krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:29/372)

Tort tiramisu z malinami 123

słoki, z posmakiem kawy i amaretto i przełamującym wszystko smakiem malin. Jeśli wolicie słodsze wypieki to pomińcie posypywanie każdej warstwy gorzkim kakao i dodajcie więcej cukru pudru do masy mascarpone, ale mniej słodkiego tortu więcej wejdzie, więc wybór należy do Was. :D Do pieczenia używam tortownicy o wymiarach 23-25 cm. Ten biszkopt zawsze się sprawdza, rośnie bardzo wysoki(...)cytryny oraz cukier. Wszystko mieszamy do momentu aż masa się nie zagotuje. Gdy maliny będą się już gotować mieszamy je do momentu aż nieco zgęstnieją i zostawiamy do wystygnięcia. Krem mascarpone:  250 ml śmietany kremówki (30-36 %) wyjętej z lodówki 750 g mascarpone 6 łyżek cukru pudru (lub więcej jeśli wolicie słodsze kremy)  Śmietanka powinna być zimna. Wlewamy

Cooking Monster
Krem z groszku z grzankami 89

lutym. Nie, dziękuję. Jeżeli więc najdzie mnie ochota na groszek w lutym, kupuję mrożonki. Paczka, którą ostatnio kupiłam, wylądowała w koszyku właśnie z myślą o zupie. Mój ostatni krem z groszku robiłam tak dawno, że w sumie nie pamiętałam jak smakował. Byłam więc średnio na jeża do niego przekonana (mimo, że naprawdę wierzę w mrożonki). Zupa wyszła przepyszna(...)Jeżeli zupa wyszła za rzadka, redukujemy ją poprzez gotowanie bez przykrywki, jeżeli za gęsta, dodajemy odrobinę wody. Gotowy krem przelewamy do misek, dodajemy do niego grzanki, siemię lniane i odrobinę oliwy. Podobne przepisy: Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brukselki z fetą Krem z brokułów z grzankami i parmezanem Krem z groszku z wędzonym łososiem

Kardamonovy
Krem z brokułów z grzankami i parmezanem 78

którego też zrobię zupę krem. Myślę, że za parę dni wrzucę na bloga przepis na nią. Co do dodatków, grzanki zawsze najlepiej sprawdzają się w kremach, tutaj nie ma co dyskutować. Chociaż przyznam się Wam, że swego czasu dodałam makaron do bardzo gęstej pomidorowej i też bardzo dobrze się spisał. Ale do kremów z groszkami i innymi brokułami chyba jednak(...)gotowanie bez pokrywki. Zupę wlewamy do misek, dodajemy do niej grzanki i starty parmezan. Całość można jeszcze lekko skropić oliwą. Podobne przepisy: Zupa krem z cukinii z bazylią i mascarpone Krem z brukselki z fetą Krem z groszku z wędzonym łososiem i kaparami Artykuł Krem z brokułów z grzankami i parmezanem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
ciasto "malinowy obłoczek" 186

Deser absolutnie doskonały: cienka warstwa ciasta francuskiego, malinowa pianka, beza i warstwa kremu mascarpone a to wszystko zwieńczone prażonymi migdałami. Ciasto jest tak obłędne, że jedząc zupełnie zapominamy o kaloriach. Może wydawać się bardzo słodkie ale takie nie jest, bo kwaśność malin fantastycznie przełamuje słodycz. Jeśli tak jak ja lubicie połasuchować to koniecznie się skuście. Gwarantuję słodki odlot! *foremka(...)mascarpone 2 łyżki cukru pudru duża łyżka żelatyny na bezę: 6 białek 1 szklanka cukru pudru  łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na krem: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Deser z kremem patissiere, mascarpone i nektarynkami 253

Pyszny deser na bazie kremu pâtissière i serka mascarpone z dodatkiem soczystych nektarynek. Niebo w gębie… Składniki (na 4 porcje):Krem pâtissière:1 szklanka mleka1 łyżka mąki ziemniaczanej3 żółtka3 łyżki cukruDodatkowo:4 nektarynki1 serek mascarpone (250 g)100 ml śmietanki 30 %1,5 łyżki cukru pudruPrzygotowanie:Krem pâtissière:Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną(...)wrzenia. Ustawiamy malutki ogień i dodajemy masę do mleka, całość energicznie mieszając. Gotujemy, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem pâtissière studzimy. Ostudzony miksujemy z serkiem mascarpone i z jedną łyżką cukru pudru. Śmietankę ubijamy z łyżeczką cukru pudru. Pucharki wypełniamy na przemian kremem pâtissière i pokrojonymi w kostkę nektarynkami. Deser dekorujemy bitą

