krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:11/372)

Malinowy tort urodzinowy 100

śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 szklanka malin (mogą być mrożone) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny  Przygotowanie: Maliny podgrzewamy w garnuszku, żeby puściły sok. Następnie przecieramy maliny przez sito, aby został nam sam przecier bez pestek.  Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i mascarpone. Do kremu dodajemy przecier malinowy.  Żelatynę moczymy w jednej(...)szklanki wody sok z 1/2 cytryny  Krem do obłożenia tortu: Składniki: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ew. barwniki spożywcze  Przygotowanie: Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i mascarponeKrem możemy podzielić na części i dodać barwniki spożywcze. Jeśli używamy naturalnych barwników (np. sok z owoców), należy pamiętać

bistro mama
Domowe tiramisu – prosty przepis 178

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki sposób możecie zrobić domowe tiramisu . Jedynym minusem tego ciasta jest to, że musi być schłodzone, wiec po przygotowaniu trzeba wstawić je na conajmniej 5-6 godzin do lodówki. Składniki biszkopty (ok. 30 sztuk) 500g

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser bezowy z granatem i mascarpone 93

Najlepsze zasłużyły na uwiecznienie na zdjęciu, choć wszystkie smakowały wyśmienicie. Składniki Beza: 3 białka 180 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Krem: 250 g mascarpone 200 ml śmietany kremówki cukier do smaku Dodatkowo: 1 granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Beza: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli – pod koniec stopniowo dosypywać cukier(...)atrakcyjniej, kółka można zrobić przy pomocy rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 90 o C (z termoobiegiem), suszyć ok. godziny. Wystudzić. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Stopniowo dodawać mascarpone, cały czas miksując na niskich obrotach. Dosłodzić do smaku. Wykonanie Na połowę bez wyłożyć krem, posypać nasionami granatu i przykryć drugą bezą. Deser bezowy dodatkowo

niecodziennikpary
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 155

koniak (lub armaniak) i bitą śmietanę. Całość delikatnie ubijaj aż do uzyskania jednolitego kremu. Biszkopt delikatnie rozwiń, nasącz syropem przy pomocy łyżki, a następnie wyłóż na niego przygotowany krem kasztanowy z mascarpone.   Delikatnie zwiń biszkopt i nożem zanurzonym w gorącej wodzie odetnij nierówne końce rolady. Zawiń roladę w folię spożywczą i schłódź w lodówce(...)przez 2 godziny. Przed podaniem ubij resztę śmietany na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder , połącz z serkiem mascarpone, ubijając. Zdejmij folię spożywczą z ciasta, rozsmaruj równo krem z mascarpone i bitej śmietany na wierzchu ciasta, wygładź, a następnie przeciągnij grzebieniem do dekoracji ciasta po kremie, udekoruj srebrnymi perełkami i kilkoma lukrowanymi kasztanami (opcjonalnie). Wstaw na godzinę do lodówki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 114

pasty lub gęstego musu. Odstaw do ostudzenia. Ubijanie śmietany z mascarpone. Przygotowuj składniki. Otwórz śmietanę, serek mascarpone. Śmietanę miksuj mikserem lub ubijaczką do pian. Na początku na wolnych obrotach, aby śmietana nie wychlapała nam z miski. Potem na wysokich obrotach, aż do momentu, gdy końcówka miksera zostawia ślady w kremie. Zmniejsz obroty, gdy tylko śmietana zgęstnieje. Gdy śmietana zaczyna gęstnieć(...)wszystkich składników krem śmietanowy z owocami jest gotowy do podania. Notes Do kremu możesz dodać kilka sztuk posiekanych świeżych owoców. Tekstura Twojego kremu zależy od stopnia zmiksowania musu owocowego. Jeśli chcesz, aby twój krem był super gładki, musisz bardzo dokładnie zmiksować owoce. Aby pozbyć się pestek (np. z truskawek, malin) musisz przecisnąć mus przez sitko lub gazę. Krem z zawartością

SmartBake.pl
Tiramisu bez jajek z adwokatem 145

jajek, które zastąpiłam jajecznym likierem adwokat. A sposób zrobienia jest najprostszy na świecie , efekt powala na kolana, Tiramisu jak u Włocha. Ma tylko jedną wadę… błyskawicznie znika. Krem z mascarpone jest lekki jak piórko, a to dzięki dodaniu ubitej śmietanki kremówki i likieru. Polecam szczególnie dla tych, którzy boją się w deserach surowych jajek, zamiast nich jest ajerkoniak / advocaat(...)śmietanki 30% (ubitej na sztywno) podłużne biszkopty filiżanka ostudzonej kawy espresso (ewentualnie mocnej kawy rozpuszczalnej) 1 łyżka amaretto kakao do posypania Przygotowanie dania tiramisu bez jajek. Ubijamy dokładnie mikserem krem mascarpone z ajerkoniakiem i cukrem pudrem. Następnie ubijamy śmietanę 30% i delikatnie mieszamy z masą serową. Całość mieszamy tylko do połączenia się składników, w innym przypadku masa może się zważyć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 167

Składniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru(...)pieczemy kolejne 50 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin. Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami i miętą

KUCHNIA POLSKA
Tort leśny mech 116

Tort leśny mech z pomarańczowym kremem mascarpone idealnie wpisze się nie tylko w atmosferę świąt Bożego Narodzenia, ale także sprawdzi się jako tort urodzinowy. W naszej wersji do dobrze znanej masy z mascarpone dodaliśmy sok i skórkę startą z pomarańczy, aby w ten sposób nawiązać do grudniowego, świątecznego czasu. Skoro wymyśliliśmy sobie tort na święta, to i nie zważając(...)wielkości L 200 g cukru 3 / 4 szklanki oleju 1 1 / 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 / 2 łyżeczki sody Krem pomarańczowy z mascarpone: 660 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 500 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 2 pomarańcze 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka żelatyny Poncz do nasączenia ciasta: 1 pomarańcza

niecodziennikpary
Ciasto Arbuz / 'Watermelon' Spinach Cake 100

Ciasto Arbuz - zielone ciasto ze szpinakiem, kremem i galaretką: na tortownicę o średnicy 25-26 cm: zielone ciasto ze szpinakiem: 3/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki oleju, średni banan, jajko, ok. 150 g świeżego szpinaku, 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody na krem śmietankowy z mascarpone: 400 g śmietanki 36%, 200 g mascarpone(...)suchych składników. Wymieszać trzepaczką, tylko do połączenia. Wystudzić, a nastepnie odciąć wierzch, jeśli ciasto szpinakowe urosło z ,,górką". Przygotować krem śmietankowy z mascarpone: ubić śmietankę. Gdy będzie prawie sztywna, dodać mascarpone, cukier i wanilię. Krótko zmiksować. Wyłożyć krem na ciasto, wyrównać. Schłodzić. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (ja wolę używać mniej wody do jej przygotowania). Aby szybciej tężała

Lekcje w kuchni
Rolada kakaowa na szybkiego 217

Pyszna, puszysta rolada kakaowa na szybkiego. Coś słodkiego do popołudniowej kawki. Upiec biszkopt na roladę to nic prostszego. A do przełożenia polecam prosty krem z mascarpone i kremówki o smaku waniliowym. Rolada kakaowa(...)szybko i łatwo! Rolada kakaowa Składniki: 1 rolada Biszkopt kakaowy 4 duże jajka 90 g cukru pudru 3 czubate łyżki pszennej mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Krem mascarpone 250 g mascarpone 100 ml kremówki, 36% 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Czekoladowa polewa 150 g czekolady 1 łyżka golden syropu 1 łyżka śmietanki 2 łyżki perłowej posypki Nastaw piekarnik

codojedzenia
Czekoladowe biszkopty 132

pieczenia wyłożyć przygotowaną masę. Piec około 15 min w temp.180 stopni. Po upieczeniu biszkopt wystudzić i pokroić na kwadraciki, które zmieszczą się do papierowych papilotek. Krem 250 serka mascarpone krem orzechowo czekoladowy typu nutella Serek mascarpone zmiksować z kremem czekoladowo-orzechowym. Nałożyć na kwadraciki biszkopta. Udekorować według pomysłu.Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Krem cytrynowy ( krem do tart i kruchych babeczek ) 150

Jeśli kremem chcemy wypełnić tartę lub babeczki - ostudzić krem, następnie szybko zmiksować i wyłożyć na ciasto. * Krem możemy także zmiksować z serkiem mascarpone ( 1/2 porcji kremu + 250 g mascarpone )  - kremem takim wypełniam bezowe gniazdka lub kruche babeczki. Przepis na tartę cytrynową znajdziecie tutaj Smacznego

kolorowotorcikowo
Tarta z brzoskwiniami i mascarpone 150

zawitała do naszego ogrodu. Popatrzmy na nią z buzią pełną pysznego, jeszcze smakującego latem ciacha. Do zrobienia tej tarty zainspirował mnie wpis z bloga Kuchenne Zabawy. Kiedy przeczytałam o kremie mascarpone ze skondensowanym mlekiem, wiedziałam, że muszę go spróbować. Zamiast śliwek użyłam brzoskwiń, bo mieliśmy ich wtedy bardzo dużo. Były to brzoskwinie z drzewa, wybarwione ale jeszcze dość twarde(...)jajko i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto (można mikserem). Ciastem wylepiamy formę do tarty i gęsto nakłuwamy widelcem. Wylepioną formę umieszczamy w zamrażarce. Kiedy ciasto się mrozi przygotowujemy krem- łączymy jajko, mascarpone i mleko skondensowane (przed wlaniem trzeba je wymieszać, bo często jest bardziej gęste przy dnie). Miksujemy do otrzymania jednolitej masy (nie ubijamy). Brzoskwinie kroimy w duże kawałki

les mirabelles
Tort czekoladowy z bitą śmietaną, nutellą i truskawkami 140

szklanki mąki 4 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej  150ml śmietany kwaśnej  Krem z nutellą: 150g nutelli 150g serka mascarpone Krem śmietanowy: 300 ml śmietanki 30% 100g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru  Pozostałe składniki: 500g truskawek 150g borówek  1. Miękkie masło miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania(...)minut. Studzimy. 2. Przygotowujemy kremy: w jednej misce miksujemy ze sobą nutellę i mascarpone. W drugiej ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, na koniec do ubitej już śmietanki dodajemy mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy. 3. Większy blat ciasta układamy na talerzu. Smarujemy go 2/3 kremu z nutellą i 2/3 kremu śmietanowego. Na krem układamy pokrojone truskawki, przykrywamy mniejszym blatem, smarujemy pozostałym

Szefowa kuchni
Malinowa chmurka 135

proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki, galaretka z malinami: maliny świeże lub mrożone 600 g, galaretka malinowa lub truskawkowa 3 szt, woda wrząca 3,5 szklanki, krem z mascarpone: śmietanka 36% 500 ml, serek mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, beza: białka 3 szt, cukier 150 g, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki łączymy(...)wodzie rozpuszczamy galaretki, odstawiamy do ostygnięcia. Maliny mrożone należy wcześniej rozmrozić na sitku. Następnie owoce łączymy z galaretką. Tężejącą galaretkę wykładamy na kruche ciasto i chłodzimy w lodówce.  Krem mascarpone: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do otrzymania gęstego kremu. (Składniki muszą być dobrze schłodzone). Krem wykładamy na zastygniętą galaretkę z malinami i równomiernie rozsmarowujemy.  Beza: Białka

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania