krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:21/372)

Przepyszna kostka migdałowa na krakersach z dwoma kremami i masłem migdałowym (bez pieczenia) 118

Krem budyniowo-migdałowy: 1,5 szklanki mleka (1 szklanka = 250 ml) 1 budyń waniliowy/śmietankowy 100g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki masła migdałowego Krem z serkiem mascarpone:  200g serka mascarpone 200g śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki masła migdałowego Polewa czekoladowa: 60g czekolady (u mnie mleczna i odrobina gorzkiej) 2 łyżki masła migdałowego Dodatkowo(...)ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości i stopniowo zmiksować z zimnym budyniem oraz na końcu z masłem migdałowym. Przygotować krem z serkiem mascarpone. Śmietankę (schłodzoną!) z cukrem pudrem ubić na sztywno, a następnie partiami połączyć z serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając miksowania dodać masło migdałowe. Całość. Na dnie formy wysłanej papierem

Di gotuje
Malina, róża, limonka, czyli tort urodzinowy! 141

zmian, ale równie pyszny i tradycyjny :) Składniki: (na tortownicę 18cm) BISZKOPT: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru różanego 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 500ml kremówki 250g mascarpone (u mnie od Mlekomy) 3 łyżki cukru pudru skórka starta z 1 limonki PONCZ: 1/2 szklanki ciepłej wody sok z 1 limonki 3 łyżki cukru ewentualnie rum DODATKOWO(...)Gotowy biszkopt upuścić w blaszce z wysokości kolan, wystudzić w piekarniku. Zimny przeciąć na 3 blaty. KREM: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier, skórkę i mascarpone. Krem ma być sztywny. PONCZ: Połączyć wodę z sokiem i cukrem, wymieszać do rozpuszczenia cukru.  SKŁADANIE: Na paterze ułożyć pierwszy blat, naponczować, posmarować konfiturą oraz częścią kremu. Przykryć drugim plackiem, powtórzyć

Cakes By Kejt
Tarta tutti frutti z kremem mascarpone 92

wszystkie owoce. Przy okazji muszę się przyznać, że w dzieciństwie uwielbiałam ten zwrot, bo zwiastował mnóstwo pyszności. Mogę zapewnić, że tym razem też będzie pysznie :) Tarta tutti frutti z kremem mascarpone Składniki: Ciasto 200 g mąki 150g masła 40 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli Mąkę przesiać z cukrem pudrem i szczyptą soli, posiekać z zimnym masłem (można pulsacyjnie(...)kulkami ceramicznymi lub grochem, ryżem, fasolą, itp. Piec ok.10-12 minut. Usunąć papier z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut, aż tarta będzie miała złoty kolor. Wystudzić. Krem Ważne: mleko i mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny w lodówce 350 g mascarpone 240 g skondensowanego słodzonego mleka Dodatkowo duuużo rożnych owoców np. miks truskawek, malin, jagód, borówek

Pełny talerz
Ciasto cytrynowe z borówkami 224

szklanka cukru trzcinowego 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 5 średnich jajek skórka otarta z całej cytryny sok wyciśnięty z połowy cytryny Krem: 100 g mascarpone 100 g kremowego serka (np. Milandia, Almette, Bieluch, Philadelphia) ok. 1/3 szklanki cukru pudru (lub ciut więcej) świeże borówki opcjonalnie: skórka cytrynowa, mięta, jadalne kwiaty listonic_type='fooddrink(...)końcu dodajemy sok i skórkę z cytryny (wyszorowanej w ciepłej wodzie i przelanej wrzątkiem). Przelewamy do przygotowanej wcześniej do formy. Pieczemy ok. 35-40 minut w 170°C. Przygotowujemy krem. Mascarpone ucieramy mikserem z kremowym serkiem dodając cukier puder. Miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści. Próbujemy czy masa jest odpowiednio słodka (serki w zależności od firmy różnią się rodzajem

Poezja smaku
Tort bezowy z truskawkami 342

wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Dziś w towarzystwie kremu oraz truskawek i migdałów. Wierzcie mi, jest warta grzechu . Drukuj Tort bezowy z truskawkami Przygotowanie: 4 hrs Wielkość: 8 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 294 kcal Składniki beza 6 białek (wielkości L) 200 g drobnego cukru szczypta soli krem 250 g mascarpone 100 g kajmaku owoce 200 g truskawek dodatkowo(...)drzwiczkami (najlepiej zostawić ją na całą noc). Następnego dnia wyjmij oba blaty, a w międzyczasie przygotuj krem. Nakładaj ¾ kremu na dolny blat, pokrój kilka truskawek i przykryj drugim blatem. Pozostały krem połóż na górny blat i poukładaj na nim truskawki. Posyp migdałami. krem Mascarpone zmiksuj z kajmakiem. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 porcja): Kcal: 294 | Białko: 6,3 | Węglowodany

Przepisy na widelcu
Tort owocowy z limonkowym kremem mascarpone 490

lodówki. Drugi płat smarujemy równie cieniutko masą mascarpone i przykładamy kremem do dołu- czyli masy truskawkowej. Wierzch drugiego płatu również nasączamy sokiem z cytryny po czym smarujemy cieniutko kremem mascarpone. Na to wykładamy tężejącą masę pomarańczową. Trzeci płat podobnie jak wcześniejszy smarujemy i odwrócony przykładamy do masy pomarańczowej. Wierzch oraz boki smarujemy pozostałą masą mascarpone, pozostawiając odrobinę na dekoracyjne "gwiazdki

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z masą kajmakową i malinami 85

włożeniem w krem zawińcie ich końcówki w folię spożywczą . Drukuj Tarta z masą kajmakową i malinami Przygotowanie: 1 h. 15 min. Wielkość: 12 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 429 kcal Składniki ciasto kruche 200 g mąki pszennej (użyłam typ 405) 120 g masła (zimnego) 10 g cukru pudru (1 łyżka) 1 jajko 1 łyżka zimnej wody krem 500 g mascarpone(...)góra dół, bez temoobiegu). Gotową tartę ostudź i w tym czasie przygotuj krem. Wyłóż krem na ostudzone ciasto i wyrównaj za pomocą łyżki. Na wierzch dodaj maliny lub inne owoce i posyp migdałami. Gotową tartę włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. krem Mascarpone włóż do miski i dodaj do niego kajmak. Całość miksuj na najwyższych obrotach

Przepisy na widelcu
ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM – BEZ PIECZENIA 380

pierniczki – 50 g * kokos – 50 g * kakao – 1 łyżka * marmolada np. truskawkowa – 2 łyżki * ciepłe mleko – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mascarpone – 200 g * cukier puder – ok.4 łyżki * kokos – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe. Wszystko(...)folię aluminiową tworząc prostokąt o wym. 25×30 ( wymiary aboslutnie nie muszą być dokładnie takie ). * By ułatwić wałkowanie możemy zrobić to przez drugi kawałek folii aluminiowej. KREM KOKOSOWY: Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi. CAŁOŚĆ: Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę. Całość zawijamy w folię i wkładamy

Ostra na Słodko
Pyszne ciasto z masą z serkiem mascarpone i owocami 195

Idealne ciasto na specjalne okazje. Możecie zrobić z różnymi owocami, ja zrobiłam z truskawkami i gruszkami, które bardzo lubię. Biszkopt- białka ubić na sztywną pianę. Następnie

Kuchnia Pokoleń
KORZENNE BABECZKI Z PAJĄKAMI 159

Jeszcze jedna propozycja na Halloweenową imprezę:) Aromatyczne babeczki korzenne z dekoracją z mascarpone i czekoladowych pająków, zrobionych z pralinek Ferrero Rocher. Nogi to zwykła gorzka czekolada roztopiona, a następnie zamrożona w postaci liter "V". Babeczki zrobiłam na bazie Obrzydliwe Pysznych Babeczek z Glistami, jednak dodałam do nich jogurt, by były bardziej wilgotne.  Babeczki są pyszne i pięknie pachną przyprawą(...)łyżeczki cynamonu0,5 kostki miękkiego masła0,5 szklanki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18 %2 jajka1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego/śmietankowego1 słoiczek powideł śliwkowychSKŁADNIK NA KREM:250-300 g mascarpone3-4 łyżeczki cukru pudrufioletowy barwnik spożywczyDO DEKORACJI:10 pralinek Ferrero Rocher100 g gorzkiej czekoladylukier plastyczny + żółty barwnik lub drobniutkie cukiereczkiWYKONANIE:Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Piekarnik

Słodko-Słony Świat Ilony
Krem czekoladowy 316

tortów, ciast i deserów. Można go jeść łyżkami, dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia(...)godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem czekoladowy. Uwagi: Serek mascarponekrem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z tego przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21cm. Jeśli masa wyjdzie

Słodki Pomysł
Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa 112

papier do pieczenia znajduje się na górze. Zdejmuję energicznym ruchem papier i wzdłuż dłuższego boku zwijam ciasto razem ze ściereczką w rulon. Pozostawiam roladę do całkowitego wystudzenia. Krem z mascarpone i kasztanów 250 g serka mascarpone 125 g uprażonych i obranych kasztanów pół szklanki mleka pół szklanki wody 3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki stołowe ciemnego rumu Uprażone(...)puszystego kremu. Nie należy miksować go zbyt długi, ponieważ krem zrobi się twardy i trudno będzie go nakładać. Buche de Noel - rolada bożonarodzeniowa - przepis Roladę rozwijam, szybciutko smaruję kremem z mascarpone i kasztanów i ponownie zwijam, ale już bez użycia ściereczki. Zawijam ją w papier i odkładam do schłodzenia do lodówki. Następnego dnia odkrawam po skosie kawałek rolady o długości

Cztery Fajery
Low-Carb Tiramisu 163

Kolejny przepis na uwielbiane przez wielu tiramisu. Wersja przystosowana do diety low carb. Biszkopt na bazie mąki migdałowej i krem z mascarpone. Niebo w gębie :-) Bez cukru i zbóż. Macie ochotę? Low-Carb Tiramisu Składniki na biszkopt: (na małą blaszkę lub tortownicę): 6 jajek 5 łyżek drobnej mąki migdałowej łyżka kakao 5 płaskich łyżek erytrytolu łyżeczka  bezglutenowego proszku(...)proszkiem do pieczenia i kakao Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 170stopni ok. 35 minut. Po wystudzeniu biszkopt przekrawamy na 2 części. Wykonanie kremu z mascarpone: Wszystkie składniki zmiksować delikatnie razem, nie ma potrzeby ubijania śmietanki wcześniej. Przełożenie ciasta: 1. Biszkopt porządnie nasączony mocną kawą 2. Połowa kremu 3. Znowu nasączony biszkopt 4. Pozostała część kremu

Marta próbuje
Truskawki z mascarpone 80

jagody, borówki lub maliny. Deser najlepiej smakuje schłodzony!   Print Truskawki z mascarpone .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Desery Cuisine Italian Keyword mascarpone, truskawki Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 250 g serka mascarpone 100 ml śmietany 36 % 4 łyżki cukru pudru 20 sztuk ciasteczek amaretti(...)obrotach, dodać skórkę startą z cytryny, połączyć z bitą śmietaną. Truskawki umyć i pokroić na kawałki. Ciastka pokruszyć na średniej wielkości cząstki. Do pucharków warstwami nakładać, ciastka, krem mascarpone, truskawki. Wierzch deseru udekorować listkami mięty. Smacznego! Artykuł Truskawki z mascarpone pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl