krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:78/372)

Biszkopt z truskawkami/ Strawberry Sponge Cake 166

około 22-24 cm) 2 jajka 75 g mąki pszennej 15g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru Krem: 250 g mascarpone 200 g śmieany 36% -ubitej na sztywno polecam firmę Piątnica- śmietana w kubeczku z tej firmy jest przeważnie już bardzo gęsta i nie trzeba jej wtedy ubijać(...)mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać plasterki truskawek 5. Położyć drugą część biszkoptu

KreatywnePiny
delicja żurawinowa 191

uznał, że niewielki dodatek maku do biszkoptu, właściwie niewyczuwalny w smaku i wyłącznie pełniący rolę dekoracyjną zasługuje by znaleźć się w nazwie ciasta! Ciasto jest pyszne; kawowy krem na bazie serka mascarpone, z dodatkiem likieru amaretto jest boski! Jego słodycz przełamuje dodatek konfitury z żurawiny. Całość okrywa aromatyczna polewa na bazie żurawinowej galaretki. U mnie będzie to więc delicja żurawinowa(...)wierzch wyłożyć nierównomiernie żurawinę. Żelatynę zalać zimną kawę, zaczekać do napęcznienia, podgrzać do rozpuszczenia (nie wolno zagotować!). Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder, następnie delikatnie wmieszać mascarpone, amaretto i kawę. Krem wyłożyć na ciasto, wygładzić wierzch. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę, odczekać 2-3 minuty, wymieszać na jednolitą masę (w razie potrzeby

6niebo
Tort truskawkowy 228

różnego rodzaju imprezy rodzinne. Jedną z nich były 27 urodziny Oli (jednej z nas : )) Z tej okazji przygotowałam jej przepyszny tort truskawkowy. Lekki, delikatny biszkopt przełożony kremem truskawkowo-śmietankowym, a boki obsypane prażonymi migdałami. Wyszło przepysznie. W przygotowywaniu całości towarzyszył mi mój starszy syn (spisał się na medal:)). Choć nie było łatwo (opanowanie przepisu, dziecka i aparatu w tym samym(...)śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i żelatynę. Następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy mikserem na niskich obrotach, tylko do momentu połączenia mascarpone z kremem (dosłownie kilka obrotów). Dodajemy rozmrożone truskawki i całość mieszamy szpatułką. Wykonanie tortu Jeden z blatów układamy na paterze i nasączamy 1/3 szklanki powstałego kompotu. Wykładamy 1/3 kremu, wyrównujemy

Kolizje Smaków
Tiramisu 498

każdego uda się poderwać tym sposobem.Deser smakuje obłędnie!Delikatny krem przełożony biszkoptami wręcz rozpływa się w ustach.Wielbiciele kawowych deserów będą zachwyceni!Ci, którzy za kawą nie przepadają – myślę, że w pucharku nie zostawią ani kęsa!Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* żółtko – 3 szt* cukier – 3 łyżki* mascarpone – 300 g* śmietana kremówka – 100 g* biszkopty okrągłe(...)ucieramy wraz z cukrem w metalowej misce ( w kąpieli wodnej ) przez ok. 5 minut, studzimy.Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone i dokładnie miksujemy.Śmietanę ubijamy na sztywno.Do masy z żółtek dodajemy śmietanę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.Pucharki  wykładamy biszkoptami, nasączamy kawą, przykrywamy kremem , oprószamy kakao.Powtarzamy do wykończenia składników.Wkładamy na ok. 2-3 godziny do lodówki.Podajemy mocno schłodzone!Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto Ferrero Rocher 184

jajek 180 g cukru 120 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 200 g orzechów laskowych (dałam mniej) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli   Krem Ferrero Rocher: 400 g serka mascarpone 400 g Nutelli 100 g mlecznej czekolady, posiekanej ½ szkl drobno posiekanych orzechów laskowych (dałam mniej)   Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% 100 g serka mascarpone(...)letniej dodać serek mascarpone, Nutellę oraz posiekane orzeszki, dobrze zmiksować. Masę odstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia.     Krem śmietankowy: Śmietankę kremówkę ubić mikserem na sztywno, dodając pod koniec cukier puder oraz serek mascarpone. Połączyć na wolnych obrotach miksera. Poncz: Składniki wymieszać ze sobą. Nasączyć obydwa biszkopty.   Polewa czekoladowa: W garnuszku podgrzać śmietankę z miodem

Nastoletnie Wypiekanie
KOKOSOWY KREM 133

Kokosowy krem do tortu i ciasta. Krem kokosowy to pyszny krem z wiórkami kokosowymi i likierem kokosowym (w wersji dla dorosłych). W tym kremie zwykłą śmietankę można zastąpić śmietanką kokosową, dzięki czemu smak kremu będzie jeszcze bardziej kokosowy :). Polecam krem Raffaello do tortu. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na kokosowy krem: 200 g serka mascarpone, schłodzonego 100 ml śmietanki(...)cukru pudru lub więcej, do smaku 1 – 1,5 łyżki likieru kokosowego, schłodzonego (opcjonalnie) 50 g wiórków kokosowych W misce umieszczamy mascarpone, śmietankę, cukier puder i likier kokosowy. Całość mieszamy przy pomocy miksera (szybsze obroty), aż krem zgęstnieje. Do gotowego kremu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy bardzo krótko. Długie miksowanie sprawia, że krem się warzy. Gotowy krem od razu nakładamy

Słodki Pomysł
Tort Confetti 222

mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny 30 g kolorowej posypki cukrowej (użyłam takiej w kształcie kółeczek) Cytrynowy krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone (schłodzonego) 250 ml śmietany 30% (schłodzonej) 2 czubate łyżki cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny Wykonanie: Ciasto: W misce ucieramy masło(...)ciasto pozostawiamy w formie przez ok. 10 minut, następnie zdejmujemy obręcz i wyjmujemy blat. Dalej studzimy na kratce. Tak samo postępujemy przy pieczeniu pozostałych 2 blatów. Cytrynowy krem śmietankowy: Śmietankę oraz mascarpone umieszczamy w misce i miksujemy aż otrzymamy gęsty krem. Na koniec ubijania dodajemy cukier puder, sok z cytryny oraz skórkę i jeszcze chwileczkę miksujemy (do połączenia). Gotowym kremem

MyCookBook.pl
Kostka królowej bez pieczenia 72231

mąki ziemniaczanej 400ml mleka 200ml śmietany kremówki 150g cukru 1 opak. cukru wanilinowego 200g masła w temperaturze pokojowej szczypta soli Dodatkowo: ok. 170g herbatników 250g serka mascarpone 2-3 łyżki Nutelli lub kremu kakaowo-mlecznego 5 kostek gorzkiej czekolady   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kostka królowej bez pieczenia – Wykonanie: Obie mąki przesiać przez sitko, dodać żółtka i 200ml mleka, dobrze(...)już budyń i miksować dalej, by masa była jednolita. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć herbatniki, posmarować połową kremu. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i pozostałą część kremu. Wyłożyć ostatnią warstwę ciastek. Mascarpone zmiksować z Nutellą (lub kremem kakaowo-mlecznym) i posmarować nim wierzch ciasta. Całość posypać startą gorzką czekoladą. Wstawić ciasto na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą

Kulinarne Przeboje
BEZOWY TORT PIÑA COLADA 201

Puszysty, lekki blat bezowy udekorowany delikatnym kremem kokosowym przygotowanym na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone. Z nasączonymi w rumie lub likierze malibu wiórkami kokosowymi. Z cienko pokrojonymi plasterkami świeżego ananasa, które wcześniej macerowały się w limonkowo-cukrowym syropie. Prosty krem łatwo się przygotowuje a w połączeniu z kwaskowatym ananasem świetnie przełamuje słodycz bezy.  Tort jest dobrze wyważony(...)wierzch przed samym podaniem.  SKŁADNIKI BLAT BEZOWY 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli KREM KOKOSOWY 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% / mocno schłodzonej(min. 24 godziny w lodówce) 4-5 łyżek rumu lub likieru kokosowego np. Malibu ¹⁄₂ szklanki wiórków kokosowych 2 płaski łyżki cukru

cool and minty
Tarta z truskawkami 229

ciasta odciąć, wyrównać brzegi. Ponakłuwać widelcem (fot.1). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temp. 180ºC. Po upieczeniu odstawić do całkowitego wystudzenia.Teraz należy przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać z cukrem i ekstraktem waniliowym (fot.2), a następnie z ubitą na bardzo sztywną pianę śmietanką kremową. Krem wyłożyć na spód tarty. Wyrównać (fot.3). Wstawić do lodówki.Truskawki umyć