Oryginalny smak
Ciasto krówka bez pieczenia z budyniem 198

Masa budyniowa: 800 ml mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (razem 80 g) 3/4 szklanki mąki pszennej 250 g masła łyżka cukru z wanilią jajko Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% lub 36% (schłodzić) łyżeczka cukru z wanilią lub ziarenka z laski wanilii 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 3 - 4 duże dojrzałe(...)ułożyć na masie krówkowej. Śmietanę ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier puder i cukier waniliowy. Pod koniec ubijania dodawać również mascarpone. Miksować tylko do połączenia się składników. Krem z mascarpone rozsmarować na warstwie z bananów i udekorować płatkami migdałów i tartą czekoladą lub samą czekoladą. Ciasto wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby zastygło. Zobacz również: banoffee

Kuchcik gotuje
LeŚnY SkrZaT :D 289

jajka 2 kubki mąki 1 op mrożonego szpinaku mielonego (450 g)    1 kubek cukru 1 kubek oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia krem z owocami leśnymi: 250 g serka mascarpone 4 łyżki mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie : Szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody Jajka ubijamy z cukrem na gęstą(...)minut do  tzw. suchego patyczka.  Studzimy, kroimy na dwa blaty, jeden kruszymy.   owoce blendujemy na mus, dosypujemy żelatynę, delikatnie podgrzewamy i łączymy z serkiem mascarpone, krem wykładamy na spód ciasta( możemy go wcześniej nasączyć ponczem z soku z cytryny i wiśniówki- w proporcjach sok z 1 cytryny- 2 kieliszki wódki)  na wierzch wysypujemy okruszki

Luźna Kuchnia
Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym 123

Delikatny smak owoców w połączeniu z wyrazistym wędzonym kremem czekoladowym i serkiem mascarpone stanowi idealne połączenie rewelacyjnego deseru na każdą okazję. Czas przygotowania: 10 minut, czas grillowania: 2 minuty Składniki: 12 fig przekrojonych na połowę (przekrojonych wzdłuż) 3-4 patyczki do szaszłyków 1/3 szklanki mascarpone czekoladowe Ganache (patrz tutaj ) Przygotowanie: Grill należy rozgrzać do średniej temperatury. Figi umyć i pokroić(...)ostygnięcia na kilka minut. Figi usunąć z patyczków od szaszłyków. Figi podawać polane sosem Ganache z serkiem mascarpone na wierzchu. Udekorować liściem świeżej mięty. Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym is a post from: naRuszcie.pl The post Figi z grilla z mascarpone i wędzonym kremem czekoladowym appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Pyszny deser z mascarpone i galaretką 279

dekoracjiPRZYGOTOWANIE:Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone i cukier puder i dokładnie zmiksować.Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.Krem mascarpone wyłożyć do pucharków, ustawić pucharki w pochyłej pozycji w lodówce.Następnie na krem wylać stężałą galaretkę, odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.Deser udekorować listkami mięty

Kuchnia Danusi
Ciasto “Wiśnia z makiem” 361

pszennej -2 łyżki kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietankowy: -500g serka mascarpone -250 ml śmietanki 30% -2 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: -250 g serka mascarpone -200 g kremu czekoladowego typu Nutella Poncz: -50 ml likieru Amaretto + 50 ml wody Dodatkowo: -1,5 szklanki drylowanych wiśni z kompotu -1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120g) -2/3 szklanki zaparzonej(...)wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. --> Krem śmietankowy: --> Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy serki mascarpone i cukier puder. Ubijamy na sztywny krem. --> Masa czekoladowa: --> Mascarpone należy wyjąć wcześniej, aby uzyskało temp. pokojową, ponieważ zimne może się zwarzyć po wymieszaniu z nutellą. Mascarpone i Nutellę mieszamy w misce do powstania jednolitej, gładkiej masy. --> Wykonanie

Marta Gotuje
Tiramisu dla dzieci – bez kawy, alkoholu i surowych jajek 112

migdałowy i mieszamy. W kawie nasączamy biszkopty, które układamy obok siebie na dnie blaszki do pieczenia (moja ma wymiary 24x24 cm ) lub innego płaskiego naczynia. Na nich rozsmarowujemy połowę kremu mascarpone i znów układamy biszkopty nasączone kawą. Następnie rozsmarowujemy pozostały krem, wyrównujemy i posypujemy kakao. Deser odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby dobrze stężał. [caption id="attachment_8506" align

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z coca-colą i kremem mascarpone. 1615

Mięciutkie i wilgotne ciasto z coca-colą, przełożone kremem mascarpone. Coca-cola jest w cieście i w polewie, nasączyłam też blat ciasta przed przełożeniem. Nie jest ona wyczuwalna, jednak ciasto ma w sobie to coś. Myślę, że Wam posmakuje. Moim gościom smakowało, z całej blachy zostały tylko 3 kawałki:) Największym wyróżnieniem były słowa " ciociu ja bym chciała to ciasto(...)stopni około 40 minut. Ciasto zostawić do wystudzenia. Kiedy wystygnie ściąć delikatnie górną część i pokruszyć. Okruszki odłożyć. Będą nam potrzebne. Krem: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy, cały czas ubijać dodając partiami mascarpone. Ciasto przekroić wzdłuż na 2 blaty. Dolny blat nasączyć coca-colą i wyłożyć krem. Wyrównać powierzchnie i przykryć drugą częścią ciasta.. Polewa: W rondelku

Agusiowe smakołyki
Torcik czekoladowy 535

Proste ciasto czekoladowe w wersji mini torcików z kremem z mascarpone i białej czekolady. Idealne na Dzień Matki ! Torcik bardzo słodki, ale od święta - dlaczego nie !  Składniki na ciasto : 125 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła roztopionego 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka 45 ml mleka Piekarnik rozgrzać do 180ºC(...)pieczenia, boki wysmarować masłem i obsypać mąką. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 40-45 minut do tzw.suchego patyczka.W tym czasie przygotować krem czekoladowy.Składniki na krem: 150 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z serkiem mascarpane.Ciasto po upieczeniu lekko wystudzić. Odwrócić ciasto"do góry nogami" tak by spód był teraz

Zabawa smakiem
ŚWIĄTECZNY TORT PIEŃ 174

pieczenia (1 łyżeczka) sól (szczypta) Krem cytrynowy: czekolada biała (200 g) śmietanka kremówka 30% (200 ml.) mascarpone (150 g) aromat cytrynowy (5 kropel) Obłożenie tortu: krem czekoladowy typu nutella (80 g) mascarpone (80 g) czekolada gorzka (110 g) Dekoracja: białko (1 szt) cukier (60 g) kakao do posypania grzybków  (1-2 łyżeczki) herbata  matcha w proszku(...)Obłożenie tortu: Gorzką czekoladę roztapiamy i rozsmarowujemy ją na dużym arkuszu papieru do pieczenia. Zwijamy papier z czekoladą w rolon i wkładamy do zamrażalnika. Nutellę miksujemy z mascarpone i dobrze miksujemy. Troszkę kremu odkładamy do miseczki (będzie on nam potrzebny do sklejenia grzybków) Boki tortu smarujemy kremem z nutelli i wygładzamy. Z zamrażalnika wyciągamy rulon z czekoladą, łamiemy

RITA food channel
Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia 197

Warstwa z malin: 400 g mrożonych lub świeżych malin 6 - 7 łyżek cukru trzcinowego (ilość dostosować do stopnia kwaśności malin) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 galaretka malinowa Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% (schłodzić) laska wanilii 2 - 3 łyżki cukru pudru Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)spód z daktyli, pozostałą pozostawić do dekoracji wierzchu. Jeśli masa stężeje, należy wstawić do miski z gorącą wodą, aby delikatnie się rozluźniła i można było nią dekorować.  Krem z mascarpone: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i ziarenkami wyjętymi z laski wanilii.  Pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce mascarpone, ubijać tylko do momentu połączenia się składników

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania