dostępnych źródeł wynika, iż jest to deser Australijski i Nowo Zelandzki. Wysuszona beza z dodatkiem lekkiego kremu na bazie bitej śmietany lub mascarpone oraz owoców. Idealny letni deser. Samą bezę można przygotować nawet dobę wcześniej przed podaniem, a następnie godzinę przed zaserwowaniem deseru można wypełnić ją kremem i owocami. Świetnie smakuje podane z Prosecco. Składniki: 4 białka(...)minutach pieczenia zmieniamy temperaturę na niższą- 140 stopni. Pieczemy bezę w tej temperaturze 90-95 minut. Po upieczeniu studzimy bezę w piekarniku, dopiero po ostudzeniu wypełniamy ją kremem. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i kwaśną śmietaną. Owoce myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ostudzoną bezę wypełniamy krem i owocami. Podajemy od razu lub po schłodzeniu maksymalnie przez godzinę. Smacznego
Mango Papajabędziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera, to raz w tygodniu wyślę Ci nowy przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser Serce SKŁADNIKI: Krem: śmietanka kremówka 35% (400 ml.) mascarpone (400 g ) biała czekolada (200 g) Dodatkowo: galaretka czerwona lub różowa ( 2 op. = 150 g) woda gorąca (600 ml.) Potrzebne gadżety: wykrawaczka w kształcie serca 4 wysokie szklanki(...)kawałki. 3.) Krem. Do misy miksera wlewamy schłodzoną czekoladę z kremówką i ubijamy na średnich obrotach miksera. Gdy masa trochę nabierze objętości dodajemy mascarpone. Miksujemy niezbyt długo, aż masa stanie się gęsta, puszysta i stabilna. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego (będzie nam się łatwiej nakładać do szklanek) 4.) Wypełnianie szklanek i dekoracje. 1/4 kieliszka wypełniamy kremem, przyklejamy serduszka z galaretki
RITA food channelJeden z najlepszych tortów jakie udało mi się upiec. Krem mascarpone w połączeniu z owocami oraz biszkoptem to przysłowiowe niebo w gębie. Spróbujcie sami! Biszkopt (tortownica o średnicy 26cm): przepis - TU Krem: 500 g serka mascarpone 350 śmietany 30% cukier puder do smaku sok z cytryny do smaku Dodatkowo: dowolne świeże owoce - u mnie maliny, banan i kiwi(...)cukrem powidło lub dżem (u mnie dżem malinowy) sok z cytryny do skropienia bananów Sposób wykonania: 1. Upiec biszkopt według przepisu. Całkowicie ostudzić. Przekroić na 3 blaty. 2. Zrobić krem - zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać partiami ser i sok z cytryny. 3. Przełożyć tort (od dołu): biszkopt nasączony zimną herbatą cienka warstwa dżemu malinowego świeże maliny 1/3 kremu
Kuchnia domowa AniPrzepis na pyszne ciasto z czereśniami bez pieczenia . Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje. Przełożone jest herbatnikami, kremem czekoladowym, kremem z mascarpone i różową galaretką. Jak wykonać ciasto z czereśniami możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowości. CIASTO Z CZEREŚNIAMI bez pieczenia SKŁADNIKI: Krem: posypka czekoladowa (pół(...)window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. 2.) Śmietankę kremówkę ubijamy z mascarpone na krem. Dzielimy krem na 2 równe części. Do jednej części kremu dodajemy przesiany cukier puder, wlewamy połowę ostudzonej żelatyny i mieszamy. Do drugiej części kremu dodajemy nutellę, posypkę czekoladową, drugą
RITA food channelświęta. Zdecydowanie warto udekorować je owocami, truskawki i borówki sprawdzają się idealnie i smakują rewelacyjnie z kokosowym kremem. Krem to połączenie śmietanki kokosowej, powstałej z mocno schłodzonego mleka kokosowego typu light (można takie znaleźć w Lidlu) oraz serka mascarpone. Krem w cieście leśny mech które robiłam jakiś czas temu, był tylko z mleka kokosowego, więc nie zawierał laktozy, można taki(...)również przygotować do tych babeczek, jednak dodatek mascarpone sprawia, że całość lepiej się trzyma. Ten krem należy zdecydowanie do moich ulubionych. Pamiętajcie tylko, żeby go bardzo dobrze ubić, inaczej może spłynąć z babeczek ;) Bardzo polecam przygotować te babeczki, zwłaszcza w sezonie na świeże owoce. Składniki (ok. 12 babeczek) Ciasto: 450 g opakowanie mrożonego szpinaku (liście) lub 400 g świeżego
Healthy food explorerTarta z kremem mascarpone i brzoskwiniami... Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem: 500 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 250 ml śmietany 30% Dodatkowo: Dowolne owoce Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny(...)obrotach, dosłownie chwilkę, w drugiej misce ubijamy śmietanę na sztywno, następnie dodajemy ją do serka i znów miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy łyżką do połączenia się składników. Krem wykładamy na wystudzone (!) ciasto. Brzoskwinie z puszki odsączamy i kroimy w plasterki, dowolnie układamy na kremie, ja polałam lekko galaretką brzoskwiniową, ale nie jest to konieczne
