krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:13/372)

30 przepisów na świąteczne słodkości (30 ricette per dolci natalizi) 241

ancora dubbiosi sul da farsi, oggi ho predisposto per Voi una lista di 30 ricette che mi auguro possano esservi utili in vista delle feste. Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) Kula śnieżna z biszkoptu z kremem chantilly, czerwoną porzeczką i granatem (Cupola di pan di spagna con crema chantilly, ribes rosso(...)melagrana) Czekoladki marcepanowe (Palline al marzapane e cioccolato) Panforte - świąteczne ciasto z Sieny Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema di mascarpone) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limoncello) Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema di limoni) Czekoladowe ciasto z pomarańczą (Ciambellone al cioccolato fondente e arancia

La grande e la piccola cuoca
Rolada naleśnikowa z kremem borówkowym 137

chęć na naleśniki, ale nie chciało mi się sterczeć przy patelni. I tak myśl do głowy przyszła, aby upiec jeden wielki i zwinąć. Udało się, a po przełożeniu kremem borówkowym na mascarpone (niebywale prostym i pysznym) powstała świetna rolada naleśnikowa! Aby takie wielki, naleśnikowy placek dobrze się zwijał nie może być zbyt przesuszony (pieczemy bez termoobiegu), a w cieście(...)grubości ciasta). Gorący placek zwijamy wraz z papierem do pieczenia wzdłuż krótszego boku (ciasto jest cienkie, więc wzdłuż dłuższego rolada byłaby długa, ale bardzo cienka). Zostawiamy do ostudzenia. Krem: Mascarpone przekładamy do miski, wsypujemy cukier i borówki amerykańskie. Blenderem miksujemy na gładki krem. Roladę naleśnikową rozwijamy, nakładamy 2/3 kremu i ponownie zawijamy. Resztą kremu (np. za pomocą rękawa cukierniczego

Kolorowy Przepisownik
Całoroczne ciasto w 10 minut z kremem mascarpone, malinami i białą czekoladą 124

użyć malin świeżych lub mrożonych, tak jak ja zrobiłam w tym przypadku. Zawsze mam ich mały zapas na taką ewentualność. Polecam! (Forma o wymiarach 20 x 20 cm) Krem: 250g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie) Dodatkowo: 200g paluszków francuskich w cukrze (Brześć) 100g malin (mrożonych lub świeżych) 50-75g białej czekolady Przygotować(...)bokach, aby powstało ich podwyższenie.) Część paluszków, które pozostaną należy pokruszyć, a resztę odłożyć do dekoracji. Na ciastkach ułożyć maliny (mrożone odmrozić i delikatnie odcedzić z nadmiaru wody/soku) oraz krem mascarpone. Całość obficie posypać ciasteczkowymi okruchami z uprzednio posiekaną białą czekoladą i udekorować całymi paluszkami. Gotowe ciasto nadaje się do bezpośredniego spożycia, ale można je również schłodzić w lodówce

Di gotuje
Domowy sznycel z frytkami 155

Domowy sznycel z frytkami to typowy niedzielny obiad. Prawdziwy sznycel musi być bardzo cienki, więc musicie mięso bardzo dokładnie rozbić. Wbrew pozorom przygotowanie takie obiadu wcale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe makaroniki 267

białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 35 g kakao 115 g cukru pudru 150 g zmielonych migdałów Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce(...)przez 12-15 minut. Makaroniki nie powinny się zarumienić. Upieczone makaroniki wyjęłam z piekarnika i pozostawiłam na macie do wystudzenia. Gotowe makaroniki ściągnęłam z maty i przełożyłam kremem. Przygotowanie kremu: Mascarpone miksuję z Nutellą do połączenia. Krem przekładam do rękawa cukierniczego i na połowę makaroników nakładam krem, po czym przykrywam drugim makaronikiem lekko dociskając. Makaroniki najlepiej smakują następnego dnia

Mango Papaja
Mazurek śliwkowy z kremem z mascarpone i białej czekolady 146

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); MAZUREK ŚLIWKOWY Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY Składniki na ciasto: - 150 gram mąki krupczatki - 150 gram mąki pszennej - 200 gram masła - 100 gram cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie ciasta(...)okienka. Można posmarować je jajkiem, ale nie trzeba. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni do zarumienienia (10-15 minut). Składniki na krem: - 300 gram białej czekolady - opakowanie mascarpone Przygotowanie kremu: Roztapiamy czekoladę i lekko ją studzimy. Potem mieszamy za pomocą miksera z mascarpone.  Wypełniamy kremem okienka lekko przestudzonego ciasta. Zdobimy przed zupełnym ostygnięciem, aby dekoracja miała szansę przykleić

