jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, aromat migdałowy 2 krople palma 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, soda 1 łyżeczka, kefir 1/2 szklanki KREM MASCARPONE: śmietana 30% 330 ml, cukier puder 2 łyżki, cukier wanilinowy 1 łyżeczka, mascarpone 250 gram, dżem z aronii - ile potrzeba, posypka kolorowa - ile potrzeba Z TYCH SKŁADNIKÓW JEST PYSZNE(...)formy ciasto włożyć do prodiża z grzaniem góra-dół, włączyć prodiż, piec około 40-45minut do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy zimne i przekroić na dwa blaty KREM MASCARPONE: zimną śmietanę ubijać mikserem, gdy zacznie sztywnieć wsypać cukier puder i wanilinowy, dodać serek mascarpone i ubić wszystko na sztywno jeden blat posmarować grubo dżemem z aronii (użyłam swojej
W Mojej Kuchni Lubiędrugi plan, w końcu możemy powrócić do tego co lubimy najbardziej- do tworzenia naszego wspólnego- Mojego i Mojej Mamy - rodzinnego Przpiśnika. Na początek puszyste muffinki korzenne z kremem mascarpone. Muffinki korzenne z kremem z mascarpone 12 sztuk Muffinki : 200 g mąki 1 łyżeczka kawy zbożowej lub rozpuszczalnej 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżeczka(...)oczyszczonej 2 jajka 75 ml mleka 1 i 1/2 łyżki miodu 125 ml oleju roślinnego 150 ml jogurtu 1 i 1/2 łyżka rumu (ewent. mleka) Krem : 250 g zimnego serka mascarpone 125 ml zimnejśmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru wanilinowego Do dekoracji: Owoce granatu Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier
Moja Mama Gotujemascarpone i krótko ubić. • Czekoladę z 1/2 szklanki śmietanki rozpuścić na parze. • Na dno pucharka pokruszyć 1-2 bezy. • Bezy polać czekoladą, następnie rozłożyć krem mascarpone. • Krem polać sosem wiśniowym i rozłożyć wiśnie. • Po wierzchu posypać deser pokruszoną bezą
To co kochambezę o śr. 23 cmKoszt przygotowania: 24,00 złSKŁADNIKI na bezę:5 białek (ok. 170 ml)250 g cukru pudru1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka octu ryżowegoSKŁADNIKI na pomarańczowy krem mascarpone:250 g sera mascarpone200 ml śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzonej)2 płaskie łyżki cukru pudru1 łyżeczka startej skórki z pomarańczySKŁADNIKI na sos wiśniowy z pomarańczami:3 pomarańcze2 łyżki białego(...)pieczemy, a właściwie suszymy przez 3 godz.Po tym czasie beza z wierzchu powinna być krucha, a w środku puszysta.Upieczoną bezę odstawiamy do wystygnięcia.PRZYGOTOWANIE pomarańczowego kremu mascarpone:Z pomarańczy ścieramy ok. 1 łyżeczki skórki.Do miski przekładamy ser mascarpone i miksujemy. Dolewamy zimnej śmietanki i znów miksujemy na jednolitą konsystencję. Dodajemy skórkę z pomarańczy i cukier puder. Całość ubijamy
kulinarnyJaMalutkie, czekoladowe babeczki z niespodzianką w środku pyszny krem z mascarpone i kruszonych ciasteczek Oreo będzie dopełnieniem słodkiej przekąski na początek dnia. A może taką wersję babeczki wybierzecie do koszyczka Wielkanocnego? 40 min 16 sztuk składniki: 2 jajka 150 g cukru 4 łyżki kakao 150 g płynnego masła 1/3 szklanki gorącej wody 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)wymieszać. Na dno papilotek układamy po jednym ciasteczku Oreo, następnie wypełniać ciastem do poziomu 3/4. Piec około 25 minut w temp. 180 st. W czasie gdy pieczemy muffinki, robimy krem. Mascarpone ubijamy. Ciasteczka blendujemy na drobny pył, dodajemy do sera i miksujemy. Jak ciasteczka ostygną dekorujemy masą i całymi Oreo babeczki. Pyszności
Ania i Marcin gotująkuchniapepin.blogspot.com/2014/03/pavlowa.html z kremem i brzoskwiniami Składniki: Beza: • 170 ml białek (4 białka ) • 250 g cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka białego octu winnego lub ryżowego Krem mascarpone: • 125 g mascarpone, schłodzonego • 1 łyżka cukru wanilinowego • 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki kremowej 30% lub 36% (dobra jest np. Łaciata), bardzo zimnej, długo schładzanej brzoskwinie w syropie ze sloika(...)spodzie i po bokach. W samym środku pozostanie lekko wilgotna, piankowa.Teraz wiem jak moj piekarnik piecze bezę ,więc drugim razem bede piekła 2,5 godziny ,aby była bardziej wilgotna Krem mascarpone: Do misy miksera włożyć mascarpone, dodać cukier wanilinowy i miksować przez około pół minuty. Następnie wlać śmietankę i dalej ubijać przez około 1-2 minuty, do czasu
w mojej kuchniprzesuszyć ciasta, powinno być lekko niedopieczone, z miękkim środkiem, który będzie gęstniał w miarę stygnięcia. Pokrojone na porcje ciasto polecam serwować z prostym i pysznym kremem z mascarpone i ajerkoniaku. SKŁADNIKI / na formę o średnicy 22 cm 180 g gorzkiej czekolady 125 g masła 4 jajka, żółtka i białka oddzielnie 40 g brązowego cukru 40 g białego cukru(...)wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30 minuty, aż wierzch będzie ścięty, a środek pozostanie miękki. Wyjmujemy na blat i zostawiamy w formie do ostygnięcia. Porcje ciasta podajemy z kremem mascarpone ( wszystkie składniki miksujemy 1-2 minuty, do uzyskania puszystej konsystencji
cool and mintyPyszna tarta z borówkami z kremem limonkowym. Słodko i pysznie pożegnaliśmy wakacje ... SKŁADNIKI Ciasto
Moje Kuchenne Rewelacjesłodkim nicnierobieniu ;) Z pewnością przyda się też jakaś słodkość, dlatego pędzę podzielić się z Wami prostym pomysłem na deser lub słodką przekąskę. Złocisty croissant wypełniony po brzegi miodowym kremem mascarpone i owocami to przyjemność w każdym kęsie! Ubite żółtka napowietrzają krem, a sok z cytryny rozświetla miodowe nuty, dodając charekteru i łącząc płynnie kremowe nadzienie z soczystymi plasterkami truskawek (hiszpańskich(...)jednolity krem. 3. Wmieszaj sok z cytryny. Całość: 1. Owoce umyj i większe pokrój w plasterki. 2. Przekrój croissanty na pół w poprzek i posmarój dolną część miodowym mascarpone. 3. Na kremie ułóż owoce i przykryj górną częścią rogala. 4. Na wierzch croissanta wyłóż 1/2 łyżeczki kremowego nadzienia, rozsmaruj lekko i posyp płatkami migdałów. Smacznego! Croissant with honey mascarpone
Kuchnia w Słońcu Skąpanadopiec je jeszcze przez 10 minut. Ciasto po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa blaty, dolną część ciasta posmarować kremem około 3/4, przykryć drugą częścią ciasta, a jego wierzch posmarować pozostałym kremem, krem posypać siekanymi orzechami. Przygotowanie kremu Do miski włożyć serek mascarpone dodać 50 g masła i krem czekoladowy, całość miksować przez około 3 minuty, krem powinien dokładnie połączyć się(...)dopiec je jeszcze przez 10 minut. Ciasto po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa blaty, dolną część ciasta posmarować kremem około 3/4, przykryć drugą częścią ciasta, a jego wierzch posmarować pozostałym kremem, krem posypać siekanymi orzechami. Przygotowanie kremu Do miski włożyć serek mascarpone dodać 50 g masła i krem czekoladowy, całość miksować przez około 3 minuty, krem powinien dokładnie połączyć się
SprawdzonaKuchnia.plTorcik z waniliowym kremem mascarpone i owocami lata to fenomenalny w smaku deser, który podbije serca każdego wielbiciela słodkości. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jego smak zachywci każdego – bo przecież siła tkwi w prostocie! Mimo, że w ostatnim czasie staram się ograniczać słodkości, to niewątpliwie jestem ich ogromnym fanem i to dosłownie pod [...] Artykuł Torcik z waniliowym kremem
Pogotujmy.pldekoracyjne. Polecam spróbować! Składniki: 5 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka octu (zwykłego lub winnego) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli 500 ml śmietanki 30% 500g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru aromat waniliowy owoce: maliny, borówki amerykańskie, jeżyny Przygotowanie (20 min +2h pieczenia): Beza Białka oddzielamy od żółtek i wrzucamy do miski. Dodajemy szczyptę soli(...)rozgrzanego piekarnika. Pieczemy, a dokładniej suszymy bezę 2 godziny w 150ºC. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy wysuszoną bezę do ostygnięcia. Zimną wyciągamy i dekorujemy kremem i owocami. Krem mascarpone Śmietanką 30% ubijamy z dodatkiem łyżeczki cukru pudru na sztywną masę. Dodajemy serek mascarpone oraz kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy do wymieszania składników. Masę nakładamy na wystudzoną bezę
PastelFooddekoracyjne. Polecam spróbować! Składniki: 5 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka octu (zwykłego lub winnego) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli 500 ml śmietanki 30% 500g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru aromat waniliowy owoce: maliny, borówki amerykańskie, jeżyny Przygotowanie (20 min +2h pieczenia): Beza Białka oddzielamy od żółtek i wrzucamy do miski. Dodajemy szczyptę soli(...)rozgrzanego piekarnika. Pieczemy, a dokładniej suszymy bezę 2 godziny w 150ºC. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy wysuszoną bezę do ostygnięcia. Zimną wyciągamy i dekorujemy kremem i owocami. Krem mascarpone Śmietanką 30% ubijamy z dodatkiem łyżeczki cukru pudru na sztywną masę. Dodajemy serek mascarpone oraz kilka kropel aromatu waniliowego i miksujemy do wymieszania składników. Masę nakładamy na wystudzoną bezę
PastelFooducieszą! 30 sprawdzonych propozycji na pyszne ciasta do kawy: Brownie migdałowe Słonecznikowiec Cytrynowy całusek Koska bananowo-kakaowa z galaretką Pianka Oreo bez pieczenia Migdałowe kruche ciasto z jabłkami, kremem mascarpone i bezą Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami (FIT) Szybkie ciasto z ananasem bez tłuszczu Szybkie ciasto marchewkowe (najlepsze) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków Łabędzi puch Cytrynowy sernik(...)pieczenia Szybki piernik z powidłami śliwkowymi Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym Ekspresowe ciasto z nadzieniem bez miksera Bounty z kremem z kaszy manny Kinder Country Ekspresowa kremówka bez pieczenia Cytrynowa babka Gogo Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone Dotrwaliście do końca wpisu, więc pora na niespodziankę! Jeśli tak jak ja lubicie dobrą kawę to skorzystajcie z oferty
Di gotujeorzechów laskowych Czekolady topimy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia, uważając przy tym, aby masa czekoladowa nie zgęstniała za bardzo. W misce umieszczamy serek mascarpone, krem czekoladowy i przy pomocy miksera chwilę miksujemy (wolne obroty). Dodajemy wystudzoną czekoladę i mieszamy, aż otrzymamy gęsty i gładki krem. Wsypujemy orzechy i krótko mieszamy(...)się schłodzi nakładamy polewę czekoladową i dekorujemy posypką/ orzechami laskowymi. Gotowy tort Rocher przechowujemy w lodówce. Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz serka mascarpone do kremu. Użyłam maki pszennej tortowej, typ 450. Biszkopt kakaowo-orzechowy można zastąpić biszkoptem kakaowym. Czekoladę gorzką w przepisie można zastąpić czekoladą mleczną. Krem będzie słodszy. Nie przesadzajmy
Słodki Pomysł