą konsystencję, jest trwały (na pewno nie spłynie z babeczek), idealnie nadaje się również do przekładania tortów czy wypełnienia rolady. Oczywiście(...)szklanka maślanki (zamiennie: jogurt naturalny) pół szklanki jagód 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej - do obtoczenia jagód Krem jagodowy: 1 szklanka jagód pół szklanki cukru 2 łyżeczki pektyny (lub 1,5 łyżeczki żelatyny) 1 łyżka soku z cytryny 250 g serka mascarpone 150 ml schłodzonej śmietany kremówki 30 lub 36% 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie: Babeczki: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury

Domowa Cookierenka Agi
Tęczowy tort 104

ładniejsze. U mnie czerwony wyszedł raczej koralowy, a fioletowy jest bardzo delikatny. Tort tęczowy jest smaczny, jego miąższ jest wilgotny i nie ma potrzeby nasączania, przełożony lekkim kremem na bazie serka mascarpone. Do pieczenia użyłam jednorazowych foremek o średnicy 20 cm, są niedrogie i można kupić je w większości sklepów. Przepis na ciasto pochodzi ze strony Whisk Kid , delikatnie zmniejszyłam(...)mąki pszennej 226 g masła 220 g cukru 5 białek 2 łyżki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki soli 4 łyżeczki proszku do pieczenia 335 g mleka Krem 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany do ubijania 4 łyżki cukru pudru skórka starta z 1/2 cytryny + sok Instructions Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać do miski. Do miski miksera włożyć miękkie

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem z białej czekolady z owocami 162

Tarta z kremem z białej czekolady z owocami to kwintesencja lata. Kruchy spód, d elikatny jak obłoczek krem z serka mascarpone i śmietany oraz białej czekolady, do tego miks letnich owoców: malin, borówek, jeżyn, porzeczek.  Na samą myśl cieknie ślinka.  Składniki (na formę o średnicy około 24 cm): spód 100 g masła, 200 g mąki, 2 łyżki cukru(...)obciążenie i piec jeszcze 10-15 minut, aż do zrumienienia ciasta.  Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w mikrofali bądź w kąpieli wodnej. Przestudzić. Mascarpone ubić wraz z kremówką do uzyskania kremu. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem czekoladowy, wierzch udekorować owocami oraz listkami mięty.  Schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Tarta wygląda

Moja kraina smaków
Ciasto bananowe 2339

Jeśli lubicie banany i słodkie wypieki to mam dla was coś pyszn ego . Ciasto w smaku mocno bananowe z kremem budyniowym i bitą śmietaną z mascarpone. Coś wyjątkowego i pysznego. Zachęcam do upieczenia tego ciasta. Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy(...)mleka 1 budyń waniliowy na 0,5 l b/c 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki cukru 250 g masła irlandzkiego Mlekoma 1 łyżka cukru pudru Krem śmietankowy: 500 ml kremówki 250 g mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4-5 bananów wiórki marmurkowe Przygotowanie: Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania