krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:11/372)

Zbiorowy błogostan w szczelinie dnia i stół. A na nim brzoskwinie. Poached peaches with raspberries. 135

pieprzem, dopieszczone malinami, muśnięte chmurką lekkiego kremu. Doskonałe. Rozkosz, której trzeba się poddać.  Najlepiej zaraz po wyjściu ze szczeliny dnia. BRZOSKIWNIE W SYROPIE MALINOWYM Z WANILIĄ, PIEPRZEM I KREMEM MASCARPONE POACHED PEACHES WITH RASPBERRIES AND MASCARPONE 2 szklanki wody 1 1/4szklani cukru 3/4 szklanki białego wytrawnego szczypta soli laska cynamonu  laska wanilii skórki z limonki 1/4 łyżeczki ziaren(...)przez sito ugniatając, aby maliny puściły jak najwięcej soku.  Mascrapone utrzeć z cukrem waniliowym (najlepiej domowym) i sokiem z limonki.  Brzoskwinie podawać polane malinowym syropem z chmurką kremu mascarpone. Posypać świeżymi malinami. Świetnie smakują też z lodami! * fragment pochodzi z książki Frances Mayes "Pod słońcem Toskanii" ** deser inspirowany przepisem z tej strony - klik Z wielką przyjemnością dodaję przepis

KUCHARNIA
Tort z masą kawową 132

mleka   80g masła   100g cukru trzcinowego   100g cukru białego drobnego   80ml oleju   3 jajka   1 łyżeczka sody   180g mąki pszennej tortowej Krem kawowy: 250g mascarpone 150ml śmietanki 30% 40g cukru pudru 2 pełne łyżki kawy rozpuszczalnej 1½ łyżki gorącej wody 1 łyżka zimnej wody 2 łyżeczki żelatyny Krem malinowy: 100g serka mascarpone 100ml(...)krążki. Pierwszy i trzeci krążek przed nałożeniem kremu kawowego smarujemy odrobiną dżemu malinowego . Krem kawowy: Kawę rozpuszczalną zalewamy 1½ łyżki gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Żelatynę zalewamy łyżką zimnej wody, a następnie rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej. Łączymy z kawą, ale tuż przed dodaniem do kremu. Mascarpone ubijamy ze śmietanką i cukrem pudrem. Do kremu dodajemy kawę i krótko

Kuchnia w czekoladzie
KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek 267

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Krem maślany z mascarpone to najpyszniejszy krem maślany jaki do tej pory miałam okazję zrobić. Jest wręcz idealny do dekorowania babeczek z okazji Chrztu lub I Komunii Św.. Masło sprawi, że dekoracje dłużej utrzymają swój idealny kształt, a dzięki mascarpone nikt nie będzie grymasił na maślany smak kremu :). Do kremu(...)turach. Miksujemy całość, aż uzyskamy gładki krem. Dodajemy aromat, barwniki i mieszamy. Pod koniec miksowania zmniejszamy obroty, aby odpowietrzyć krem. Krem nie będzie wtedy taki […] Artykuł KREM MAŚLANY Z MASCARPONE – do dekorowania babeczek pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Krem mandarynkowy. 141

Ilość dodanej mąki jest mała na tyle, że nie jest niewyczuwalna w kremie. Krem należy cały czas mieszać energicznie, podczas dodawania żółtek i mąki. Reakcja zagęszczenia jest niemal natychmiastowa (krem musi być gorący). Teraz, zagęszczony krem ma konsystencję budyniu i musi być dobrze schłodzony przed dodaniem serka mascarpone, najlepiej chłodzić go w lodówce przez całą(...)tortów , ciast , ciasteczek , makaroników . Krem ma stabilną konsystencję i nie psuje się tak szybko jak kremy śmietanowe. Stanowi idealne dopełnienie deserów na cieście parzonym . Zobacz przepis tutaj . Print Krem Mandarynkowy. .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem. Course Deser, Dodatki Cuisine worldwide Keyword krem maślany, krem z mascarpone, mandarynki Prep Time 20 minutes

SmartBake.pl
Kruche babeczki z kremem i owocami. Dwa rodzaje waniliowego kremu. 107

laski wanilii skórka starta z 0,5 cytryny lub pomarańczy (można pominąć, ale nadaje ciekawego smaku) Na krem – do wyboru 1 z 2 poniższych przepisów: Krem śmietankowy z mascarpone: 250 g serka mascarpone (z lodówki) 250 ml śmietanki kremówki 36% (zimnej!) około 0,5 szklanki cukru pudru 1-2 łyżeczki pasty waniliowej (można pominąć lub zastąpić ziarenkami(...)piekarnika i wielkości foremek, babeczki należy obserwować). Babeczki wyjmujemy z piekarnika, studzimy, wyjmujemy spody i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Przygotowujemy krem – do wyboru są dwa rodzaje. Najłatwiejszy krem z mascarpone oraz krem patissiere. Jak przygotować krem śmietankowy z mascarpone? W dużej misce zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna gęstnieć przerywamy miksowanie i dodajemy cukier puder, ziarenka wanilii lub pastę waniliową

Słodkie okruszki
Malinowy tort urodzinowy 89

śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 szklanka malin (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny  Przygotowanie: Maliny podgrzewamy w garnuszku, żeby puściły sok. Następnie przecieramy maliny przez sito, aby został nam sam przecier bez pestek.  Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i mascarpone. Do kremu dodajemy przecier malinowy.  Żelatynę moczymy w jednej(...)szklanki wody sok z 1/2 cytryny  Krem do obłożenia tortu: Składniki: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ew. barwniki spożywcze  Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i mascarponeKrem możemy podzielić na części i dodać barwniki spożywcze. Jeśli używamy naturalnych barwników (np. sok z owoców), należy pamiętać

bistro mama
Domowe tiramisu – prosty przepis 169

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki sposób możecie zrobić domowe tiramisu . Jedynym minusem tego ciasta jest to, że musi być schłodzone, wiec po przygotowaniu trzeba wstawić je na conajmniej 5-6 godzin do lodówki. Składniki biszkopty (ok. 30 sztuk) 500g

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser bezowy z granatem i mascarpone 83

Najlepsze zasłużyły na uwiecznienie na zdjęciu, choć wszystkie smakowały wyśmienicie. Składniki Beza: 3 białka 180 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki cukier do smaku Dodatkowo: 1 granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli – pod koniec stopniowo dosypywać cukier(...)atrakcyjniej, kółka można zrobić przy pomocy rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 o C (z termoobiegiem), suszyć ok. godziny. Wystudzić. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Stopniowo dodawać mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku. Wykonanie Na połowę bez wyłożyć krem, posypać nasionami granatu i przykryć drugą bezą. Deser bezowy dodatkowo

niecodziennikpary
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 145

koniak (lub armaniak) i bitą śmietanę. Całość delikatnie ubijaj aż do uzyskania jednolitego kremu. Biszkopt delikatnie rozwiń, nasącz syropem przy pomocy łyżki, a następnie wyłóż na niego przygotowany krem kasztanowy z mascarpone.   Delikatnie zwiń biszkopt i nożem zanurzonym w gorącej wodzie odetnij nierówne końce rolady. Zawiń roladę w folię spożywczą i schłódź w lodówce(...)przez 2 godziny. Przed podaniem ubij resztę śmietany na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder , połącz z serkiem mascarpone, ubijając. Zdejmij folię spożywczą z ciasta, rozsmaruj równo krem z mascarpone i bitej śmietany na wierzchu ciasta, wygładź, a następnie przeciągnij grzebieniem do dekoracji ciasta po kremie, udekoruj srebrnymi perełkami i kilkoma lukrowanymi kasztanami (opcjonalnie). Wstaw na godzinę do lodówki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 104

pasty lub gęstego musu. Odstaw do ostudzenia. Ubijanie śmietany z mascarpone. Przygotowuj składniki. Otwórz śmietanę, serek mascarpone. Śmietanę miksuj mikserem lub ubijaczką do pian. Na początku na wolnych obrotach, aby śmietana nie wychlapała nam z miski. Potem na wysokich obrotach, aż do momentu, gdy końcówka miksera zostawia ślady w kremie. Zmniejsz obroty, gdy tylko śmietana zgęstnieje. Gdy śmietana zaczyna gęstnieć(...)wszystkich składników krem śmietanowy z owocami jest gotowy do podania. Notes Do kremu możesz dodać kilka sztuk posiekanych świeżych owoców. Tekstura Twojego kremu zależy od stopnia zmiksowania musu owocowego. Jeśli chcesz, aby twój krem był super gładki, musisz bardzo dokładnie zmiksować owoce. Aby pozbyć się pestek (np. z truskawek, malin) musisz przecisnąć mus przez sitko lub gazę. Krem z zawartością

SmartBake.pl
Tiramisu bez jajek z adwokatem 137

jajek, które zastąpiłam jajecznym likierem adwokat. A sposób zrobienia jest najprostszy na świecie , efekt powala na kolana, Tiramisu jak u Włocha. Ma tylko jedną wadę… błyskawicznie znika. Krem z mascarpone jest lekki jak piórko, a to dzięki dodaniu ubitej śmietanki kremówki i likieru. Polecam szczególnie dla tych, którzy boją się w deserach surowych jajek, zamiast nich jest ajerkoniak / advocaat(...)śmietanki 30% (ubitej na sztywno) podłużne biszkopty filiżanka ostudzonej kawy espresso (ewentualnie mocnej kawy rozpuszczalnej) 1 łyżka amaretto kakao do posypania Przygotowanie dania tiramisu bez jajek. Ubijamy dokładnie mikserem krem mascarpone z ajerkoniakiem i cukrem pudrem. Następnie ubijamy śmietanę 30% i delikatnie mieszamy z masą serową. Całość mieszamy tylko do połączenia się składników, w innym przypadku masa może się zważyć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 154

Składniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru(...)pieczemy kolejne 50 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin. Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami i miętą

KUCHNIA POLSKA
Tort leśny mech 108

Tort leśny mech z pomarańczowym kremem mascarpone idealnie wpisze się nie tylko w atmosferę świąt Bożego Narodzenia, ale także sprawdzi się jako tort urodzinowy. W naszej wersji do dobrze znanej masy z mascarpone dodaliśmy sok i skórkę startą z pomarańczy, aby w ten sposób nawiązać do grudniowego, świątecznego czasu. Skoro wymyśliliśmy sobie tort na święta, to i nie zważając(...)wielkości L 200 g cukru 3 / 4 szklanki oleju 1 1 / 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 / 2 łyżeczki sody Krem pomarańczowy z mascarpone: 660 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 500 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 2 pomarańcze 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka żelatyny Poncz do nasączenia ciasta: 1 pomarańcza

niecodziennikpary
Ciasto Arbuz / 'Watermelon' Spinach Cake 91

Ciasto Arbuz - zielone ciasto ze szpinakiem, kremem i galaretką: na tortownicę o średnicy 25-26 cm: zielone ciasto ze szpinakiem: 3/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki oleju, średni banan, jajko, ok. 150 g świeżego szpinaku, 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody na krem śmietankowy z mascarpone: 400 g śmietanki 36%, 200 g mascarpone(...)suchych składników. Wymieszać trzepaczką, tylko do połączenia. Wystudzić, a nastepnie odciąć wierzch, jeśli ciasto szpinakowe urosło z ,,górką". Przygotować krem śmietankowy z mascarpone: ubić śmietankę. Gdy będzie prawie sztywna, dodać mascarpone, cukier i wanilię. Krótko zmiksować. Wyłożyć krem na ciasto, wyrównać. Schłodzić. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (ja wolę używać mniej wody do jej przygotowania). Aby szybciej tężała

Lekcje w kuchni
Rolada kakaowa na szybkiego 206

Pyszna, puszysta rolada kakaowa na szybkiego. Coś słodkiego do popołudniowej kawki. Upiec biszkopt na roladę to nic prostszego. A do przełożenia polecam prosty krem z mascarpone i kremówki o smaku waniliowym. Rolada kakaowa(...)szybko i łatwo! Rolada kakaowa Składniki: 1 rolada Biszkopt kakaowy 4 duże jajka 90 g cukru pudru 3 czubate łyżki pszennej mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Krem mascarpone 250 g mascarpone 100 ml kremówki, 36% 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Czekoladowa polewa 150 g czekolady 1 łyżka golden syropu 1 łyżka śmietanki 2 łyżki perłowej posypki Nastaw piekarnik

codojedzenia