Życie zamknięte w smaku
Moja Słodka Pavlova 214

tutaj po: A Teraz pora na wykończenie góry… I tu możecie popuścić wodze fantazji ;) Wszystko dozwolone w zależności, na co macie ochotę. Ja najbardziej lubię z kremem z mascarpone i białej czekolady ze świeżymi truskawkami. Jako, że nie ma jeszcze truskawek stworzyłam naprawdę słodki miks – uwaga bomba kaloryczna! ;) Słodki krem z dodatkami - 250g serka mascarpone - tabliczka białej czekolady - jeden(...)banan - garść orzeszków ziemnych i pistacjowych - kilka groszków kokosowych w czekoladzie - 300g masy kajmakowej o smaku orzechowym Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym ostudzić. Wystudzoną zmiksować z mascarpone. Krem wyłożyć na bezę. Następnie masę kajmakową podgrzać (można dodać odrobinę masła – będzie bardziej lejąca się), przestudzić i polać po kremie. Na krem i kajmak posypać pokrojone kawałki banana, uprażone

Sajkofanka smaku
Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i malinami 187

ciasto trzeba wypróbować. Bo to takie czekoladowe love z malinami.  Składniki (na tortownicę 26cm) ciasto 250g dobrej, gorzkiej czekolady 125g masła 6 jajek 175g cukru pudru krem 250g serka mascarpone 3-4 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego dekoracja maliny polewa (kilka kostek roztopionej czekolady gorzkiej i mlecznej z 1 łyżką mleka) Wykonanie: ciasto(...)łyżką mleka. Jeśli polewa będzie zbyt gęsta, można dodać 2 łyżki mleka. Od razu dekorujemy wierzch ciasta. Schładzamy 1h przed podaniem. Smacznego! /inspiracja- Nigella Lawson/ Artykuł Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i malinami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Tarta ze śliwkami 142

krem może odrzucić tych, którzy boją się surowych jajek w potrawach. Składniki:Ciasto: 350 g mąki pszennej 100 g masła 2 jajka 2 łyżki cukru pudru Krem [przepis stąd]: 250 g serka mascarpone 2 małe jajka 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka cukru Dodatkowo: ok. 20 śliwek pół opakowania płatków migdałowych Wykonanie: 1. Ciasto zagnieść z podanych składników. Włożyć(...)pół i usunąć pestki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na 15 minut.6. Upieczone śliwki ułożyć na chłodnym spodzie tarty i przykryć kremem mascarpone. Na kremie ułożyć pokrojone surowe śliwki i posypać płatkami migdałów.7. Gotową tartą wstawić do lodówki i chłodzić do czasu, aż krem będzie mocno schłodzony

Pasja Smaku
Tarta brzoskwiniowa z kremem 160

była malinowa … no , ale plany są przecież po to , żeby je zmieniać!I tak powstała delikatna tarta nie na kruchym , a biszkoptowym spodzie … z dodatkiem lekkiego kremu  z mascarpone z wiórkami świeżego kokosa i soczystymi brzoskwiniami.W skrócie : NIEBO W GĘBIE!A przy każdym kęsie chciałoby się rzec : ” Chwilo trwaj! „SKŁADNIKI:CIASTO :- mąka – 4 łyżki- proszek(...)pieczenia.Wszystko razem mieszamy łyżką.Wlewamy do tortownicy ( 20cm ) wysmarowanej margaryną i pieczemy ok. 25min / 200C.KREM :Bardzo zimną śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy  do mascarpone wymieszany z cukrem.Mieszamy z płatkami / wiórkami wydrążonymi ze świeżego kokosa.CAŁOŚĆ:Przygotowanym kremem smarujemy upieczone i lekko przestudzone ciasto.Dekorujemy pokrojonymi w plasterki brzoskwiniami i świeżą mięta lub bazylią.Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny

Ostra na Słodko
Ciasto z czereśniami i mascarpone 136

Ciasto z czereśniami i mascarpone to pyszny i mało skomplikowany deser na lato. Delikatny kakaowy biszkopt przełożony galaretką z czereśniami, a z wierzchu krem z mascarpone i soczyste borówki. Pyszne ciasto jest o umiarkowanej słodyczy i po prostu rozpływa się w ustach.  Biszkopt do ciasta zrobiłam z dodatkiem karobu, czyli mączki chleba świętojańskiego, który nadał ciastu bardzo przyjemnego lekko(...)Biszkopt: 7 jajek (L) szklanka drobnego cukru 3 łyżki śmietany 18% szklanka mąki pszennej typ 450 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao lub karobu (u mnie karob) Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 400 ml śmietany 30% (schłodzić) 8 łyżek cukru pudru łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Czereśnie z galaretką: 500 g dojrzałych czereśni 2 galaretki cytrynowe łyżka

Kuchcik gotuje
TARTALETKI WIELKANOCNE 138

Przepis na kolorowe  tartaletki wielkanocne z ciasta kruchego udekorowane kremem mascarpone i wielobarwnymi drażami.  Tartaletki wyglądają efektownie a wykonanie ich jest bardzo proste. Jak wykonać tartaletki wielkanocne pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. TARTALETKI WIELKANOCNE SKŁADNIKI: Kruche ciasto : mąka ( 250 g ) masło ( 150 g ) cukier puder(...)funkcji góra dół w 190*C  około 20 min. aż się przyrumienią. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 2.) Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone na kremKrem przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim ostudzone tartaletki . Krem można też nałożyć łyżką. Dekorujemy posypką, motylkami i drażami.  3.) Tartaletki wielkanocne przechowujemy w lodówce. Uwagi

RITA food channel
Malinowa chmurka 281

lokalnego dostawcy. Są znacznie pyszniejsze. Mogę wyróżnić dwa idealne sposoby na wykorzystanie malin. Albo spożyć od razu cały koszyczek, albo przygotować malinową chmurkę. Chrupiąca beza z migdałami, krem z mascarpone, galaretka malinowa i kruchy spód z pewnością będą hitem każdego rodzinnego spotkania. Ciasto zdecydowanie łatwiej przygotować, jeśli jego pieczenie podzielimy na dwa dni – ja jednego piekę spód i robię(...)tylko galaretka zacznie tężeć (będzie płynna w środku, a zacznie tężeć na brzegach) – mieszamy ją z malinami i wylewamy na upieczony spód. Chowamy do lodówki, aż całkowicie zastygnie. Krem: Mascarpone miksujemy z cukrem i ekstraktem, a następnie stopniowo dolewamy kremówkę. Miksujemy, aż masa się ubije i będzie sztywna (uważajmy, aby nie ubijać zbyt długo, inaczej powstanie masło). Kremem smarujemy

Poezja smaku
Ciasto bez pieczenia z mascarpone 56177

razem przygotowałam ciasto bez pieczenia dla leniwych, a może jednak bardziej dla zapracowanych. Ciasto z kremem z serka mascarpone i herbatników nie jest pracochłonne i z łatwością przygotuje je nawet osoba mniej obyta z tajnikami wypiekania. Przygotowane ciasto ma delikatny serowy smak, przełamany wyraźnie nutą kakaową i waniliową. Ciasto z herbatników i kremu z serka mascarpone nabiera odpowiedniego smaku(...)alkoholu 50 g płatków migdałowych Przygotowanie: 200 ml śmietany ubić z 2 łyżkami cukru pudru, następnie dodać ziarenka z laski wanilii i stopniowo dodawać po łyżce 250 g serka mascarpone. Krem delikatnie miksować do połączenia się serka z ubitą śmietaną. Śmietana łatwiej się ubije w naczyniu wyższym i niezbyt szerokim. Ciasto jest o umiarkowanej słodyczy, więc jeśli ktoś preferuje bardziej

Kuchcik gotuje
Pavlova z kremem i owocami 321

został przygotowany.Ja mam dla Was wersję z owocami typowo letnimi …. i pysznym kremem ze śmietanki i mascarpone.Delikatna , chrupka z zewnątrz , a wilgotna w środku beza … wypełniona tym kremem … z mnóstwem truskawek … jagód … brzoskwiń i zielonej odmiany winogron zachwyca podniebienie!A wcale nie jest taka trudna do zrobienia jakby się mogło wydawać!Zresztą zobaczcie sami! SKŁADNIKI(...)Wkładamy do nagrzanego piekarnika.Po 5 minutach temperaturę zmniejszamy do 120C i w pieczemy bezę ok.70 minut.Po upieczeniu pozostawiamy bezę w uchylonym piekarniku na ok. 2-3 godziny do wyschnięcia.KREM:Mascarpone miksujemy z cukrem na gładką kremową masę.Śmietanę ubijamy na sztywno.Mieszamy z mascarpone.CAŁOŚĆ:Przygotowanym kremem wypełniamy zagłębienie bezy.Dekorujemy świeżymi owocami.Zajadamy

Ostra na Słodko