Pelusiowa Kuchniaoczyszczonej 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki soku z pomarańczy (najlepiej z miąższem) 1/2 szklanki mleka 3 krople aromatu rumowego 3 krople ekstraktu anyżowego (opcjonalnie) Krem: 150 g serka mascarpone 2 - 3 łyżki masła orzechowego Polewa: 100 g czekolady z co najmniej 50% zawartością kakao 50 g masła 1 łyżka mleka 1 łyżeczka miodu naturalnego Dodatkowo: 4 łyżki(...)Następnie rozsmarować krem z masłem orzechowym i przykryć kolejną częścią piernika. Wierzch polać polewą i udekorować orzeszkami i skórką kandyzowaną. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krem: Mascarpone chwilę miksować, następnie dodać masło orzechowe i miksować do połączenia się składników. Ilość masła orzechowego dopasować do swoich upodobań. Krem rozsmarować na przekrojonym pierniku. Polewa: Wszystkie składniki polewy rozdrobnić, włożyć
Kuchcik gotujenależy przełożyć je z zamrażalnika do lodówki. Dzięki temu następnego dnia będą gotowe do użycia.) 100 g konfitury malinowej 50 ml wódki cukier puder do smaku Do kremu czekoladowego: 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ok. 6 łyżek cukru pudru Do kremu śmietankowego: 500 g śmietanki kremówki(...)łamiemy na niewielkie kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody (ok. 1/4 szkl.), dokładnie mieszamy, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Mascarpone ubijamy z cukrem na puszysty krem, cały czas ubijając dodajemy przestudzoną czekoladę i żelatynę. Kiedy krem znacznie zwiększy objętość, jest gotowy. Masę dzielimy na 3 części. Przełożenie tortu:Konfiturę malinową łączymy z wódką
Ratunku obiadcukru waniliowego 80 ml oleju 100 g świeżego twarożku 300 g maślanki Na krem 2 żółtka 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru 250 g sera mascarpone 1 opakowanie śmietan-fix WYKONANIE Krem: W misce ubić żółtka wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko ubić(...)Połączyć składniki suche i mokre. Nakładać do foremek do 3/4 wysokości, piec na środkowej półce piekarnika około 25 minut na złotobrązowy kolor. Na ostudzone muffinki nakładać dużą porcję kremu mascarpone. Gotowe muffinki można posypać kawą rozpuszczalną lub kakao
Passions hobbies lifeekstraktu z wanilii garść ulubionych orzechów Składniki na krem: 200g śmietanki kremówki 100g mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 20-30g cukru pudru jajka czekoladowe do ozdoby Wykonanie kremu: serek mascarpone oraz masło orzechowe ,mieszamy ze sobą, odstawiamy śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem do masy z serka oraz masła orzechowego dodajemy ubitą śmietanę ,całość dokładnie mieszamy
Słodkie zapomnienie100g) cukru trzcinowego 3 jajka 0,25 szklanki mleka 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady 1 łyżeczka (4 g) proszku do pieczenia 40 g płatków migdałów Krem: 300 g serka mascarpone 2 łyżki (20 g) cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka (12-15 g) cukru z wanilią Przygotowanie: 1) Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej(...)formy wysmarowanej tłuszczem. 7) Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 30 min., do momentu „suchego patyczka”. 8) Upieczone ciasto odstawić, aby przestygło. 9) Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Następnie śmietankę ubić w osobnym naczyniu na sztywno. Na koniec połączyć obie masy i ubijać, aż powstanie krem
Fitsweet.meCzekoladowe babeczki z cytrynowym kremem z serka mascarpone- pyszny i prosty deserSKŁADNIKI Ciasto:300g mąki200g masła100g cukru2 żółtka2 łyżki kwaśnej śmietany4 łyżki naturalnego kakaosólKrem:250g serka mascarpone150g śmietany kremówki1/2 opakowania galaretki cytrynowej1 łyżka soku z cytrynyDo przystrojenia - ulubione owoce PRZYGOTOWANIE Ciasto:Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli.Dodajemy cukier, żółtka, śmietanę i kakao.Zagniatamy ciasto(...)Wylepiamy foremki ciastem- z tych proporcji wychodzi około15-16 babeczek standardowej wielkości. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-12 minut. Krem:Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemymascarpone, galaretkę w proszku i sok z cytryny. Delikatnie mieszamy.Przestudzone ciastka napełniamy krememi przystrajamy ulubionymi owocami
Moje Kuchenne Rewelacjecukru* 150 g mielonych migdałów* 200 g mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* szczypta solikrem z serka mascarpone* 250 g serka mascarpone* 120- 130 g mleka skondensowanego słodzonego (może być w tubie dowolny smak)krem z gotowanej śmietany* 400 ml śmietany kremówki* 4 łyżki cukru* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 80 ml zimnej przegotowanej wodydo nasączenia* olejek migdałowy* zimna
Mix smaku