Świat Ciasta
Muffinki czekoladowe z kremem miętowym 163

łyżki kakao 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej lub mlecznej, startej na drobnej tarce 1 jajko 100 g cukru 80 ml oleju  300 ml maślanki lub kefiru Krem miętowy: 220 g serka mascarpone 1 duży pączek świeżej mięty (nie nadaje się mięta mrożona!) 1/2 limonki na sok 3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki mleka (ewentualnie, gdyby krem był za gęsty(...)Przygotowujemy krem: umytą i osuszoną (można w wirówce do sałaty) miętę drobno siekamy i miksujemy krótko (nie trzeba na papkę!), mieszamy z serkiem mascarpone i cukrem, dodajemy sok z limonki; jeśli krem jest zbyt zwarty, rozrzedzamy odrobiną mleka. Wstawiamy szczelnie przykryty do lodówki. 2. Piekarnik nastawiamy na 180°C. Formę muffinkową smarujemy masłem lub wykładamy papilotkami. Składniki suche mieszamy

Kuchnia Prezydentowej
Torcik z owocami lata 181

łyżeczka proszku do pieczenia Krem owocowy: 900g mrożonej mieszanki owoców leśnych 2 galaretki owoce leśne 2 łyżki cukru kryształu Diamant 150ml słodkiej 30% śmietanki Krem śmietankowy: 400g słodkiej 30% śmietany 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Polski cukier 2 łyżki soku z limonki Do dekoracji: 6 kostek deserowej czekolady 50ml słodkiej 30% śmietanki Perełki Malinki Kwiaty róży Sposób przygotowania(...)cukier i mieszamy do momentu zagotowania. Miksujemy blenderem na gładki krem, Wsypujemy galaretki w proszku, delikatnie studzimy i dodajemy zahartowaną owocami śmietankę. Odstawiamy do lekkiego stężenia Krem śmietankowy-   Śmietanę ubijamy z mascarpone na prędkości 6 przez ok 2miunty. Dodajemy cukier puder, miksujemy przy prędkości 4 przez 30 sekund. Dolewamy sok z limonki i włączamy urządzenie dosłownie na 10 sekund

Kuchnia w czekoladzie
Najlepsze tiramisu z pierniczkami 244

temu. Deser wyszedł po prostu bajeczny, i gwarantuję, że nikt mu się nie oprze.Jeśli nie używacie w kuchni surowych jajek, można je zastąpić pasteryzowanymi. Można też przygotować krem z mascarpone i bitej śmietany - też będzie pyszny, ale to już jednak nie to samo...To tiramisu zrobiło u nas furorę, i choć sycące, zniknęło błyskawicznie. Jeśli macie w domu jeszcze(...)mocnej, ostudzonej kawy25 ml likieru kawowegododatkowo:150 g pierniczków2 łyżki kakaoŻółtka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować. Dodać przyprawę do piernika i wanilię, połączyć. Białka ubić na sztywną pianę, partiami dodawać do kremu, delikatnie mieszając łyżką.Kawę wymieszać z likierem. Zanurzać w niej pierniczki - powinny lekko nasiąknąć kawą, ale nie mogą się rozpadać.Do szklanek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort kajmakowy 150

roku o tej porze roku pojawia się na blogu tort dla mojej córeczki. Tym razem zrobiłam tort kajmakowy. Biszkopt zrobiłam według sprawdzonego przepisu, a krem przygotowałam na bazie serka mascarpone. Polecam!Składniki:Biszkopt (na tortownicę 23-26 cm):6 jajek12 łyżek cukru6 łyżek mąki ziemniaczanej6 łyżek mąki pszennej2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżki kakaoKrem:500 g serka mascarpone400(...)kakao. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st. C przez 35-40 minut. Dobrze ostudzić, przekroić na 3 blaty.2. Ser mascarpone wymieszać dokładnie z masą krówkową. Ubić śmietanę i delikatnie wymieszać z kremem. Podzielić na 3 części.3. Spód tortu nasączyć zimnym naparem herbaty, posmarować dżemem z czarnej porzeczki i wyłożyć pierwszą część kremu. Położyć drugi blat, nasączyć

Kuchnia domowa Ani
Beza Pavlova z owocami i kremem 128

uzyskamy wówczas wspaniały torcik lodowy. Składniki na bezę: 6 białek 300 g drobnego cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ponadto: 300 g truskawek 60 g borówek listki melisy/mięty Przygotowanie: BEZA Do przyrządzenia bezy, używamy(...)szprycy wyciskamy mniejsze beziki. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 150ºC, wkładamy blachę z bezami i zaraz zmniejszamy do 110ºC. Bezę suszymy przez 2 godz, studzimy w uchylonym piekarniku. KREM Zimną śmietanę i mascarpone ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy. Owoce myjemy, osuszamy. Na upieczony spód wykładamy porcję kremu, w który wciskamy rozdrobnione owoce. Wierzch dekorujemy mniejszymi

Kierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania