krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:23/372)

Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką 74

galaretką to smaczne i efektowne ciasto, którego przygotowanie jest bardzo proste. Biszkopt jest mięciutki oraz delikatnie wilgotny, a brzoskwinie z galaretką świetnie orzeźwiają. Dodatkowo odrobina kremu na bazie kremówki i serka mascarpone podkreślają wygląd oraz smak całości. Polecam! Biszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką - składniki: (Forma o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g cukru  100g mąki pszenne j Przełożenie(...)brzoskwiniami. Całość zakryć drugą częścią ciasta, lekko docisnąć i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki. Wierzch. Schłodzoną (!) kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno oraz połączyć z serkiem mascarpone. Kremem posmarować wierzch ciasta i na końcu ułożyć na nim plasterki brzoskwini

Di gotuje
TIRAMISU Z TRUSKAWKAMI 151

białek. Żółtka utrzyj do białości, domieszaj mascarpone, ubij całość od uzykania gładkiego kremu. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Połącz delikatnie, przy pomocy szpatułki, z kremem z mascarpone. Zanurzaj szybko po jednym biszkopcie w coulis truskawkowym i układaj je jeden obok drugiego w szerokich szklankach lub miseczkach. ** Wyłóż na nie warstwę kremu z mascarpone, a następnie kawałki truskawek

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CIASTO KASZTANOWE Z PRALINĄ ORZECHOWĄ 155

masła 170 g cukru 25 g kakao 3 jajka 5 łyżek kremu kasztanowego kilka upieczonych i pokruszonych kasztanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 350 g serka mascarpone 380 g śmietanki kremówki 30% 4-5 łyżek cukru pudru pralina: 2-3 garści różnych orzechów (np. laskowych, włoskich, ziemnych, brazylijskich) i migdałów 1 szklanka cukru 4 łyżki(...)grozi Wam depilacja co najmniej skóry właściwej… Również łyżką rozprowadzacie pralinę równomiernie po całej blasze. Gdy wystygnie, przekładacie ją na papier, by odsączyć oliwę i kruszycie na kawałki. krem: Mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijacie na jednolitą masę. Mieszacie z częścią pokruszonej praliny. Pozostałą część zostawiacie do dekoracji. Ciasto kroicie w poziomie na dwie części. Górną część zdejmujecie, dolną

GRUBY WAŁEK
Babeczki - Bożonarodzeniowe Choinki 189

Przepyszne czekoladowe babeczki z aksamitnym kremem mascarpone - to klasyka wśród łakoci , a w formie uroczych mini choineczek wyglądają jeszcze piękniej tworz ąc świąteczn y i zimow y akcent - idealne dla dzieci . Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływają się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie pasuje(...)cukru 50 g kakao w proszku  czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli Lukier: szklanka cukru pudru 4 łyżki ciepłej wody Krem: 300 ml śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone ok. 4 łyżki cukru pudru odrobina zielonego barwnika perełki cukrowe Babeczki - Bożonarodzeniowe Choinki - Sposób przygotowania: Ciasto: W niewielkim rondelku roztapiamy masło , studzimy.   Mąkę przesiewamy wraz

Słodka Strona
Maślany krem budyniowy z serkiem mascarpone do ciast i tortów 135

Uwielbiam krem budyniowy na bazie masła oraz serek mascarpone. Postanowiłam wszystko razem połączyć i tym samym uzyskałam krem, który z chęcią zjadłoby się za pomocą... palucha! Jest przepyszny i idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów oraz innych słodkości. Doskonale trzyma formę, więc sprawdzi się również przy ich dekoracji. Poniżej podałam przykład jego użycia i dodam, że ciasto zniknęło(...)całości. Budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem. Na końcu wmieszać serek mascarpone. Gotowy krem rozsmarować na cieście. (Po schłodzeniu jest dość sztywny, więc najlepiej używać go bezpośrednio po przygotowaniu. Ewentualnie później wyjąć go z lodówki około 30 minut wcześniej

Di gotuje
Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowym 464

wyczuwalny. Na pierwsze miejsce obok karmelu, przebija się smak orzechów, moje masło orzechowe zawierało dodatkowo kawałki orzeszków, więc spotęgowało to jeszcze ich posmak w całości wypieku. Ciasto karmelowe z kremem fistaszkowymSkładniki:ciasto karmelowe120g mąki pszennej75g masła60g cukru50g czekolady białej50ml mleka2 jajkakarmel 1 czubata łyżeczka proszku do pieczeniakarmel 60g cukru80-90ml wodykrem fistaszkowy250g mascarpone100g masła orzechowego ( wykorzystałam masło z kawałkami(...)suchego patyczka- upieczone ciasto ostudzić, jeśli ciasto wyrosło z lekką górką, można delikatnie ściąć wierzch, aby otrzymać równy blatKREM FISTASZKOWY- zimne mascarpone krótko zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodać masło orzechowe, ponownie zmiksować do połączenia się składników- krem schłodzić SOS KARMELOWY- cukier i wodę przełożyć do rondelka, wymieszać, zagotować- ustawić najmniejszą moc palnika, gotować, aż woda odparuje, a rozpuszczony cukier

Smakołyki Bereniki
Babeczki sernikowo-jagodowe 131

duże jajka skórka otarta z 1 cytryny+ 1 łyżka soku niepełna łyżka mleka 3,2% Papka owocowa: 100 g drobnych owoców (malin, jagód, porzeczek itp.) 25 g cukru Krem mascarpone: 75 g miękkiego masła 120 g serka mascarpone 420 g cukru pudru Przygotowanie: 1. Maślana baza herbatnikowa: Masło rozpuścić w garnuszku. Herbatniki zmielić w malakserze lub drobno pokruszyć przy pomocy(...)łyżką, by pozbyć się jak największej ilości soku. (teraz można dodać również więcej cukru lub sok z cytryny, jeśli jest taka potrzeba) Papkę pozostawić do ostudzenia. 4. Krem: Masło zmiksować z mascarpone przez około 2-3 minuty, aż masa stanie się jasna i puszysta. Na koniec wsypać do niej przesiany cukier puder i ponownie zmiksować. 5. Ostudzone babeczki nadziać

Nastoletnie Wypiekanie
Kakaowy krem z serka mascarpone i kremówki (bez żelatyny) 107

śmietanki 30-36% 5 łyżek cukru pudru (płaskich) 3-4 łyżki kakao   Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno (*), a następnie delikatnie połączyć z serkiem mascarpone - uprzednio zmiksowanym z kakao. Krem(...)nadaję się do użycia bezpośrednio po przygotowaniu. (*) Jeśli śmietanka nie chce idealnie zesztywnieć to nie ma problemu, ponieważ jeśli będzie lekko płynna - można i taką połączyć z serkiem mascarpone, a krem także będzie stabilny oraz idealnie trzymający formę. Przykładowe wykorzystanie kremu:   Tort Szwardzwaldzki/Czarny Las- przepis wkrótce

Di gotuje
Pełnoziarniste ciasto marchewkowe z kremem orzechowym 209

jabłka 50 g posiekanych orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Krem: 400 g serka mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 4 łyżki erytytolu/ksylitolu (opcjonalnie) szczypta soli Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Ciasto: Jajka ubić do podwojenia objętości. Dodawać powoli rytrytol i ciągle(...)sól, wymieszać. Przesypać do miski z marchewką i delikatnie połączyć wszystkie składniki. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy piec przez 1 godzinę lub do suchego patyczka. Krem: Mascarpone przełożyć do miski i zmiksować z dodatkiem masła orzechowego (i opcjonalnie ksylitolu i soli, jeśli nie było ich jej w składzie masła), przez około 1 - 2 minuty, do podwojenia objętości

Healthy food explorer
KREM ŚMIETANOWY Z MASCARPONE 114

Jest to lżejsza wersja kremu śmietanowego z mascarpone, idealna do owoców i biszkoptu z owocami. Do cięższych tortów, np z blatami brownie, wolę gęstszy krem, który(...)wiem, że nie wypłynie pod ciężarem kolejnych warstw. Ten krem idealny jest np do Midsommartårta, czyli tortu biszkoptowego z owocami, idealnego na lato (KLIKNIJ po przepis). Składniki*: 250g mascarpone [...] Artykuł KREM ŚMIETANOWY Z MASCARPONE pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Babeczki z kremem czekoladowo-orzechowym (Nutella) 398

starszym :) CIASTO NA BABECZKI: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 3 żółtka 1 łyżka śmietany KREM: 125g serka mascarpone 100g kremu czekoladowego Nutelli 1/2 szklanki śmietanki 36% Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem i cukrem. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Składniki można(...)umieszczać je w foremce na muffinki. Przed pieczeniem schłodzić i nakłuć widelcem spód babeczek. Piec w temperaturze 190 *C i piec przez ok 10-15min. Mascarpone zmiksować z miękkim kremem, który powinien być w temperaturze pokojowej. Kremówkę ubić i wmieszać dokładnie w krem czekoladowy. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki do wystudzonych babeczek

https:KKuchniaMniam
Tort Leśny mech z mascarpone, truskawki i poziomki. 164

szpinaku 250 g ksylitolu Kłos -Pol 3 jajka niepełna szklanka oleju 300 g mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki ksylitolu Kłos Pol poziomki 3 garście     Truskawki w żelu: 300 g truskawek 30 g wody 30 g cukru 5 g skrobi kukurydzianej( może być(...)minut w 170 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam go na dwa blaty, a górę ścięłam( skruszyłam w palcach, miałam gotowy mech). Krem: Śmietanę ubiłam z ksylitolem i dodałam serek mascarpone. Krem przełożyłam( połowę) na blat biszkopta.  Na krem wyłożyłam truskawki w żelu i przykryłam biszkoptem. Resztą kremu wysmarowałam górę i boki.Obsypałam " mchem" i posypałam poziomkami. Ciasto rewelacja

Różowa kuchnia
Tarta czekoladowa z porzeczkami i kremem z mascarpone oraz białej czekolady 156

Intensywnie czekoladowy spód, połączony z delikatnie słodkim kremem i kwaśnymi porzeczkami wydaje się być kwintesencją lata. Z pewnością tarta jest także przyjemnie orzeźwiająca ;) TARTA CZEKOLADOWA Z PORZECZKAMI I KREMEM Z MASCARPONE ORAZ BIAŁEJ CZEKOLADY Składniki na ciasto: -160 gram mąki - 40 gram kakao - 130 gram masła - 1 żółtko - 50 gram cukru pudru Przygotowanie ciasta: Składniki zagniatamy. Wyrobione ciasto zawijamy(...)Przygotowanie kremu: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a śmietankę ubijamy na sztywno. Czekoladę dodajemy do bitej śmietany po uprzednim przestudzeniu. Jako ostatni w mieszaninie powinien znaleźć się serek mascarpone. Wstawiamy krem do lodówki aż do chwili całkowitego ostudzenia się spodu tarty. Po tym czasie wykładamy go na ciasto i całość obsypujemy umytymi i osuszonymi porzeczkami. Dekorujemy liśćmi mięty lub bazylii

Życie zamknięte w smaku
Muffiny bananowe z kremem kajmakowym 125

trzcinowego 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 100 g czekolady milka z daim 100 g masy krówkowej  Krem kajmakowy: 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 g masy krówkowej Przygotowanie: Banany rozgniatamy dokładnie widelcem lub blenderem, aż powstanie gładka masa. Łączymy banany z jajkiem, maślanką, masłem oraz ekstraktem(...)wypełniamy je do około 1/3 wysokości ciastem. Następnie nakładamy łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywamy nadzienie pozostałym ciastem do około 3/4  wysokości papilotki. Pieczemy 20 minut. Dokładni studzimy. Przygotowujemy krem. Mascarpone miksujemy z masą krówkową dodając ją po łyżeczce. Cały czas miksujemy na najniższych obrotach. Gotowy krem schładzamy przez około godziny w lodówce. Gotowe babeczki ozdabiamy kremem

Mania Gotowania
Rurki z kremem 160

Rurki z kremem to świetny pomysł na przygotowanie słodkości, których wykonanie nie zajmie dużo czasu. Chrupiące ciasto francuskie w połączeniu z kremem mascarpone tworzą duet nierozłączny . Przygotowałam dla Was przepis z dodatkiem malin, które przełamują słodycz kremu i ciasta. Maliny w przepisie można pominąć albo zamienić na inne owoce, jednakże polecam wypróbować rurki z ich dodatkiem, bo smakują genialnie ! Rurki(...)kremem 300 g ciasta francuskiego ((1 opakowanie)) 200 g mascarpone 100 ml śmietanki 30% lub 36% 50 g świeżych malin 4 łyżki cukru pudru Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w plastry około 4-5 cm szerokości. Każdy pasek ciasta nakładaj na metalową rurkę od węższego miejsca (wskazówka: ciasto nakładaj tak, żeby na siebie nachodziło). Następnie układaj rurki na blaszce posmarowanej

Przepisy na widelcu